Anders Behring Breivik ligner mer på en annen enn seg selv

Det begynner å bli en gjenganger at jeg blir klar over pussige ting og interessante hendelser etter å ha lest kommentarene til 2Q11. Det er ikke til å legge skjul på at det motsatte ofte er tilfelle, men alle de forskjellige linkene må jeg innom, ofte fordi det er så mange av dem i én kommentar at de blir holdt tilbake av antispam-programmet, og derfor må godkjennes manuelt, forteller ofte om både viktige og spennende ting og hendelser.

Hva akkurat denne saken betyr, om den betyr noe som helst, vet jeg ikke. Jeg heller til at det er en verdiløs merkverdighet, men at den sannelig er så merkverdig at en kan begynne å lure. Som en skrev til meg, så ligner ABB mer på en annen person enn han ligner seg selv. Vi får ta en titt på denne saken, om ikke for annet, så for å spe på med litt humor.

Kjeltringen

Dette bildet har jeg vist til flere, og ingen har nevnt særlig tvil om at det viser Anders Behring Breiviks tragikomiske ansikt. En lurte på om jeg hadde manipulert det, slik at det viste en blanding av ABBs ansikt og en annens. En annen så bare ABB, og lurte egentlig ikke på noe som helst. Selv lurte jeg et sekund på om dette var årsaken til at ABB måtte pynte på haka ved hjelp av en plastisk operasjon.

Bildet til venstre viser en av vårt lands mest kjente kjeltringer

Vårt land har i likhet med andre fostret en rekke kjeltringer. Vi har også hatt noen såkalte kjendis-kjeltringer, dere vet slike som det blir skrevet sanger og skrevet bøker og skuespill om. Noen eksempler på de mest kjente er Gjest Bårdsen, Vidkun Quisling, alle folkene i toppledelsen av Arbeiderepartiet, kjente redaktører og journalister, Anders Behring Breivik, og Ole Høiland.

Det er sistnevntes ansikt som muligens lyser mot oss på fotografiet jeg har hentet fra Wikipedia.

https://no.wikipedia.org/wiki/Ole_H%C3%B8iland

Likheten med Anders Behring Breivik er skremmende. I det minste i forhold til ABBs utseende etter at han gjennomførte plastiske operasjoner i ansiktet, enten i USA eller i Bærum, muligens begge steder, kanskje ingen av dem. Kirurgen her i Norge har fortalt at han hadde bilder av ABBs ansikt før operasjonen, men at disse dessverre forsvant i en flom. Fæle greier, slike flommer. Vi får prise oss lykkelige over at vi til tross for dette har bilder av ABBs ansikt fra tiden rett før disse påståtte plastiske operasjonene, for de gir oss muligheten til å se om dagens ABB ligner mest på sitt tidligere jeg, eller om han ligner mest på Ole Høiland.

Ole Høiland og Anders Behring Breivik

Kanskje kirurgen var i køddehumør den dagen han skamskar Anders Behring Breivik? Konklusjonen er i hvert fall at Anders Behring Breivik ligner mer på Ole Høiland enn seg selv.

9 thoughts on “Anders Behring Breivik ligner mer på en annen enn seg selv

 • 13. februar 2016 at 17:01
  Permalink

  Hei Cate! Det er flere enn deg som blir litt tosset, og jeg skrev litt om dette temaet her:

  http://www.jostemikk.com/anders-behring-breiviks-mange-ansikter/

  Det som er så forvirrende er at ABB har mange forskjellige ansikter, men hvis man ser på enkelte detaljer, så som ørene og forskjellige vinkler og plasseringen til øyne, nese, hake etc., så virker det allikevel å være samme person. Det er to mulige forklaringer, men jeg velger å avstå fra å kommentere dem.

 • 13. februar 2016 at 18:59
  Permalink

  ; Les: «Ifølge biografen Oddane slo Høiland i stykker haka i fallet, og bildet viser en knust hake.» og «Arkivar ved Riksarkivet, Hege Brit Randsborg, opplyser at det først på midten av 1860-tallet ble vanlig å fotografere fangene ved Botsfengselet i Oslo.»
  Les også kommentarene under:
  http://www.nrk.no/kultur/er-dette-bilde-av-ole-hoiland_-1.8051362
  Jeg tror dette føyer seg inn i rekken av helt ordinære chutzpah..
  http://mmm.dk/underholdning/look-alikes-hollywood-reinkarneret
  Jeg tror de har andre metoder enn plastiske operasjoner for å endre utseendet. Håper å komme tilbake til det. Og for de som husker 227 fotografen Olssøn så operer de to og to, eller tre som jeg antydet i det tilfellet. De tre igjen har representert en lang rekke identiteter. Jeg forventer ikke å bli trodd, snarere dumbass-erklært, men jeg mener å ha grunnlag for dette:
  Chutzpah.jpg
  http://postimg.org/image/ut90d26jn/
  cumberabbendedict227.jpg
  http://postimg.org/image/fvl6yjolz/

  An illusion it will be, so large, so vast it will escape their perception.
  Those who will see it will be thought of as insane.

 • 14. februar 2016 at 00:22
  Permalink

  Å bli dumbass-erklært trenger ikke være så galt, 2Q11. Det er bare å slappe av. Her er tre fan-mails jeg har fått de siste par ukene:

  Message:
  DU må være en meget syk mann som gulper opp en historie som ikke
  hører noe sted hjemme.Tipper du er kjempestolt over jobben du har
  gjort med å så tvil om faktiske skader og hendelser… Fy faen.. Du
  må seriøst komme deg til lege og sjekke hodet ditt for det er noe
  riv ruskende gæærnt der…

  Message:
  Og påstå att norske myndigheter og pollitiet har noe med terroren i oslo å gjøre betyr at du skal sprenge hode ditt.

  Message:
  Søk hjelp. Vi er bekymret for deg.

  Dette var bare et lite utvalg, der de styggeste er utelatt. Dumbass-erklært? Ja takk.

 • 22. februar 2016 at 21:12
  Permalink

  Vi får lage et Dumbass-emblem og bære det med stolthet, Amatør1. Er enig med deg, og det er et paradoks på gang. Det er ikke ABB i stolen, men så er det ham allikevel. Detaljene stemmer, men ikke helheten, og det kan tyde på to ting. Det ene er at det er ham. Det andre er ganske enkelt å komme på.

 • 23. februar 2016 at 15:01
  Permalink

  Er det ikke slik at man alltid folder hendene på samme måte hvis man gjør det uten å tenke på det? Enten høyre eller venstre tommel øverst.

 • 23. februar 2016 at 16:55
  Permalink

  Er det ikke slik at man alltid folder hendene på samme måte hvis man gjør det uten å tenke på det? Enten høyre eller venstre tommel øverst.

  Det har du sannelig helt rett i, hetda! Testet selv, og jeg folder med høyre tommel øverst. Når jeg må tenke meg om for å gjøre motsatt, føles alt fullstendig feil. I stolen på Utøya gjør høyrehendte ABB motsatt av meg, og jeg er også høyrehendt, uten at jeg vet at det er noe system i akkurat det. Kanskje det finnes bilder fra rettssaken der han folder hendene?

 • 23. februar 2016 at 17:52
  Permalink

  ABB folder fingrene på samme måte under rettssaken. Venstre tommel ville havnet øverst hvis han fullførte:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: