Hvor havnet Anders Behring Breiviks kunstgjødsel?

Når det gjelder de første vitnemålene fra naboene til Vålstua på Åsta Øst, så forteller disse noe helt annet enn det som senere ble dokumentert av fotografer på Vålstua. Her er fra Dagbladets artikkel den 23. juli 2011:

http://www.dagbladet.no/nyheter/breivik-kjopte-seks-tonn-kunstgjodsel-i-mai/63565417

Breivik kjøpte seks tonn kunstgjødsel i mai

– Vi reagerte på at han hadde mye kunstgjødsel i garasjen, sier naboene til Dagbladet.

– Kjørt rett i garasjen Her bodde han på en gård like i nærheten av Anne og Ragnar Pedersen.

Paret reagerte på at Breivik fikk levert store mengder kunstgjødsel til gården av den typen som kan brukes til å lage bomber. Gjødselet ble kjørt rett inn i garasjen, forteller de.

– Det naturlige ville vært og hatt den ute så man kunne gjødsle med den, sier Ragnar Pedersen til Dagbladet.

Vitnene er krystallklare angående dette. De reagerte på at kunstgjødsla ble kjørt rett inn i garasjen. Anders Behring Breivik hadde ikke traktor, langt mindre en med frontlesser, som må til for å løfte og flytte disse sekkene med kunstgjødsel, som hver veier 600 kilo. Dette fører med seg et stort problem, for den 23. juli 2011 tok John T. Pedersen dette bildet for Dagbladet:

http://www.dagbladet.no/nyheter/breivik-kjopte-seks-tonn-kunstgjodsel-i-mai/63565417

Så vidt jeg kan se er det fem sekker kunstgjødsel, hvilket utgjør 3 tonn. De er så absolutt ikke stablet i noen garasje. At bildet ble tatt 23. juli 2011 bekreftes av denne TU-artikkelen:

http://www.tu.no/artikler/blir-vanskeligere-a-kjope-kunstgjodsel/248188

Det er oppsiktsvekkende at nesten samme hvilke påstander man tar for seg angående 22. juli-saken, er det ingen som stemmer. Det virker nesten å være et bevisst skapt kaos. En annen forklaring, som kanskje er den enkleste, er at det skyldes en serie løgner.

24 thoughts on “Hvor havnet Anders Behring Breiviks kunstgjødsel?

 • 6. januar 2017 at 23:48
  Permalink

  Løgner + skapt kaos= farse
  Det They oppnår ved denne taktikken er at folk bare tror og ikke vet. Kunstgjødselen havnet til slutt i varebilen i form av en bombe? Jeg tror at det meste i de linkede artiklene under er en omrørt farse. Noe sant, det meste virtuelt. Men jeg tror i den grad det virkelig sto en varebil som beskrevet på angjeldende tidspunkt så var den tom, som beskrevet her..
  -Bergingsmannen, som ikke ønsker å uttale seg til NRK om saken, har forklart i avhør at han tror bilen var helt tom på dette tidspunktet. Det var en «klassisk leiebil, og helt tomt».
  https://www.nrk.no/norge/breivik-trengte-ryggehjelp-1.7943533

  Her står Breiviks bombebil parkert – ett døgn før bomben går av
  http://www.tv2.no/a/3666384

  Det er veldig bra at det finnes noen som bringer løgnene til torgs og holder trykket oppe. Nok en gang takk til Jostemikkk. Det vi vet etter alle dine 22/7 innlegg, er at løgnene florerer. Finner vi en løgn, er det som regel flere, finner vi en falsk skade, er det som regel flere. Hva om vi finner ett falskt dødsfall?

 • 7. januar 2017 at 00:12
  Permalink

  Du har gode poenger og betraktninger, 2Q11, men ditt spørsmål Hva om vi finner ett falskt dødsfall? er kilent. Tvil ikke et sekund på at jeg vil vise fram et slikt hvis det finnes, og ikke minst, er til å finne, men generelt sett er dette et tema jeg ønsker å være særdeles varsom med. Mennesker ble skadd og drept den 22. juli 2011, og det er utgangspunktet for at jeg holder på med denne saken. Det, og det fæle i at myndighetenes påstander om hendelsene den dagen i mange henseende er gale. Vi har alle fortjent bedre. I motsetning til «terroren» i Frankrike, USA og Storbritannia, der ofrene er like falske som politikernes valgløfter, finnes intet som direkte peker i en slik retning angående 22. juli-saken.

 • 7. januar 2017 at 00:28
  Permalink

  -Bergingsmannen, som ikke ønsker å uttale seg til NRK om saken, har forklart i avhør at han tror bilen var helt tom på dette tidspunktet. Det var en «klassisk leiebil, og helt tomt».
  https://www.nrk.no/norge/breivik-trengte-ryggehjelp-1.7943533

  Dette er forsåvidt gammelt nytt, men det er interessant. Her ser vi igjen disse voldsomme motsetningene. En ung mann uten praktiske ferdigheter, nærmest beskrevet som en klodrian av stefaren, senere bekreftet passende også som voksen av denne bergingsmannen. Vi må sette dette opp mot den vanvittig nøyaktige og kompliserte prosessen ABB gjennomførte for å produsere sprengstoff og detonator, alt nøye beskrevet i manifestet. Ingen ting henger på greip. Når det gjelder dette med at leiebilen virket tom da bergingsmannen lærte ABB hvor reversen var, er egentlig uinteressant så lenge vi ikke får vite noen dato.

  Jeg minner igjen om denne trådens hovedpoeng, dette med plasseringen av kunstgjødselsekkene på Vålstua. Naboene gjorde et stort og viktig poeng av at de ble plassert rett inn i garasjen. Der sto ikke de tre tonnene som var igjen i uåpnede sekker. De sto beviselig ute. Enten snakket vitnene usant, eller så fikk ABB hjelp til å flytte dem ut, men hvorfor skulle han gjøre noe slikt? Det finnes en annen mulighet også, og det er at de tre tonnene som ble tatt bilde av den 23. juli 2011 var fraktet dit senere, og ettersom naboene ikke nevnte dette, må det ha skjedd svært tett opptil terrordagen. Da har vi også et problem. Finnes andre mulige svar, så kom med forslag.

 • 7. januar 2017 at 02:37
  Permalink

  Det ser ut til at suppleringsgjødsel av typen 0517 står ute:
  -Nøye planlagt gjødselinnkjøp
  Til å lage bomben har Breivik trolig benyttet gjødseltypen 2700, som kun inneholder nitrogen, ifølge Hedmark Forsøksring. I tillegg hadde han ifølge nabo Svein Meldieseth kjøpt inn en type suppleringsgjødsel av typen 0517 med kun fosfor og kali(?!), som ikke gir noe vekst alene.
  Daglig leder Harald Solberg i Hedmark Forsøksring antyder at Breivik mest sannsynlig har planlagt gjødselinnkjøpene svært godt.

  — Hvis formålet var å dyrke poteter og grønnsaker er det uaktuelt å bruke kun ren nitrogengjødsel. Det har han tydeligvis tenkt på, og derfor bestilte han dette suppleringsgjødselet som et skalkeskjul for å ikke vekke unødig oppmerksomhet, sier Solberg.
  http://www.aftenposten.no/norge/Naboer-sliter-med-a-forsta-575440b.html

 • 7. januar 2017 at 10:46
  Permalink

  — Hvis formålet var å dyrke poteter og grønnsaker er det uaktuelt å bruke kun ren nitrogengjødsel. Det har han tydeligvis tenkt på, og derfor bestilte han dette suppleringsgjødselet som et skalkeskjul for å ikke vekke unødig oppmerksomhet, sier Solberg.

  Ja, men dette er fortsatt kunstgjødsel, som i følge andre(?) vitner altså ble kjørt rett inn i garasjen. Her er det plutselig bestilt, antar bonden, et «suppleringsgjødsel». Hvis de tre tonnene som står stablet utendørs på paller alle er 0517, som det korrekt står på den ene sekken der vi ser teksten, er dette da tre tonn som er bestilt i ettertid? I så fall bestilte ABB ni tonn kunstgjødsel, ikke seks tonn. Dette vitnet forteller også at det ble kjørt rett inn i låven, og en garasje og en låve er to forskjellige ting, hvilket en Åsta-bonde er fullstendig på det rene med. Jeg må tygge litt på dette, og har du eller andre flere gode poenger som kan løse dette med kunstgjødselen, så kom med det. Ellers er det interessant å lese det ene vitnets forklaring om at ABB hadde besøk av «fire-fem skumle menn», men det får eventuelt bli en ny artikkel, muligens om de mengder av vitnemål som av etterforskende myndighet er valgt å være av lav eller ingen viktighet.

 • 7. januar 2017 at 16:12
  Permalink

  Hva med funnet av gjødsel på låven? Ble det ikke funnet gjødsel blandet med diesel på låven på Vålstua?

  «Da politiet undersøkte låven på Vålstua gård, som var leid av Breivik for å kunne konstruere bomben i skjul, fant de nok materiale til å sette sammen en ny bombe av samme størrelse.
  Etter det VG Nett har fått opplyst tidligere fant politiet blant annet kunstgjødsel som var blandet med diesel på låven. Det var imidlertid ingen ferdig bombe på stedet.
  – Vi hadde en unik mulighet til å teste effekten, siden det samme bombestoffet lå igjen på gården, forteller politiadvokat Christian Hatlo til VG Nett.»

  Kopien av bomben som skal ha blitt detonert i Regjeringskvartalet var på 950 kg. Uvisst hvor mange av de 950 kiloene som var gjødsel, men det var i hvert fall den mengden gjødsel som skal ha blitt funnet på låven.

 • 7. januar 2017 at 16:25
  Permalink

  Takk, Kim. Det ABB skriver i sitt manifest, er at han hadde ca. 100 meter å hente kunstgjødsla fra der den lå, til bygningen der han blandet/laget sprengstoffet. Dette stemmer overhodet ikke med påstander om at kunstgjødsla ble satt rett i låven. Hva som videre skjedde er ikke godt å si. Folk i bygda ble ganske sinte på lensmannskontoret og etterforskerne fra Oslo, for de smalt av en solid ladning på Vålstua, aldeles uten å varsle naboer eller sperre området, så som Glomma, som ligger rett på nedsiden mot vest. Det kan imidlertid ikke ha vært snakk om ei bombe på flere hundre kilo som de detonerte der. Det har vært en del fram og tilbake om kunstgjødsel som har blitt borte, og som etterforskerne plutselig ikke kunne redegjøre for. Jeg har alle disse artiklene og påstandene samlet et sted, men klarer dessverre ikke finne dem akkurat nå. Vet du noe om dette, så hjelp meg gjerne.

 • 7. januar 2017 at 19:00
  Permalink

  Mitt utgangspunkt er at journalistene som har satt sitt navn i artiklene og deres vitner er løgnere inntil det motsatte er bevist. Også her har det lett for å bli kommentarer på ikke saker, sakene er diktet opp. Dersom vitnene (naboene) har sett det de påstår de har sett må de ikke bare ha brukt kikkert, men droner, selv det problematisk. Eller gjemt seg bak granleggene.. Sjekk kart m.m.
  https://postimg.org/image/xz3821ecd/

 • 7. januar 2017 at 20:13
  Permalink

  Den er grei, 2Q11, og jeg er generelt sett enig med deg. Dette betyr allikevel ikke at alt er feil, selv om alle juger, husker feil, overdriver, eller har en eller annen agenda, kanskje en de ikke engang er seg bevisst. Jeg har lest alle vitnemålene jeg tror det er mulig å finne lovlig, og vel så det. Jeg kommenterer ikke annet om vitnene fra Åsta Øst og Rena enn at jeg bodde på Åsta Øst, før jeg leide bolig av et av vitnene fra Rena.

 • 7. januar 2017 at 21:53
  Permalink

  Den er grei Jostemikk. I bildemontasjen som jeg la ut link til over, så ser vi at historiene til birøkteren og regjeringen.no ikke stemmer overens. Dette er noe alle uansett tilknytning bør få med seg i sin vurdering av riktig og galt. Det kan teoretisk være en blanding av gjødseltyper i sekkene som er avbildet, men alt tyder på at birøkterhistorien er oppdiktet. I «ikke saker» kan begge versjoner være det. Ser alle det?

 • 7. januar 2017 at 22:11
  Permalink

  Beklager, min siste kommentar inneholder feil og trenger redigering. Bytt ut birøkter med forpakter, og historien i regjeringen.no med den i aftenposten.no. Skjerpings..

 • 7. januar 2017 at 23:32
  Permalink

  Den montasjen var fin, 2Q11. Takk! Naboene forteller at kunstgjødsla ble kjørt rett inn i garasjen, og de stusset over dette, og lurte på hvorfor den ikke ble satt ute, klar for bruk. Birøkteren forteller at han stusset over at den ble satt ute, ubeskyttet mot vær og vind. Fullstendig motstridende vitnemål, og fullt kaos. En generell kommentar angående lagring av kunstgjødsel i disse storsekkene, er at de vanligvis lagres innendørs, eller helst lagres der. Har man ikke plass, lagrer man dem ute med en solid presenning over.

 • 8. januar 2017 at 20:10
  Permalink

  Jeg presiserer noe som har kommet dårlig fram til nå. De tre tonnene med kunstgjødsel, i det minste de vi ser type-beskrevet på sekkene, kan ikke brukes til bombeproduksjon.

  Det var en forpakter/leier som produserte grass der, og han kjøpte helt sikkert også kunstgjødsel fra Felleskjøpet på Rena. ABB produserte jo ikke jordbruksprodukter, så hans innkjøp av kunstgjødsel havnet ikke på jordene. Han som drev grassproduksjonen på Vålstua hadde i realiteten flere forskjellige produkter mineralgjødsel å velge i, og han kan godt ha valgt den typen som vi ser på bildet. Førsteslåtten var forlengst over da bildet ble tatt den 23. juli, så hvorfor det skulle stå igjen tre tonn er ikke enkelt å gi noe svar på.

 • 8. januar 2017 at 20:16
  Permalink

  At det var en forpakter som produserte grass på Vålstua, betyr at Felleskjøpet sannsynligvis fikk to forskjellige bestillinger til Vålstua. En fra forpakteren, og en fra Anders Behring Breivik. Jeg skrev sannsynligvis, for det er jo mulig at forpakteren, som jeg ikke vet hvem er, fraktet med seg kunstgjødsla fra annet steds. Det er imidlertid slik at avstanden fra der kunstgjødsla befinner seg på fotografiet til journalisten fra Dagbladet, passer med avstanden ABB beskrev i manifestet, da han forteller hvor langt det var å hente kunstgjødsel i flere omganger derfra til produksjonsstedet i uthuset på andre siden av våningshuset.

 • 8. januar 2017 at 20:59
  Permalink

  Dersom vitnene (naboene) har sett det de påstår de har sett må de ikke bare ha brukt kikkert, men droner, selv det problematisk.

  Du har valgt ut gal nabo.

 • 8. januar 2017 at 22:36
  Permalink

  Du har valgt ut gal nabo.

  ok, jeg tenkte mer generelt naboer til Vålstua gård, hvor observasjoner fra hus til hus i hvert fall må ha vært vanskelig(umulig?). Vitnene har dels gjort observasjonene i forbifarten eller ved besøk på gården, men noen forklaringer er ment som observasjon fra gård til gård? Og da kommer Aftenposten (med flere) meget dårlig ut i faktasjekk: 740m-100m=640m feilinformasjon. Hvorfor feilinformere?
  https://postimg.org/image/w0nxdvx1f/

 • 8. januar 2017 at 22:55
  Permalink

  Hvorfor feilinformere?

  Har de presstituerte noen sinne gjort noe annet? Har de noen sinne vært nøyaktige og opptatt av viktige detaljer? 🙂

 • 8. januar 2017 at 23:55
  Permalink

  Fra 22. juli-kommisjonens rapport:

  https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2012-14/id697260/sec7

  Eieren som møtte Breivik i forbindelse med leieavtalen, har i politiavhør gitt utrykk for at han oppfattet Breivik som en ordentlig, men noe stakkarslig type som skulle dyrke sukkerbeter og muligens grønnsaker. Han stusset imidlertid over at Breivik var opptatt av at han måtte kunne lagre gjødsel på ett tørt sted.

  Videre fra kommisjonen:

  Dette må være en bevisst feil begått av kommisjonen. Anders Behring Breivik bestilte ikke slike typer kunstgjødselsekker. Det virker å være tatt med for å «dokumentere» kunstgjødsel egnet for ABBs formål. De ha vært klar over at kunstgjødselen ABB bestilte kom i storsekker, og de eneste storsekkene vi har å forholde oss til, inneholdt attpåtil en annen type kunstgjødsel.

 • 9. januar 2017 at 00:04
  Permalink

  Videre står det i 22. juli-rapporten:

  Den 4. mai 2011 kjøpte Breivik via selskapet Breivik Geofarm seks tonn kunstgjødsel fra Felleskjøpet og oppbevarte det på gården. Halvparten av bestillingen var gjødsel som inneholdt 27 prosent nitrogen.

  Det er beviselig feil at ABB kjøpte kunstgjødsel av Felleskjøpet den 4. mai 2011. Han bestilte det den 27. april 2011. Etter politiets påstand, derimot, og ABBs manifest, ble kunstgjødselen levert den 4. mai 2011. Påstanden om at han bestilte to forskjellige typer er en god forklaring på hvorfor halvparten sto ubrukt igjen. Den ubrukelige delen. Noen forklaring på hvordan den plutselig har havnet ute uten vern mot regn, noe både naboer, og altså kommisjonen påpeker, ikke skjedde, har jeg ikke funnet.

 • 9. januar 2017 at 00:08
  Permalink

  Fra samme rapport:

  Forpakteren oppfattet ikke at det var unormalt mye gjødsel på gården. Han reagerte imidlertid på typen gjødsel, som han ikke kjente til fra før, og at den ikke ble kjørt inn, men sto ute i regnværet.

  Eieren og naboen stusset over hvorfor ABB lagret kunstgjødselen under tak, mens forpakteren ikke kunne forstå hvordan hvorfor han lagret den ute, utsatt for regnvær. Er det mulig å få mer forvirrende og motstridende vitnemål?

 • 11. januar 2017 at 06:33
  Permalink

  Hvis jeg skal forsøke å hjelpe etterforskerne med en plausibel historie der regnestykket går opp:

  ABB bestilte 3 tonn kunstgjødsel hos Felleskjøpet den 27. april 2011, med levering i storsekker den 4. mai. Halvparten (1,5 tonn) var suppleringsgjødsel av typen 0517 (fosfor og kali) som ble satt ute (avbildet 23. juli) og den andre halvparten (1,5 tonn) var av typen 2700 (nitrogen) som ble satt i garasjen, for siden å bli fraktet 100 meter til låven. Halvparten av dette (0,75 tonn) ble blandet med diesel og losset inn i en Crafter varebil. Den andre halvparten, allerede ferdigblandet med diesel, ble brukt til å produsere en kopi av bomben som ble detonert i Regjeringskvartalet. Kopien ble detonert på Forsvarets skytefelt for Østlandet tilknyttet militærbasen på Rena.

  Bombekopien veide 950 kilo, og den var laget av samme mengde materialer som originalen. Altså hadde originalen omtrent samme vekt. Litt mindre enn «opptil 1,5 tonn».

  Det betyr at man kun trenger 750 kilo 2700 gjødsel for å lage en bilbombe på 950 kilo. Resten er diesel. Elementært…

  Jeg er ingen bombeekspert, men det er vel ikke utenkelig at ovennevnte blandingsforhold stemmer med det man kan finne i kurante bombeoppskrifter, dersom man skulle finne på å søke opp disse?

  Men hvorfor sprengte etterforskerne i villelse på Vålstua, mens de ellers var opptatt av å gjøre nitidig vitenskapelig prøvesprengning på militærbasen? Var det etter at deres egne sprengninger gikk litt ut av kontroll at de fant på ideen med vitenskapelig testing? Visste de ikke hvor de ellers skulle gjøre av cocktailen?

  Her er en oversiktlig avishistorie fra VG Nett (merk at posten ble opprettet 8. august 2011 og oppdatert 26. august, antagelig dagen etter sprengningen):

  «Politiet tester Breiviks bombemateriale i dag
  (VG Nett) I ettermiddag vil politiet få hjelp av Forsvaret til å teste om sprengstoffet de har funnet på gården på Åsta har samme virkning som bomben i Regjeringskvartalet.
  Prøvesprengningen vil foregå i Gråfjellet kl. 14 torsdag ettermiddag, får VG Nett opplyst. Dette er Forsvarets skytefelt for Østlandet og tilknyttet militærbasen på Rena.
  Forsvaret skal bruke materialet som tidligere er beslaglagt på Vålstua gård.
  Etter det VG Nett kjenner til fant politiet kunstgjødsel som var blandet med diesel på gården. Det er også funnet kjemikaler som kan brukes til å detonere en bombe. De forskjellige delene var imidlertid ikke ferdigstilt. Det er dette materialet politiet nå vil teste.
  Det er heller ikke kjent hvor stor masse med ferdigblande stoffer som er beslaglagt. Felleskjøpet har tidligere opplyst at Breivik kjøpte seks tonn med kunstgjødsel fra dem 4. mai i år, men minst tre tonn av dette partiet er funnet ubrukt på gården. Noe av kunstgjødselen var også ubrukelig til bombeproduksjon.
  Bomben som eksploderte i Regjeringskvartalet skal ha vært på opptil 1,5 tonn og knuste de nærmeste bygningene.
  Forsvarets skytefelt er et område på nærmere 200 kvadratkilometer.
  I forrige opplyste politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby at de mest sannsynlig ønsker å ta med massedrapsmannen Anders Behring Breivik tilbake til gården på Åsta. Politiet ønsker at han selv viser hvordan han lagde bomben på stedet, for å utelukke spørsmålet om Breivik har hatt medhjelpere.
  De ønsker å forsikre seg om at han kan ha gjort hele operasjonen på egenhånd.
  Breivik har i politiavhør opplyst at han utførte en prøvesprengning for å kontrollere om materialet han brukte fungerte etter hensikten. VG har tidligere vært på åstedet for denne prøvesprengningen. Det eneste synlige sporet er et hull på størrelse med en knyttneve.»

 • 11. januar 2017 at 11:12
  Permalink

  Takk for kommentaren, Kim. Først en liten korrigering. Du skrev:

  Halvparten (1,5 tonn) var suppleringsgjødsel av typen 0517 (fosfor og kali) som ble satt ute (avbildet 23. juli) og den andre halvparten (1,5 tonn) var av typen 2700 (nitrogen) som ble satt i garasjen, for siden å bli fraktet 100 meter til låven.

  Det var seks tonn, ikke tre tonn. Du har forøvrig helt rett når det gjelder typen kunstgjødsel, men det er helt greit for meg hvis vi alle velger å ikke være så spesifikke. Det er ikke taktisk klokt hvis jeg lar dette utvikle seg til en ABC i bombeproduksjon.

  Så noen andre betraktninger. Vi har fortsatt et problem med divergerende vitnemål. Noen vitner var forbauset over at han lot kunstgjødselen sette rett inn i garasjen, mens andre ikke kunne forstå hvordan han kunne sette den ute, utsatt for vær og vind. Den eneste fotodokumentasjonen vi har, forteller oss at den sto utendørs.

  Når det gjelder størrelsen på bomba i Regjeringskvartalet, har det aldri kommet noe sikkert fra politiet om hvor stor denne var, kun forskjellige antydninger. For eksemplets skyld holder jeg meg til 750 kg. ABB blandet forsterkende elementer inn i bomba, men hvor mye, og nøyaktig hva han blandet inn i sprengstoffet, er vanskelig å finne noe sikkert om. Hvis vi estimerer to av ingrediensene som De presstituerte nevner, og som står nevnt i både manifest og 22. juli-rapporten, diesel og aluminiumspulver, kan det røft regnes med at ca. 100 kilo ikke-kunstgjødsel ble benyttet. Da har vi 650 kilo kunstgjødsel som ble detonert i Oslo. Da gjenstår 2350 kilo. Vi kan se på hva 22. juli-rapporten forteller om størrelsen på bomba de selv laget og prøvesprengte i Gråfjell (Regionfelt Østlandet).

  Den om lag 950 kilo tunge bomben er delt inn i hoveddelene primær- og sekundærsprengstoff,
  forsterker/booster og hovedladning. Hovedladningen var på 900 kilo og besto av knust kunstgjødsel blandet med diesel.

  Samme rapport påstår samme vekt på terror-bomben:

  Klokken 15.25 fredag 22. juli 2011 eksploderte en 950 kilos gjødselbombe i regjeringskvartalet i Oslo.

  Da ble det smelt av tilsammen ca. 1,7 tonn kunstgjødsel, først i Oslo, deretter i bombetesten på Gråfjell. Da gjenstår 1,3 tonn av 2700-typen. Hvor disse 1,3 tonn ble av, vet jeg ikke. De gikk i hvert fall ikke med til ABBs såkalte prøvesprengning, den han selv beskrev som et vellykket Booom! Den testen dreide seg om en kjemisk krystallforbindelse til detonatoren, og var på 3 gram. Dette vil ikke høres ut som et Booom!, men mer som et haglskudd. Dette medfører at jeg mistenker at den som beskrev denne prøvesprengningen, altså ABB i sitt manifest, ikke selv har vært tilstede under en slik detonasjon. Hans videre beskrivelser av å velge en dag med tordenvær for å «kamuflere drønnet» for naboene, er direkte idiotisk. Denne prøvesprengningen kunne han gjennomført på gården under ei sinkbøtte med en pose med sand på toppen. De som har vært med på å fyre av ei fenghette forstår hva jeg mener.

  Det er mulig det er redegjort for de manglende 1,3 tonn med 2700-kunstgjødsel, og hvis noen vet noe om dette, så gi beskjed.

  Det mest sannsynlige å forholde seg til fram til nå, er at vitnet som fortalte at kunstgjødselen til hans overraskelse sto utendørs, birøkteren, forholder seg til virkeligheten. Denne birøkteren forteller også at han reagerte på at to av sekkene etterhvert forsvant. Dette er forenlig med ABBs beskrivelse i manifestet om hvordan han gikk 100 meter fram og tilbake mellom produksjonsstedet i låven og der kunstgjødsla var plassert. Problemet med denne forklaringen er at det da skulle stått igjen tre sekker av 600 kilo pr. stykk med 2700-kunstgjødsel. Det er disse 1,8 tonn, av meg utfra påstandene om størrelsene på de to detonerte bombene, som er årsaken til de ca. 1,3 tonn som ikke er redegjort for. Hvor ble det av de tre siste storsekkene med 2700-kunstgjødsel?

 • 14. januar 2017 at 18:42
  Permalink

  Hvorfor feilinformere?

  For å svare på eget spørsmål, jeg tror det er en snekkert historie, fra Asta til Åsta..
  0,0 kg kunstgjødsel gikk i lufta da det smalt i Oslo, hva som har vært innom Vålstua av kunstgjødsel er, som Jostemikk viser, ikke godt å si.
  Men for å sannsynligjøre historien, så må det skaffes vitnemål i henhold til dette.
  Når sannheten er at gangavstanden mellom våningshuset til nabo Pedersen og våningshuset på Vålstua er 950 meter, er det egentlig litt for lang avstand for å lage en troverdig historie om observasjoner og besøk. Derfor feilinformeres det i pressen. For sikkerhets skyld har samme journalist (Emma Tollersrud) i samme avis (Aftenposten) to forskjellige artikler med flere måneders mellomrom, informasjon om at denne avstanden er 500 m i den ene (første) og altså 100 m i den andre (siste) artikkelen.

  Vi har sett i andre nylige okkulte «drap»/terrorsaker ute i verden at de samme «tilfeldige» vitnene er «tilfeldig» tilstede i slike «plutselige» hendelser i forskjellige hjørner av verden.
  Her er det samme viktige vitnet, beskrevet som «nabo» / «en av de nærmeste naboene til Vålstua» (= 5,6 km unna) «brukt» to ganger samme sted med mange års mellomrom:
  -Svein Meldieseth er en av de nærmeste naboene til Vålstua, og var i kontakt med Breivik om gårdsdrifta.
  http://www.ostlendingen.no/nyheter/nyheter/hverdag-igjen-pa-asta/s/2-2.2757-1.7195897

  -Da han hørte det kraftige smellet, dro Svein Meldieseth rett til ulykkesstedet.
  tux1.(slett)aftenposten.no/nyheter/iriks/d117570.htm

  Selv om Åstaulykken var tragisk og ekte, ser den ut til å ha vært ledd i et tog av frimurerske okkulte (tog)ritualer, de lange utgreiingene med unødvendig mange tall /numeriske opplysninger i blant annet Wikipedia (Åstaulykken) peker i retning av mat for kabbalister/numerologer. 13-Tretten 22.2 er ett hint (Trettenulykken).
  http://www.jostemikk.com/ondskapens-arnested-del-i/#comment-9189

  Til slutt et lite stikk til angjeldende journalister og vitner på Åsta, foreløpig uforståelig (?) for utenforstående: nok en gang «made in Chelsea».

 • 14. januar 2017 at 19:13
  Permalink

  På hvilken måte skal det være mistenkelig at en som bor nesten tvers over elva for Åstaulykken dro for å se hva som hadde skjedd? Er det fordi han også var nabo til Vålstua? Det er jo bare tull. Hold deg til kunstgjødsla og observasjoner rundt denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: