Malaysia Airlines Flight 370 og historien rankeføttingene har å fortelle

I de fleste politietterforskninger med intensjoner om å finne fakta, ikke produsere et politisk ønsket resultat, benytter man moderne vitenskap for å finne sannheten. Rettsmedisinen er eldgammel i faget, og etter hvert har de fleste fagområder innen naturvitenskapen blitt benyttet. Denne saken skal dreie seg om biologi, og hva rankeføttingene har å fortelle om flapsen etter Flight 370, som ble påstått funnet i Réunion Islands fjæresteiner den 29. juli 2015, etter å ha drevet rundt i Stillehavet siden flyet forsvant den 8. mars 2014.

De som ønsker å lese hele den forholdsvis tunge og vitenskapelige rapporten kan gjøre det her:

http://jeffwise.net/2015/10/09/the-flaperon-flotation-riddle/

Alt jeg skriver bygger på det Jeff Wise så mesterlig har lagt fram av biologiske bevis. Jeg anbefaler alle å lese originalen, men for de med ørlite dårlig tid, kan min oppsummering være et alternativ.

Rankeføttingene er en fellesbetegnelse på det folk flest vil kalle skjell, og de forskjellige artene har et larvestadium der de driver rundt i de frie vannmassene, før de finner noe å feste seg til. Når de gjør dette, tilbringer de resten av livet på disse gjenstandene, som ofte er drivved eller søppel og andre etterlatenskaper etter mennesker. De fester seg også til svaberg og skjær, og felles for alle valgene de gjør, hvis de er gode, er at de kan tilbringe resten av livet på et forholdsvis grunt, produktivt og næringsrikt område, men ikke særlig grunnere enn et par titalls centimeter. Biologene mener at de blir skadet/drept av UV-strålingen fra sola hvis de oppholder seg grunnere, og skulle de være så uheldige at de havner over vann, dør de raskt, muligens i løpet av 24-48 timer, avhengig av forholdene.

Rankeføttinger

Rankeføttinger 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Som alle nå har forstått, var disse rankeføttingene til stor plage for skipper og mannskap på seilskutene. Det var ikke så enkelt å holde seg innenfor tidsrammene når en måtte seile med disse bremseklossene festet i gedigne klaser under kjølen. På den lille båten på det første bildet ser en at den knapt har befunnet seg over vannlinja før den drev i land og ble liggende tørt. Bøya til høyre er opprinnelig rund, og var konstruert for å flyte i overflata med halvparten over, og halvparten under vann. Det er lett å se den distinkte grensa rankeføttingene har satt. De er avhengige av å feste seg lavere enn vannflata, ikke tett opptil den.

De forskjellige artene har forskjellig størrelse, og biologene kan ganske mye om hvor store de er når de velger et sted å feste seg, og hvor raskt de vokser under normale forhold. Dette blir litt som Gil Grissom i CSI Las Vegas, som løste mange saker i TV-serien ved hjelp av entomologi. Hans kunnskaper innen insektslæren fortalte ham hvor lenge ei spyfluelarve hadde kost seg på et lik, fordi han kunne se hvor langt de hadde kommet i utviklingen fra larve til puppe til vinget insekt. De forskjellige insektartenes livsløp er kartlagt, og slik er det også når det gjelder mange av rankeføttingene. Nå skal vi ta en titt på flapsen fra Flight 370, og se hva rankføttingene har å fortelle om dens historie i havet.

Rankeføttingenes plassering på flapsen dokumenterer at hele flapsen har befunnet seg under vann

Ikke nok med at flapsen må ha befunnet seg under vann, den må også ha befunnet seg på stabilt grunt vann. Dessuten må den ha befunnet seg der i vesentlig kortere tid enn de ca. seksten månedene fra flyet forsvant sporløst, til den ble funnet i fjæra på den noget ukjente øya utenfor Sri Lanka.

Untitled 1

Bildet over viser at rankeføttingene har festet seg helt i ytterkanten av alle de synlige sidene av flapsen. Som jeg nevnte over er dette stikk i strid med rankeføttingenes overlevelsesstrategi, og hvis dette gjentar seg på flapsens alle ender og sider, må hele flapsen ha befunnet seg under vann. Jeff Wise henviser i sin artikkel til vitenskapen om oppdrift, og slår fast at ingen gjenstander kan befinne seg på et stabilt dyp over tid, og henviser til selve konstruksjonen og materialet i flapsen, som tilsier at den vil flyte dønn stabilt på ei stor flate. Han kontaktet også en fagmann på rankeføttingene, og fikk vite at de så ut til å ha vært festet til flapsen i kun noen måneder, ikke de seksten månedene fra flyet forsvant, til flapsen ble funnet. Tidsaspektet ble estimert etter arten, og den størrelsen de har nådd utfra vekstdøgn. Vesentlig mindre stabile konstruksjoner har blitt funnet etter å ha tilbragt lang tid i havet, og til tross for den grove sjøen de må ha blitt utsatt for, har mange av dem flytt stabilt i en posisjon. Bildet under viser en japansk fryser som havnet på havet etter tsunamien i mars 2011, og den ble funnet på Hawaii i oktober 2012. Veksten av rankeføttinger er stabil i slavisk avstand til den godt synlige vannlinja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De neste bildene viser forskjellige sider av flapsen som Lamestream Media/De presstituerte påstår satt på Flight 370, og de dokumenterer at det ikke fantes noen vannlinje da rankeføttingene festet seg til gjenstanden.

Untitled 2

Untitled 3Untitled 9

Untitled 4

Hvis denne flapsen tilhørte Flight 370, må de hele tiden ha visst hvor flyet befant seg, fjernet flapsen, og plassert den under vann for å gi den havets patina for å lure folk. Det er flere alternativer også, men alle jeg kan komme på peker i den sedvanlige retningen, nemlig rett mot verdens egentlige terrorister. Disse vil sikkert forsøke påstå at det er rankeføttingene som juger, men ærlig talt, hvem vil ethvert oppegående menneske stole på, rankeføttingene eller representantene for det globale terrornettverket?

Gil Grissom CSI
Gil Grissom er enig i at amerikanske og franske myndigheter juger når det gjelder det påståtte funnet av flapsen
etter Malaysia Airlines Flight 370, og han støtter seg til naturvitenskapen for å komme til denne konklusjonen.

20 thoughts on “Malaysia Airlines Flight 370 og historien rankeføttingene har å fortelle

 • 24. november 2015 at 22:40
  Permalink

  Takk Jostemikk. Dette er en sak med større implikasjoner enn de fleste innser.

  Den observerte begroingen kan ikke forklares ved at flydelen fløt i vannoverflaten mens den drev over det indiske hav. Begrunnelsen framgår klart av det jeff Wise skriver. Den mest logiske forklaringen på det vi ser (det er gode fotografier fra alle sider), er at flydelen (med positiv oppdrift) må ha vært senket et stykke ned i vann og forankret i bunnen i anslagsvis 4 måneder.

  Denne konklusjonen peker dermed klart i retning av forfalskning, det var dermed ikke en ulykke som rammet MH70, noe jeg heller aldri har trodd på.

  Etter min mening forsøker man å skjule at MH370 ble utsatt for en forbrytelse, mest sannsynlig en overtagelse via Boeing sin «uninterruptible auto pilot».
  http://21stcenturywire.com/2014/08/07/flight-control-boeings-uninterruptible-autopilot-system-drones-remote-hijacking/

  Det var som vi kjenner til en militærøvelse like i nærheten (USA, Thailand)

  «Malaysia’s former Prime Minister top aide has exposed why MH370 has not been found: The United States and allies had two well-planned, massive, regional Search and Rescue military exercises using highly classified technology that holds the key. «
  http://beforeitsnews.com/u-s-politics/2014/04/malaysia-pm-top-aide-mh370-us-hidden-agenda-military-tests-unforgivable-2466278.html

  Poenget er at med analysen av MH370-flydelen så kan vi etablere at det er noen som har forsøkt å lure oss, og at forklaringen med ulykke kan følgelig avskrives. Da gjenstår elektronisk kapring som det mest plausible, og i så fall det samme gjelde flere andre fly (MH17, Air Asia 8501 og kanskje Russiske Metrojet 9268 over Sinai.

 • 24. november 2015 at 22:44
  Permalink

  Takk for utfyllende kommentar, Amatør1! Det du nevner med positiv oppdrift er en viktig observasjon, og på en litt dårlig måte forsøkte jeg peke på at det ikke finnes noe som heter nøytral oppdrift. Dermed er alt en bløff, og selv om mange sikkert ikke vil klare å se sammenhengen, er veien fra den bløffen til Paris-hendelsene fredag den 13. november kort. Alt vi ser utspille seg er en del av det samme, og dette med at alt henger sammen med alt, vil være en smart betraktning å gjøre seg for alle. Det gjør det enklere å se de store sammenhengene.

 • 25. november 2015 at 23:01
  Permalink

  Husk denne

  Malaysian PM Confirms Debris Found on Reunion Island Belongs to MH370
  http://sputniknews.com/world/20150805/1025433608.html

  «Recently washed up debris on the shores of Reunion island does belong to the missing MH370 airliner, said the Malaysian Prime Minister.»

  «It is with very heavy heart that I must tell you, an international team of experts have conclusively confirmed that the aircraft debris found on Reunion is indeed from MH370,» Prime Minister Najib Razak said during a news conference on Wednesday. «We now have physical evidence that…Flight MH370 tragically ended in the Southern Indian Ocean.»

  Vel, hvis den Malaysiske statsministeren har rett i at flydelen stammer ifra MH370, så vet vi at en del av dette flyet har vært bevisst fortøyd under vann i flere måneder for at rankeføttingene skulle vokse. Deretter har flydelen blitt utplassert på Reunion for å bli funnet.

  Har noen undersøkt farvannet rundt den store amerikanske militære flybasen på Diego Garcia?
  https://www.google.no/maps/place/Diego+Garcia,+BBND+1ZZ,+British+Indian+Ocean+Territory/@-7.3131902,72.4203271,7053m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x249273fe6d69b0ad:0x3b3c07570eb0d1c5?hl=en

  Kart over det Indiske have med Malaysia, Diego Garcia og La Réunion der flydelen ble funnet
  https://www.google.no/maps/dir/Diego+Garcia/Reunion+Island,+La+Digue,+Seychelles/@4.1110538,77.0710124,4.48z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x249273fe6d69b0ad:0x3b3c07570eb0d1c5!2m2!1d72.4228556!2d-7.3195005!1m5!1m1!1s0x231fed252f9e01af:0x333e596a62f5b7df!2m2!1d55.8342893!2d-4.3554896?hl=en

 • 25. november 2015 at 23:23
  Permalink

  Det er et godt poeng, og kanskje verdt noen timers gransking av farvannet rundt øyene, men rankeføttingene sitter festet til flapsfestene, hvilket indikerer at flapsen ikke satt festet til resten av vingen mens den befant seg under vann.

 • 25. november 2015 at 23:29
  Permalink

  Det er riktig. Det er merker på flapsen (rektangulære, lyse felter) som ser ut som områder der det har vært festet noe mens flapsen ble holdt under vann, og rankeføttingene vokste på samtlige sider.

 • 1. desember 2015 at 05:25
  Permalink

  Jeg tror MH370 kræsjet i havomerådet ved Maldivene. Flere vitner på øya Kudahuvadoo hadde observert et fly i trøbbel samme dag og forskere ved Curtin Universitetet registrerte et «plask» i samme tidsrom. Et svensk ektepar fant en mengde sko strødd utover en strand, samt juicepakker man får på fly.
  http://www.nature.com/news/sound-clue-in-hunt-for-mh370-1.15390
  http://www.expressen.se/nyheter/svenskans-fynd-kan-losa-flygmysteriet/
  Hva som har skjedd med flyet har jeg ikke peiling på, men å lete ved Perth er merkelig.
  En litt søkt teori om motiv kan ha med at en av passasjerene var en av hovedaksjonærene i Freescale semi-conductor, men det har jeg ikke tatt meg tid til å sjekke opp.

 • 1. desember 2015 at 10:39
  Permalink

  Så lenge vi ikke vet hva som skjedde, bør alle muligheter holdes åpne, Kent. Det forklarer imidlertid ikke hvorfor franske myndigheter taler med to tunger angående flapsen.

  «En litt søkt teori om motiv kan ha med at en av passasjerene var en av hovedaksjonærene i Freescale semi-conductor, men det har jeg ikke tatt meg tid til å sjekke opp.»

  Dette kan være et viktig spor, og det er langt mindre søkt enn de offentlige mageplaskene. Mange kaller dette for Rothschild-sporet.

 • 1. desember 2015 at 11:14
  Permalink

  Nå har ikke dette noen direkte relasjon til rankeføttingene, men det er et spor flere har vært inne på, utrolig nok enkelte representanter fra De presstituerte også, hvilket gjør meg litt mistenksom. Jeg har valgt å lime inn saken fra Voltairenet.org, for den er svært grundig og god. Les den for all del på deres nettsider.

  http://www.voltairenet.org/article183486.html


 • 14. april 2016 at 20:16
  Permalink

  Takk, Sebastian! Skal se på dette så snart jeg får tid.

 • 7. mai 2016 at 12:06
  Permalink

  Jeg fulgte MH370 saken tett og saken bærer preg av mange merkelige omstendigheter og som vanlig mange teorier og mye disinfo.

  Det som sitter igjen hos meg er Chrostopher Bollyn’s artikler om GA Telesis som kjøpte «søster» flyet til MH370 fra Malaysian Airlines i 2013.
  http://www.bollyn.com/why-is-a-twin-of-the-missing-mh370-in-a-hangar-in-israel/

  Bollyn skrev brev til GA Telesis for å få en forklaring, og da lagde selskapet en pressemelding om kjøpet av 777 flyet datert 4. oktober 2013 og puttet den inn i den kronologiske rekkefølgen på nettsiden.
  http://www.bollyn.com/the-mh370-cover-up-ga-telesis-fabricates-story-of-missing-planes-israeli-twin/

  For meg ser det ut som pressemeldingen datert 4. okt 13 ble lagt opp en gang mellom 3. april 14 (https://web.archive.org/web/20140403092912/http://www.gatelesis.com/category/press/page/2/ ) og 27. mai 14 (https://web.archive.org/web/20140527225850/http://www.gatelesis.com/category/press/page/2/ )

  De første dagene etter MH370 forsvinningen så det ut til at 2 iranere med falskt pass kunne være potensielle kaprere/terrorister.

  I ettertid viser det seg at Richar Quest fløy i cocpit sammen med styrmannen på MH370 i et 777 fly 19. februar 2013, se 50 sek ut i dette klippet https://www.youtube.com/watch?v=phRyN9RO-Ek.
  Dette minner meg om William Cooper’s reaksjon på at CNN intervjuet Osama i 2001. https://www.youtube.com/watch?v=CEsesnzDBvA

  MH370 kunne vært del av en større plan som gikk feil.

 • 7. mai 2016 at 12:16
  Permalink

  Takk for interessante opplysninger, Knut.

  MH370 kunne vært del av en større plan som gikk feil.

  Har vært inne på tanken, og på mange måter går det meste av de siste hundre års lignende operasjoner feil. På grunn av den fulle kontrollen av De presstituerte, ender de allikevel opp som vellykkede fordi de hver gang får innprentet i folks hoder at helt andre sto bak hendelsen. Det er kanskje det viktigste av alt som har med slikt å gjøre. Utfør terrorhandlinger, skyld på fienden, og la De presstituerte drukne sine lesere i stoff som «dokumenterer» hvor grusom, truende og mektig denne fienden er. MH370-saken skiller seg fra disse på mange måter, kanskje først og fremst fordi det ikke pekes nevneverdig mot noen fiender. Da må en lete etter andre mulige sammenhenger, og kanskje trengte de et fly som de skulle bruke ved en senere anledning?

 • 29. juli 2016 at 00:43
  Permalink

  Det følger i fotsporene til alle andre «etterforskninger», Stargazer. Er snart ikke ei flyulykke som ikke skyldes selvmord fra flykapteinene. De finner nok snart både passet og selvmordsbrevet til kapteinen på det egyptiske flyet også. De finner ikke noe annet, men det finner de nok.

 • 19. oktober 2016 at 02:31
  Permalink

  Dette er en stund siden og jeg husker en annsatt ved Malaysian airlines sa at et år eksagt ca før kjøpte israel et brukt fly av de og jeg husker ikke om det var via wikki leaks eller noen andre , men videoen var ganske lang og for de i malaysian airlines og de andre var de ganske overbevist om at det var Mossad». og det tror jeg selv så de bildene \ rotchild kan det gått være noen av toppzionistene m soro,s løpegutter,s bestillingsværk.

 • 19. oktober 2016 at 15:35
  Permalink

  Minnes dette med at Israel kjøpte et slikt fly jeg også, Jan. Det er mye Israel-innblanding i alle disse sakene. Jeg konsentrerte meg først og fremst om at de står bak «sikkerheten» på flyplassen flere fly har lettet fra, og hvordan de samme firmaene også står bak «sikkerhet» både på flyplasser og andre steder her i Norge. Det er ingen grunn til ikke å la seg skremme.

 • 19. oktober 2016 at 17:05
  Permalink

  ja det har du rett i , jeg tenkte det de kjøpte ble brukt som en slags dummy kanskje for at det opprinnelige ikke skulle bli funnet p,s hvordan får jeg tak i det Eskil P og Norge under angrep.? ellers takk for bra reportasjer .J

 • 20. oktober 2016 at 01:11
  Permalink

  Hvordan får jeg tak i det Eskil P og Norge under angrep?

  Det kommer når det er ferdig, Jan. Er bare et par ting jeg så gjerne skulle ha fått tillatelse til å dokumentere før jeg publiserer det. Får jeg ikke til det, velger jeg muligens å publisere det allikevel. Qui vivra verra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: