En kort oppdatering om den andre bombemannen i Regjeringskvartalet

Dette er ikke noe nytt, og originalen bør leses først for de som ikke allerede er kjent med saken. En ørlite uheldig bombemann nummer to – ble filmet av forbipasserende og forsøkte å gjemme seg bak et tre. Det eneste nye er at jeg har fjernet ca. halvparten av filmens høyre del, som ikke er interessant, og ca. 20 prosent oppe og nede av den venstre delen. Har vist denne filmen til en allerede, og han kom med en interessant observasjon, at det ser ut som om terroristen løfter armen for å skjule ansiktet når han bli jaget ut av skjul av han jeg har kalt jakkemannen. Dere kan jo se selv om det er enklere å se på denne snutten. Scenen utspiller seg kort tid etter at bomba eksploderte, og røyken har knapt rukket å legge seg.

24 thoughts on “En kort oppdatering om den andre bombemannen i Regjeringskvartalet

 • 22. mai 2017 at 07:11
  Permalink

  Det kan se ut som at han snakker i mobil også.

 • 22. mai 2017 at 11:13
  Permalink

  Det kan se ut som at han snakker i mobil også.

  Det er vrient å se, men kan jo forklare at han løfter armen. Det som virker klart, og slik har det vært fra første gang jeg så dette, er at han holder på med et eller annet der borte. Dette ser en tidligere i originalfilmen. Like klart er det at han forsvinner bak treet når han ser at noen nærmer seg, og spretter ut når jakkemannen løper mot ham.

  Den andre bombemannen oppholder seg senere sammen med flere i nærheten av bassenget og enden av Y-blokka. Disse personene, hver for seg og sammen, har jeg fått profesjonell hjelp til å analysere. Det peker i retning av at de samler seg, har kontroll over hverandre og hvor de er, før de får hjelp til å komme seg vekk fra området.

 • 22. mai 2017 at 11:37
  Permalink

  Dette er noen minutter seinere. Først har de to jaget unna en fotograf, og like etter dukker det opp en politikvinne. De forsøker først vifte vekk henne også, men da hun brått går mer bestemt mot dem, ser man tydelig at dette påfører dem ubehag. De tar sågar et par bråe skritt bakover. Det er mye med dette og annet som vises på andre videoer og fotografier som jeg skulle satt i system og lagt ut, men det går litt smått med stoff man misliker å grave i. Det er en forholdsvis stor sannsynlighet for at den ene av disse to er mannen som gjemte seg bak treet.

  null

 • 22. mai 2017 at 12:10
  Permalink

  I Noen bilder og animasjoner fra 22. juli-terroren kan det lastes ned ei bildemappe. Jeg nevnte der at noen av bildene var spesielt utvalgt, men ville være vanskelige å finne noen mening med for de som ikke har lest tidligere artikler om det som skjedde i Regjeringskvartalet. Her er tre av bildene fra den mappa, og de viser at de to tilsynelatende får hjelp til å bli kvitt effekter, muligens klær og utstyr, selv om dette er en spekulasjon. Det er allikevel vanskelig å forstå hva annet dette dreier seg om, og det finnes mer materiale som underbygger hypotesen. Ingen beviser, men mange indikasjoner.

  null

  null

  null

 • 22. mai 2017 at 13:17
  Permalink

  Det kan se ut som at han snakker i mobil også.

  Jeg tar denne en gang til, for etter å ha sett nærmere på dette, er det vanskelig å se hva annet det kan være. Mobiltelefon eller en annen form for samband som gjør at han må løfte høyre hånd mot munnen.

  De forskrekkede og sjokkerte i kvartalet i minuttene etter eksplosjonen så virkelig ut som om de var preget. De snakket stort sett ikke i telefon. Noen så vesentlig mindre forskrekket ut, og brorparten av dem snakket ustanselig.

  Da Johan Christian Tandberg begynte sin ferd ut av bilen og filmet det han så, fikk han raskt øye på jakkemannen og han andre som konfronterte den andre bombemannen. Han skiftet da brått fokus til helt uinteressante hendelser, blant annet kaklende kvinner. I samme øyeblikk dukker den uniformerte rødhårete damen opp foran fotografen som filmet hovedfilmen denne artikkelen er bygget på. Iløpet av noen få sekunder var flere hendelser med på å få fokus vekk fra de mørkkledde personene som befant seg rundt bassenget og Y-blokka.

 • 22. mai 2017 at 15:29
  Permalink

  Venstre hånd ja. Gjemmer seg bak et tre og snakker i telefonen rett etter eksplosjonen og stikker av når han ser han får oppmerksomhet. Mistenkelig.

 • 23. mai 2017 at 00:57
  Permalink

  Etter at den redigerte videoen i artikkelen over er ferdig, fortsetter jakkemannen bort til høyblokka og finner Mirakeljenta hardt skadd. Den andre mannen som gikk sammen med ham mot den andre bombemannen fortsatte å være svært oppmerksom på ham. Iløpet av kort tid stikker bombemannen bort mot hovedinngangen på Y-blokka, og mens han går dit og etter at han blir stående, er det en mann i ei mørk jakke som holder opp mobiltelefonen og filmer ham hele tiden. Det er i det minste hva man kan anta etter å ha tolket bildene. Jeg har gått gjennom noen hundre av dem nå i kveld. Her er to eksempler på hva jeg forteller:

  null

  Det skal svært mye til at dette ikke er samme person som vises på de tre bildene i en tidligere kommentar. Han virker ganske høy, og er enten skallet eller svært lys-/gråhåret. Jeg antar at han er skallet. Det er også høyst sannsynlig at det er samme mann som står sammen med en lavere mann i mørke klær da de blir konfrontert av politikvinnen.

 • 23. mai 2017 at 19:23
  Permalink

  Her står Erik Schjenken og får med seg alt som skjer ved enden av Y-blokka. Det er de to andre sammen med hjelperen. Dette er noen sekunder etter at Marius Tetlie gikk forbi med en dokumentbunke, og Schjenken rakk fra hånda for å få noe av Tetlie. Det har også vært mye styr. En kvinne forsøkte ta oppmerksomheten ved hjelp av å heve stemmen og forsøke få folk unna, mens en annen «dånte» rett på nedsiden, og fikk hjelp av flere som ilte til.

  null

  Og hvem skulle trodd at ambulansesjåføren skulle drive det så langt at han fikk støtte fra Forsvarets forskningsinstitutt? Her er masteroppgaven hans i samfunnssikkerhet.

  https://www.ffi.no/no/Rapporter/14-00197.pdf

 • 25. mai 2017 at 08:48
  Permalink

  Greit at Schjenken legger ut informasjon om sin militære bakgrunn.

  Svært interessant. Takk for at du la ut dette, Lars. Dette er en bakgrunn han deler med flere av de med ansvar for sikkerheten i og rundt Regjeringskvartalet, blant annet vaktsjefen i DSS. Leser man masteroppgaven hans nevnes dette med vektere og tilgang til overvåkingskameraer.

 • 25. mai 2017 at 09:20
  Permalink

  Når jeg leser hans CV og deretter ser på det siste bildet jeg la ut over, blir jeg egentlig litt småkvalm. Han dukker opp kort tid etter eksplosjonen, er høyst kvalifisert for livreddende førstehjelp, men bryr han seg om Raasok som ligger på bakken ved siden av ham? Ser det ut som om det er andre høyt kvalifiserte førstehjelpere rundt ham? Så hva bryr han seg om? Jo, å møte Marius Tetlie for å få noe fra ham, og å studere de to mørkkledde og hjelperen deres, der den ene av dem høyst sannsynlig er han jeg har kalt den andre bombemannen. Slikt blir det samarbeid med FFI av. Jens Christian Hauges hjertebarn.

 • 27. mai 2017 at 23:21
  Permalink

  Jeg fikk plutselig ikke sett Linkedin nå. Får beskjed om min konto er midlertid sperret, og får den ikke opp uten å logge inn heller. Får bare et tåkebilde lagt på utsiden. Har du mulighet til å ta skjermbilde av dette og legge ut lenke eller bruke bilde-funksjonen her i kommentarfeltet?

 • 27. mai 2017 at 23:46
  Permalink

  Takk skal du ha, Lars. Det er fryktelig mange som har vært i Bosnia, Libanon og Afghanistan av de som var i farta på Johan Nygaardsvolds plass.

 • 30. mai 2017 at 00:54
  Permalink

  Etter at disse Neuman brothers viste seg å ha filmet øvelser m,m så er jeg overbevist om at de to spilte opp til dans for? Vi ser jo i hvertfall 2,3 av de dansende musene fra Mannhatten og det virker som om disse folkene fikk fritt leide inn og ut, ja jeg begynner å lure på om ABB har hatt noe med regjeringskvartalet å gjøre i det hele tatt og om han har tatt livet av noen i det hele tatt. Det begynner å ligne en dårlig b film med ekte lik og at det er mye som skurrer med dette onde vi har med å gjøre her hevet over all tvil og etternavnet på filmgutta får det til å høres ut som tilknytning til «å dette har ole mick tomlesen hatt orkesterplass på hytta \ huset sitt fra»! Frimurere og jews henger som vi alle vet sammen. Fortsett å lete og dele så får vi se hvor dritten kommer fra; men er redd de har den makten de trenger når vi ser på Trump og kushner nostra og putin,s Chabal-lubovich og at de har stor makt i Tyrkia også!

 • 30. mai 2017 at 15:01
  Permalink

  Det har hele tiden vært min intensjon å følge opp saken med Skal vi danse-deltakerne, Jan. Alt til sin tid, for dette er ikke så helt greit. Stemmer dette med danserne, og her tar jeg et stort forbehold om at den enkleste personen i hele verden å lure er seg selv, er det flere enn et par-tre. Lurer jeg meg selv og ser stjerner på høylys dag, er det bare en dum avsporing. Noen gjenkjenner dem så enkelt som bare det, mens andre protesterer hardnakket selv etter grundig forklaring.

  En grei gjennomkjøring for de som mener å kunne uttale seg den ene eller andre veien når det gjelder ansiktsgjenkjenning er denne:

  https://greenwichuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_e3xDuCccGAdgbfT

 • 26. juni 2017 at 14:08
  Permalink

  Mulig bombemann nr 3 https://www.youtube.com/watch?v=lOtWGR9DVGg etter 2.13 min
  Står det 1 person helt på hjørnet av regjeringsbygget med en mulig hvit beskyttelses drakt som han pakker ned. Dette er i Grubbegata så motsatt side av de andre mistenkelige personene vi har funnet.

 • 26. juni 2017 at 18:21
  Permalink

  Etter 2.13 min står det 1 person helt på hjørnet av regjeringsbygget med en mulig hvit beskyttelsesdrakt som han pakker ned.

  Det var skarpt sett, Lars, og ikke noe jeg har bitt meg merke i før jeg så det nå takket være deg. Jeg er imidlertid ikke så sikker på hvem denne personen er. Det jeg vet er at det lå en ung kvinne på kanten der denne personen står. Hun var fullstendig ødelagt, så jeg har ikke lyst til å legge ut det bildet av henne, men det finnes noen der hun er dekket til.

  null

  Jeg tror det er denne kvinnens kropp som er årsaken til at det annet steds er nevnt at denne fotografen så noe han ikke burde sett. Jeg er ikke sikker, men jeg antar at det gjorde inntrykk, og at dette kan misforstås til at han så noe muffens. Personen i den hvite frakken er interessant, for kun kort tid etter går fotografen bort dit, og det eneste som finnes der da er den omkomne, og absolutt ingen hvite klær eller gjenstander disse kan være gjemt i. Dette må studeres nærmere. Takk.

 • 29. juni 2017 at 18:18
  Permalink

  Her er den originale filmen:

 • 30. juni 2017 at 00:12
  Permalink

  Jostemikk. Ca 1:12 – 1:13 ut i filmen, du nettopp postet i kommentaren over, kan det se ut som om der er 2 stykker i hvite klær på enden av bassengkanten. Har trekt ut png-frames og lagt i delt mappe. Vanskelig å finne ut av, dårlig videokvalitet og mye bevegelser. Skjer dette før eller på samme tid de andre videoer viser garderobemannen mens han skifter?

 • 30. juni 2017 at 01:58
  Permalink

  Sorry, ser nå at jeg tenker feil side. Videoen her er fra Grubbegatasiden, Garderobemannen ble filmet på andre sia, Akersgata.

 • 30. juni 2017 at 09:54
  Permalink

  Videoen her er fra Grubbegatasiden, Garderobemannen ble filmet på andre sia, Akersgata.

  Ja, han var på helt motsatt side av Høyblokka, men det var jo akkurat da vi så ham. Har sett på bildene, og det virker som en person som forsøker dekke til hun som ligger på kanten der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: