Global temperatur slik satellittmålingene til NASA/NOAA forteller oss at den er

Dataene jeg har lagt til grunn i dette innlegget er fra den nye Beta-versjonen til Spencer- Christy og Braswell. De kan lastes ned her:

http://vortex.nsstc.uah.edu/data/msu/v6.0beta/tlt/

De ny-reviderte dataene er fortsatt oppe til revidering, og kommer til å være det en stund. Det ender forhåpentligvis med en noenlunde akseptert forskningspublikasjon iløpet av et år eller to. Det er allikevel liten grunn til å tvile på dataene slik de nå er presentert. Fra og med 2005 begynte dataene i UAH-serien til de tre forskerne å vise et positivt avvik over landområdene kontra havet i forhold til det den andre satellittserien viste. De som har lyst til å lære om dette, kan gjøre det her:

https://okulaer.wordpress.com/2015/03/08/uah-need-to-adjust-their-tlt-product/

Den andre leverandøren av globale satellittdata, RSS/MSU & AMSU, har sine data for nedlasting her:

http://data.remss.com/msu/graphics/TLT/time_series

Husk at alle temperaturdata lagt til grunn i klimasaken, absolutt samme hvilke leverandør de kommer fra, i realiteten er “data”, ikke data. I de fleste tilfeller vil feilmarginene være større enn trenden. Dette til tross så antar jeg at de to satellittseriene, begge 1979-2015, er de beste vi kan forholde oss til.

Noen temperaturtall å tygge litt på

Statistikk global temperatur satellittmålinger

April global UAH satellitt

Hvorfor er så mange av de varmeste årene å finne i dette årtusenet?

Fordi det er varmt. Vi befinner oss på toppen av en kurve, eller vi har muligens passert den toppen og er på vei nedover hvis de temperatursyklusene naturen gir oss fortsetter med samme hjerterytme en kan ane fra tilgjengelige temperaturdata. Dessuten er satellittmålingene en moderne oppfinnelse, og dataene for hele år gjelder kun fra 1979. 60- og 70-tallet var to kalde tiår globalt sett. Og angående akkurat det, globalt, så er hele opplegget med globale temperaturmålinger helt av skaftet. Det gir ingen mening. Dette blir det mer om i neste innlegg, som blir det siste om klimasaken i denne omgang.

4 thoughts on “Global temperatur slik satellittmålingene til NASA/NOAA forteller oss at den er

 • 2. mai 2015 at 10:23
  Permalink

  Jeg skrev over:

  Dette blir det mer om i neste innlegg, som blir det siste om klimasaken i denne omgang.

  Det var da pokker til å være oppesen. Et minutt etter at jeg skrev dette, forsvant all luft fra min personlige klimaballong. Dette var det siste klimainnlegget. De tre jeg har produsert henger sammen med gamle sirkushester og lukten av sagmugg, og lukten kom og vakte minner i forbindelse med den nye satellittserie-oppdateringen til Spencer et al. De som ønsker mer klimastoff må sette inn minst 10 tusen kroner på kontonummer fjaksensnørrogtførti for at jeg i det hele tatt skal vurdere det på denne siden av høstjevndøgn. Etter høstjevndøgn vil prisen stige i takt med temperaturprognosene til FNs klimapanel.

 • 9. mai 2015 at 08:43
  Permalink

  Takk for den, Spiren! Her er fra The Australian, og sitatet har jeg tjulånt fra Eric Worral som skrev et innlegg på WUWT.

  Why then, with such little evidence [for dangerous global warming], does the UN insist the world spend hundreds of billions of dollars a year on futile climate change policies? Perhaps Christiana Figueres, executive secretary of the UN’s Framework on Climate Change has the answer?

  In Brussels last February she said, “This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time, to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years since the Industrial Revolution.”

  In other words, the real agenda is concentrated political authority. Global warming is the hook.

  Figueres is on record saying democracy is a poor political system for fighting global warming. Communist China, she says, is the best model. This is not about facts or logic. It’s about a new world order under the control of the UN. It is opposed to capitalism and freedom and has made environmental catastrophism a household topic to achieve its objective.

  Figueres says that, unlike the Industrial Revolution, “This is a centralised transformation that is taking place.” She sees the US partisan divide on global warming as “very detrimental”. Of course. In her authoritarian world there will be no room for debate or ­disagreement.

  Read more: http://www.theaustralian.com.au/opinion/the-un-is-using-climate-change-as-a-tool-not-an-issue/story-e6frg6zo-1227343839905

  Worral skriver selv videre:

  Christiana Figueres is the Secretary of the UN Framework Convention on Climate Change, the official in charge of the UN’s environmental effort. According to CNS News, according to the UN itself, Christiana Figueres did say what Maurice Newman claims she said, about centralised economic transformation.

  Det ble skrevet ganske mye om dette på Klimaforskning.com. Spiren skrev blant annet:

  Skremselspropaganda i Norge

  SKREMMEMELDING  >:(

  FN: Verden er i ny CO2-farezone

  Opvarmning på fire procent i år 2100 i global opvarmning vil reducere leveområder for tusindvis af arter.
  Verden er kommet ind i »en ny farezone« med et rekordhøjt niveau af CO2 i atmosfæren, siger FN’s klimachef, Christiana Figueres

  http://politiken.dk/klima/ECE1968897/fn-verden-er-i-ny-co2-farezone/

  Når det gjaldt dette stoffet, advarte seoto i flere innlegg mot Christiana Figueres. Dette er anbefalt lesning, og jeg siterer ørlite fra innleggene. Klikk for all del på linken over sitatene for å lese det seoto skrev:

  Folk bak klima- og miljøsviket – «The Sustainables»

  Skandalene rundt klimabevegelsen ser ut for å toppe seg på nytt. FNs klimasjef Christiana Figueres går til angrep på demokratiet, og Copernicus Publications har startet bokbrenning, men jeg håper det går bedre for forfatterne av Pattern Recognition in Pysics enn hva det gjorde med John Huss i 1415…

  Hemningsløs skremselspropaganda / Sv: Skremselspropaganda i Norge

  Takk, Spiren :)

  For et år siden skrev jeg om Christiana Figueres:

  «Folk bak klima- og miljøsviket – «The Sustainables»»

  http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,770.msg13206.html#msg13206

  Hun er en farlig person plassert i en posisjon der hun kan gjøre stor skade. Dessverre var det ingen interesse for opplysninger om folk som påvirker verden på en svært negativ måte gjennom klimahysteriet…

  Laframboise: Pachauri Takes WWF Money

  …Det virker som om Donna har fått opp øynene for enkelte av organisasjonene i FN-systemet etter at hun var i Warszawa. Og hun har absolutt for øynene opp for Christiana Figueres! Og andre med nære bånd til så mange av disse organisasjonene – og annet.

  That Silly Coal Speech
  UN officials need to stop dressing up political arguments as science.

  […]
  Then there’s engineering professor Ogunlade Davidson. This gentleman doesn’t spend his time pursuing scientific truth. Rather, he seems to be a UN bureaucrat in everything but name. According to an online bio, he has links to an eye-popping list of UN bodies:

  the IPCC
  the UNFCCC
  UNESCO
  the United Nations Environment Programme
  the United Nations Development Programme
  the World Bank…”

  Har det noen hensikt å fortsette?

  Christiana Figueres er en farlig forkjemper for de rikes rett og makt i verden, kanskje ikke minst fordi hun er blant de rike og mektige. Jeg har skrevet en del om henne på forumet tidligere. Vi har en mektig elite som bruker litt av sine enorme midler og metoder til å fortsette å kjøre klimasaken, og penger og dyktige PR-folk, og dyktige psykologer, har de mer enn nok av. Og ikke minst: De har kontroll over MSM. Først fjernet de folks religion, og så kjører de fram saker, som klimasaken…

  COP18

  I påvente av COP 18 har vi jo sett hvordan MSM har gått av skaftet i redselsscenarier om vår grusomme framtid – hvis vi ikke lystrer.
  Donna Laframbois har også gjort seg sine tanker:

  UN Bureaucrats Wield Science for Undemocratic Purposes
  Klipp fra hennes innlegg:

  “UN officials say we should listen to science. Don’t be fooled. It’s a rhetorical ploy, a cover for their own agenda.

  Achim Steiner (FN): Despite the slow pace of progress, Steiner said there was still a chance for the world to obey scientific advice.

  These people are scary. They were never elected by us, but they think it’s their right to choose our future.

  Jørgen Randers og Club of Rome

  Norman Myers, nevnt ovenfor
  http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,753.msg19052.html#msg19052

  Han er referert til i climate.org med noen skikkelige skremselstall!

  ”According to Oxford Professor Norman Myers, the number of people uprooted due to climate change will reach close to 200 million by 2050 (Myers 1995).”

  Climate Institute (climate.org) ser ut for å være en organisasjon som var med på å bygge opp mye av det vi har sett innenfor AGW. De ble organisert for dette formål allerede i 1986.

  http://www.climate.org/about/achievements.html

  Det er vel verdt å ta en titt på «Board of Advisors» – mange kjente navn her, blant annet Norman Myers. Og kanskje ikke minst: Christiana Figueres (UNFCCC) og Dr. R. K. Pachauri…

  Det er på sin plass å nevne at alt dette nevnt her, og som var så viktig for oss som drev Klimaforskning, den gang omtrent ikke høstet kommentarer (med hederlige unntak fra blant annet Spiren). Nå virker det som om stoffet blir viktigere og viktigere på de fleste nettsider som skriver kritisk om klimaskremslene. Det tvinger seg fram en aksept om at jo, det kan sannelig se ut til at det hele dreier seg mer om en politisk agenda enn om vitenskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: