Anders Usain Behring Breivik Bolt

I en artikkel den 16. september 2011 under tittelen Her parkerer Breivik bombebilen bruker VG de lekkede overvåkningsbildene fra Regjeringskvartalet (Einar Gerhardsens plass/Grubbegata) til å lage en tidslinje utfra hva klokken på overvåkningsfilmene viser. Noen av disse bildene og tidspunktene skal vi se litt nærmere på, og bildeteksten er den originale som finnes i VG-artikkelen bortsett fra at jeg starter med å nummerere dem. Hva dette som kommer under dokumenterer, er ikke godt å si, bortsett fra at en kan være rimelig sikker på at det er mye slurv når det gjelder 22. juli-saken.

Abb i Grubbegata 3
Bilde nr. 1. KLOKKEN 15.16.20: Breivik klarer ikke å fullføre svingen inn mot terrormålet i en bevegelse. Det gjør at han må rygge noen
meter før han kan kjøre frem mot hovedinngangen.

Abb i Grubbegata 2
Bilde nr. 2. KLOKKEN 15.17.27: Breivik beveger seg med raske skritt over plassen foran regjeringskvartalet i retning Hammersborg torg.
Der venter fluktbilen som blant annet er lastet med ammunisjon til sine to private våpen.

ABB i Grubbegata 1
Bilde nr. 3. KLOKKEN 15.17.29: Her passerer Breivik bygget A4, på vei mot Hammersborg torg.

Det er mye rart å gripe fatt i. Som kjent har verken påtalemyndigheten eller De presstituerte, hver for seg eller i samarbeid, lag fram et eneste bevis for at personen på bildene er Anders Behring Breivik, men det er et sidespor. Bildene fra VG-artikkelen viser ikke noen klokke, men det var det originalt fra bildene til DSS, og det er denne tidsdokumentasjonen VG benytter når de for eksempel skriver KLOKKEN 15.17.29 på bilde nr. 3. ABCNyheter viste fram disse lekkede overvåkningsbildene med klokke/tidspunkt:

bilde980

Om dette var slik de så ut originalt vet jeg ikke. Det kan hende ABCNyheter valgte å legge inn klokka nede i venstre hjørne av hvert bilde i montasjen, og at VG heller valgte å skrive tidspunktet i bildeteksten. Men et eller annet sted må de jo ha fått tidspunktene fra, og dette et eller annet kan ikke være annet enn DSS.

Supersprinteren Breivik

Bildene 2 og 3 viser personen i Delta-uniformen klokka 15.17.27 og klokka 15.17.29. De to bildene er tatt, eller sakset ut fra levende film, med to sekunders mellomrom. Da må personen i Delta-uniformen ha beveget seg lynhurtig. Vi snakker om en overmenneskelig prestasjon. Bildet under viser den omtrentlige avstanden Delta-personen har beveget seg på to sekunder:

Delta-mannen har beveget seg langt på to sekunder
Bilde nr. 3.

Distansen Delta-personen tilbakela på to sekunder er ca. 30 meter. Det tilsvarer en hundremeter på rundt 7 sekunder, og alle forstår at noe slikt ville gjort Usain Bolt grønn av misunnelse. 30 meter er dessuten et forsiktig estimat, og 40 meter er mer sannsynlig distanse. Å bruke 3 sekunder på en 60-meter tilsier at Delta-personen burde satse på sprint internasjonalt.

Kart for ABBs 30 meter

Grubbegata street view

Plutselig forandrer VG tiden på det ene bildet

Det er enkelt å dokumentere triksingen ved hjelp av bilde nr. 3, og neste bilde, nr. 4.

Delta-mannen på samme sted
Bilde nr. 4 KLOKKEN 15.17.30: Her snur Breivik seg for andre gang og kikker mot bombebilen og regjeringskvartalet. I hånden bærer
han en pistol, trolig sin egen 9mm Glock-pistol.

Bilde nr. 4 er ment av DSS/politiet/ABCNyheter å være tatt av Delta-personen 17 sekunder etter bilde nr. 3. VG har imidlertid valgt å forandre dette tidspunktet til 15.17.30, altså et sekund etter bilde nr. 3. Ergo må Delta-mannen befinne seg på samme sted, eller ørlite lenger opp i Grubbegata. Dette stemmer med at Delta-personen snur seg på bildemontasjen til ABCNyheter tidsangitt til 15.17.30. Bilde nr. 3 og 4 viser helt klart Delta-personen på samme sted, så her har VG gjort rett i å korrigere tiden som ABCNyheter har fått oppgitt helt feil. Begge bilder viser Delta-personen rett før enden av Y-blokka.

Originalartikkelen til ABCNyheter er fjernet, men den er å finne hos Archive.org.

https://web.archive.org/web/20110923173320/http://www.abcnyheter.no/nyheter/110916/ble-sett-av-10-kameraer

Her oppgis det at bildene er lekket til ABCNyheter av en som har tilgang til overvåkningsfilmene/-bildene.

Hva kan forklare den lynhurtige sprinten?

Tidspunktene må ha blitt levert, eller var en del av opptaket til DSS, av en ansatt i DSS eller politiet. Enten er tidspunktene manipulert, eller det kan skyldes at det ble benyttet flere overvåkningskameraer, og at disse ikke var koblet til felles tidsanviser. Det er som kjent flere avvik når det gjelder viktige tidspunkter den dagen. Påtalemyndigheten holder fast ved at eksplosjonen skjedde litt mer enn et minutt før en nærliggende seismograf forteller at den skjedde. Nøyaktig hvilke bygninger i området som DSS har sikkerhetsansvaret for vet jeg ikke, og muligens har de ikke ansvaret for VG-huset/Schibsted. I så fall har de egne overvåkningskameraer, og de forteller om et helt annet tidspunkt for eksplosjonen. Dette bildet er hentet VG.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-etterforskningen/her-flykter-de-fra-terrorbomben/a/10080787/

3

Opptaket er også publisert på VGTV:

http://www.vgtv.no/#!/video/42460/overvaakningsvideo-flykter-fra-terrorbomben

Her ser en både navn/nummer på kameraet som har filmet, og man ser dato og klokkeslett. Det må være tilsvarende på alle overvåkningsbildene/-filmene til DSS, så dette kan umulig være vanskelig å få korrekt. En kuriositet er at klokka til Schibsted viser at eksplosjonen skjedde 15.37.56, hvilket beviselig er feil. Som jeg skrev innledningsvis er det ikke godt å si hva alt dette har å si, om det har noe som helst å si bortsett fra slurv og elendig arbeide av politi, påtalemyndighet, DSS og De presstituerte. Det siste er jo forventet.

Nok et mysterium til slutt

Ta en ny titt på bilde nr. 2 og 3. Hva ser dere? Husk at bildene skiller med kun 2 sekunder. På nr. 2 synes ingen kvinne(?) med en handlepose i hver hånd. Plutselig, og som ved et mirakel, befinner hun se sentralt i bildet. Kan hun være enda raskere enn Delta-personen som er mye raskere enn Usain Bolt?

Abb i Grubbegata 2ABB i Grubbegata 1

Dere ser henne i bakgrunnen på bildet over til høyre. Muligens er det samme kvinne som synes ca. 10 meter til høyre for Delta-personen på bildet over til venstre. Dette dokumenterer til fulle at tidsangivelsen ABCNyheter har fått fra en i DSS/politiet som ønsket å “lekke” disse bildene av Delta-mannen er feil. Fullstendig feil. Helt på jordet. Husk at den første beskrivelsen av sjåføren av bombebilen kom fra en ansatt i vakta i DSS, og han beskrev en spinkel mann på ca. 170, muligens fra Midtøsten. Noen har nok sett på dette vitnemålet som et stort problem, og historien kan fortelle oss at når noen lekker opplysninger til De presstituerte, så har det som formål å spre alt annet enn sannheten. Som Amatør1 og 2Q11 var inne på i kommentarfeltet i en annen tråd, er det bemerkelsesverdig hvor elendig kvalitet det er på et par av bildene av Delta-personen, også sammenlignet med hundre år gamle fotografier av folk som beveget seg i Oslo. Finner ikke de kommentarene med linker i farta, men husker noen hvor de er, så legg ut en link.

Det blir verre

Det siste bildet valgte VG å forandre tidspunktet på sett opp mot ABCNyheters lekkede dokumentasjon. Da er det merkelig at VG ikke valgte å gjøre tilsvarende for det neste fotografiet i serien. Nå har Delta-personen beveget seg ca. 20 meter etter forrige bilde, det som VG ga tidsangivelsen 15.17.30. På disse 20 meterne har Delta-personen nå beveget seg som lus på en tjærekost, og igjen samsvarer tidspunktet med ABCNyheters tidsangivelse, 15.17.54.

Delta-personen ved nordenden av Y-blokka
KLOKKEN 15.17.54: Fanget av nytt kamera i Grubbegata.

Bildet over er tatt av kameraet på nordveggen av Y-blokka:

Kamera Y-blokka

Her er det noe jeg lurer på. Under overhenget av Y-blokka ut mot Grubbegata er bildene nr. 3 og 4 tatt. Det må altså ha befunnet seg et dobbelt-kamera under der for å kunne ta bilder både sydover og nordover. Noen slikt finnes ikke på Google Earths Street View. En kan finne mange titalls overvåkningskameraer, noe bildet over er et eksempel på, men intet slikt synes under det overhengende taket. Dette betyr ikke at noe slikt ikke fantes der den 22. juli 2011, men det skulle vært interessant å sett et fotografi fra 22. juli 2011 som viser undersiden av dette overhenget. Har noen sett noe slikt? På bilde nr. 3 virker det som om noen har hoppet opp på kanten og tatt bildet. Årsaken til at jeg nevner dette som en mulighet er at det er filmet opp mot overhengende tak. Når en i tillegg tar den elendige kvaliteten på Delta-personen med i betraktningen, må det være lov å stille spørsmål ved begge de to bildene tatt fra kamera under overhenget.

Lavt kamera og manipulert Delta-mann

Når man ser på bildene kan en danne seg et inntrykk av hvor de to kameraene må ha vært festet, eller befunnet seg. De søndre må ha vært rettet nordover, og mange meter oppover (nordover) må det andre kameraet ha befunnet seg, pekende sørover, altså nedover grubbegata mot Høyblokka.

De to manglende kameraene

De to kameraene burde faktisk ha filmet hverandre, men ingen kameraer synes på bildene fra ABCNyheter/VG. Bildet over er fra Google, og ingen kameraer synes der heller. De to hvite pilene antyder hvor de to kameraene må ha befunnet seg, og retningen de var rettet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
2Q11
2Q11
22. februar 2016 16:35

Som Amatør1 og 2Q11 var inne på i kommentarfeltet i en annen tråd, er det bemerkelsesverdig hvor elendig kvalitet det er på et par av bildene av Delta-personen, også sammenlignet med hundre år gamle fotografier av folk som beveget seg i Oslo. Finner ikke de kommentarene med linker i farta, men husker noen hvor de er, så legg ut en link.

Her begynner den diskusjonen:
https://www.jostemikk.com/hvem-sto-bak-22-juli-terroren/#comment-7435

Amatør1
22. februar 2016 21:24

Nok en overbevisende dokumentasjon! Om en tar i betrakning størrelse og utseende på de andre overfåkingskameraene i området, er det slående at det er umulig å se disse kameraene på noe bilde, hverken fra 22. Juli eller seinere, selv om bildene den dagen har «akvarell-kvalitet».

Når det gjelder klokka, så er det også et punkt, men svært mange klokker «går etter høyvekta på Moss», så slike enkeltsaker er i seg selv ikke overraskende. Men mengden av ting som ikke henger på greip er så stor at man må stille spørsmål rundt hele hendelsesforløpet. At VG bringer bilder og gjentar under hvert bilde navnet på den de mener det framstiller er utenomrettslig sakspåvirkning.