Oppdatering om megalittiske mesterverk

Nå har jeg holdt på med et prosjekt en stund, og dette har gått ut over det arbeidet jeg burde ha gjort på bloggen. Har hele tiden dårlig samvittighet, og var så heldig at noe av det nevnte prosjektet handler om langskallene, Atacama-humanoiden, og de fantastiske megalittiske byggverkene på flere kontinenter. Derfor var det en forholdsvis rask og enkel affære å oppdatere litt om disse byggverkene. De som ikke har lest tidligere innlegg kan gjøre det fra denne lista:

Puma Punku – hvem var byggmestrene?
Noen er livredde for portvokterne – data fra Puma Punku-datering nektet utlevert
Gammel og glemt byggekunst og litt om evolusjonsteorien
Jenta fra Peru
Hvem og hva var langskallene i Sør-Amerika?
Kom Tutankhamuns slekt fra Rogaland?
Om å tie ihjel uønsket kunnskap

De som er kjent med denne saken fra før, vil forstå hva resten av innlegget innebærer. De første to bildene er fra Påskeøya.

Megalittisk steinmur på Påskeøya

Mur på Påskeøya

Det neste bildet er fra den minste av de tre hovedpyramidene på Giza i Egypt.

Lille pyramiden i Giza

Pyramidene var kanskje kledd med slike steiner. Alle perfekt tilpasset. Alle fullstendig manglende merker etter hammer og meisel. Det finnes menger av tilsvarende likheter, men det må jeg komme tilbake til senere. Det neste er en video fra Youtube som viser fantastiske murer i Cuzco i Peru. Sammenlign dem med muren fra pyramiden i Egypt over. Samme typer utstikkende profiler, og også resten ligner så mye at jeg er villig til å kalle det identisk. I det minste må de to ansvarlige ha gått i lære hos samme byggmester.

For de som ikke har lest det tidligere, eller for de som ønsker å gjenoppfriske kunnskapen om det, anbefaler jeg å lese om mumieeksperten som ble sendt ut i det akademiske isødet fordi forskningen hennes dokumenterte at egyptiske mumier var fulle av kokain og nikotin, to planter som bare fantes i den nye verden, altså i Syd- og Nord-Amerika. Det kan gjøres i Leiv Eiriksson og Christobal Colon kom sent til festen.

11 thoughts on “Oppdatering om megalittiske mesterverk

 • 19. august 2015 at 20:53
  Permalink

  Takk for at du ikke gir opp med presentasjon av dette materialet, det er fundamentale (pun intended) spørsmål som reises her. Bildene taler sitt eget språk, og det er klart at vi mangler mange svar på vel begrunnede vitenskapelige spørsmål. Jeg kan gjenta meg selv angående dette:

  Flotte bilder. Man blir tankefull.
  Fakta: Noen har gjordt dette. Det er snakk om et visst teknologisk nivå.
  Undring: Når ble det gjort? Av hvem? Hvorfor? Hva forteller det oss idag?

  Dette er fullstendig legitime spørsmål som alle vitenskapsorienterte mennesker burde søke svar på. Det er ikke til å unngå at man mer enn stusser over at dette synes å være svært kontroversielle spørsmål, slik du gjør, jeg stiller mange av de samme spørmålene.

  Vitenskapshistorien er full av eksempler på at «etablerte sannheter» er forsvart av den politiske eliten. Et kjent eksempel er Galileo Galilei og spørsmålet om Sola gikk rundt Jorda eller omvendt. Inkvisisjonen kastet ham i fengsel og husarrest for å ha påvist at Jorda gikk i bane rundt Sola. Alfred Wegeners hypotese om jordplatetektonikk er et annet ekstremt eksempel fra vår egen tid:

  Wegener and Continental Drift Theory
  http://www.scientus.org/Wegener-Continental-Drift.html

  We are taught that modern scientists are driven only by reason and facts. It was only early scientists like Galileo who needed to fear the reaction to their radical views. Neither of these beliefs is true. The reaction to Alfred Wegener’s Continental Drift Theory demonstrates that new ideas threaten the establishment, regardless of the century.

  De problemstillingene du presenterer i disse innleggene er ideer som trier det etablerte, uten tvil. Det man kan spørre om, er om det kun er en sedvanlig «knee jerk» reaksjon fra det vitenskapelige establishment (noe det åpenbart er), eller om det er enda mer fundamentalt. Uansett er de etablertes metoder gjenkjennelige:

  Wegener and his Critics

  Since his ideas challenged scientists in geology, geophysics, zoogeography and paleontology, it demonstrates the reactions of different communities of scientists. These reactions eventually shut down serious discussion of the concept. The geologist Barry Willis summed it up best:

  further discussion of it merely incumbers the literature and befogs the mind of fellow students.

  The students’ minds would not be befogged. The world had to wait until the 1960’s for a wide discussion of the Continental Drift Theory to be restarted.

  Why the extreme reaction? Wegener did not even present Continental Drift as a proven theory. He knew he would need more support to convince others. His immediate goal was to have the concept openly discussed. These modest goals did not spare him. His work crossed disciplines. The authorities in the various disciplines attacked him as an amateur that did not fully grasp their own subject. More importantly however, was that even the possibility of Continental Drift was a huge threat to the authorities in each of the disciplines.

  Radical viewpoints threaten the authorities in a discipline. Authorities are expert in the current view of their discipline. A radical view could even force experts to start over again. One of Alfred Wegener’s critics, the geologist R. Thomas Chamberlain, suggested just that :

  «If we are to believe in Wegener’s hypothesis we must forget everything which has been learned in the past 70 years and start all over again.»

  He was right.

 • 19. august 2015 at 21:56
  Permalink

  Noen ganger blir jeg minnet om hvorfor jeg blogger, Amatør1. Kommentaren din er et godt eksempel. Takk.

  Jeg hentet videoen fra ditt innlegg på Klimaforskning i desember 2013. Den muren med sine tydelige og utstikkende profiler, gjerne i par nederst på noen av steinene, var det som gjorde at jeg husket den da jeg første gang fant det jeg anser være identisk murkunst på pyramiden i Egypt. Det finnes flere eksempler, men jeg får vente med dette til jeg er klar til en stor oppdatering. Har nå passert 100 sider i ei bok jeg holder på med, der hovedoppgaven er å på god nok måte gjennomføre min intensjon om å sy absolutt alt jeg har skrevet om de siste årene. Alt henger så forbasket sammen med alt, at hvis jeg har tatt feil når det gjelder et av hovedtemaene, har jeg høyst sannsynlig tatt feil når det gjelder alt. Som Ibsen skrev i Peer Gynt:

  Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest.

  Det får briste eller bære.

 • 19. august 2015 at 22:18
  Permalink

  Vel bekomme, det er vi andre som skal takke 🙂 Eksemplet med muren i Peru med utstikkende profiler som har slående likheter med muren i Egypt er man bare nødt til å påpeke. Om dette faktisk ikke er en tilfeldighet – og man er da ikke tilfeldighetsteoretiker – da kan man lure på implikasjonene.

 • 19. august 2015 at 23:25
  Permalink

  Implikasjonene peker i en retning, og en retning alene. Det peker på en konge som Alf Prøysen sang om i Jørgen Hattemaker. Den kongen var ikke konge bare ved og omkring tempelhøyden i dagens Jerusalem, han hadde palasser flere steder. Kanskje sto det mest fantastiske av alle megalittiske byggverk i Libanon. Noen av steinene i grunnmuren veier 1,2 millioner kilo, og det finnes ikke merker etter hammer eller meisel på disse heller. Noen må snart stille portvokterne noen seriøse spørsmål om hvordan de mener at man den gang tok ut disse blokkene av steinbruddene, og ikke minst hvordan de fraktet dem.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Baalbek

  Dette kan leses mer om her, selv om dette innlegget bare nevner tilsvarende steiner liggende rett ovenfor steinbruddet:

  http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1485.msg34281/topicseen.html#msg34281

  Dette har ikke noe som helst å gjøre med makkverket romerne bygget på toppen av dette gamle fundamentet. Det kan sammenlignes med en litt mer avansert utgave av steinstablene mayaindianerne la oppå byggverkene i Peru, så som Puma Punku og Machu Picchu.

  Alt dreier seg om dette:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Boaz_and_Jachin

  Her fra losjen i Oslo da Hitler beordret alle frimurerlosjer åpnet for fri beskuelse:

  Alle de som har slitt med disse kreftene i virkeligheten, det være seg byggetillatelser, rettssaker, eller hva som helst annet, skulle bare visst hva de har stått opp mot. Det som en gang var ment som de beste intensjoner og bærebjelken for menneskehetens historie og framtid, har blitt så stygt som noe kan bli. Hele bildet og alt som er forbundet med disse losjene er stappfullt av såkalt jødisk symbolikk. Hvis ingen snart begynner stille seg selv de nødvendige spørsmålene for å tvinge seg selv til å finne svar, er “klima”saken, “grønn” revolusjon, økonomi gjennom det babylonsk-magiske prinsippet, samt de voldsomme krigene dette pengesystemet har gitt dem makt til å gjennomføre de siste 200 årene, har fått utvikle seg til en ustoppelig ondskap. Det vi står overfor er End Game. Når noen ved en tilfeldighet eller gjennom en diabolsk plan skaffer seg kunnskap nok til å herske, er eneste måte å stoppe den på å avsløre dem. Dra dem ut i sollyset. Kle av dem keiserens nye klær. Om vi er samer, eskimoer, svarte afrikanere eller bleifeite nordmenn, askenasier, arabere eller kinesere spiller null rolle. Hele saken minner meg mer og mer om Ringenes herre-triologien. Først når Sauron var stanset, kunne menneskets tideverv begynne. Dette med tideverv er noe alle burde forsøke sette seg inn i. Planeten vår ga fritt spillerom for evolusjon og fantastisk utvikling i alle de 100.000 årene istiden varte. Sahara var grønn med store innsjøer og et konglomerat av store elver. Amazonas var steppeområde og muligens ørken. Det som lå høyt ligger lavt nå og motsatt. To katastrofer kom dundrende nedover alt liv på jorda. Ild og vann som apokalypse står beskrevet i hver eneste kultur vi noen sinne har fått vite navnet på.

  Alt henger sammen med alt, og uten begynnelsen, kan vi ikke vite noe om det som skjedde i ettertid heller. Hvilke spørsmål er det vi aldri har vært tillatt å stille? Hva er folk i generasjoner skremt bort fra å være nysgjerrige på?

 • 20. august 2015 at 19:37
  Permalink

  Baalbek, altså herskerstedet, er eldgammelt. Like gamle er ikke bildene av dette vanvittige byggverket, men ingen skal komme påstå at nye versjoner er enkelt tilgjengelig på Internett. Det samme gjelder Tempelhøyden i Jerusalem, eller fundamentet under. Det opprinnelig megalittiske. Begge steder har blitt belemret med noe ræl bygget over, der det såkalte Jupiters tempel bygget av romerne over det gamle fundamentet i Baalbek i Libonaon er det mest imponerende. Romerne kunne sin byggekunst, men kom i likhet med resten av oss skammelig til kort mot murmestrene flere tusen år tidligere. De nærmest ufattelig store og perfekt tilpassede og formede steinene er noe folk flest aldri har hørt om. Det er trist.

  Ser en på det som er antatt å være selve mesterverket, tegnet og konstruert av sjefsfrimureren i egen person, Salomo, er det ingen grunn til å la seg forbause mindre. Han bygget ikke bare fundamentet for hele den såkalte tempelhøyden, han dannet grunnlaget for hele frimurerordenen. De har dessverre lesset det ned og bygget vegger og tak rundt. Noen bilder finnes allikevel.

  Det er skikkelig Puma Punku-schwung over dette. Om en dag bare kunne komme da folk begynte å se ørlite kritisk på de abrahamittiske religionene. At én røverhistorie, én svindel, kan opprettholdes så lenge er rett og slett imponerende. Det skal de ha, sosiopatene.

 • 24. april 2016 at 17:55
  Permalink

  Takk for tipset, Knut!

 • 25. april 2016 at 12:36
  Permalink

  Jeg har lasta ned hele programmet fra NRK, kan dele om noen er interessert. Men vær obs på at fila er 500MB

 • 25. april 2016 at 18:47
  Permalink

  Bra du har tatt vare på filmen, Pål. Tempelhøyden er spesielt interessant, for den har dannet grunnlaget for frimurernes religion gjennom den «hellige» treenighet Jahbuhlun, bedre kjent som Javeh/YHVH/Jehova, Bal og Osiris. Mye kan sies om den gjengen, men bygge, det kunne de. Murerne sto fullstendig fritt den gangen, men de har det ikke så ille nå heller, bare de når opp til I am that I am

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: