Hadia Tajiks venninne frøs på beina på Utøya den 22. juli 2011

Hun og venninnen var så heldige at venninnen hadde glemt gummistøvler den regnfulle dagen på Utøya den 22. juli 2011. Venninnen hadde kalde føtter, og derfor valgte de å dra før Anders Behring Breivik kom. Halvfete uthevinger i sitatet under er gjort av meg.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/-Jeg-hater-ham-Men-i-prinsippet-mener-jeg-at-alle-fortjener-en-ny-sjanse-7804283.html

Det er gått et døgn. Hadia Tajik tar imot oss på kontoret sitt. Et lite rom, men et rom med utsikt rett ned på Karl Johan. Hun snakker om terroristen, som også jaktet på henne den regnvåte 22. juli 2011. Men heldigvis hadde Hadias venninne glemt gummistøvler og frøs på beina. De to dro fra Utøya like før han kom.

Tid kan oppfattes rimelig forskjellig, men å kalle de to venninnenes avreise å ha skjedd like før han kom synes å være en ørlite dramatisk betraktning. De to dro nemlig med MS Thorbjørn, en tur som ble loggført 2 timer og 20 minutter før Anders Behring Breivik ble plukket opp på landsiden. Fra 22. juli-kommisjonens rapport:

Logg MS Thorbjørn 22. juli 2011

14:40: ekstrabåt, frakt av Gro

Hadia Tajik er en av deltakerne i rikspolitikken som sterkest beskytter sitt privatliv. Dette kan leses litt om i Aftenposten-artikkelen linket til innledningsvis, og jeg har respekt for hennes ønske om å ikke dele private detaljer med pressen. Hun er heller ikke mer fanatisk når det gjelder dette enn at hun gjerne drar på premierer med venninnen sin og lar seg fotografere av sladderpressen:

http://www.vg.no/rampelys/norsk-film/tuva-digger-reodor-felgen/a/10136196/

Bildespesial: Se hvem som var på «Flåklypa»-premiere

Hadia Tajik kom med venninnen Ellen Cecilie Eriksen på «Flåklypa»-premiere.

De to venninnene
KLARE FOR FLÅKLYPA: Hadia Tajik hadde med seg venninnen Ellen Cecilie Eriksen på filmpremiere.
Foto: Helge Mikalsen.

Så var det dette med dagens tilgang til kameraer og muligheter for å publisere alt mulig rart på et blunk

Årsaken til at jeg visste at Hadia Tajik var med MS Thorbjørn på samme tur som Gro Harlem Brundland da de dro fra Utøya skyldes enkelt og greit at folk i våre dager tar bilder i både tide og utide. Grunnen til at jeg har nevnt Tajiks venninne Ellen Cecilie Eriksen skyldes det samme. Det var hun som frøs på føttene. Hun som hadde glemt gummistøvlene.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-anders-behring-breivik/skal-ha-oensket-aa-ramme-gro-harlem-brundtland/a/10080735/

Gro Harlem Brundtland Ellen Cecilie Eriksen og Hadia Tajik

Rett og slett flaks at de reddet livet bare fordi Ellen Cecilie Eriksen hadde glemt gummistøvlene den dagen …

10 thoughts on “Hadia Tajiks venninne frøs på beina på Utøya den 22. juli 2011

 • 12. april 2016 at 20:34
  Permalink

  Tror du må sette en pil på gummistøvlene også, det er så vanskelig å se dem. Hadde de enda hatt en mer iøynefallende farge.

 • 12. april 2016 at 20:45
  Permalink

  Hei Pål! Jeg burde nok gjort det, men jeg lot bevisst være med et håp om at alle på egenhånd ville fatte poenget og se de mildt sagt iøynefallende gummistøvlene. Selv jeg som er en smule fargesvak fikk med meg de knallrøde «pælane» der.

 • 12. april 2016 at 21:05
  Permalink

  Hmmmmm….. godt observert. Det stinker.

 • 12. april 2016 at 23:40
  Permalink

  Det er ikke sikkert at det er Ellen som er venninnen som glemte støvler og frøs på bena? Jeg finner ikke noe navn i den sammenheng mener jeg.

 • 12. april 2016 at 23:49
  Permalink

  Du har helt rett, Stargazer. Ellen Cecilie Eriksen navngis ikke som Hadia Tajiks venninne av sistnevnte i avisartikkelen. Det er ikke engang sikkert at de to kjente hverandre i 2011, og kanskje var Tajik den gang venninne med Gro Harlem Brundtland som sitter der med hvite joggesko? En god mulighet for solid svakhet i mitt resonnement/antakelse, men vi får la det stå der for å se hva vi finner ut av. Kanskje Tajik var på Utøya med fire-fem venninner den dagen? Om det var Ellen Cecile Eriksen som Tajik nevnte som venninne, kan det hele også dreie seg om noe så uskyldig som en hvit løgn fordi Tajik kjedet seg i drittværet på Utøya, og ville raskest mulig hjem. Det betyr at jeg ikke har dokumentert noen særlig viktig hendelse okke som hvordan man ser på det, men den kan muligens føye seg inn i en rekke med indisier, og disse kan igjen peke i en bestemt retning. Det var ikke storhetene innen AP som gikk føyka den dagen, og tilfeldighetene og pussige hendelser så ut til å ha lagt sin beskyttende hånd over dem.

 • 13. april 2016 at 21:36
  Permalink

  http://www.rudpedersen.com/ellen-cecilie-eriksen

  Mine uthevninger:

  Ellen Cecilie Eriksen is a Public Affairs Consultant at Rud Pedersen’s Oslo office

  Ellen is specialized in public affairs, strategic communication, crisis communication and political analysis.

  Before her career at Rud Pedersen, Ellen worked as press and information consultant for the Norwegian Armed Forces Home Guard Staff and prior to that, the Norwegian Armed Forces Cyber Defence.

  She has worked with news reporting for Norwegian Broadcasting (NRK) and news anchoring for the Norwegian commercial radio channel, P5.

  Ellen also has a background as information advisor and press contact for the Labor Party parliamentary group and campaign advisor for the Labor Party in Norway. At the Norwegian Parliament, she worked with the Standing Committee on Health and Care Services and the Standing Committee on Energy and the Environment.

  Ellen has a Bachelor Degree in radio journalism from Volda University College in Norway, and has studied political science, psychology and Spanish language at the University of Oslo.

 • 13. april 2016 at 23:08
  Permalink

  De var helt klart en del av Eliten, de som forlot Utøya tidlig den dagen, så jeg er helt enig Amatoer1….Det stinker. Hvordan tolker man dette, en forsnakkelse? Hvis alle vet at det var èn, hvorfor sier hun «De»? Sjekk blikket hennes, i pausen rett etterpå. Fra 6:05 ut i videoen, «Så skøyt de jo mot båten…» https://www.youtube.com/watch?v=TPGW7dPpNPU

 • 19. april 2016 at 19:00
  Permalink

  jeg lurer på om det er rett at vi skal bli fratatt våre militære våpen etter endt tjeneste og hva om vi skulle bli angrepet igjen da finner de såkalte feige herrer på andre siden av kloden med nøklene til div våpendepot hvist de ikke allerede har solgt eller ødelagt de som i 2 verdenskrig da vi fikk kommunist statsminister Gerhardsen til selvutnevnt statsminister mflg av statskuppet i 1939 den regjeringa etter krigen var ulovlig.

 • 19. april 2016 at 21:31
  Permalink

  Gerhardsen til selvutnevnt statsminister mflg av statskuppet i 1939 den regjeringa etter krigen var ulovlig.

  Hei Jan! Den var ulovlig, og som ulovlig regjering gjorde de mye ulovlig i årene som kom.

 • 29. mars 2018 at 07:32
  Permalink

  Er der noe «MUFFENS» her? Denne venninen til Hadia Tajik, har jo faktisk støvler på seg, sterke røde sosialistisk fargede støvler – Hmmmmmmmmmmmm – ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: