Ble den hvite kassebilen kjørt til Utøya klokka 16.00?

Gro ble fraktet vekk fra Utøya klokka 14.40. På dette tidspunktet satt ABB foran PC-en i leiligheten til sin mor på Skøyen, og forlot ikke denne før 25 minutter senere.

LO-leder og tidligere Ap-ordfører Are Tomasgards viktige vitnemål.

Den 29. november 2011 har Romerikes Blad en sak om et vitne ved Utøya som er av stor viktighet. Dette vitnet, Are Tomasgard, er også omtalt i andre aviser, men de har utelatt det som er det viktigste i hans vitnemål. Han forteller at han tok MS Thorbjørn over til Utøya klokka 16.05 sammen med 5-6 andre deltakere, og at det ble kjørt ombord en varebil.

https://www.rb.no/lokale-nyheter/are-tomasgards-tidslinje-22-juli/s/1-95-5828333

Are Tomasgards tidslinje 22. juli

Kl. 15.15: Tomasgard ankommer brygga på landsiden av Utøya. Han henvender seg til registreringsvaktene og blir meddelt at neste båt går kl. 16.00. Tomasgard ble deretter sittende i bilen for finlese manuskriptet.

Kl. 16.05: Tomasgard tar båten til Utøya sammen med 5–6 deltakere, matros og båtfører. Det ble også kjørt om bord en varebil. Under overfarten tikker nyheten inn om at en bombe er sprengt i Oslo.

Med tanke på at de to døgn med logg for ferga MS Thorbjørn vi har har flere kommentarer om både biler og traktorer som ble kjørt begge retninger, står det ikke noe om bilen i loggen.

Om begrepene varebil og kassebil, har jeg erfart at de ikke er særlig faste i formen, og at flere nok vil kalle dem både det ene og andre om hverandre. Har vi nå fått på plass en forklaring på når den store hvite kassebilen fra Bislet bilutleie ble ferget over til Utøya? Hvorfor er den utelatt i loggen, og hvorfor står det ikke noe nevnt om denne bilen andre steder? Hva som enn skjedde, har den spilt en rolle i dramaet som utspilte seg den 22. juli 2011. Hvem var sjåføren, han som vitner påsto hadde politiuniform?

Tomasgårds vitnemål stemmer med antall passasjerer både til og fra Utøya på de turene han selv var med. På tilbaketuren var det bare han og sønnen ombord foruten kapteinen, matrosen og Monica Bøsei.

Kl. 16.55: Tomasgard går ned bakken mot kaia sammen med båtføreren og «Mor Utøya», Monica Bøsei. Nede på kaia snakket de med en jente som ville komme seg til land, men som ikke har noen på andre siden. Hun blir igjen da de voksne mener det er tryggest på øya.

Ca. kl. 17.00: MS Torbjørn kjører over til fastlandet. De tre andre på båten er matrosen, båtføreren og Monica Bøsei.

Hvilken bil det var som ble kjørt over til Utøya sammen med Are Tomasgard vet jeg ikke sikkert, men bilen er enten utelatt fra innføring i, eller slettet fra loggen til MS Thorbjørn. Tomasgards vitnemål er det eneste vi har som forteller om en ikke-logget bil som ble kjørt til Utøya, og dermed den beste forklaringen vi har på når bilen fra Bislet bilutleie ble kjørt over.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
jan fjerstad
18. mai 2017 02:12

Nå så jeg en <Svensk" forfatter og han sier Norge har ikke gjort op for seg etter den 2 ww og at mens motstandsbevegelsen meldte seg heroisk helt ned til kaukassus for å beskytte nazistenes Bærlin , greit nok <mannens jewish navn er salomon Schulman < sikkert en konvertitt og er vel klar for å håne Oss Nordmenn som som har hvært så blinde og ikke alle har sett the big pickture av den yngre og eldre garde , men jeg svarte han at de var et heldig folkeslag og at det faktisk var andre grupper som var mere lidende en de og at nå for tiden var de forskånet for terror og de gangene det var en unnskyld < kroknese i nærheten < var de velsignet med å være på \ i kongesuiten\ gallaplass når noe forrfærdelige slaktingen skjedde og gjærne med førsteklasses filmutstyr ! Jeg tok meg en frihet for å se hva de sendte på tv < barne tv og dær var det en jødinne og en Apedukke <el jøde Det finnes ikke større rassister , som yaron Smuchkhead sa etter 9\11 < as you se i am blueeyed , blond and i do not look like a arab do i ,,, med et sleskt smil. anyway så var han langt i fra den rasen han misunner av en el annen grund!< uansett salomon sculman er i 17 mai utgaven av abc nyheter!< p,s hvorfor går alle ut fra at israelitter er det samme som jøder?

jan fjerstad
18. mai 2017 03:14

p,s det som skjer i usa nå hadde gordon Duff en glimrende mye bra artikler om hva som skjer i usa , navnet på den ene var < khosher Nostra < på veteran,s today!