Enden av Y-blokka – Noen som vet hvem denne mannen er?

I Ny video avslører mer om terroren i Oslo den 22. juli 2011 så vi to diffuse menn stående ved enden av Y-blokka ut mot Johan Nygårdsvolds plass. Jeg tenkte på dem som Pompel og Pilt grunnet høydeforskjellen, samt at han som var lavest så ut til å være stappet med ting under klærne/uniformen. Et viktig poeng i den saken var at de to først forsøkte jage vekk en fotograf som ble nærgående, før de sekunder senere selv ble konfrontert av en politikvinne. Da tok de faktisk et raskt skritt bakover. Her er et bilde fra videoen. Han som er markert med pila er han som styrtet fram og jaget fram det som sannsynligvis er en av de to til venstre på bildet ikke så lenge før denne scenen:

To menn ved enden av Y-blokka i Regjeringskvartalet den 22. juli 2011 til venstre på bildet.

Her er et annet bilde, denne gang fra videoen som avslørte den andre bombemannen da han ble konfrontert av to vitner. Her ser vi de to stående sammen med en tredje mann, og denne ser ut til å bære på klær/utstyr:

To mørkkledde uniformerte menn ved enden av Y-blokka, samt en med lyse, vanlige klær, bærende på noe.

Det har sirkulert et bilde hos De presstituerte som nesten viste dem, men det var beskåret på høyre side. Nå har jeg funnet det opprinnelige bildet. Det viser dessverre bare Pimpel-figuren av de to mørkkledde, men kan også fortelle mer. De på bildet over virker å være et trekløver, og det står kanskje en fjerde mann og holder kontakt med dem på fortauet av Akersgata, nær ved der DHS-bilen dukket opp tidlig i hendelsene.

bombemann

bombemannen-med-kontakt
De to i hver sin ende av markøren og mannen som bærer på noen effekter virker å være koblet sammen på dette tidspunktet noen få minutter etter eksplosjonen i Oslo.
bombemannen-2
På alle de bildene/videoklippene jeg har av den mørkkledde mannen holder han høyre hånd opp mot hodet. De to på bildet virker å kjenne hverandre, eller være i kontakt i dette tidstrommet.

Er det noen som har sett den mørkkledde mannen i annen forbindelse med 22. juli-hendelsene, eller vet hvem han er? Skulle gjerne hatt et tilsvarende godt bilde av den «trinne» mørkkledde, men det er ikke å oppdrive.

 

 

5 thoughts on “Enden av Y-blokka – Noen som vet hvem denne mannen er?

 • 18. september 2016 at 18:34
  Permalink

  Hei, Gøril, og takk! Har lest den udetaljerte skadebeskrivelsen i tiltalebeslutningen, og trodde ikke det var mulig å holde seg på beina etter slike kvestelser. Dette forklarer hvorfor hun ikke befant seg på det beskrevne stedet der hun oppholdt seg da bomba eksploderte.

 • 25. september 2016 at 23:14
  Permalink

  Fra videoen til Johan Christian Tandberg har jeg klippet ut denne scenen etter 1 minutt og 1 sekund:

  null

  Det er vanskelig å forstå annet enn at de to personene i mørke klær som jeg har markert med de hvite pilene er andre enn de to som noen minutter senere står og venter ved enden av Y-blokka, og er de samme som er vist i hovedartikkelen over. Mannen til høyre på bildet er den samme som ble jaget ut da han forsøkte gjemme seg bak trestammen, og bildet over er fra nøyaktig samme sekund der dette skjer.

  Har vært så heldig at jeg har fått reell profesjonell hjelp til å vurdere hele scenarioet som denne saken har forsøkt rette søkelyset mot, og konklusjonen ble at det er flere som er delaktige i forsøket på å få personell vekk fra området. Her minner jeg om den gule kassebilen fra DHL. Det er dessverre så dårlig kvalitet på både filmer og fotografier, de fleste tatt fra disse filmene, at det hefter en stor usikkerhet med hvem de var og hva de gjorde. Slik tingenes tilstand er, får jeg tvilsomt gjort noe med dette. Det betyr i klartekst at samme hvor stor kvalitet det ligger bak mengder av analyser, kan de to karene, både han som gjemte seg bak treet i alleen og hans kompanjong, være to snille barnehageonkler fra en lokal barnehage. Med det sagt, er det en grunn til at jeg mener at vi bør granske disse personene svært nøye, og det har jeg gjort så langt jeg kan på dette tidspunkt.

 • 10. januar 2017 at 02:14
  Permalink

  Takk for gode artikler Jostemikk . Har delt bilde » , men stusser på en ting da tenker jeg på bildet av personen med helhjelm som ser seg tilbake og det som slår meg er at det mennesket ikke ser ut som en man < i så fall ikke en som er trent og attpåtill har gått på anabole steroider " den per m hjelm som har pistol. Noe med bevegelsen el måten figuren ter seg på og veldig spinkel. Men det er pokkers så irriterende bilder av åvervåkingskameraet nå vet ikke jeg om det er explosjonens skyld men skulle ikke tro at det er tillfelle , da en kamerat av meg fikk bot for noe han ikke skulle ha gjort på en off plass ikke noe allvorlig men han fikk en bot og de sendte et kornete bilde sammen med boten og han tenkte å snike seg bort fra boten og nektet da fikk han et veldig klart bilde ja det kunne ikke vært klarere og han ble bedt om å komme til konfrontasjon ang det nye bildet eller vedta boten og han vedtok ."Bildet var akkurat det samme og du kunne telle hårene han ikke har så mange av og tatoveringene ned til minste detalj så hvorfor kommer ikke de viktige bildene i sånn kvallitet ? Er det bare jeg som ikke synes bildet av helhjelmmann\kvinnen ikke ligner og hvorfor ingen har kommet med bedre bilder , noen må jo ha hatt tillgang til dem før de eventuelt gjorde som de prøvde på i nice å destruere dem eller hva nå grunnen var .

 • 10. januar 2017 at 09:21
  Permalink

  Dette med den manglende kvaliteten på bildene fra overvåkingskameraene er like bedrøvelig som mistenkelig, Jan. Det var vel Amatør1 og 2Q11 som nevnte dette i en tråd, og fant fram et bilde fra regjeringskvartalet som var mer enn hundre år gammelt. Det var klart som bare det. Det er nettopp dette som er årsaken til at jeg flere ganger har skrevet at politiet og De presstituerte kun har sine egne påstander om at det var ABB som gikk oppover mot enden av Y-blokka. De har ikke lagt fram fnugg av bevis på at det er slik. De har ikke lagt fram dokumentasjon på at ABB befant seg i området den 22. juli 2011, og det er oppsiktsvekkende i en sak som er så viktig som denne. Som jeg også har nevnt tidligere, så kan de ha slik dokumentasjon, men hvorfor ikke legge den fram for offentligheten hvis det er slik?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: