Angående det som skjer i Hellas

Alle som har lest det jeg har skrevet de siste årene kan umulig ha unngått å ha fått med seg at bankene er styrt av “jøder”, og at disse bankoligarkene har startet alt som finnes av kriger og revolusjoner de siste 200 årene. Like åpenbart må det ha vært for den våkne leser at han/hun har fått med seg hvordan de har startet finanskriser, og deretter krigene. Da oligarkene dannet EU som et rent økonomisk maktmiddel for å konsolidere den tragiske dominansen de fikk over verden etter etableringen av sentralbanksystemet i og med dannelsen av Federal Reserve i 1913, var på mange måter siste håp ute så sant det ikke skjer en kollektiv oppvåkning. Derfor er det en sann glede å linke til en tråd på Klimaforskning.com om nettopp EU, bankene og Hellas. Hvis ikke den tråden er en øyeåpner, vet jeg sannelig ikke hva som skal til. Den ble startet av en av de få (dessverre) som har kommet med kritiske kommentarer her på bloggen, og han er en av de jeg har lært mest av om hvordan verden skrudd sammen. Les, lær og bli skremt.

Amatør1: Hellas, EU og Euro

Jeg siterer fra hans åpningsinnlegg, men la for all del ikke dette hindre dere i å klikke på linken. Det er masse å lære.

Utover klimadebatten, opptar krisen i Eurosonen meg. På mange måter ser jeg disse sakene som 2 aspekter av et felles, gigantisk massepsykose og demokratiproblem: Klimadebatten dreier seg om en fanatisk ideologi som koste hva det koste vil skal fortelle oss i detalj hvordan vi skal leve våre liv, basert på juks. Krisen i EU dreier seg om en fanatisk ideologi som koste hva det koste vil skal etablere Europas Forenede Stater, med de konsekvensene vi ser utspille seg, og har sett komme i flere år.

Se dette innslaget fra EU-parlamentet, det parlamentsmedlem Nigel Farage (UK) i klare ordelag forteller hva Hellas og EU står overfor:

Han har rett. Farage er et funn. Se hans mange videoer på YouTube.

29 thoughts on “Angående det som skjer i Hellas

 • 17. juli 2015 at 21:16
  Permalink

  Jeg så at det var riktig video i ditt innlegg for en liten stund siden. Nå er det en helt annen video som vises.

 • 17. juli 2015 at 21:34
  Permalink

  Takk, Ingrid. Håper det var en forbigående bakterie. Hvis du eller andre ser noe lignende skje igjen, så si fra, for da må jeg enten finne en løsning slik at det fungerer, eller så må jeg for eksempel stenge dagens videotips.

 • 18. juli 2015 at 02:15
  Permalink

  Fra Yanis Varoufakis sin blogg

  Dr Schäuble’s Plan for Europe: Do Europeans approve?
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/17/dr-schaubles-plan-for-europe-do-europeans-approve-english-version-of-my-article-in-die-zeit/

  The Euro-Summit ‘Agreement’ on Greece – annotated by Yanis Varoufakis
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/15/the-euro-summit-agreement-on-greece-annotated-by-yanis-varoufakis/

  On the Euro-Summit ‘Agreement’ with Greece, my resignation and what it all means for Greece and Europe – in conversation with Phillip Adams
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/14/on-the-euro-summit-agreement-with-greece-my-resignation-and-what-it-all-means-for-greece-and-europe-in-conversation-with-phillip-adams/

  Behind Germany’s refusal to grant Greece debt relief – Op-Ed in The Guardian
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/11/behind-germanys-refusal-to-grant-greece-debt-relief-op-ed-in-the-guardian/

  Minister No More!
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/06/minister-no-more/

 • 18. juli 2015 at 11:04
  Permalink

  Dette er en av paradoksene med Farage. En benådet taler med klare og gode tanker om hva som er galt og hva fremtiden bør innebære, men støtter samtidig arnestedet der de sitter rundt bålet og er med på å bestemme både den politiske og økonomiske framtiden han kritiserer så sterkt. Gilad Atzmon hadde Farage på lista han laget over de som var sterke støttespillere for Israel, og Atzmon (askenasikhazar født i Israel) mener at Farages knebøy dreier seg om ren støtte til de sionistisk-lobbyistiske kreftene.

  Ikke så enkelt å få alt til å henge på greip. En klok person minner meg hele tiden på at vi må omfavne dem som er på sporet av galskapen, og heller se litt mellom fingrene angående det vi er uenige med dem i. Det er kanskje et godt råd angående Farage for meg rent personlig.

 • 18. juli 2015 at 11:16
  Permalink

  Yanis Varoufakis er ikke overvettes begeistret for bankeierne, og det er viktig at han nevner gang etter gang at de er «private bankers». Spør du ti nordmenn på gata, vil jeg gjette at alle svarer at bankene er statseide. Da Jens Stoltenberg ga Hellas, var det 80 milliarder kroner? – var det Kari og Olas penger han ga dem for at disse bankoligarkene skulle få tilbake penger Hellas «skyldte» dem. I USA så vi jo skammelige eksempler på slike bail-outs for få år siden. Karakteristikken banksters er svært treffende.

 • 18. juli 2015 at 11:20
  Permalink

  Han lever vel fordi MI6 og Mossad er to organer på den samme kroppen. Les svaret mitt til Northolsen under. Det er forvirrende det som skjer. Bankoligarkene etablerte og kontrollerer EU. De etablerte og kontrollerer til en viss grad e-tjenestene. Nigel Farage taler Rom imot, og banner skikkelig i Euro-kirka, men støtter de kreftene som står bak Euroen og EU. Som jeg sa, det er forvirrende.

 • 18. juli 2015 at 23:01
  Permalink

  Off topic,

  …men er det flere som har fått besøk av sikkerhetstjenesten (eller hva de nå kaller seg) nå i sommer? Jeg hørte rykter om at Regimet skulle registre oss såkalt «russisk-vennlige» nordmenn tidligere i år av en som er informert, uten at jeg festet meg noe mer ved det. Jammen fikk jeg besøk av 2 av dem på døren nå i sommer siden jeg er en såkalt «Russland venn» (les: NATO-motstander/fredsaktivist). De lot som det var i et annet ærend, men så dum er jeg ikke at jeg ikke forstod at de har overvåket meg i lengre tid og sendte sine spanere på meg som en liten advarsel.

  Vel bli ikke overrasket om dere får besøk også, hvis de gidder å søke opp en liten sardin som meg så er lista jaggu lav.

  Og glem ikke å kjøpe inn litt ekstra tørr (og utgått) Mariakjeks å by gjestene på, just in case;)

 • 19. juli 2015 at 21:13
  Permalink

  Hos de som selv har mer enn nok penger finnes det sjelden noen som helst forståelse for vanlige folk i håpløse situasjoner, men kan vel nesten si at ondskap har ingen grenser, at enhver form for samvittighet mangler. George Romanias, med ansvar for sosiale tjenester i Hellas, nekter å bli i jobb og kutte pensjoner ned til 87 euro i måneden [tilsv. ca. 800 NOK pr. mnd], og sier derfor fra seg sin stilling.

  “Ι cannot stay in the Ministry. I went to apply some principles. I cannot do the opposite”, Mr Romanias said adding that he will submit his resignation by tomorrow morning. “I cannot apply the law they oblige me to introduce. It is not possible to give a monthly pension of 87 Euros to a handicapped person. This is what was put in law.”

  http://www.paulcraigroberts.org/2015/07/19/wealthy-germans-forced-pensions-poor-greeks-94-monthly/

  Dette betyr dessverre at flere av de bedre forsvinner av samvittighetsgrunner.

  Martin Niemuller, tysk prest og antinazist som satt i konsentrasjonsleir i Tyskland fra 1937 -1945, uttalte følgende:

  Først kom de for å ta kommunistene, men jeg protesterte ikke, for jeg var ikke kommunist.
  Så kom de for å ta fagforeningsmedlemmene, men jeg protesterte ikke, for jeg var ikke fagforeningsmedlem.
  Så kom de for å ta jødene og sigøynerne, men jeg protesterte ikke, for jeg var ikke jøde eller sigøyner.
  Så kom de for å ta de homofile, men jeg protesterte ikke, for jeg var ikke homofil.
  Da de kom for å ta meg, var det ingen igjen som kunne protestere.

  Kanskje verdt å tenke litt over, for hvem er neste? Når er vår tur?

 • 21. juli 2015 at 11:33
  Permalink

  Yanis Varoufakis

  Europe’s Vindictive Privatization Plan for Greece – Project Syndicate
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/21/europes-vindictive-privatization-plan-for-greece-project-syndicate/

  «The Development Bank that we proposed would “allow the government to choose which assets are to be privatized and which not, while guaranteeing a greater impact on debt reduction from the selected privatizations.” After all, “asset values should increase by more than the actual amount spent on modernization and restructuring, aided by a program of public-private partnerships whose value is boosted according to the probability of future privatization.”

  Our proposal was greeted with deafening silence. More precisely, the Eurogroup of eurozone finance ministers and the troika continued to leak to the global media that the Greek authorities had no credible, innovative proposals on offer – their standard refrain. A few days later, once the powers-that-be realized that the Greek government was about to capitulate fully to the troika’s demands, they saw fit to impose upon Greece their demeaning, unimaginative, and pernicious Treuhand model.
  At a turning point in European history, our innovative alternative was thrown into the dustbin. It remains there for others to retrieve.»

 • 21. juli 2015 at 11:47
  Permalink

  «Kanskje verdt å tenke litt over, for hvem er neste? Når er vår tur?»

  Hat-retorikken er klar fra ekstremistene om neste nivå:

  Retired US Lawmaker Calls for Edward Snowden’s Public Execution
  http://sputniknews.com/us/20150721/1024855803.html
  “This is real and the worst part of it — not unlike the Snowden incident, which I hope none of you have sympathy for him because we need to hang him on the courthouse square as soon as we get our hands on him»
  – Saxby Chambliss, a former Republican senator from Georgia

  Ex-Head of NATO Command: ‘Disloyal Americans’ Should be Put in Prison Camps
  http://sputniknews.com/us/20150721/1024852108.html
  «The United States should revive World War II-style internment camps for «disloyal Americans,» retired general and former Democratic presidential candidate Wesley Clark said on Friday.»

  Husk dette neste gang det er snakk om «hat-retorikk», en teknikk som brukes i økende grad for å undertrykke saklige og moderate krav om alminnelig lov og rett. Det viser seg igjen og igjen at kritikere blir konsekvent beskyldt for det motparten står for, innkludert ekstremisme.

 • 21. juli 2015 at 11:53
  Permalink

  «Hvorfor debatt rundt fripenger ikke er mer i folks bevissthet når det gjelder Hellas, er meg en gåte …»

  Svaret på gåten er ganske enkelt at hele hensikten er å skape kaos i Hellas og EU. Det du er vitne til er IKKE et forsøk på å løse noen problemer. Neste gåte er: Hvem mener de har fordel av at dette skjer?

 • 21. juli 2015 at 12:10
  Permalink

  Jeg setter veldig stor pris på å se deg aktiv igjen, Amatør1 🙂

  USA hadde konsentrasjonsleire allerede under WW2, hvor selv de mest uskyldige japanere endte opp. Så det ville ikke forundre meg om de vil videreføre dette til å gjelde folk som generelt ikke er enige med dem. Wesley Clark er en farlig mann, selv om han kan ha fått litt positiv oppmerksomhet gjennom den videoen der han forteller om haukenes krigsønsker: angripe land etter land i Nord-Afrika/Midtøsten. På en måte prøver han å uskyldiggjøre seg selv ved å vise til at han er sjokkert. Som 4-stjerners general og leder for NATO under Balkan-krigen finnes det ikke noe som helst uskyldig ved ham; han visste hva som skjedde – og hvorfor.

  USA har jo allerede gjort klar massevis av FEMA-camps for ulydige mennesker, og de vil nok bli benyttet den dagen folk våkner opp og begynner å protestere. De kan gripe tak i ethvert menneske de ønsker under sine nye lover, uten rett til advokat, uten rett til at fangens familie får vite hvor vedkommende er, og kan holde på sine fanger så lenge de ønsker. De har virkelig kommet langt i sin «demokratiseringsprosess».

  Du har helt rett i «Det viser seg igjen og igjen at kritikere blir konsekvent beskyldt for det motparten står for, innkludert ekstremisme.» Alt blir snudd på hodet, og skal vi forstå virkeligheten, må vi snu hva de sier tilbake til å stå på beina. Det er egentlig seg selv de snakker om.

 • 21. juli 2015 at 12:28
  Permalink

  Yanis Varoufakis hadde neppe andre alternativer enn å trekke seg, siden han ikke ønsket å gå på akkord med seg selv. Han er en velutdannet og selvtenkende mann, og det kan være mye å lære fra ham. Nå er han fri for offisielle og politiske plikter og kan derfor snakke/skrive fritt.
  Jeg haket av for «Following» på hans blogg for noen dager siden, men jeg mottar ingen meldinger. Så da får jeg heller bare sjekke bloggen hans med jevne mellomrom.

 • 21. juli 2015 at 12:41
  Permalink

  Harald Schumann, som sto for dette intervjuet med Yanis Varoufakis, har også stått for videoen «The Secret Bank Bailout», som vant «German TV Award 2013» for denne dokumentaren.
  https://youtu.be/xu5sTyAXyAo

 • 21. juli 2015 at 13:22
  Permalink

  Dette med Clark har vi vært innom tidligere, og det er noe jeg har tenkt mye på etter kommentaren til Hetda på Klimaforskning.com.

  Stusser litt når jeg finner Clark på denne lista:
  http://socioecohistory.wordpress.com/2012/04/23/current-membership-list-of-the-illuminati-committee-of-300/
  – men det var kanskje før?

  Jeg svarte:

  Tror nok det beste er å ta en titt på dokumentasjonen denne nettsiden legger til grunn for at det i det hele tatt finnes noen topp 300-liste av illuminati-medlemmer.

  Med det sagt, så finnes en del ting en (jeg?) kunne skrevet om general Clark. Han spilte en viktig rolle under Balkankrigen, og ikke alt som skjedde da var vakkert. Vi bør holde mulighetene åpne for at det han uttalte den gang han ble filmet var noe han ikke regnet med ville bli lagt ut offentlig. Det er allikevel av største viktighet at han sier det han sier, for når vi i ettertid ser på hva som har skjedd, har bekreftelsene kommet som perler på ei snor.

  Videoen som viser Clarks tale om hvordan han hadde truffet noen på toppen av Bush-administrasjonen som fortalte ham at Libya, Syria, Irak osv. skulle plukkes en etter en er kanskje den videoen jeg har linket til flest ganger. Har snakket med et par om dette det siste året, og jeg mistenker at general Clark ikke hadde fortalt det han gjorde hvis han hadde vært klar over at hans tale kom til å bli lagt ut offentlig. Det er forvirrende dette, for han innrømmer krigsforbrytelser iscenesatt av USA og deres allierte, samtidig som han ikke er så rent lite av en ekstremistisk krigshisser selv. Wikipedia-artikkelen om Wesley Clark forteller blant mye annet:

  Early life and education

  Clark’s father’s family was Jewish; his paternal great-grandfather immigrated to the United States from Belarus in response to the Pale of Settlement and anti-Semitic violence from Russian pogroms. Clark’s grandfather, Jacob Kanne, graduated from the Chicago-Kent College of Law and served in the U.S. Naval Reserve as an ensign during World War I, although he was never assigned to a combat mission. Kanne, living in Chicago, became involved with ward politics in the 1920s as a prosecutor and served in local offices. He served as a delegate to the 1932 Democratic National Convention that nominated Franklin D. Roosevelt as the party’s presidential candidate (though his name does not appear on the published roll of convention delegates). His mother was of English ancestry and was a Methodist.

  Kanne came from the Kohen family line, and Clark’s son has characterized Clark’s parents’ marriage, between his Methodist mother, Veneta (née Updegraff), and his Jewish father, Benjamin Jacob Kanne, as «about as multicultural as you could’ve gotten in 1944».

  Hans ord og handlinger er velegnet til å skape stor forvirring, og jeg kan vanskelig forstå annet enn at selvmotsigelsene står i kø. Fikk en personlig meddelelse for en tid tilbake fra en som har relevante forbindelser, og Clark ble ikke nevnt i allverdens positivt lys i forbindelse med krigen i Jugoslavia. Skal grave litt nærmere i dette med Clark når dagene blir kortere utover senhøsten. Føler noen for å bidra med å avmystifisere Clark vil jeg sette stor pris på det. For å øke kunnskapen om ham ørlite, tar jeg med noe som vil få de som er opplyste om den såkalte klimasaken til å vemmes:

  Growth Energy represents the producers and supporters of ethanol who feed the world and fuel America in ways that achieve energy independence, improve economic well-being and create a healthier environment for all Americans now. – See more at: http://www.growthenergy.org/about-growth-energy/structure-members/#sthash.jAb7vwyE.dpuf

  Growth Energy Board Co-Chairs

  Gen. Wesley Clark – U.S. Army (Ret.); Wesley Clark & Associates

  En tidligere leder for NATO under Balkankrigen, kritiserer de neokonservative “hard nosed people” for alle kriger, men er en krigshisser selv. Han har støttet de konservative, og har tydelige storpolitiske ambisjoner, noe han ser ut til å ha fått i arv fra familien som var “stakkarer utsatt for antisemittisme” før de måtte “flykte” som uskyldige ofre til USA, der de fikk politisk influens, militær påvirkning, og stupte rett inn i viktige posisjoner innen rettssystemet i USA. De var navneskiftere. Denne sangens vers har vi hørt tidligere, har vi ikke? Og hvem styrer klimasvindelen? Her er et hett tips, og sitatet er fra samme Wiki-artikkel som linket til over:

  Clark currently serves as the co-chairman of Growth Energy, an ethanol lobbying group and on the board of directors of BNK Petroleum.

  Og hva/hvem er BNK Petroleum? Fra Wikipedia:

  BNK Petroleum Inc. (TSX: BKX) is a California based independent oil company. There are additional offices in Canada, the Netherlands, and Poland, and a network of subsidiary companies scattered across other European countries. The company trades on the Toronto stock exchange under the ticker symbol BKX.TO.

  History

  The company was spun off as an independent entity from Bankers Petroleum in 2008. In 2010 George Soros’s investment fund, Quantum Partners, purchased a 20% stake BNK.

  George Soros er en av de mektigste askenasikhazarske bankoligarkene som finnes nå i dag, og han er av mange antatt å være selve hovedarkitekten bak krigen i Ukraina. Så her ser vi at de som skal “redde verden fra klimakrisa” er topprankede militære som foruten å sitte i styret i bedrifter som skal redde verden med “grønn” energi, også sitter i styret i oljeselskaper, og alt sammen er eid av jødiske bankoligarker som passer på å ha folk av rette slaget i sin ledelse.

  Alt henger sammen med alt.

  Amatør1 skrev dette om såkalt hat-retorikk:

  Husk dette neste gang det er snakk om «hat-retorikk», en teknikk som brukes i økende grad for å undertrykke saklige og moderate krav om alminnelig lov og rett. Det viser seg igjen og igjen at kritikere blir konsekvent beskyldt for det motparten står for, innkludert ekstremisme.

  Dette er en helt korrekt observasjon, og jeg har tidligere skrevet om dette:

  Saklig kritikk mot personer i maktposisjoner tror jeg alle aksepterer som både legitimt og nødvendig i den delen av verden der folk flest ønsker seg demokrati og ytringsfrihet.

  Det har imidlertid oppstått et problem angående den reelle muligheten for kritikk. I eksploderende grad har askenasiene selv hugget til med antisemitt-øksa. Det har blitt brukt og misbrukt på samme måte som beskyldninger om konspirasjonsteorier hver eneste gang noen har kommet faretruende nær å tråkke dem på tærne. Slik hersketeknikk har spredd seg som en pest, og nå kan man snart ikke kritisere autoriteter i det hele tatt uten å få slike beskyldninger kastet mot seg, stadig oftere krydret med beskyldninger om hatmeldinger  og høyreekstremisme.

  Før vi går videre, så ja, det er samme Aschberg som i dagens mediefamilie, en av sveriges viktigste representanter blant de presstituerte. Aviseiere og fjernsynskanaleiere. To brødre som nok ville gjort bestefaren Olof svært så glad hvis han hadde opplevd dem nå i dag. Robert har ved hjelp av hackere fått tak i brukernavnene og telefonnumrene til mennesker som har forsøkt å delta ananymt i nettdebatter i Sverige, og gjort sport av det å ta med seg fjernsynsteam hjem til dem for å kontrontere dem som “nett-hatere”, noe som i det store og hele er en jødisk oppfinnelse for å forsøke nekte mennesker å ytre seg om politisk ukorrekte temaer.


  Barnebarnet til Olof Asch, netthater-dødaren Roberg Aschberg

  Saken er jo den at det er de som hele tiden beskylder andre for å være spredere av hat som er de som hater intenst. De hater alle som forsøker spre sannheten om dem, og de har mer enn nok makt til å ta seg av de de hater på en adekvat måte.

 • 21. juli 2015 at 13:34
  Permalink

  Nå har jeg sett en tilsvarende feil selv, Ingrid. Denne gang dukket lista over de ti siste kommentarene opp i stedet for en linket video i en kommentar. Oppdaterte siden, (F5), og da ordnet det seg. Dette er nok en liten bug i temaet jeg har skiftet til, og går det seg ikke til, må jeg finne en løsning.

 • 21. juli 2015 at 13:59
  Permalink

  Angående siste del av din kommentar ovenfor (Aschberg), hvordan frykt er et viktig våpen for eliten:

  John B. Watson, en av grunnleggerne av adferdspsykologi, skal ha sagt (og han visste hva han snakket om gjennom sine forsøk på barn): “The driving force in society is not love, but fear”. I går så jeg en gammel episode av «Midsomer Murders». Den handlet om en privatskole i England, der «viktige» barn blir lært opp til å bli ødelagte voksne, men svært nyttige i sine framtidige verv i det offentlige liv. Den fikk meg til å tenke på hvor viktig det er for eliten å styre folk gjennom frykt, først da blir de lydige og trofaste til «systemet». Og denne styringen må starte på et så tidlig tidspunkt som mulig. Vi er på vei dit også her i Norge, etter hvert som «systemet» får et bedre og bedre tak på våre barn helt fra de er på bleiestadiet. Så lenge folk lever innenfor systemets høye vegger er det svært vanskelig å se det fra utsiden.

  Hvilken pille er å foretrekke?
  https://youtu.be/zQ1_IbFFbzA

 • 21. juli 2015 at 21:08
  Permalink

  Kanskje dette tema også er mer opp ned enn hva man innledningsvis skulle tro?

  HUMANITY vs INSANITY – #44 : Greek Tragedy Pt1 – with William Engdahl
  Yanis Varoufakis is being hailed by many as the ‘visionary’ to bring about an end to ‘Austerity’ and take Greece out of the Euro … but what if his true purpose was to bring about the total financial annihilation of the Greek nation? William Engdahl shares his insights into the unfolding 21st Century Greek tragedy, suggesting that Varoufakis may have ‘Master-Minded’ an End Game resulting in the ultimate treason! What will it take to end the insanity and bring about the demise of the Socio-psychopathic Global Corporatists!!

  Del I
  https://www.youtube.com/watch?v=Rk3o5XY8if8&feature=youtu.be

  Del II

 • 21. juli 2015 at 23:00
  Permalink

  Hei, UfaUfa! Tanken om at alt er motsatt av hva som først faller en inn har absolutt slått meg. Engdahl er en av flere som har gått hardt ut ut Varoufakis. Det er spinnville tider.

 • 22. juli 2015 at 18:20
  Permalink

  Tenk litt over dette:

  A)

  REVEALED….the eurozone deficit sinners whose incompetence makes Greece look like Snow White by comparison
  https://hat4uk.wordpress.com/2015/07/22/revealed-the-eurozone-deficit-sinners-whose-incompetence-makes-greece-look-like-snow-white-by-comparison/

  «The original Maastricht Treaty set out a very clear debt-to-gdp ceiling of 60% for ’emu’ (later the eurozone) as a whole.
  Today the eurozone reveals a debt to gdp percentage at 93%. More than 50% over the limit.»

  https://hat4uk.files.wordpress.com/2015/07/ezonerstable.png

  «Just 2.3% of the eurozone’s total economy stuck to the Maastricht rules. Those who didn’t included Schäuble’s Germany, Hollande’s France, Dijesslbleom’s Netherlands, Verhofstadt’s Belgium and Rajoy’s Spain.»

  B)

  European Commission unlocks first tranche of €1.8bn package to Kiev
  https://www.rt.com/business/310480-european-commission-unlocks-first-tranche/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

  «The European Commission, on behalf of the EU, today disbursed a loan of €600 million to Ukraine. This corresponds to the first installment under the new Macro-Financial Assistance (MFA) program for Ukraine, which amounts to a total of €1.8 billion,»

 • 24. juli 2015 at 19:50
  Permalink

  Hellas har vært underlagt diktatur før, noen av oss husker det sågar. Nå returnerer diktaturet til Hellas, men dette diktaturet vil ikke stoppe ved den greske grensen…

  A euro-dictatorship for Greece 41 years later …
  41 years after the fall of the military dictatorship in Greece, another financial euro-dictatorship oppressing Greece and the other European people.

  It’s the same dictatorship aligned behind the US imperialism and brought a bloodbath and destroyed Yugoslavia at the heart of Europe.

  It’s the same dictatorship that aligned with the US imperialism to support neo-nazis in Ukraine.

  It’s the same dictatorship that systematically destroyed Greece for the last five years with the help of the IMF mafia, blackmailed with sudden death the new Leftist government and now seeks more blood just to protect plutocracy’s interests.

  It’s the same dictatorship that systematically impoverish European people through cruel austerity.

  The Greek people and all the European people will give a fight to destroy this dictatorship.

  http://failedevolution.blogspot.gr/2015/07/a-euro-dictatorship-for-greece-41-years.html

 • 24. juli 2015 at 20:07
  Permalink

 • 24. juli 2015 at 20:12
  Permalink

  Et lite tilbakeblikk på debatten om situasjonen i Hellas for mer enn 3 år siden, da sa undertegnede følgende:

  http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,788.msg13482.html#msg13482
  24 Mai 2012

  … det kan se ut som om euroen er på vei til å avskaffe EU.

  På dette stadiet er det antagelig lite eller ingenting EU-politikerne kan gjøre fra eller til, hendelsene selv sitter nå i førersetet og politikerne er handlingslammede passasjerer. Hellas vil gå konkurs, innenfor eller utenfor euroen, EU og ECB (European Central Bank) kan ikke løse problemet med flere krisepakker, og det er faktisk «krisepakkene» som er selve årsaken til at kollapsen blir så stor. Problemet er lånestørrelsen i forhold til GDP (Gross Domestic Product). EUs «løsning» har hittil vært å tvinge Hellas til kutte ekstremt i økonomien, slik at GDP faller som en stein. Da blir problemet mange ganger større.

  Hadde de latt Hellas gå konkurs for et år siden og innført drachmer da, kunne det sett annerledes ut, muligens. Men nå er det kun det konkrete tidspunktet for Hellas’ konkurs som er usikkert, og jo lengre man trekker det ut, jo større blir kollapsen. ECB har kjøpt gresk statsgjeld, og kan selv gå konkurs.

  Videre falt samtidig følgende kommentar

  Min bedre halvdel er for tiden på kort besøk i Barcelona, og rapporterer om store demonstrasjoner i gatene. Spania er ikke mye bedre stilt enn Hellas, og volumet på økonomien er 10 ganger større. Dette har EU og ECB ingen mulighet for å takle.

  Catexit?

  The Mother of All Storms Builds Over Catalonia’s Independence
  http://wolfstreet.com/2015/07/23/the-mother-of-all-storms-builds-over-catalonias-independence-catexit/

 • 25. juli 2015 at 13:40
  Permalink

  Anbefalt intervju med Yanis Varoufakis om hva som hendte i Hellas da demokratiet ble knust av EU

  Democracy under siege – interviewed for the Truman Factor
  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/24/democracy-under-siege-interviewed-for-the-truman-factor/

  Om den nye «avtalen» mellom Troikae og Hellas, sier Varoufakis:

  There is no doubt whatsoever that this agreement will be confined to the dustbin of history very, very soon. You don’t have to believe me or Alexis Tsipras, Wolfgang Schãuble said so in the Bindestag very recently. He does not believe in the agreement either.

  Om Italia:

  Italy is going to follow suit……. it is sinking deeper and deeper into debt. A greek exit would begin the process of an italexit.

  Om domokrati:

  The Greek democracy has been dissolved. We had a coup d’etat effectively last week.

 • 1. august 2015 at 13:33
  Permalink

  New Eastern Outlook 31.07.2015:

  Greek ‘Rescue’ is Berlin’s Tar Baby, Worse than WWI Reparations
  http://journal-neo.org/2015/07/31/greek-rescue-is-berlin-s-tar-baby-worse-than-wwi-reparations-2/

  By now it is clear that far from a sensible resolution of the relatively solvable Greek crisis, the agreement pushed on Greece above all by the Merkel coalition in Berlin, with the willing complicity of Greek Prime Minister Tsipras, is preprogrammed to not merely fail but also to detonate a tsunami of consequences which likely will begin the chaotic breakup of the European Monetary System and its Euro.

  At dette trigger euroens død er nokså klart. Gjett hvem som tjener på en slik utvikling?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: