Bildet som forsvant

Har noen begynt å føle varmen under baken og begynt å rydde unna tilgang til dokumentasjon om hvem som egentlig sto bak terroren i Regjeringskvartalet? Getty Images Norge har fjernet muligheten til å kjøpe ei full bildefil her i Norge iløpet av de seks dagene etter at jeg kom med oppdateringen om den andre bombemannen beskrevet under. Et av bildene jeg benyttet virker å være upopulært.

For seks dager siden la jeg ut artikkelen En kort oppdatering om den andre bombemannen i Regjeringskvartalet, og viser den mørkkledde mannen jeg i tidligere artikler har kalt for bombemann nummer to enda bedre etter at jeg redigerte en video av hendelsen da han blir skremt unna treet han forsøker skjule seg bak.

I kommentarfeltet under har det i dagene etterpå dukket opp flere bilder og opplysninger. Her er et bilde som høst sannsynlig viser den andre bombemannen og kompanjongen hans, en lavere kar med ganske mørkt hår og i en type mørk uniform også han. Han passer jo godt med beskrivelsen vaktførstebetjenten i DSS ga til politiet, her fra Sønderland-rapporten:

Sett en fører forlate bilen. ”(…) en liten kar med mørkt hår, iført en slags vekteruniform

Det ble også lagt ut andre bilder der jeg har forsøkt å illustrere hva det er vi ser på disse bildene. Et av hovedbildene jeg har lagt til grunn er et bilde som Getty Images Norge har rettighetene til. Det bildet jeg har benyttet er bare en liten versjon benyttet av noen få utenlandske aviser, og har altfor lav oppløsning til noen sikker identifikasjon av de mennene og hjelperen deres i lys skjorte, lys dongeribukse og hvite sko. Her er to bilder som er fra det samme Getty-bildet, men legg merke til at det tredje bildet, det som kommer først, er et jeg har tatt ut av en video som finnes på Internet:

Sist søndag, altså for seks dager siden, la jeg ut denne artikkelen, og så har kommentarene de siste bildene er fra kommet etter dette. Samme søndag klarte jeg å spore opp hvor den fulle bildefila var å få kjøpt, hos Getty Images.no. Den ble solgt i flere størrelser, den største på 5616 x 3744 px. Til sammenligning er det avlange bildet over noe jeg redigerte fra en av de mindre versjonene på det jeg mener å huske er 800 px bredde. Jeg antar at den største bildefila, den som var til salgs for seks dager siden, ville kunne gitt oss mulighet til å identifisere disse personene. De siste dagene har jeg snakket med flere om dette, og jeg har luftet tanken om å åpne en donasjonsmulighet. Årsaken er at det kostet 4.000,- NOK. Det var det som sto. Oppe til høyre for bildet. Tidligere i dag da jeg snakket med noen om dette, skulle vi sammen ta en titt slik at denne personen kunne vurdere om det var verdt det. Da var muligheten for å kjøpe bildet til bruk for mennesker i Norge fjernet. Her er hvordan dette ser ut nå, og jeg gjentar at dette har skjedd en eller annen gang etter sist søndag. Enkel og dobbel understreking i svart er gjort av meg:

http://www.gettyimages.no/license/119582883

Nøyaktig hva som har skjedd vet jeg ikke. Kanskje har noen kjøpt opp alle rettigheter for bruk av bildet her i Norge, eller så har noen bare fått beskjed om å fjerne muligheten for oss til å kjøpe det. Jeg vet ikke om det er mulig å kjøpe bildet via utlandet, altså de nasjonene som står listet opp, men det kan altså ikke lenger benyttes eller kjøpes her i Norge. Den 22. juli nå i sommer er det seks år siden bomba smalt i Oslo, og iløpet av disse snaue seks årene som har gått har det vært mulig å kjøpe rettighetene til den største utgaven av dette bildet. Iløpet av noen få dager etter min artikkel med disse bildene forsvant rettigheten. Med mer enn seks ganger så høy oppløselighet på det originale bildet i forhold til det jeg har brukt når jeg har laget illustrasjonsbildene, tyder mye på at personene ville vært enkle å gjenkjenne/identifisere.

 

34 thoughts on “Bildet som forsvant

 • 27. mai 2017 at 20:37
  Permalink

  Dette er det beste jeg klarer å gjøre med utgangspunkt i den lille bildefila som jeg lasta ned fra en utenlandsk avis en eller annen gang. Dessverre er ikke han minste med, men det viser den andre bombemannen og hjelperen.

  null

 • 27. mai 2017 at 21:24
  Permalink

  Nå har jeg funnet ut nøyaktig når jeg så bildet til salgs her i Norge for 4.000 NOK. Jeg var på siden, og så tok jeg like så godt en kopi av preview-bildet. Her har jeg lagt til egenskaper for bildet, som viser at jeg var der tirsdag 23. mai 2017 klokka 15.35.33. En eller annen gang fra da til i dag ettermiddag forsvant muligheten for å kjøpe bildet.

  null

 • 27. mai 2017 at 22:20
  Permalink

  Har sett nærmere på bildet. har også prøvd en del ting for og se om jeg kunne få et bedre bilde med og legge til varmere farger etc etc. ikke fått til noe bedre resultat enda, men en annen ting som jeg la merke til er de 2 personene som går i mot bombemannen. Alle andre er på vei ut av området minus de 2. Han til venstre i grå dress med skjegg og briller. Ser ut som han er i fra midtøsten og han til høyre i skinnjakke olabukse og lyst hår med nordisk utseende. For meg virker det som at deres oppgave er og få bombemannen ut av området. Kom med innspill. Alle bildene kan forstørres og zoomes in på pc.

 • 27. mai 2017 at 22:30
  Permalink

  Du har helt rett, Lars. Dette med de forskjellige menneskenes oppførsel på Akersgata og på Johan Nygaardsvolds plass var det jeg begynte med da jeg startet den detaljerte granskingen av hva som skjedde. Alle avvik og nesten-avvik måtte studeres, og det du nevnte nå, er to stykker som helt klart har avvikende oppførsel. Det er jo det samme med de to mørkkledde, han jeg har kalt den andre bombemannen, og han lavere og mørkere partneren hans. De gjør absolutt intet annet enn det vi har avslørt, blant annet at han høye gjemmer seg bak treet osv. De oppholder seg bare i området der borte ved Y-blokka helt til de får hjelp, og de har flere hjelpere. Jeg har bare ikke skrevet om alle sammen ennå. De får hjelp med utstyr, og de får hjelp til å komme ut av operasjonsområdet. Den andre bombemannen forsvant neppe nedover fortauet sørover på Akersgata. Jeg har svært sparsomt med dokumentasjon på dem etter konfrontasjonen med politikvinnen, men har lenge antatt at de forsvant ned mot den gule DHS-bilen, muligens et portrom innunder Y-blokka, eller under trappa på vestsiden av Y-blokka.

 • 27. mai 2017 at 22:41
  Permalink

  Mulig de forsvinner i den sorte bilen vi bare ser høyre forhjul på til venstre i bildet. Den bilen kan ses i sin helhet på bilde 3-4-5 her http://www.jostemikk.com/de-to-jakkene/ det kan være en ambassade bil.

 • 27. mai 2017 at 23:10
  Permalink

  Scores Killed In Norway Terror Attacks
  UTOYA ISLAND, NORWAY – JULY 22: (NORWAY OUT) Victims lie on (Photo by Vegard M. Aas/presse30.no/Getty Images)
  https://unbound.live/profile/vegard-aas/
  responsible for Myanmar and Pakistan. He also worked as a management consultant at The Boston Consulting Group for 5 years, focusing on IT and telecom.
  http://www.iot.ntnu.no/stratled/Student%20%20strategi%20og%20internasjonal%20forretningsutvikling.asp.html
  Vegard loves adventures and taking on new challenges, whether that is visiting all continents before turning 20, getting to Everest in a week or helping a global tech company succeeding with innovation. He has been Head of European Space Camp, developed an online community for the Norwegian Army before the time of Facebook, and created a setup affordable mobile telephony services in Malawi.
  http://e24.no/jobb/loenn/bcg-gikk-53-millioner-i-underskudd-ansatte-tjente-i-snitt-3-9-millioner/23774211
  https://www.bcg.com/people/experts/rich-lesser.aspx
  På nyåret ble det også kjent at Adam Ikdal sikret seg Prinsessealleen 16 på Skøyen ß svimlende 47 millioner kroner.
  Ikdal driver stort innen bedriftsrådgivning i Boston Consulting Group (BCG), der han er Norges-sjef. BCG er konkurrent til det mer kjente McKinsey.
  http://www.nettavisen.no/na24/luksussalget-har-lsnet/3064375.html
  https://www.weforum.org/agenda/authors/adam-ikdal
  https://www.weforum.org/agenda/authors/al-gore
  http://www.spiegel.de/international/world/trump-adviser-rich-lesser-on-working-with-a-highly-controversial-president-a-1141379.html
  Chaired by the head of French insurance giant AXA Group, Henri de Castries, who also happens to be a count, this year’s attendees include CEOs of multinationals including Shell, Deutsche Bank, Airbus, and Siemens; politicians such as former U.S. Secretary of State Henry Kissinger, German finance minister Wolfgang Schaeuble, and former head of the European Commission Jose Manuel Barroso. It also includes economists such as the International Monetary Fund’s Christine Lagarde and World Economic Forum Chairman Klaus Schwab and lastly, royalty such as the King of the Netherlands.
  http://www.cnbc.com/2016/06/08/bilderberg-worlds-most-powerful-flock-to-annual-secret-meeting.html

 • 27. mai 2017 at 23:13
  Permalink

  Det kan være, Lars. Jeg trodde jeg hadde fått med meg hver muselort i det området nå, men akkurat den bilen har jeg klart å overse. Skal sjekke nærmere i morgen og se hva jeg finner ut.

 • 27. mai 2017 at 23:33
  Permalink

  Jepp. Sånn så det ut for meg på den norske siden for noen dager siden. Men du overså en ting. Prisen står der, men i en annen valuta da jeg var der fra en norsk IP-adresse. 😉

 • 27. mai 2017 at 23:40
  Permalink

  Jeg så det var valuta fra sveits ja. I sta når jeg var inne igjen var jeg innom fra USA. Det er det som er så kjekt med Tor Browser. Ingen vet hvor du kommer fra 🙂

 • 27. mai 2017 at 23:58
  Permalink

  2Q11, hvis du kunne fortelle med egne ord hvorfor dette er viktig og hvordan alle de forskjellige personene har med den andre bombemannen å gjøre, ville det vært fint. Med alle disse linkene og få sitatene er det eneste jeg skjønner at jeg vil få haugevis av ekstraarbeide.

 • 28. mai 2017 at 02:05
  Permalink

  For det første, jeg trodde ikke min kommentar plutselig skulle passere din strenge moderasjon. Uansett kreves det litt bakgrunnskunnskap, ellers blr det for langt. Egne ord rett fra hjerte/pinealkjertelen: bildemateriale fra 22/7(11) er styrt på samme måte som fra 22/5 (17). Fotografene/ byråene er banditter. Relaterte bilder fra Getty Images til bildet du viser er fra Utøya tatt av en viss Vegard M. Aas. Dersom en ser på nettverket han er viklet inn i, Telenor i Mayanmar( Burma, B.Berger Baksås, Bondesvik, fredspris Londondame Kyi), Boston Consulting Group (relatert til banditten Trump-se link), det norske forsvar (som vist over) og følger en mine linker videre ser en ultrakorte avstander til banditt institusjoner som world economic forum, Al Gore og Bilderbergere. Etternavnet Aas er forøvrig nært knyttet til bandittfamilien Stoltenberg(=Jacob Rothschild og co). (Det betyr selvfølgelig ikke at alle ved navn Aas eller Stoltenberg har denne tilknytningen). Og her har jeg akkurat beskrevet forbindelsene til en av få fotografer som fikk ta bilder (og distribuere dem) fra Utøya.
  Konkret sammenheng til tema ( «bildet som forsvant») består i at det bekrefter Jostemikks innlegg; at noen lett styrer/sletter bildematerialet som kommer publikum til gode(onde) ved falske terrorøvelser/aksjoner.
  Når det gjelder den andre bombemannen kommer jeg gjerne tilbake til han, om jeg slipper til senere.

 • 28. mai 2017 at 09:56
  Permalink

  For det første, jeg trodde ikke min kommentar plutselig skulle passere din strenge moderasjon.

  Den er ikke streng, men når det blir endeløse rekker av lenker til kongelige skuespillere som du har hatt en tendens til, fortalte jeg deg ganske tidlig at det ble en stopp.

  Når det gjelder den andre bombemannen kommer jeg gjerne tilbake til han, om jeg slipper til senere.

  Gjerne, bare du ikke påstår at han ligner på James Bond. Skulle bare mangle. Du oppdaget denne karen, og da ville det vært en god ting om du var med på avslutningen også.

 • 28. mai 2017 at 11:01
  Permalink

  Da den profesjonelle fotografen Ole-Tommy Pedersen (ScanpixNTB, Norwegian News Agency) la ut vidoen Seconds after the bomb attack in Oslo july 22nd 2011 på Youtube, fikk de interesserte ganske mye interessant stoff å granske. Han har dessverre mange kutt i filmen, så noe mangler og dette gjør at filmen ikke kan brukes til et nøyaktig estimat av når de forskjellige tingene som han filmet skjedde.

  Fra versjonen med høyest oppløsning har jeg tatt ut hvert eneste enkeltbilde fra denne filmen. Dette betyr at jeg har rimelig oversikt over alt denne filmen viser. Foruten Pedersen var det kun én synlig profesjonell fotograf i nærheten de første minuttene, og det var Marianne Løvland. Hvem hun arbeidet for den gangen vet jeg ikke, men i dag er hun vaktsjef for foto/video hos NTB.

  http://www.ntb.no/kontaktkort/marianne-inger-lovland/

  Hun dukker opp noen ganger i Pedersens video, og her er to eksempler:

  null

  null

  Det var Marianne Løvland som tok bildet av de den andre bombemannen og hjelperen i retning Y-blokka, altså det bildet som nå ikke lenger er å få tak i for norske kjøpere. Her er versjonen som Kristeligt Dagbladet i Danmark benyttet allerede klokka 17.33 den 22. juli 2011:

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/norge-efter-eksplosion-og-skuddrama

  null

 • 28. mai 2017 at 11:18
  Permalink

  En annen ting å ta i betraktning når det gjelder denne saken er at det finnes svært mange overvåkingskameraer både på Y-blokka og i området ellers. Disse hadde daværende vaktleder i DSS og tidligere Libanon- og Bosnia-soldat Tor-Inge Kristoffersen kontroll over. Han har fortalt at han oversendte politiet svært mange timer med videoer fra disse kameraene, så da må jo både Kristoffersen og politiet vite dette. Ikke bare dette, for han har selv fortalt hvordan han benyttet kameraene til å søke mot og zoome inn på for eksempel den hvite kassebilen/bombebilen, og da må han også ha identifisert sjåføren, den lille mørkhårede som han fortalte politiet om. Ikke bare det, han må jo ha video av denne sjåføren.

 • 28. mai 2017 at 17:21
  Permalink

  Lars skrev i en kommentar:

  Har sett nærmere på bildet. har også prøvd en del ting for og se om jeg kunne få et bedre bilde med og legge til varmere farger etc etc. ikke fått til noe bedre resultat enda, men en annen ting som jeg la merke til er de 2 personene som går i mot bombemannen. Alle andre er på vei ut av området minus de 2. Han til venstre i grå dress med skjegg og briller. Ser ut som han er i fra midtøsten og han til høyre i skinnjakke olabukse og lyst hår med nordisk utseende. For meg virker det som at deres oppgave er og få bombemannen ut av området. Kom med innspill. Alle bildene kan forstørres og zoomes in på pc.

  Dette bildet gjør det kanskje ørlite enklere å se de to du nevner:

  null

 • 28. mai 2017 at 17:36
  Permalink

  ja det gjør det enklere og se de 2, men kvaliteten på bildet er dessverre litt dårlig. Mannen i blå skjorte ser jo ut til og ikke øyer. tror bildet har blitt tuklet med. Med et bedre bilde hadde de 4 personene vært lettere og identifisiere.

 • 28. mai 2017 at 18:01
  Permalink

  Med et bedre bilde hadde de 4 personene vært lettere og identifisiere.

  Ja, det er jo det som er årsaken til denne saken. Å sjekke Getty om det var verdt å bruke 4000 kroner for å identifisere alle fire. De bildene jeg har hatt å jobbe med er elendige.

 • 28. mai 2017 at 18:18
  Permalink

  ja vet det er årsaken til denne saken. uansett om vi får frem ansikter er det ikke sikkert vi noen gang kommer til bunns i den saken. Er ikke akkurat et bilde bibliotek med navn over alle Mossad agenter eller sprengstoff eksperter som går på denne planeten. Jeg skal fortsette å bruke tid på denne saken når jeg har tid til overs.

 • 28. mai 2017 at 18:55
  Permalink

  Er fint det Lars, det behøves flere øyne enn mine, for de begynner å bli slitne. Men den høye bombemannen, er du sikker på at det er Mossad? Synes det ser ut som en Ola Glomstulen-figur.

 • 28. mai 2017 at 19:28
  Permalink

  Nei er ikke sikker. Kanskje vi skal fokusere på å finne ut hvem garderobemannen er også. kanskje det leder oss videre i vår søken på hvem de er. Er det noen med et stort kontakt nett som tørr og legge ut en etterlysning. Bilder sprer seg fort i sosiale medier. Nesten hver gang noen blir etterlyst med bilde på Åsted Norge blir de er avslørt.

 • 28. mai 2017 at 19:46
  Permalink

  Noen sprer allerede bilder, og fra tid til annen kommer det tips også. Så spørs det hva man skal gjøre med disse sakene så lenge foto-dokumentasjonen er av såpass dårlig kvalitet. Men for all del, jo flere som sprer, og jo mer kreative de er med hvor de sprer bildene, jo bedre er det.

  Det som er situasjonen, og som video- og fotodokumentasjonen forlengst har dokumentert, er at det var flere aktører i sving i Regjeringskvartalet den 22. juli 2011. Dette er så åpenbart gjennom det som har kommet fram her på bloggen at saken forlengst skulle vært gjenopptatt. Jeg kan garantere at de som har ansvaret for slikt forlengst har sett dokumentasjonen som har kommet fram her. Så kan jo alle tenke litt på hvorfor det er tyst som i en grav.

  Så er det dette jeg er sikker på at jeg vet, det jeg tror jeg vet, og ikke minst, alt det jeg er nesten sikker på at jeg kanskje tror at jeg vet. Jeg har ikke giddet regne på dette, men jeg antar at jeg skriver om 10 prosent av dette. Det gjenstår en del ting, usikkerhetene på detaljnivå er til dels svært store, og så er det dette med at det finnes triveligere og tryggere ting å skrive om på en åpen blog. Det hadde vært helt greit for meg om en gruppe med mer reell makt og velutviklet rettferdighetssans hadde tatt over ansvaret for denne saken. Det kommer høyst sannsynlig aldri til å skje, og politiet kommer aldri til å gjenåpne saken samme hva som skjer, det er garantert. Dermed blir det opp til alle de frivillige som synes at dette er særdeles råttent, å holde liv i «etterforskningen». Jeg er så lei denne saken at jeg blir kvalm hver eneste gang jeg skriver om den. Hver eneste gang jeg jobber time etter time for å finne nye detaljer. Da hjelper det å se på noen av bildene av ofrene i Oslo og på Utøya. Så er det dette med resten av innbyggerne i Norge også. Det heter seg at folk får de lederne de har fortjent. Jeg mener dette er feil, for ingen har fortjent den politiske ledelsen vi har i Norge.

 • 28. mai 2017 at 22:56
  Permalink

  Du trenger bare endre ditt ip nummer og ta et ip nummer utenfor Norge for å kjøpe filmen…

 • 28. mai 2017 at 23:05
  Permalink

  Du trenger bare endre ditt ip nummer og ta et ip nummer utenfor Norge for å kjøpe filmen…

  Takk for tipset, Raymond. Jeg aner allikevel noen komplikasjoner. Min leverandør av banktjenester vil ikke være særlig begeistret for dette, og det vil nok sette en rask stopper for forsøket på å betale. Vet det er mulig å gjøre om på enkelte slike innstillinger hos nettbanken jeg bruker, men vet ikke om det vil hjelpe. Ellers er det jo også mulig å få hjelp av noen som bor i et «lovlig» land, men da er vi inne på årsaken til at jeg og en til oppdaget at Norge var fjernet fra lista, nemlig et forsøk på en ørliten kronerulling. Jeg kan jo håpe på at en for meg ukjent og rik onkel i USA leser dette …

 • 29. mai 2017 at 17:07
  Permalink

  Bilen som kan være en mulig fluktbil for bombemannen og hans hjelpere. Står ikke parkert der tidlig i Tandberg filmen.

 • 29. mai 2017 at 17:21
  Permalink

  Bilen som kan være en mulig fluktbil for bombemannen og hans hjelpere. Står ikke parkert der tidlig i Tandberg filmen.

  Det har du rett i, Lars. Den dukket opp senere og sto ikke så lenge der du observerte den først. Jeg kan ta feil, men jeg tror det er denne, en Mercedes:

  null

  Bildet er fra filmen jeg har brukt for å ta ut bilder av de to andre bombemennene når de står alene ved enden av Y-blokka:

  https://www.youtube.com/watch?v=KT686H1-U8k

  Bildet jeg la ut av bilen er tatt ganske kort tid etter at fotografen filmer de to. Jeg tror at de hadde flere til melde fra om når fotografer var opptatt med annet. Alle slike som ustanselig pratet i telefonen og samtidig var svært lei å vise ansiktene sine.

 • 29. mai 2017 at 17:48
  Permalink

  den kom først kjørende nede ved brannstasjonen etter 1.26 i filmen. Er ingen bilekspert men mulig det er en Audi.

 • 29. mai 2017 at 17:51
  Permalink

  Skal sjekke dette nærmere, Lars. Takk!

 • 29. mai 2017 at 18:27
  Permalink

  Ser helt klart ut som en Audi, så da er det en annen bil enn den Mercedesen som står parkert ved DHS-bilen senere, såfremt jeg ikke har tatt feil, og det er en Audi.

 • 29. mai 2017 at 18:39
  Permalink

  3.05 ut i filmen til Pedersen vises en scene der to karer er svært opptatt av det som skjer med karakterene borte ved Y-blokka. De to dukket opp allerede iløpet av filmens første sekunder, da på andre siden av Akersgata i forhold til fotografen. Disse to vil i alle fall være svært viktige vitner.

  null

  Opptoget de var så interesserte i er dette, selv om bildet av de to andre bombemennene med hjelpere er tatt omtrent et minutt senere:

  null

 • 29. mai 2017 at 18:59
  Permalink

  Kvinnen med så god utkikksplass som hele tiden snakker i telefonen, her litt senere i filmen da de to mørkkledde, den andre og tredje bombemannen, som jeg heretter kaller for Pompel og Pilt, hadde forsvunnet fra Y-blokka:

  null

  Hun har jo hatt dyreste og beste billett på terror-teateret, og var hun bare en skravlesjuk kvinne i Securitas eller DSS, er hun i det minste et vitne som vil ha svært mye interessant på lager. Jeg klarer ikke fri meg fra masteroppgaven til Schjenken der han ser ut til å ville legge ansvaret for nasjonens fremtidige lov og rett i armene på vektere.

 • 1. juni 2017 at 19:58
  Permalink

  Han i olabukser og lys skjorte med flakene hengene delvis på utsiden av linningen, han til venstre her, kan en se i Johan Christian Tandbergs film etter ca. 1.33. Da kommer han nordover Akersgata og vrir ansiktet vekk samtidig som han holder armen opp og snakker i mobiltelefonen.

  null

  null

  Det var flere interessante personer i området i det øyeblikket, og at det ble samarbeidet for å få folk ut og samtidig avlede oppmerksomheten er tydelig. Dessverre er også den utgaven jeg har av filmen til Tandberg av latterlig lav kvalitet. Jeg har sett enkelte utdrag av den benyttet av noen av De presstituerte, og der er det høy oppløsning, så den finnes i en slik utgave. Jeg har dessverre ingen lenke til denne filmen lenger, for den er slettet av både TV4 og VGTV, og den er for stor til at jeg kan laste den opp. Hvis noen finner en utgave av den, så legg ut lenke til den. Jeg skal se om det er mulig å få ut noen vettuge bilder av mannen som jeg tidligere har kalt hjelper nummer to, men som nå får navnet skjorteflakmannen.

 • 2. juni 2017 at 19:32
  Permalink

  Laste opp filmen til en torrent site og dele linken her, Jostemikk. Det er den ikke for stor til.

 • 2. juni 2017 at 22:24
  Permalink

  Det er en løsning, Stargazer, men jeg må tenke litt på det. Det er litt forskjell på å ta hele filmen, eller klippe ut bilder av den eller redigere ut korte klipp. Jeg skal lete ekstra grundig etter steder den fortsatt kan være aktiv, uten at jeg har så stor tro på det. Noen ser ut til å synes at det var en dum film. Kanskje det gikk for noen at den fortalte mer enn enkelte satte pris på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: