22. juli 2011 utenfor Y-blokka: – Hvem var denne mannen ikledd hjelm med glassvisir?

I sine to kommentarer om 22. juli-hendelsene, kom 2Q11 med en interessant fotomontasje. Det vil si, det er bildet av personen rett utenfor Y-bygningen sekundet etter eksplosjonen som er interessant.

2Q11 sier:

16. september 2015, 23:55

Ja hei, det er viktig å forstå at dette er en bildemontasje som sammenfatter og indikerer at samme personen som forlater «bombebilen» minutter før eks(im?)plosjonen er tilstede i området (Y-blokka) når selve smellet foregår. Fanget på overvåkingsvideo, men er ikke lett å oppdage i siste sekund av filmen. Fra Hammersborg torg kan han ha kommet seg enkelt tilbake til Yblokka innen smellet. Opplysninger fra politi og myndigheter vet vi at ikke er til å stole på.

Y-bygningen 3

Jeg har tidligere sett videoen som fotografiet er sakset fra, jeg så personen som dukket opp nede til høyre, men la ikke merke til noe spesielt. Det var ei tabbe, og viser hvor lett det er å overse viktige ting, og hvor viktig det er at jo flere som gransker det som skjedde, dessto større muligheter har vi til å finne sannheten om hva som skjedde den 22. juli 2011. Nå så jeg ikke noe annet denne gang heller, enn en mørkkledd person, men nå la jeg merke til at det kunne være en hjelm av typen sjåføren på den såkalte bombebilen hadde på seg. Alt takket være 2Q11. Og en takk er på sin plass, for etter å ha behandlet bildet litt ved å justere for lys og skygge, samt forstørre det hele ganske mye, dukket dette opp:

Person med hjelm med splitsikkert glassvisir utenfor Y-blokka

Her ser vi tydelig glassvisiret, som buer seg rundt ansiktet til personen utenfor pannedelen av hjelmen. Dette skjedde utenfor Y-blokka i sekundene etter eksplosjonen. Da påstår politiet at ABB befant seg i fluktbilen. Dette gjør hele 22. juli-saken vidåpen. Alt vi er fortalt til nå om det som skjedde i Oslo kan man trygt overse. Det er bare å begynne på nytt.

Hjelmen og visiret 22. juli 2011

Med den tilgangen politiet har til alle overvåkingsvideoer, forteller dette mye om en agenda. Samme gjelder NRK. Med deres tekniske utstyr for å granske alt slikt, hvorfor har ikke de forlengst fortalt landets befolkning om denne hjelmkledde personen? Som jeg nevnte, og som har gått igjen i alt jeg har skrevet, noen har en agenda.

Dette er hjelmen som politiet viser den, etter utsagn funnet i ABBs fluktbil parkert på Utøykaia. På overvåkingsfilmene som viser personen som går ut av bombebilen og mot Hammersborg torg, ser vi en slik hjelm. Legg spesielt merke til glassbeskyttelsen, altså visiret på hjelmen. Det er dette som synes på bildene jeg har redigert litt.

Kan dere være vennlige å lagre og spre disse bildene? Både bilder og nettsider har det med å forsvinne fra tid til annen når de viser ting som dette.

13 thoughts on “22. juli 2011 utenfor Y-blokka: – Hvem var denne mannen ikledd hjelm med glassvisir?

 • 17. september 2015 at 10:21
  Permalink

  Har oppdatert i hovedinnlegget med et bilde av denne hjelmen, som var den politiet sier de fant i ABBs fluktbil der den sto parkert på Utøykaia.

 • 17. september 2015 at 11:06
  Permalink

  Har fått noen beskjeder om at det er vanskelig å forstå hva jeg mener, og at det er vanskelig å se hva bildene viser. Se ekstra nøye på personen nederst til høyre. Bildet er klippet sekundet etter at glasset spruter ut av Y-blokka. Personen er virkelig, og ingen skygge. På bildene som jeg har fotoredigert, kommer glassvisiret på hjelmen tydelig fram. Se, og se igjen. Det er der.

 • 17. september 2015 at 11:32
  Permalink

  Forsøk på bedre å illustrere hva vi ser på bildene. Ta en nøye titt, og se deretter på bildene i hovedinnlegget igjen.

  Tidspunktet bildet blir klippet ut av NRK-filmen er sekundet etter eksplosjonen. Det hele skjer utenfor Y-blokka, og selv for ABB skulle en kunne anta at det var vanskelig å befinne seg både der og i bilen på vei mot Utøya til samme tidspunkt.

 • 17. september 2015 at 11:43
  Permalink

  Hans Gaarder har en tre sekunders snutt som viser personen da det eksploderer, og jeg har hentet filmen fra denne saken på Nyhetsspeilet:

  http://www.nyhetsspeilet.no/2013/05/regjeringskvartalet-rariteter-under-22-juli-terroren/comment-page-8/?utm_source&lang=no

  Her er filmen og legg spesielt merke til personen som dukker opp nede i høyre hjørne. Det er samme person jeg har lagt ut bildene av, der en ser hjelmen og glassvisiret:

  Den personen er en person, ingen skygge. Den personen har også en hjelm med glassvisir. ABB befant seg ifølge påtalemyndigheten i bilen på vei til Utøya da dette ble filmet.

 • 17. september 2015 at 18:22
  Permalink

  Jeg har fått mange kommentarer utenfor bloggen, og ingen har sett noe som helst, og alle tviler faktisk på at det er en virkelig person. Filmen som bildet av personen med hjelmen er hentet fra, er NRK Brennpunkt. Se fra 2 minutter og 40 sekunder:

  https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDUP11001812/27-11-2012#

  Kan vi nå begynne et sted, og det er med at det ER en person? Hvorfor det er så vanskelig å se hjelmen og visiret på bildene jeg har lagt ut, ja det vet jeg rett og slett ikke. Jeg sitter med HD-oppløsning og 28 tommer LCD-skjerm. Kan det være årsaken? Visiret er nemlig der, og det er enkelt synlig. Ikke på videoen, den viser bare personen som dukker opp nederst til høyre. Det er på bildene en ser visiret av glass. Form/fasong og gjennomskinnelighet. En kan følge nesten hele topp-kanten av det.

 • 17. september 2015 at 20:44
  Permalink

  Jeg er enig i at det ser ut som om det er en person helt på slutten av videosekvensen. Slow-motion versjonen gjør det enklere å se https://www.youtube.com/watch?v=vfa2FgTzPq8

  Jeg er uta av stand til å se om det er hjelm og visir på den personen. Det kan godt hende det er det, men jeg kan ikke se det med dette bildematerialet. Jeg ser sammenligningene og forstår framstillingen, men det er ikke tilstrekkelig til at jeg kan være sikker.

  Uansett er dette interessant, skulle gjerne sett mer av den personen.

 • 17. september 2015 at 21:23
  Permalink

  Kilden til bildet som Jostemikk har benyttet er en selvgjort (av undertegnede) frossen sekvens fra NRK-dokumentaren(som har den beste avspillingkvaliteten og sekvensen varer noen hundredeler lenger?). Er en oppvakt ved gjentatte avspillinger av denne, bør en se at personen småløper (rask gange) inn i bildekanten og hever venstre arm før sekvensen brytes. HALLO, noen sitter jo med resten av sekvensen! Det i seg selv sier alt om hvilket bedrag vi er ute for. Her forsøker jeg å understøtte Jostemikks funn, i tillegg legg merke til vesten med fargenyanser med mer:
  http://postimg.org/image/ong7lalm7/
  http://www.dagbladet.no/2012/02/05/nyheter/innenriks/drap/terror/anders_behring_breivik/20095998/

 • 17. september 2015 at 22:13
  Permalink

  Takk, 2Q11. Selv på den lille versjonen av bildet jeg laget som du har benyttet i den siste fotomontasjen, ser jeg enkelt glassvisiret og hjelmen. Som du nevner, så sitter de jo på resten av dette opptaket, og det belyser jo det jeg har skrevet om i utallige innlegg om hvem Lamestream Media/De presstituerte er og representerer.

  Til dere som ikke ser visiret på hjelmen, forsøk å koble laptoppen til flatskjermen. Som 2Q11 nevnte, løfter personen med hjelmen armen. Det kan også se ut som om han holder noe i den, og det er den høyre armen. Her ser en dette på et bilde jeg har behandlet ved å fjerne skygge i flere omganger, og en kan også se visiret som et nesten kvadratisk objekt:

  På bildet har personen akkurat bråsnudd før resten av sekvensen blir klippet bort av NRK.

 • 3. juni 2017 at 22:32
  Permalink

  Her er enda et eksempel på hvordan norsk corporate mockingbird mafia media aktivt bidrar til å skjule bevis. Her er en video fra Dagbladet, hvor det i slutten av videoen fra 1 minutt og utover vises ovenstående sekvens, men hvor de har kuttet videoen brøkdelen av sekundet før ovenstående «prydbuskmann med glassvisir» dukker opp/kommer inn i videoen:

  https://youtu.be/hk2P_ZFRjpE?t=1m

 • 3. juni 2017 at 22:42
  Permalink

  men hvor de har kuttet videoen brøkdelen av sekundet før ovenstående «prydbuskmann med glassvisir» dukker opp

  En både god og viktig observasjon, Pål. De har i det hele tatt gjort alt de kunne for å vise at de er presstituerte. Det er det som er deres oppgave.

 • 4. juni 2017 at 15:44
  Permalink

  Her er Raasok på vei inn i ambulansen etter å ha ventet et kvarter for lenge på å få hjelp fordi ambulansepersonellet sto med hendene i lomma lenger sør i Akersgata. Han hadde mørke penklær, og så derfor mørkkledd ut på filmen til NRK som viser Rasook akkurat når bomba går av.

  null

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: