En ørlite uheldig bombemann nummer to – ble filmet av forbipasserende og forsøkte å gjemme seg bak et tre

Saken er oppdatert den 21. mai 2017 med en redigert versjon av videoen som viser den andre bombemannen/terroristen.


Først må nevnes at jeg har fått tilsendt en hel bråte med 22. juli-realtert stoff, og det var dette som satt meg på sporet, eller rettere sagt, det var presentert fiks ferdig i en fotomontasje. Det var bare å finne filmen og sette igang. Det endte opp med en video så avslørende, at sett i sammenheng med overvåkningskamerabildene som er lagt ut i 22. juli 2011 utenfor Y-blokka: – Hvem var denne mannen ikledd hjelm med glassvisir? og Hvor den andre bombemannen befant seg og litt om utstyret, snur det hele 22. juli-saken på hodet.

En enkel beskrivelse av hva filmen viser

Dette er enkelt, og så godt synlig at ingen vil være i tvil over hva en har sett. Jeg har redigert et utdrag fra denne filmen, som er filmet og lastet opp av Ole-Tommy Pedersen, som skriver dette i kommentaren, og halvfet utheving er gjort av meg:

Uploaded on Jul 27, 2011

I shot this from Akersgata, about 100 meters from the main entrance. Recording started about 20-30 sec after the blast.

Youtube: Seconds after the bomb attack in Oslo july 22nd 2011

Han filmet i retning Y-blokka, der den andre bombemannen hadde oppholdt seg kun sekunder før Pedersen begynte å filme. Nå tar det rett nok en liten stund før han filmer det som er hovedpoenget i denne filmen, bombemannen ved Y-blokka.

Det filmen viser er enkelt og greit bombemann nummer to, eller om han var den samme som gikk ut av den påståtte bombebilen, det vet jeg ikke. Det spiller ingen rolle, for på alle måter og områder, absolutt fra A til Å, river det politiets påstander og konklusjoner i fillebiter. Etterforskningen og rettssaken etter 22. juli-terroren var en parodi, og det samme var pressedekningen.

Bombemannen blir sett av tre vitner, forsøker holde seg skjult for et par av dem som går inn i området, og gjemmer seg til slutt bak et tre. Da den ene av de to mennene kommer løpende mot dette treet for å konfrontere ham, sniker han seg ut på motsatt side og setter opp farten. Det som deretter skjer, er at det ene vitnet tar opp mobiltelefonen og ringer. Gitt realitetene i situasjonen, ringte han sannsynligvis til politiet for å melde fra om en mistenkt på gjerningsstedet.

22. juli 2011 – Den andre bombemannen ved Y-blokka etter eksplosjonen from Jostemikk on Vimeo.

Her er den redigerte versjonen av den andre bombemannen idet han blir konfrontert og jaget vekk fra sitt gjemmested bak treet i alleen ved Høyblokka på Johan Nygaardsvolds plass i Regjeringskvartalet. Velg helst fullskjerm for å se best mulig.

Her tar vi noen utvalgte sekvenser i bildeform:

Bombemannen observert av vitner 1
På dette bildet har vitner observert bombemannen som holder på med noe som minner om opprydding/fjerning
av noe jeg ikke vet hva er.

Tre vitner ser bombemannen
Vitnene har nå virkelig fattet interesse for bombemannen.

Bombemannen forstår at han er blitt observert og gjemmer seg bak et tre
Dette bildet viser sekundet etter at bombemannen har forstått at han har blitt observert, og han gjemmer seg raskt
bak et tre.

Det fjerde vitnet dukker opp og går mot bombemannen
Et fjerde vitne dukker opp i bildet og beveger seg raskt mot bombemannen som har gjemt seg bak den tykkeste
trestammen.

Vitnet nærmer seg mens bombemannen gjemmer seg bak treet
Vitnet nærmer seg.

Vitnet er enda nærmere og snur seg for å se etter annen person
En ser litt av kroppen til bombemannen som forsøker flytte seg for å holde trestammen mellom seg og det
pågående vitnet. Sistnevnte snur seg for å se etter en annen person.

Nok et vitne dukker opp
Nok et vitne dukker opp, sannsynligvis samme person mannen med hvit overdel snudde og henvende seg til. Dette
vitnet snakker i mobil, og er tydelig interessert i bombemannen.

Vitnene skremmer ut bombemannen
Nå føler bombemannen seg presset og har kommet ørlite lenger ut fra trestammen. Dette er i sekundet før vitnet
i den lyse genseren begynner løpe mot bombemannen. Disse to mennene utviste mot og intelligens.

Løper mot bombemannen i en siste spurt
Her løper vitnene mot bombemannen, særlig mannen i hvit overdel. Spurten mot treet der bombemannen gjemmer
seg presser ham ut i et forsøk på å holde trestammen mellom seg og vitnene, som neste bilde viser.

Bombemannen stikker
Bombemannen forsøker holde trestammen mellom seg og vitnene.

Bombemannen stikker2
Bombemannen fullstendig avslørt.

Bombemannen trekker unna vitnene
Her trekker bombemannen unna vitnene.

Bombemannen bak nok en trestamme
Bombemannen bak nok en trestamme mens vitnet følger med og slår et telefonnummer. På videoen ser man at
han deretter løfter mobiltelefonen til øret.

Bombemannen bak det andre treet (1 of 1)Bombemannen bak det andre treet2 (1 of 1)
Glassvisiret på hjelmen skinner tydelig fram.

60 thoughts on “En ørlite uheldig bombemann nummer to – ble filmet av forbipasserende og forsøkte å gjemme seg bak et tre

 • 19. september 2015 at 21:33
  Permalink

  Dette er langt på vei det jeg etterlyste av mer konkret informasjon ifbm. det uklare bildet fra overvåkingskameraet på hjørnet av Y-blokka. På disse «nye» bildene ser det ut som en person med med mørk bekledning og visir…. hypotesen om en andre bombemann (kanskje dette var den eneste?) er styrket med dette.

  Har vi noen fullstendig oversikt over persongalleriet (med eller uten navn) rundt regjeringsbygget og Y-blokka i sekundene før/etter det smalt? Hvis ikke rettssaken har redegjort for dette er det grunn til bekymring.

 • 19. september 2015 at 21:52
  Permalink

  Takk for svar, Amatør1. Jeg antar vi har grunn til å bekymre oss samme hvordan det står til med den offisielle opptegnelsen av personer rundt Y-blokka og høyblokka. Personen har lik uniform som sjåføren av den påståtte bombebilen, og er helt tydelig panisk for å bli angrepet/konfrontert av de modige vitnene. Resultatet av denne saken kan ikke få blitt annet enn tragisk. Konsekvensene er astronomiske.

 • 19. september 2015 at 23:07
  Permalink

  På meg virker det som om Bombemannen er kledd i PST utrustning,med hjelm/visir og uniform..jeg tror den etaten der bør sees nærmere på..

 • 19. september 2015 at 23:15
  Permalink

  Hei Thor. Ja, det er liten tvil om at flere etater innen politi og overvåkning i vårt land bør sees nærmere på. Det finnes imidlertid et ikke så rent lite problem. Hvem skal gå dem nærmere etter i sømmene? Det er jo innlysende at både aksjonen og den fullstendig fraværende etterforskningen har vært samordnet fra A til Å, og der har riksmediene spilt en viktig rolle. Jeg tror ikke at vårt eget lands klandestine krefter var alene om 22. juli-terroren. Dette kommer jeg tilbake til en av de nærmeste dagene, hvis alt går som planlagt. Vi må forsøke å se på hvem som innehar erfaring og fagkunnskap når det gjelder slike aksjoner. Utvalget er lite. Skremmende lite.

 • 20. september 2015 at 04:22
  Permalink

  Håper inderlig vi en dag får svar på hva som egentlig er innholdet i denne tragedien! Hvem sto bak, og hvem utførte dette forferdelige!? Det dukketeateret vi fikk i ettertid, hvor marionettene spilte sine roller helt greit; men var ikke særlig underholdende. Intet ville overraske meg, det øvre sjikt av vår forvaltning er jo fullstendig upålitelig, noe vi har fått se gjentatte ganger! Men det at vi ikke har svar på spørsmålet; hvem skal granske/stoppe galskapen? er meget skremmende! Meget skremmende!

 • 20. september 2015 at 07:20
  Permalink

  Det er skremmende, Jan. Alle normale mennesker vil føle det slik. Det dukketeateret du nevner var nøye iscenesatt med utvalgte skuespillere. Det er det som er deres jobb. Fjernsynsoverføringene fra rettssaken viste prestasjoner en Oscar verdig. Det er mulig å stoppe dem, men da må vi rekke å fortelle flest mulig om svineriet før de stopper alle blogger av denne typen, noe de nå arbeider på høygir for å gjøre. Folk må rett og slett få vite om dette.

 • Pingback: Oslo 22. juli 2011: Ny bombemann sannsynligvis avslørt, ble filmet av forbipasserende og forsøkte å gjemme seg | Norgesaksjonen

 • 20. september 2015 at 16:12
  Permalink

  Det er slik det ser ut. Husk forøvrig at erfaringen fra slike saker er at det ofte er flere lag på løken. Hvis vi først godtar at det var flere enn ABB innvolvert, ja da er alt mulig. Som kjent har vi ikke sett noe bevis for at ABB var i regjeringskvartalet 22. Juli 2011.

  At det ser ut som en PST-utrustning kan bety at det er PST som opptrer, men det kan like gjerne være andre. Forøvrig er jeg enig i det du sier.

 • 20. september 2015 at 17:07
  Permalink

  Hadde vi levd i den verden vi blir fortalt, da hadde disse opplysningene ført til et rush uten like i mediene. Kommer ikke dette på førstesidene og som medie-hovedoppslag i løpet av kort tid, så er det en svær avsløring i seg selv. Overraskende er det ikke..

 • 20. september 2015 at 18:01
  Permalink

  Du har helt rett, 2Q11. I den verden folk flest tror vi lever i, skulle denne avsløringen allerede vært førstesidestoff med store krigstyper. Problemet er jo, som vi vet, at hadde denne verden vært slik folk flest tror, hadde ikke denne bloggen vært nødvendig. Myndighetenes svindel ville for det første ikke skjedd. Hadde det allikevel skjedd, og De presstituerte vært det folk tror de er, ville DE ha gjort denne jobben forlengst. De sitter på opptak, og de har ressurser og mengder av ansatte.

  Denne saken kommer ikke til å bli nevnt i en eneste avis. Det er ikke De presstituertes oppgave. Deres oppgave er å tåkelegge sannheten, ikke gjøre den synlig. Det er jo det som er hele problemet. Skal noe skje, må saken spres mennesker imellom, slik at sinnet og misnøyen tilslutt blir så stor at noe skjer. De ansatte hos De presstituerte, politikerne, ledelsen i Forsvaret og politiets forskjellige grener, for ikke å glemme e-tjenesten, er ikke mennesker. De ser bare slik ut i det ytre. Hadde de vært mennesker hadde ikke 22. juli-terroren skjedd.

 • 20. september 2015 at 18:56
  Permalink

  Amatør1 sier:

  20. september 2015, 16:12

  Det er slik det ser ut. Husk forøvrig at erfaringen fra slike saker er at det ofte er flere lag på løken.

  Det er helt garantert alle de løk-lag som skal til i denne saken til å danne en hel løk. En terror-løk. Ledelsen i politietatene er med på dette. Noe annet er umulig. Redaksjonene hos De presstituerte er med på dette. E-tjenestene må være med på dette, for hvis ikke de vet, er de jo fullstendig ubrukelige. Det er banker, regjeringsbygninger, VG-huset og Høyesterett tett samlet rundt regjeringskvartalet. Det betyr E-tjeneste så det lukter like vondt som det gjør av fingrene til en som har hakket en løk.

  Så må vi se på hvem som besitter fagkunnskap til å gjennomføre en slik aksjon. Det skal organiseres og legges til rette med samordning, og det skal være reell kunnskap om sprengstoff og en god del til for at brikkene skal falle på plass. Det må ha vært mange som sto bak, og dette er jo et av hovedpoengene når det gjelder politiets og påtalemyndighetens aller mest absurde påstand, at en mann sto bak alt som skjedde den 22. jul i 2011.

  Så hvem sto bak? Det er tvilsomt at dette kom på initiativ fra topper innen de nevnte etater i Norge alene. Da må vi se oss om utenfor landets grenser for å se hvem som har levd av og for krig og terror i 100 år. Hvem har bygget opp ekspertisen? Har vi et globalt, omreisende terrorsirkus? Mye kan tyde på dette, og utvalget er begrenset. Svært begrenset.

 • 20. september 2015 at 20:37
  Permalink

  Pakk gjerne bilder og videoer (og html kopi av artiklene) i en zipfil og distribuer den på nettet. Så sikres at materialet får spredt seg uansett om blogger skulle bli stengt ned eller ei.

 • 20. september 2015 at 21:07
  Permalink

  Takk for godt forslag, Pål. Jeg forsterker appellen ved å be alle som har mulighet om å kopiere alle bilder og videoer jeg har lagt ut eller henvist til å ta vare på det/lagre det på hensiktsmessig måte. En kombinasjon av lagringsmedier og Internett er bra. Håper også de som skjønner betydningen av denne saken kan være så snill å gjøre så mange som mulig oppmerksom på den.

 • 20. september 2015 at 21:29
  Permalink

  Jeg vil svært gjerne komme med noen ord om mannen med den hvite overdelen/genseren som konfronterte bombemannen. For det første var han svært observant, og for det andre utviste han stort mot. For det tredje, hvis jeg ikke tar feil, er det han som i filmen fra Youtube jeg brukte som dokumentasjon, etter hvert finner den stakkars Mirakeljenta som ble blåst gjennom ekspedisjonen i høyblokka og ut på plassen mot Akersgata, og deretter gjør alt han kan for å tilkalle hjelp. Se selv, og titt gjerne gjennom hele filmen svært nøye. Det er et par-tre personer her som jeg kommer til å rette søkelyset mot, forhåpentlig i morgen, bare jeg rekker.

  https://www.youtube.com/watch?v=CNRkoLhVy7o

  Send mannen en takk i tankene. Han utviste så stor handlekraft og så stort mot at halvparten kunne vært en fjerdedel. Flere hekto med baller, samt et velfungerende hode. Sammenlign dette med handlingene til Eskil Pedersen da han stakk med MS Thorbjørn fra Utøya. Jeg kjenner ikke mannen, eller han som gikk mot bombemannen sammen med ham og tok opp telefonen, men takk til dere begge.

 • 20. september 2015 at 22:24
  Permalink

  En annen detalj som vi kan følge med på er de såkalte alternative mediene. I de alternative miljøene bør de siste innleggene her inne spre seg som ild i tørt gress. Hvor kjappe er de med å omtale eller bringe denne opplagte saken og overbevisende presentasjonen videre? En måte å skille den utplasserte kontrollerende opposisjonen fra de oppriktige? Jeg kommer til å se hva som skrives, og IKKE, på sider som (Nyhet)sspeilet, Pål Steigan, Norulv Øvrebotten med flere. Og gjøre mine tanker..

 • 20. september 2015 at 23:08
  Permalink

  2Q11 sier:

  20. september 2015, 22:24

  En annen detalj som vi kan følge med på er de såkalte alternative mediene. I de alternative miljøene bør de siste innleggene her inne spre seg som ild i tørt gress. Hvor kjappe er de med å omtale eller bringe denne opplagte saken og overbevisende presentasjonen videre? En måte å skille den utplasserte kontrollerende opposisjonen fra de oppriktige? Jeg kommer til å se hva som skrives, og IKKE, på sider som (Nyhet)sspeilet, Pål Steigan, Norulv Øvrebotten med flere. Og gjøre mine tanker..

  Takk for nok en intelligent vinklet kommentar, 2Q11. Dette er svært viktige poenger. Vil dog gjøre en ting klart. Norulv Øvrebotten har vært til stor hjelp, blant annet med å legge ut link til denne saken på sin Facebook-side. Har generert over 500 visninger. Måtte bare si det, for takkes den som takkes bør.

 • 20. september 2015 at 23:29
  Permalink

  En omfattende samling av åstedsbeviser (videoklipp, fotografisk materiale, vitneutsagn, analyser av beviser m.v.) fra både terroren i regjeringskvartalet og massakren på Utøya er tilgjengelig her:
  http://www.hansgaarder.info/produkter/22-juli-terror/

  Dette er svært viktig bevismateriale som er blitt utelatt fra politiets etterforskning av norges verste forbrytelser i nyere tid.

 • 20. september 2015 at 23:58
  Permalink

  Ja da har jeg fått bekreftet mine antakelser mht Øvrebotten. Han har virkelig stått støtt i stormen og blitt delvis uglesett (bokstavelig talt) også innen kretser av det alternative. Takk for opplysningen Jostemikk og fortjent takk til Øvrebotten. Så følger vi med på de andre sidene..

  http://www.everythingselectric.com/owl-eyes/
  Her en som vet alt om uglesymbolikk og tallet 77 og hvor reelt det er knyttet til 227: http://illuminatiwatcher.com/wp-content/uploads/2014/05/George-Bush-Goat-Satan.jpg
  Decoding Illuminati Symbolism: Moloch, Owls and the Horns of Satan: Part 1
  http://illuminatiwatcher.com/decoding-illuminati-symbolism-moloch-horns-satan/

 • 21. september 2015 at 05:34
  Permalink

  Hei, og takk for bidraget. Det er godt mulig at det er samme person. Må imidlertid sjekke litt på tidslinja hvis det er mulig. Det begynte forholdsvis raskt å dukke opp folk der fra andre siden, Johan Nygaardsvolds plass.

 • 21. september 2015 at 05:36
  Permalink

  Skal se på det Hans, og har forsøkt få med meg alt du har bidratt med i 22. juli-saken siden du startet å skrive om den. Har funnet mye interessant til nå, så takk.

 • Pingback: Opererte Anders B. Breivik alene? | GIABO

 • 25. september 2015 at 10:58
  Permalink

  Bildet under taler for seg selv angående hvem som la ut link til saken om den andre bombemannen, og hvor linken pekte. Rakk å få med meg at det kom én kommentar på NRK Troms sin facebook-side under kommentaren til Øvrebotten, og det var ei dame som skrev Gubba Noa eller noe lignende. Nå er den borte.

  https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&cad=rja&uact=8&ved=0CBoQFjAAOApqFQoTCNHIwfDhkcgCFcMQLAodbbkBwQ&url=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnrktroms%3Fhc_location%3Dtimeline&usg=AFQjCNHtNdF_DzKapf-v867WRIL_aJVpxQ&bvm=bv.103627116,d.bGg

  Jeg kan ikke noe om facebook, men det er muligens selvforklarende i og med Remove foran og bak? Det interessante med NRK som institusjon, er at vi er tvunget til å betale dem for å hjernevaske og manipulere oss.

 • 8. oktober 2015 at 14:49
  Permalink

  http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=1828216 Fant video på tv4 sverige som jeg ikke har sett før. Her kan man se den evt bombemannen fra en annen vinkel. Man kan også se den sikkerhets kvinnen som plutselig dukker opp. Når man stopper så kommer det opp reklame som må x ut. eller bruk adblock.

 • 8. oktober 2015 at 15:37
  Permalink

  Dette var et viktig og godt funn, Lars. Jeg tar ut så mange bilder jeg finner hensiktsmessig fra denne filmen. Leit at de har sladdet ansiktene, men det er en god del interessant allikevel. Skal legge bildene som de er i ei mappe som jeg laster opp og legger ut link til bare jeg blir ferdig, så kan andre ta en titt og se om det er noe interessant å finne.

 • 8. oktober 2015 at 17:52
  Permalink

  Har trukket ut 50 bilder med forløpende nummerering av de første 2 min og 19 sek av filmen fra SV4 som Lars la ut link til. Har funnet en god del interessant. De 50 bildene er tilsammen 8,35MB, og bildekvaliteten er deretter. Skal jeg få til noe bedre, må jeg finne en måte å laste filmen til PC-en. Noe kan allikevel gjøres med de fleste av bildene, så er det noen som finner noe de mener er interessant, men kanskje trenger ørlite fotobehandling, er det bare å gi beskjed.

  http://jostemikk.com/22-juli-2011/Zippa-bildemappe-Johan-Nygaardsvolds-plass.zip

  På noen av bildene har jeg tatt med telleren/klokka, mens det i de tilfeller denne står i veien, har jeg utelatt den. Som skrevet over, alle bildene er tatt i rekkefølge og nummerert deretter. Det vil ta timer å gjøre dette med resten av filmen, så heretter får vi alle ta ut det vi finner interessant i filmen.

 • 8. oktober 2015 at 17:55
  Permalink

  Et spørsmål. Den gule bilen som jeg tidligere trodde var en sykebil som er med på noen av bildene fra linken i kommentaren over, står det DNL på siden av den? Fred Olsen?

 • 8. oktober 2015 at 18:28
  Permalink

  tror det er Dhl budbil. Sjaføren med riktig uniform kan ses utenfor bilen.

 • 8. oktober 2015 at 18:32
  Permalink

  Takk igjen, Lars. Viktig å vite, for jeg har spekulert mye over den bilen de siste dagene. Var tett nære ved å koble det til et visst flyselskap, noe du nå har reddet meg fra å gjøre.

 • 8. oktober 2015 at 18:36
  Permalink

  sjaføren av den bilen er i bildet fra 0.55 sek har gul og rød dhl uniforms genser.

 • 8. oktober 2015 at 18:46
  Permalink

  Jeg tror vi har svaret, det er en DHL-bil:

  Jeg prøver med HTML-embedding også (vet ikke om det virker)

 • 8. oktober 2015 at 18:52
  Permalink

  Mannen på videoen (Johan Christian Tandberg) snakker om at han tilhører «innsatsgruppa», og et stykke ut i filmen ser man armen hans som ser ut som en grønn uniform. Hvilken «innsatsgruppe» kan det være snakk om?

  Filmen er omtalt på CNN http://edition.cnn.com/2011/WORLD/europe/07/28/norway.terror.video/index.html

  «The video was shot by Johan Christian Tandberg, who was driving through a tunnel under the government building that was the target of the attack when the bomb went off.»

  Nok en tilfeldighet?

 • 8. oktober 2015 at 20:19
  Permalink

  Lars har allerede lagt ut linken til VG-saken om Johan Christian Tandberg. I den artikkelen står det mye som er direkte feil. Jeg kan ikke forstå hvordan de kan få seg til å skrive det de gjorde. Det er også noe annet interessant. Jeg har forsøkt å se videoen fem ganger, som er den samme som Lars fant på TV4 tidligere i dag. Etter noen få sekunder, før han rekker filme noe av det interessante, dukker det plutselig opp en svada-film med Jens Stoltenberg i hovedrollen. Ser ut til at VG har sensurert hele filmen.

 • 9. oktober 2015 at 13:59
  Permalink

  Jeg får dårlige vibber av mannen med solbriller etter 1.18 i dette klippet. Merkelig med solbriller når det er overskyet.

  https://www.youtube.com/watch?v=sry60vuzic0 Noen som har sett han noen andre steder i videoene som er tilgjengelig ?

 • 9. oktober 2015 at 15:01
  Permalink

  Kan ikke huske ham fra andre steder, Lars. Kan det være skygge, ikke solbriller? Har forsøkt å fjerne litt skygge og andre ting i fotoprogram, men klarer ikke fastslå at han faktisk har solbriller. En annen ting er at han minner meg om den berømmelige livvakten til Obama … Og nei, vi skal ikke dit, bare for å ha akkurat det på trykk. 😉

 • 9. oktober 2015 at 16:52
  Permalink

  Er nesten sikker det er briller. Skal bruke tid i helgen på og lete etter han og andre ting jeg lurer på. Finner jeg noe interessant så poster jeg det.

 • 9. oktober 2015 at 17:49
  Permalink

  Er godt mulig at du har rett, Lars. Skal titte nærmere på det bare jeg blir ferdig med det jeg holder på med. Flott hvis du poster om det du finner! Lykke til!

 • 11. oktober 2015 at 12:20
  Permalink

  Noe jeg har fattet mistanke om. Samme karen som har filmet, men de viser ikke det samme innholdet.

  https://www.youtube.com/watch?v=g1nm9ddNFpE

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8656256/Amateur-video-taken-just-after-Oslo-bomb-blast.html

  http://imgur.com/UYTUVur
  http://imgur.com/wpI7JW7
  http://imgur.com/FlluqLS

  Personen som kommer inn i videon etter ca 0.36 min seer ut til og ha en polstret bukse, han har også en hånd på innerlommen. Kan dere ta en titt. Som vanlig er det flipper i hodet mitt.

 • 11. oktober 2015 at 13:06
  Permalink

  Nok et godt funn, Lars. Først dette med at samme fotograf har fått publiserte forskjellige videoer. Det er nok de samme, men de mediene som har presentert videoene, har klippet og redigert. Et eksempel er at de fleste blant rikspressen har slettet det ørlille glimtet vi får av den andre bombemannen da vi ser hjelmen og visiret under overvåkningskameraet ved Y-blokka. Det klippet var egentlig lenger.

  Så til den polstrede mannen du la ut bildelinker til. Her er det siste av dem:

  Har spekulert en stund over en lignende type. Han er å finne i åpningssekundene av den filmen som startet dette, den som viser hvordan vitnet i den lyse genseren konfronterer den andre bombemannen. Her er tre bilder. Godt polstre jeans, i hvert fall tilsynelatende. Kan jo være en særdeles tett plugg. Hvite joggesko. Mørk jakke. Dette er fra området ved VG-huset.

  Hva er det han har på hodet? Her er hele bildet:

  På det siste bildet bråstopper han så fotografen farer forbi.

 • 12. oktober 2015 at 15:10
  Permalink

  Lars, det kan se ut som om det var mange med mørke ryggsekker rundt regjeringsbygningene den dagen. Har begynt å samle bilder av disse i egen mappe, så får vi se hva jeg gjør med dem. De skadde som lå på begge sider av Høyblokka har en ting til felles, i hvert fall flesteparten av dem. De har fått medisinsk assistanse av unge mennesker med mørk ryggsekk.

 • 12. oktober 2015 at 15:17
  Permalink

  Det er jo mange som bruker ryggsekk til og fra jobb med lap topper etc etc, men er ikke alle som bruker solbriller når det er overskyet. Greit og få alle inn i en mappe. så er det lettere og se om det er noen sammenheng.

 • 29. desember 2015 at 13:28
  Permalink

  En av de viktigste begivenhetene i 2015 var da dette innlegget ble lagt ut(!)
  Det sier svært mye om hvilken verden vi lever i, ikke minst for nordmenn.
  Lureriet vi er, og blir utsatt for, og en total mangel på oppfølging fra andre viktige informasjonskilder.
  Er det noen større «alternative» medier som har videreformidlet Jostemikks funn og bildeillustrasjon?:
  av glassvisiret på hjelmen som skinner tydelig fram på bilder av en person utenfor regjeringsbygget sekunder etter eksplosjonen? Om ikke: da har vi lært svært mye om både det ene og det andre.

  I forhold til å oppdage og beskrive noe nytt ved å bruke fototekniske grep, så passer følgende oppgave
  godt inn. Kanskje viser det noe som blir årets eller neste års sensasjon?
  En oppfordring til Jostemikk eller noen andre som føler seg kallet til å bruke tilgjengelig teknologi og bildebehandlingshjelpemidler til å vise og avsløre:
  1)Last opp og lagre:
  http://i0.wp.com/www.heatherhastie.com/wp-content/uploads/2015/02/Putin-Vladimir-wikip.jpg
  Sjekk at du får tydelig opp personens venstre øyekrok med særegent mønster /tegning (blodåre?)
  2)Last opp og lagre:
  http://assets.cdn.moviepilot.de/assets/store/limit/980/600/c5e72535c47513ccb8723cf0ec2783f56d8cd9664063fe681561e4ebc27c/daniel-craig-02.jpg
  Gjenfinner dere det samme mønster i denne personens venstre øyekrok?

  Kommer tilbake med mer Putin-sprengstoff, her et par andre Putin-småting:
  It was Putin who brought puffers and leather jackets into “high political” fashion in Russia.
  http://kseniyasohappy.com/language/en/articles/about-putin/

  Jeg får ikke proporsjonene på høyre arm til denne dama til å rime, bildemanipulasjon?:
  http://kseniyasohappy.com/wp-content/uploads/2015/01/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B91-271×300.jpg

  Interessante spekulasjoner:
  http://angelic-vladimir-putin.blogspot.no/2013/05/vladimir-putin-wife-daughters-killed.html

 • 29. desember 2015 at 13:56
  Permalink

  Personlig finner jeg ikke disse spekulasjonene om Putin særlig interessante eller relevante. Faktisk bidrar dette etter mitt syn til å avlede fra hva som diskuteres her. Jeg foreslår at du lager en egen blogg om Putin, dersom du mener det er viktig.

 • 5. februar 2016 at 21:26
  Permalink

  Har du tidligere stilt spørsmål om hvorfor vi ikke fikk se krateret før den 27. juli?

 • 5. februar 2016 at 21:36
  Permalink

  meg 5. februar 2016 at 21:26
  Har du tidligere stilt spørsmål om hvorfor vi ikke fikk se krateret før den 27. juli?

  Hei! Nei, ikke som jeg har publisert. Tvert imot, må jeg kunne si, for jeg skrev den 8. november 2015 i Om hullet i gata foran lobbyen i Høyblokka:

  Jeg vet det er svært mange der ute som har lurt på det samme som meg, om hullet etter eksplosjonen var virkelig, eller om det var noe som ble laget senere av en eller annen grunn. Jeg har aldri brukt særlig mye tid på fenomenet, men syntes alltid det var litt rart at det ikke syntes på mange av filmene/bildene fra de første minuttene etter eksplosjonen ved Høyblokka. Det er sant og si ikke mye å lure på lenger. Har visst dette noen få dager, men ble minnet om det i filmen Lars linket til:

  http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=1828216

  Hullet ved Høyblokka

  Da skulle den saken være ute av verden, og den ble egentlig begravd i et dypt hull på Einar Gerhardsens plass den 22. juli 2011.

 • 11. februar 2016 at 15:02
  Permalink

  Sitter og tenker på Dhl bilen. perfekt skalkeskjul til og fjerne mennesker og bevis i. Kan bombemann nr 2 og garderebemannen med sykkel ha hoppet inn i denne og bli ført ut av området ?

 • 12. februar 2016 at 13:43
  Permalink

  Hei Lars! Vi bør absolutt tenke litt i de baner du gjør når det gjelder den gule DHL-bilen. Selv har jeg tenkt mest på at den kan ha blitt brukt til å frakte folk inn i området. Den andre bombemannen har vi et mulig spor etter fordi han ble presset ut i bassenget og fikk bløte uniformsbuksebein. Det kan være denne mannen:

  Buksebeina ser ut til å ha blitt kuttet av med kniv:

  Når det gjelder selve firmaet DHL, har jeg tidligere nevnt ørlite, og selv dette ørlille skrev jeg vagt om. Det handlet om at enkelte av de som sto bak flyselskaper og annen utenriksfart, blant annet til havs, (skipsredere) var en viktig del av E-tjenesten i mange tiår etter 2. verdenskrig. Samrøret mellom Arbeiderpartiet, E-tjenesten, Mossad, Politiet/politiets spesialtjenester er et av de tristeste historiske faktum i vårt lands historie.

  Leiebiler og fraktefirmaer er ofte forbundet med frakten av mannskap til og fra diverse operasjonsområder og –handlinger, så vi kan svært gjerne forsøke grave i dette med DHL-bilen, men det kan vise seg vanskelig å finne noe håndfast. Håper jeg tar feil.

 • 14. februar 2016 at 01:06
  Permalink

  Lars og Jostemikk: DHL bilen, selvfølgelig. Trojansk hest! Har ikke tenkt tanken før, veldig bra av dere. Det var mange personer tilstede i kvartalet i sekundene og minuttene etter smellet, flere som jeg mener hadde nære forbindelser seg i mellom.
  Inspirert av Jostemikk: http://www.jostemikk.com/breiviks-transport-fra-oslo-til-utykaia-i-hole/ hvor han sporet opp DNB («=Bjerke»=Spencer?) som eier av «fluktbil», har jeg søkt litt på DHL. Her er resultatet i bildefortellinger:
  kormeseth.jpg
  http://postimg.org/image/d5car9pol/
  bjørgåneill.jpg
  http://postimg.org/image/p2l9mtcpv/
  O’Neill navnet fører oss til flere chutzpah..

 • 11. januar 2017 at 11:51
  Permalink

  Jeg holder på med å finne en forklaring på de ca. 1,3 tonn med 2700-kunstgjødsel som ikke er redegjort for av politiet det jeg har funnet til nå. Dette gjorde at det dukket opp en Aftenposten-artikkel. Der så jeg noe interessant. Den første videoen i artikkelen er den som jeg har benyttet til å vise hvordan to vitner oppdaget og skremte ut det jeg har kalt den andre bombemannen. Nettopp denne konfrontasjonen har Aftenposten valgt å klippe bort. Se selv, det skjer 32 sekunder ut i videoen:

  http://www.aftenposten.no/norge/Politiet—Her-planla-Breivik-aksjonene-576050b.html

 • 11. januar 2017 at 16:34
  Permalink

  Ja, er det ikke åpenlyst midt i dagen at Aftenposten er med på svindelen, når de publiserer videoer hvor de BEVISST HAR KLIPPET VEKK BEVISER? Fy fa*n sier jeg bare. Utrolig at de slipper unna med det!

 • 11. januar 2017 at 17:51
  Permalink

  De følger kun sitt mandat, Pål. De presstituerte har vært i krigsmodus i mange tiår, og det tok sannsynligvis fullstendig av i og med 11. september 2001-hendelsene i USA. Deres hovedoppgave er å bedrive ren politisk propaganda, og det er de enestående dyktige til. Derfor fortalte de oss aldri sannheten om 2001-saken, om andre falske flaggoperasjoner på løpende bånd, 22. juli-saken, eller nå mer nylig, den vestlige terror-krigen mot Syria.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

%d bloggere liker dette: