Sjåføren av bombebilen – ny dokumentasjon

Sjåføren av bombebilen var ikke kledd i Delta-uniform. Han gikk barhodet, hadde kortermet overdel, og bar en bunke med hvite ark, eventuelt kun et ark eller en konvolutt. Han hadde følgelig ingen reflekser rundt håndleddene, noe som dokumenterer svindel i forbindelse med «her kommer ABB» når det gjelder de såkalte overvåkningsbildene fra Y-blokkas overheng. Til alt overmål virker sjåføren av bombebilen å ha hatt en forholdsvis stor logo på ryggen.

Artikkelen 22. juli-kommisjonens bilde av «ABB» skled litt unna sine egentlige intensjoner da det dukket opp velbegrunnede kommentarer om en reell effekt som kunne forklare hvordan stillbilder fra videoer kan få frynsekanter. Problemet er bare det at disse bildene ikke viser sjåføren av bombebilen, og dermed er det en forfalskning. Deler av dette har jeg nevnt i forbindelse med tidligere presentasjoner av stoffet, men det virket ikke som dette tok helt gjenger den gangen, og det var veldig leit, for dette er viktig. Den andre forholdsvis ferske saken omhandlende dette temaet er Sjåføren av bombebilen var barhodet.

Vaktleder Kristoffersen i DSS: – Han hadde en uniform fra et privat vekterselskap

Denne gang blir det ikke sitater fra De presstituerte eller annet, vi skal høre hans egne ord om dette fra en utenlandsk produksjon.

Før vi går videre for å se på fotodokumentasjon som viser at 22. juli-kommisjonens «bilde» viser en annen figur enn sjåføren av bombebilen, er det veldig viktig at alle forstår hovedpoenget med denne saken. Hvis sjåføren og kommisjonens «ABB» er to forskjellige personer, spiller det ingen rolle om en av dem er Anders Behring Breivik. Det spiller ingen rolle hvem av dem som eventuelt skal være ham heller. Er de to, sjåføren og kommisjonens «ABB» to forskjellige personer, rakner hele politiets sak. Den faller fullstendig sammen. Det betyr nemlig at ABB ikke var alene om terroren i Oslo.

Bare armer og null reflekser rundt håndleddene

På de bildene og videoen menigmann kan legge til grunn for analyser av sjåføren av bombebilen, synes ingen refleksbånd rundt håndleddene. Ingen hjelm er synlig, noe som også ville vært helt meningsløst med tanke på observasjonen til vaktleder Tor-Inge Kristoffersen, som kalte sjåføren mørkhåret. I tillegg har han noe som trolig var en firmalogo på ryggen, og bærer på et hvitt ark, en hvit konvolutt, eller en dokumentbunke. Ikke noe av dette stemmer med «bildene» av «ABB» som De presstituerte og 22. juli-kommisjonen legger til grunn som bevis når de forteller leserne «her ser dere Anders Behring Breivik». Først en titt på ryggen til sjåføren av bombebilen, og dette kan minne om NOKAS-logoen, men bildet er av altfor dårlig kvalitet til å kunne fastslå dette med noen grad av sikkerhet.

Et merke på ryggen, kanskje en firmalogo, kan forklare den lysere delen av klærne på sjåførens rygg.

Så til det det hvite arket/dokumentet. Når sjåføren snur seg i videoen rett etter at bildet over er klippet ut, sees den hvite firkantede formen klart.

En kan tydelig se en hvit kvadratisk form mot sjåførens mørke klær. Dette er forenlig med det vaktlederen i DSS fortalte, at vekteren hadde et ark i hånden.

Ingen steder iløpet av videoen som viser sjåføren fra han går ut av bilen til han forsvinner ut av bildet på vei nordover tyder på at det var reflekser rundt håndleddene. Rundt leggene, ja, det er mest sannsynlig refleksbånd, men rundt håndleddene synes ingen slike. Nå skal vi se på et bilde ABCNyheter publiserte fra de bildene politiets ledere valgte å lekke til pressen. Kameraet sto på toppen av Y-blokka og filmet ned- og sydover. Først bildet slik det ble presentert av VG, deretter et forstørret og litt behandlet utsnitt.

Her er et forstørret utsnitt av sjåføren:

Ingen synlig refleks rundt håndleddet, kun det som må være ei klokkereim eller et armbånd. Armen er enten naken, noe som er forenlig med vaktførstebetjentens vitnemål om at han hadde på seg ei piquet-skjorte, eller så har klærne han bærer på overkroppen lysere armer fra albuen og ned. Det logiske er at dette er en naken underarm. Vi ser tydelig den hvite flekken som på et tidligere bilde klart synes firkantet som et ark/dokument, og ingen Delta-hjelm er synlig på dette bildet heller.

Det sier seg selv at dette ikke er bilder fra samme hendelse som 22. juli-kommisjonen har lagt til grunn for å vise ABB forlate bombebilen og løpe opp mot fluktbilen. Dermed betyr det ikke noe som helst om ABB er en av dem eller ingen av de to, for det må være flere personer, og da rakner hele etterforskningen og grunnlaget for 22. juli-dommen. Hele 22. juli-etterforskningen er en stor parodi. Enten må bildet til 22. juli-kommisjonen være en forfalskning politiet har produsert og lekket, eller så må bildet fra kameraet på toppen av Y-blokka som viser bildet med naken underarm og ark i hånden være det. Det spiller ingen rolle hvem av dem, eller om det er begge, politiet har pådratt seg store, store problemer. Denne saken avsluttes med det nå famøse bildet til 22. juli-kommisjonen, og det er høyst sannsynlig dette som er en fabrikasjon.

Bildet som 22. juli-kommisjonen la inn i sin rapport.

 

15 thoughts on “Sjåføren av bombebilen – ny dokumentasjon

 • 11. juni 2017 at 16:32
  Permalink

  Nå mangler vel bare at noen anmelder noen for forfalskning så er vi på vei til gjenopptakelse/ny rettssak?

 • 11. juni 2017 at 16:46
  Permalink

  Nå mangler vel bare at noen anmelder noen for forfalskning så er vi på vei til gjenopptakelse/ny rettssak?

  Den som anmelder dette setter livet sitt på spill. Det er for mange høytstående personer som vil gå dukken på minst ærefulle måte hvis denne saken blir tatt opp igjen. Hvordan skal vi få rettferdighet i en nasjon der lederne er de kriminelle?

 • 11. juni 2017 at 20:03
  Permalink

  De færreste har vel kapasiteten og tøffheten som trengs, ikke jeg heller. Men om noen skulle prøve ville jeg gått høyt ut i en mindre lokalavis først, der tentaklene fra oven sannsynligvis er mindre vaktsomme. Firdaposten hadde vel en tøffing på vakt en gang i tiden, kanskje det finnes tilsvarende et sted i dag?

 • 11. juni 2017 at 22:06
  Permalink

  Det arket eller dokument mappen bæres på en veldig lik måte som den dokument mappen Marius Tetlie bærer i Akersgata. Tetlie ligner også på den beskrivelsen Vaktførstebetjenten ga om føreren av bombebilen.

 • 12. juni 2017 at 10:15
  Permalink

  De færreste har vel kapasiteten og tøffheten som trengs.

  Det må jo i så fall være en politijurist. Det er veien å gå, eller i det minste en vei å gå. Jeg har gått gjennom dette scenarioet i tankene mange ganger, og resultatet blir det samme hver gang. Den anmeldelsen er de pliktige til å motta på nærmeste politistasjon. Veien derfra er inn på juristens kontor, men jeg tviler på at den kommer så langt. Om den havner i søppelkurven til politibetjenten som tar imot anmeldelsen, eller i makuleringsmaskinen til juristen vet jeg ikke, men det vil ende opp i en av de to. Har du uflaks vil resten av livet ditt bli slitsomt. Har du flaks, har du bare kastet bort tid på innsatsen. Når det gjelder tøffe redaktører så har jeg ikke funnet noen slike. De virker å være en ensartet gjeng, og krek er en like god betegnelse som noen annen. Legger allikevel til et ørlite håp om noen lokale varianter som kanskje kan være av mindre råttent virke.

 • 12. juni 2017 at 10:24
  Permalink

  Det arket eller dokument mappen bæres på en veldig lik måte som den dokument mappen Marius Tetlie bærer i Akersgata.

  Jeg har jo vært innom tanken. Det har ikke vært til å unngå. Med det sagt, tror jeg ikke Tetlie kjørte noen bombebil den dagen. Jeg vet ikke helt hva det var han gjorde, bortsett fra at han kom sørfra, tok på seg allværsjakka på plassen, hvorpå han rett etterpå ga Erik Albin Schjenken noe. Det var sannsynligvis noe fra denne dokumentbunken. Det er et dumt klipp i filmen akkurat her, men det filmen viser forteller jo at de møttes på plassen for en overlevering av et eller annet. Schjenken er en stor tilhenger av private vekteres hovedrolle i forbindelse med terrorhendelser. Hva Marius Tetlie er vet jeg ikke, bortsett fra at han var terroreksperten til VG den dagen det smalt. Husker du i hvilken tråd her på bloggen noen fant, muligens du, det bildet eller filmen som viste at Tetlie ga dokumentene til sjefen for utlendingsenheten i politiet? Forøvrig samme avdeling som Trond Berntsen arbeidet for.

 • 12. juni 2017 at 13:10
  Permalink

  Takk skal du ha, 2Q11.

 • 10. februar 2018 at 01:48
  Permalink

  Hvis dette ikke er mannen som går ut av bombebilen, kan ikke dette være «den ørlite uheldige bombemannen» – som vi vet var nær der da bomben har gått av, og som sannsynligvis var med på terrorøvelsen og ellers ikke ante noe om bombebilen og hvor nær døden (((noen))) puttet ham den fredagen?

 • 10. februar 2018 at 09:22
  Permalink

  og som sannsynligvis var med på terrorøvelsen og ellers ikke ante noe om bombebilen og hvor nær døden (((noen))) puttet ham den fredagen?

  Alle de gutta der spilte en rolle, og ble tvilsomt overrasket over noe som helst.

 • 10. februar 2018 at 20:31
  Permalink

  Jeg er temmelig sikker på at den hjelm- og panserglass-visir-utstyrte fyren avbildet i «22. juli raporten» er vedkommende som kom ut av bombebilen. Det er ingenting i de offentliggjorte bildene som motsier dette. Vedkommendes kroppsspråk sier det samme. Han er på tå hev og har det travelt – noe også jeg ville hatt det dersom jeg hadde kun 75 sekunder (virker veldig lite) på å komme med ut av bilen og vekk fra en 500 – 1000 kg bombe.

  Den «ørlite uheldige» er nok – som jeg har skrevet før – en som var med på terror-øvelsen som skjedde samtidig (slik som alltid er tilfellet ved store terror-hendelser) og som trolig oppholdt seg diagonalt på motsatt side av høyblokken i forhold til bombebilen da bomben gikk av.

  MP-soldatene i Grubbegata 22. juli 2011 ca.kl 15:35:
  https://www.youtube.com/watch?v=R8DT_kjmRWo
  At helnorske MP-soldater visste om terrorbomben før den gikk av, er for meg helt utenkelig! Det gjorde de nok IKKE. Det ville dessuten vært 100 % i strid med M0SSAD’s modus operandi å la slik info tilflyte noen uten ashkenazi eller sefardi bloldstilknytning, og noen som ikke behøvde kjenne til det som skulle skje. Risikoen for at alt ble spolert for terroristene ville da vært enorm.

  Det de norske MP-soldatene tenkte da de hørte om eksplosjonen, var nok omtrent som dette: «FY F*******!!!!!!!! Noen IDIOTER har brukt ekte sprengstoff i øvelsesbomben, og så har den gått av med et uhell!!!»
  (Hva de senere har klart å tenke med de enkle hjernene sine, skal jeg ikke spekulere i.)

 • 12. februar 2018 at 22:09
  Permalink

  FJellberg, du har muligens nevnt alt unntatt beistets navn. Selv har jeg allerede fortalt at jeg ikke ønsker å sette halen på grisen særlig mer enn jeg allerede har gjort. Eskil Pedersens første tanker dreide seg om statskupp. Da står en indre fiende (av det etablerte systemet) bak. Hvem hadde praktisk mulighet? Otta hamster- og marsvinklubb? Vinje hekleforening? Alle finner svaret.

 • 13. februar 2018 at 22:17
  Permalink

  Kall det gjerne «en indre fiende», men den er kontrollert og styrt fra Zion,
  for å si det på den måten…

  For øvrig har jeg kikket litt i den tragikomiske «22. juli raporten», hvor det er skrevet
  om alt mulig annet enn det det burde vært skrevet om, slik du har påpekt før, Joste.
  (Bl.a. ikke et ord om ‘terrorøvelsene’ som pågikk samme dag i Regimekvartalet,
  og helt inntil bomben gikk av! Anti-terrorpolitiets øvelser ble avsluttet kl.1500.)
  Hvis de ikke også har løyet om hvor mye tid sjåføren i bombebilen hadde på å komme
  seg vekk, vil jeg korrigere det jeg skrev ovenfor her: Det gikk angivelig 7 minutter
  fra sjåføren forlot bilen til bomben sprengtes. Og det virker mye rimeligere enn
  75 sekunder (som var noe jeg hadde lest et sted).

 • 13. februar 2018 at 23:16
  Permalink

  Kall det gjerne «en indre fiende», men den er kontrollert og styrt fra Zion,
  for å si det på den måten…

  Som jeg har skrevet tidligere, står de så tett at det er vanskelig å se hvor det ene slutter og det andre begynner. Historisk sett ble vi kuppet av disse kreftene lenge før 2. verdenkrig. Nevner dette fordi så mange, blant annet Ramm og Setsaas i Grogate, ikke nevner annet enn den tette samrøra etter krigen.

  For øvrig har jeg kikket litt i den tragikomiske «22. juli raporten», hvor det er skrevet
  om alt mulig annet enn det det burde vært skrevet om.

  Du har rett, for 22. juli-rapporten er et bestillingsverk for å rette fokus vekk fra det som egentlig skjedde.

 • 14. februar 2018 at 17:19
  Permalink

  Historisk sett ble vi kuppet av disse kreftene lenge før 2. verdenkrig.

  Ja, og la oss være klar over at britene ble kuppet av de samme kreftene før oss, og at «britene» hadde sin Milorg klar i norge lenge før krigen. En av de kjente som ble vervet lenge før krigen var selveste «nasjonalhelten» (som hjalp satanistene med å skaffe seg atomvåpen, noe som kan bli fatalt også for norge) nemlig Jens Chr. Hauge. Han ble vervet av sin svoger, som var en høyere politioffiser i London.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Optionally add an image (JPEG only)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: