Problemer med bloggen

Det har dukket opp flere bugs i forbindelse med oppdateringer fra WordPress. Det dreier seg trolig om manglende kompabilitet med det temaet jeg har for bloggen. Videoer kopierer seg over fra en kommentar til en annen, og til og med over i hovedinnlegget, og det er en del annet som skjer også, blant annet med kommentarfunksjonen. WordPress gjør merkelige ting fra tid til annen, og en av deres oppdateringer gjorde at muligheten for kommentatorer å benytte såkalte quick-tags (enkle HTML-koder for tekstformatering) forsvant. Nå er det mulig å laste ned en slik som tilleggsapplikasjon, men denne fungerer ikke med det temaet jeg har valgt for bloggen.

Utvikleren av dette temaet oppdaterer ikke lenger temaet, og derfor blir jeg nødt til å finne et annet og mer funksjonelt tema. Jeg beklager dette både for dere og meg selv, for det er som regel noe herk å venne seg til stadig nye utseender for ei nettside, men jeg ser ingen annen løsning på disse problemene. Nå vet dere i det minste hvorfor ting nok en gang vil forandres, og årsaken til eventuelle barnesykdommer i forbindelse med forandringen. Håper jeg finner et enkelt og velfungerende tema, og at skiftet går forholdsvis smertefritt.

12 thoughts on “Problemer med bloggen

 • 1. desember 2015 at 22:07
  Permalink

  Ser det skjer endringer. Forsiden med mange postinger var i utgangspunktet fin slik den var, det var lettere å holde oversikt på den måten. Det jeg savnet var en tidsangivelse på kommentarene i listen til høyre. Men du får velge noe som virker.

 • 1. desember 2015 at 22:22
  Permalink

  Takk for innspill, Amatør1. Ja, jeg må få til noe som fungerer. Problemet nå er at bildene i innleggene har havnet i konflikt med deler av teksten. Antar jeg må redigere alt. Jeg la nyeste innlegg inn på toppen i høyre-menyen nå, og tilførte dato for innlegg. Var det noe slikt du mente? Kom med alle forslag til forbedringer du kan komme på, så skal jeg se på det, og forandre hvis det er mulig/jeg er enig. Håper andre også kommer med kommentarer til forbedringer!

  Hvis jeg får dette til å fungere OK, så skal jeg nekte WordPress alt som har med oppdateringer å gjøre. Det er utrolig irriterende det som skjer, og jeg vet det er noen hundretusener som har klaget om akkurat dette. De nærmest tvinger brukerne til å benytte WordPress sine egne temaer, og helst de nyeste. Dessuten sletter de gode gamle travere, blant annet muligheten til enkel HTML-koding i kommentarfeltet, noe jeg forsøker få en app til å igjeninnføre, så langt uten hell, og til og med noe så populært og enkelt som bloggrollfunksjonen fungerer nå bare via en applikasjon.

 • 1. desember 2015 at 22:46
  Permalink

  Fint med datoer på innleggene i listen, det jeg pekte på var egentlig dato/tid på «Siste kommentarer». Går det å få til på en kompakt måte? Ser også at avatarene er borte i «siste kommentarer», det var egentlig nyttig.

  Ja, jeg savner veldig en måte å formattere kommentarene, enten med HTML eller andre koder. Det burde være innebygget, men kanskje en plugin fikser det. Ser at det fortsatt er en forside, og det er bra. Den som var før var enda mer lesbar, riktignok.

  Frustrerende når ting slutter å virke helt av seg selv, ja….. det samme gjelder demokratiet.

 • 1. desember 2015 at 23:01
  Permalink

  Det finnes en plugin (Basic Comment Quicktags) for å re-installere HTML-koder i kommentarfeltet, men den fungerer ikke verken for dette nye temaet eller det forrige. Tenkte å forsøke en re-installasjon av denne, men den gamle installasjonen lar seg ikke slette via kontrollpanelfunksjoner, og jeg er ikke kar om å finne den i mappesystemet. Dato/tid på siste kommentar-funksjonen har jeg ikke klart å få til, men skal fortsette å lete.

  Har gjort om kommentar-funksjonene når det gjelder nøste-funksjonen. Nå er det som det var i «gamledager», der eldste kommentar ligger på topp, og de nyere følger på i rekkefølge. Er det greit? Har fått noen kommentarer privat angående nøste-systemet, og det kan være vanskelig å finne siste kommentar når den er midt inne i en lang streng.

 • 1. desember 2015 at 23:26
  Permalink

  Det er viktig å kunne følge med på diskusjonen, derfor er jeg enig i at det er bedre når kommentarene kommer kronologisk slik du indikerer. Av omtrent samme grunn lurer jeg på om «Siste kommentarer» burde stå øverst til høyre på forsiden? Poenget er å gjøre det lettere å se om det har kommet ny kommentar på noe uten å måtte bla langt nedover. Det var slik jeg pleide å navigere før.

 • 1. desember 2015 at 23:34
  Permalink

  Da har jeg flyttet siste 12 kommentarer øverst i side-menyen, og fått på plass avatarene igjen. Klarer dessverre ikke finne en funksjon som viser dato/klokkeslett, men jeg jobber med saken. Bør jeg ta med mer enn de 12 siste? Kan sette tallet så høyt jeg bare vil, så jeg spør av rent kosmetiske og funksjonelle årsaker.

 • 1. desember 2015 at 23:35
  Permalink

  Blæ … Ser nå at de siste kommentarene ikke viser i hvilken tråd de er lagt inn, og sånn kan det ikke være. Skal se hva jeg klarer å ordne, men akkurat nå i kveld begynner jeg å få ørlite kort lunte overfor alt som har med WordPress å gjøre.

 • 1. desember 2015 at 23:54
  Permalink

  Skjønner godt det med lunta….! Ja, vi trenger å se hvilken tråd kommentarene på forsiden hører til. Tror kanskje det holder med de 12 siste på forsiden.

  Hvis trafikken blir veldig stor må man navigere på en annen måte, dvs. gå til hvert innlegg. En annen ting som kunne være nyttig var om det stod på forsiden stod under hvor mange kommentarer som var kommet totalt på hver tråd, det ville være en indikator på hva som har fanget interesse. Men ta det viktigste først!

  En helt annen ting: Har du vurdert å skru på permalinks for trådene? Se Settings -> Permalinks. Per default får du nå http://www.jostemikk.com/?p=3805 istedet for http://www.jostemikk.com/problemer-med-bloggen/
  Da blir det lettere å linke til utenifra og generelt mer intuitivt.

 • 2. desember 2015 at 00:09
  Permalink

  Takk for godt råd, Amatør1. Har fiksa permalink-problemet, og må innrømme at det er trivelig å se navnet på innlegget i nettadressen. Da blir det 12 siste kommentarer, og jeg jobber med å få fiksa avatar-problemet og dato/navn/tid osv. Temaet jeg bruker nå heter Expound, så finner du en løsning må du gi beskjed. Det samme gjelder HTML-mulighetene i kommentarfeltet. Det må da finnes noen som har irritert seg over dette, og har laget en funksjonell kode/plugin?

 • 2. desember 2015 at 01:38
  Permalink

  Da håper jeg de enkle kodene for halvfet, kursiv, og

  sitatfunksjonen

  er i boks, sammen med funksjonen for å legge ut linker.

 • 2. desember 2015 at 20:16
  Permalink

  Dette har blitt en god løsning! Forsiden går MSM en høy gang, for ikke å snakke om innholdet!

 • 2. desember 2015 at 21:29
  Permalink

  Flott, Amtatør1!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: