Mer om Yaron Schmuel-figuren (sixpence-mannen) og enda en som kommer dansende inn på terror-scenen som kanskje kan være Oded Ellner

Vær kritiske når dere leser denne saken.

Oppdatering

Våkne lesere gir meg beskjed når de finner feil også utenfor kommentarfeltet. Våknet opp til en E-post i dag som peker på at Hettemannen i dette innlegget tvilsomt er sixpencemannen/Schmuel, og at Ronaldomannen dermed heller ikke var i området rett etter eksplosjonen. Det ser ut til at denne påpekningen er korrekt, eller det er overveiende sannsynlig at den er det. Jeg ble bedt om å studere filmen fra utdrikningslaget den dagen.

Fra den har jeg tatt ut disse to bilene, og de ser virkelig ut til å vise de to gående mot regjeringskvartalet. Dette skjer samtidig med at sixpencemannen med briller (Schmuel) står på Johan Nygaardsvolds plass. Se selv.

De to som ikke er dansere 1

De to som ikke er dansere 2

De to som ikke er dansere 3

Derfor er dette innlegget høyst sannsynlig verdiløst hva gjelder de to som skal til å krysse Akersgata. Ingen interessant Ronaldomann, og ingen interessant sixpencemann med hette. Ta en titt selv. Innlegget blir stående fordi det kan ha annen verdi, men les det med denne oppdateringen i minne. Stor takk til den som ga beskjed!

Oppdatering slutt.

Dette er en oppdatering av saken om Yaron Schmuel, men det bringer også nye personer på banen, og derfor blir det et eget innlegg, ikke bare en kommentar under hovedartikkelen om Schmuel.

Når det nærmer seg tidspunktet for at hele terror-laget trekker seg ut av operasjonsområdet, dukker plutselig Yaron Schmuel opp igjen, sammen med den “kommunale” arbeideren, han med caps og diger bag, men også med en tredje mann. Denne mannen er mørkhåret. Alle tre virker allergiske mot å bli filmet, men klarer ikke helt å snike seg unna.

Schmuel og kommunearbeideren sammen

Schmuel med hetta på 2

Schmuel med hetta på 1

Se på disse bildene. siste ser vi alle tre, men jeg har bare markert sixpence-mannen. Den mørkhårede er Ronaldo-figuren nærmest kameraet.

Det neste bildet er det siste jeg klarer tyne ut der Schmuel/sixpence-mannen ikke går med ryggen mot kameraet, og det viser noe annet interessant. Til tross for dårlig kvalitet på bildet, kan vi endelig danne oss et inntrykk av den hanskekledde Ronaldo-figuren.

Schmuel med hetta på 3

Ellner vil også danse

Om dette er den fjerde av de dansende israelerne vet jeg ikke, for bildekvaliteten er som nevnt altfor dårlig. Han på det lille bildet heter muligens Oded Ellner, men også her kan jeg ta feil. Dette med Ellner nevnt fordi han jo var en av de opprinnelige danserne i New York den 11. september 2001, og fordi den mørke mannen på det store bildet over virker være en del av gjengen som skal til å trekke seg ut av området ved Johan Nygaardsvolds plass. Hårfestet skulle en tro hadde trukket seg ytterligere tilbake siden den gang danseren var på israelsk fjernsyn, men det kan jo ha vært falskt tynt. Ellner på det lille bildet kan til og med ha vært skallet for 14 år siden for det vi kan si med sikkerhet.

Alle må huske på det jeg har nevnt med sirkelargumentasjon bygget på et galt utgangspunkt. Leter man hardt nok etter bekreftelser slik jeg nå har gjort, finner man dem som regel enten de er reelle eller ei. Med det sagt må jeg tillegge at mange har noe å si om denne saken, blant annet Occam og hans barberkniv. Vi må se på den dokumentasjonen som har blitt brakt på banen, og ofte er det slik at hvis det ser ut som ei and, høres ut som ei and, og går som ei and, da er det som regel ei and. Kanskje ei israelsk and? På slutten av videoen kan det virkelig se ut til at alle disse endene møtes slik at vi kan knytte hendelsene sammen med en solid knute. Vi får se.

Om han er viktig eller ikke i denne forbindelse, her er denne Ronaldo-figuren akkurat når han får høye på kameraet, ser ned, ser ut til å snakke inn i høyre hånd, samtidig som han begynner å krysse Akersgata:

Ronaldo-figuren snakker inn i høyre hanskekledde håndRonaldo-figuren snakker inn i høyre hånd

Avslutningsvis blir det et bilde av da Schmuel/sixpence-mannen/hettemannen snur ryggen til fotografen og ser ut til å starte resten av ferden over Akersgata i baklengs gange.

Sixpence-mannen snur ryggen til kameraet

4 thoughts on “Mer om Yaron Schmuel-figuren (sixpence-mannen) og enda en som kommer dansende inn på terror-scenen som kanskje kan være Oded Ellner

 • 7. oktober 2015 at 18:08
  Permalink

  Ad. det andre bildet fra toppen, se på mannen til høyre for politimannen – med lilla bukse, lilla caps, og mørkblå jakke. Spol videoen litt fram til 5:44 – 5:46, og en vil se den lilla mannen gå i følge med sixpence-mannen på venstre og Ronaldo på sin høyre side.

  Ad. Ellner hadde jeg en annen kandidat til ham, nemlig mannen i mørk jakke og bukse, med hvite skjorteflak. Han kan sees fra 6:21 til 6:30 i ivrig samtale med en annen, mens han snur seg og ser (formodentlig) etter grønn og gul T-skjorte. Han forsvinner ut til venstre akkurat i det La Coste mannen kommer inn fra høyre på 6:30. Men det er godt mulig «min» Ellner er for ung.

 • 8. oktober 2015 at 08:12
  Permalink

  Har laget en oppdatering øverst i hovedinnlegget. Det er mer enn tvilsomt at de to mennene i innlegget har noe med saken å gjøre. Les oppdateringen og se selv.

 • 8. oktober 2015 at 10:12
  Permalink

  https://www.youtube.com/watch?v=sry60vuzic0 her dukker Grønn og gul t skjorte opp etter ca 0.46. Da er det bekreftet at de jobber i sammen. Grønn t skjorte gir han i gul en lighter til og fyre opp en røyk. etter 0.55 sekunder dukker han med hetten opp og hans kompis. på vei ned Akersgata

 • 8. oktober 2015 at 11:43
  Permalink

  Takk, Lars. Skal se på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: