Bildet som forsvant

Har noen begynt å føle varmen under baken og begynt å rydde unna tilgang til dokumentasjon om hvem som egentlig sto bak terroren i Regjeringskvartalet? Getty Images Norge har fjernet muligheten til å kjøpe ei full bildefil her i Norge iløpet av de seks dagene etter at jeg kom med oppdateringen om den andre bombemannen beskrevet under. Et av bildene jeg benyttet virker å være upopulært.

For seks dager siden la jeg ut artikkelen En kort oppdatering om den andre bombemannen i Regjeringskvartalet, og viser den mørkkledde mannen jeg i tidligere artikler har kalt for bombemann nummer to enda bedre etter at jeg redigerte en video av hendelsen da han blir skremt unna treet han forsøker skjule seg bak.

I kommentarfeltet under har det i dagene etterpå dukket opp flere bilder og opplysninger. Her er et bilde som høst sannsynlig viser den andre bombemannen og kompanjongen hans, en lavere kar med ganske mørkt hår og i en type mørk uniform også han. Han passer jo godt med beskrivelsen vaktførstebetjenten i DSS ga til politiet, her fra Sønderland-rapporten:

Sett en fører forlate bilen. ”(…) en liten kar med mørkt hår, iført en slags vekteruniform

Det ble også lagt ut andre bilder der jeg har forsøkt å illustrere hva det er vi ser på disse bildene. Et av hovedbildene jeg har lagt til grunn er et bilde som Getty Images Norge har rettighetene til. Det bildet jeg har benyttet er bare en liten versjon benyttet av noen få utenlandske aviser, og har altfor lav oppløsning til noen sikker identifikasjon av de mennene og hjelperen deres i lys skjorte, lys dongeribukse og hvite sko. Her er to bilder som er fra det samme Getty-bildet, men legg merke til at det tredje bildet, det som kommer først, er et jeg har tatt ut av en video som finnes på Internet:

Sist søndag, altså for seks dager siden, la jeg ut denne artikkelen, og så har kommentarene de siste bildene er fra kommet etter dette. Samme søndag klarte jeg å spore opp hvor den fulle bildefila var å få kjøpt, hos Getty Images.no. Den ble solgt i flere størrelser, den største på 5616 x 3744 px. Til sammenligning er det avlange bildet over noe jeg redigerte fra en av de mindre versjonene på det jeg mener å huske er 800 px bredde. Jeg antar at den største bildefila, den som var til salgs for seks dager siden, ville kunne gitt oss mulighet til å identifisere disse personene. De siste dagene har jeg snakket med flere om dette, og jeg har luftet tanken om å åpne en donasjonsmulighet. Årsaken er at det kostet 4.000,- NOK. Det var det som sto. Oppe til høyre for bildet. Tidligere i dag da jeg snakket med noen om dette, skulle vi sammen ta en titt slik at denne personen kunne vurdere om det var verdt det. Da var muligheten for å kjøpe bildet til bruk for mennesker i Norge fjernet. Her er hvordan dette ser ut nå, og jeg gjentar at dette har skjedd en eller annen gang etter sist søndag. Enkel og dobbel understreking i svart er gjort av meg:

http://www.gettyimages.no/license/119582883

Nøyaktig hva som har skjedd vet jeg ikke. Kanskje har noen kjøpt opp alle rettigheter for bruk av bildet her i Norge, eller så har noen bare fått beskjed om å fjerne muligheten for oss til å kjøpe det. Jeg vet ikke om det er mulig å kjøpe bildet via utlandet, altså de nasjonene som står listet opp, men det kan altså ikke lenger benyttes eller kjøpes her i Norge. Den 22. juli nå i sommer er det seks år siden bomba smalt i Oslo, og iløpet av disse snaue seks årene som har gått har det vært mulig å kjøpe rettighetene til den største utgaven av dette bildet. Iløpet av noen få dager etter min artikkel med disse bildene forsvant rettigheten. Med mer enn seks ganger så høy oppløselighet på det originale bildet i forhold til det jeg har brukt når jeg har laget illustrasjonsbildene, tyder mye på at personene ville vært enkle å gjenkjenne/identifisere.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

34 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
lars
lars
27. mai 2017 22:20

Har sett nærmere på bildet. har også prøvd en del ting for og se om jeg kunne få et bedre bilde med og legge til varmere farger etc etc. ikke fått til noe bedre resultat enda, men en annen ting som jeg la merke til er de 2 personene som går i mot bombemannen. Alle andre er på vei ut av området minus de 2. Han til venstre i grå dress med skjegg og briller. Ser ut som han er i fra midtøsten og han til høyre i skinnjakke olabukse og lyst hår med nordisk utseende. For meg virker det som at deres oppgave er og få bombemannen ut av området. Kom med innspill. Alle bildene kan forstørres og zoomes in på pc.

lars
lars
27. mai 2017 22:41

Mulig de forsvinner i den sorte bilen vi bare ser høyre forhjul på til venstre i bildet. Den bilen kan ses i sin helhet på bilde 3-4-5 her https://www.jostemikk.com/de-to-jakkene/ det kan være en ambassade bil.

2Q11
2Q11
27. mai 2017 23:10

Scores Killed In Norway Terror Attacks
UTOYA ISLAND, NORWAY – JULY 22: (NORWAY OUT) Victims lie on (Photo by Vegard M. Aas/presse30.no/Getty Images)
https://unbound.live/profile/vegard-aas/
responsible for Myanmar and Pakistan. He also worked as a management consultant at The Boston Consulting Group for 5 years, focusing on IT and telecom.
http://www.iot.ntnu.no/stratled/Student%20%20strategi%20og%20internasjonal%20forretningsutvikling.asp.html
Vegard loves adventures and taking on new challenges, whether that is visiting all continents before turning 20, getting to Everest in a week or helping a global tech company succeeding with innovation. He has been Head of European Space Camp, developed an online community for the Norwegian Army before the time of Facebook, and created a setup affordable mobile telephony services in Malawi.
http://e24.no/jobb/loenn/bcg-gikk-53-millioner-i-underskudd-ansatte-tjente-i-snitt-3-9-millioner/23774211
https://www.bcg.com/people/experts/rich-lesser.aspx
På nyåret ble det også kjent at Adam Ikdal sikret seg Prinsessealleen 16 på Skøyen ß svimlende 47 millioner kroner.
Ikdal driver stort innen bedriftsrådgivning i Boston Consulting Group (BCG), der han er Norges-sjef. BCG er konkurrent til det mer kjente McKinsey.
http://www.nettavisen.no/na24/luksussalget-har-lsnet/3064375.html
https://www.weforum.org/agenda/authors/adam-ikdal
https://www.weforum.org/agenda/authors/al-gore
http://www.spiegel.de/international/world/trump-adviser-rich-lesser-on-working-with-a-highly-controversial-president-a-1141379.html
Chaired by the head of French insurance giant AXA Group, Henri de Castries, who also happens to be a count, this year’s attendees include CEOs of multinationals including Shell, Deutsche Bank, Airbus, and Siemens; politicians such as former U.S. Secretary of State Henry Kissinger, German finance minister Wolfgang Schaeuble, and former head of the European Commission Jose Manuel Barroso. It also includes economists such as the International Monetary Fund’s Christine Lagarde and World Economic Forum Chairman Klaus Schwab and lastly, royalty such as the King of the Netherlands.
http://www.cnbc.com/2016/06/08/bilderberg-worlds-most-powerful-flock-to-annual-secret-meeting.html

Stargazer
Stargazer
27. mai 2017 23:23

Du får laste ned Tor Browser Jostemikk: https://www.torproject.org/download/download-easy.html.en

Slik ser det ut for meg. Kom ikke til betalingsvalgene da det krevde innlogging. Men antar at det kan kjøpes på vanlig måte med kort eller PayPal, hvis norske kort godtas da.

Stargazer
Stargazer
27. mai 2017 23:40

Jeg så det var valuta fra sveits ja. I sta når jeg var inne igjen var jeg innom fra USA. Det er det som er så kjekt med Tor Browser. Ingen vet hvor du kommer fra 🙂

2Q11
2Q11
28. mai 2017 02:05

For det første, jeg trodde ikke min kommentar plutselig skulle passere din strenge moderasjon. Uansett kreves det litt bakgrunnskunnskap, ellers blr det for langt. Egne ord rett fra hjerte/pinealkjertelen: bildemateriale fra 22/7(11) er styrt på samme måte som fra 22/5 (17). Fotografene/ byråene er banditter. Relaterte bilder fra Getty Images til bildet du viser er fra Utøya tatt av en viss Vegard M. Aas. Dersom en ser på nettverket han er viklet inn i, Telenor i Mayanmar( Burma, B.Berger Baksås, Bondesvik, fredspris Londondame Kyi), Boston Consulting Group (relatert til banditten Trump-se link), det norske forsvar (som vist over) og følger en mine linker videre ser en ultrakorte avstander til banditt institusjoner som world economic forum, Al Gore og Bilderbergere. Etternavnet Aas er forøvrig nært knyttet til bandittfamilien Stoltenberg(=Jacob Rothschild og co). (Det betyr selvfølgelig ikke at alle ved navn Aas eller Stoltenberg har denne tilknytningen). Og her har jeg akkurat beskrevet forbindelsene til en av få fotografer som fikk ta bilder (og distribuere dem) fra Utøya.
Konkret sammenheng til tema ( «bildet som forsvant») består i at det bekrefter Jostemikks innlegg; at noen lett styrer/sletter bildematerialet som kommer publikum til gode(onde) ved falske terrorøvelser/aksjoner.
Når det gjelder den andre bombemannen kommer jeg gjerne tilbake til han, om jeg slipper til senere.

lars
lars
28. mai 2017 17:36

ja det gjør det enklere og se de 2, men kvaliteten på bildet er dessverre litt dårlig. Mannen i blå skjorte ser jo ut til og ikke øyer. tror bildet har blitt tuklet med. Med et bedre bilde hadde de 4 personene vært lettere og identifisiere.

lars
lars
28. mai 2017 18:18

ja vet det er årsaken til denne saken. uansett om vi får frem ansikter er det ikke sikkert vi noen gang kommer til bunns i den saken. Er ikke akkurat et bilde bibliotek med navn over alle Mossad agenter eller sprengstoff eksperter som går på denne planeten. Jeg skal fortsette å bruke tid på denne saken når jeg har tid til overs.

lars
lars
28. mai 2017 19:28

Nei er ikke sikker. Kanskje vi skal fokusere på å finne ut hvem garderobemannen er også. kanskje det leder oss videre i vår søken på hvem de er. Er det noen med et stort kontakt nett som tørr og legge ut en etterlysning. Bilder sprer seg fort i sosiale medier. Nesten hver gang noen blir etterlyst med bilde på Åsted Norge blir de er avslørt.

Raymond
Raymond
28. mai 2017 22:56

Du trenger bare endre ditt ip nummer og ta et ip nummer utenfor Norge for å kjøpe filmen…

lars
lars
29. mai 2017 17:07

Bilen som kan være en mulig fluktbil for bombemannen og hans hjelpere. Står ikke parkert der tidlig i Tandberg filmen.

lars
lars
29. mai 2017 17:48

den kom først kjørende nede ved brannstasjonen etter 1.26 i filmen. Er ingen bilekspert men mulig det er en Audi.

Stargazer
Stargazer
2. juni 2017 19:32

Laste opp filmen til en torrent site og dele linken her, Jostemikk. Det er den ikke for stor til.