– Det er en tragedie at vi ikke kan forklare den manglende oppvarmingen!

Klimaforskernes redsel for den manglende oppvarmingen

Dette var det desperate utsagnet Kevin Trenberth, en av FN klimapanels hovedforfattere, kom med i en e-post til noen av sine forskerkollegaer i 2009. Her er originalteksten:

http://www.ecowho.com/foia.php?file=1255496484.txt&search=a+travesty+that+we+c

The fact is that we can’t account for the lack of warming at the moment and it is a travesty that we can’t.

Phil Jones har gjennom arbeidet ved University of East Anglia produsert temperaturdataene lagt til grunn av FNs klimapanel, men han har også vært hovedforfatter i en av panelets rapporter. I en e-post i 2009 hadde han dette å si om egen frykt for manglende oppvarming:

http://www.ecowho.com/foia.php?file=1231190304.txt&search=the+lack+of+warming

I hope you’re not right about the lack of warming lasting till about 2020. I’d rather hoped to see the earlier Met Office press release with Doug’s paper that said something like – half the years to 2014 would exceed the warmest year currently on record, 1998!

Still a way to go before 2014.

I seem to be getting an email a week from skeptics saying where’s the warming gone. I know the warming is on the decadal scale, but it would be nice to wear their smug grins away.

Det blir verre, for Benjamin Santer tok sjansen på en uttalelse om statistisk signifikans

Ben Santer er en nær kollega av Trenberth og Jones, og jeg tviler sterkt på at han forsøkte å ødelegge for sine kollegaer og seg selv med vilje, men hva gjør vel det, når resultatet av hans publiserte forskning kapper hodet av hele klimaskremselen?

Santer et al, 2011 – Separating signal and noise in atmospheric temperature changes: The importance of timescale

A single decade of observational TLT data is therefore inadequate for identifying a slowly evolving anthropogenic warming signal. Our results show that temperature records of at least 17 years in length are required for identifying human effects on global-mean tropospheric temperature.

TLT betyr troposphere lower temperature, altså satellittmålinger i den lavere delen av troposfæren, som er akkurat de dataene jeg presenterte i forrige innlegg. I 2011 da denne publikasjonen så dagens lys, håpet nok både Santer og et al på at ting skulle skje fort, altså at temperaturen skulle begynne å stige igjen. Derfor klasket de til, noe hovmodig vil mange si, med en forsikring om at vi ikke kunne avskrive menneskets påvirkning på global temperatur gjennom CO2-hypotesen før det forelå minst 17 år med manglende global oppvarming. Vel, som jeg viste i forrige innlegg, har vi nå en periode uten global oppvarming på 18 år og 3 måneder. Og den menneskeskapte påvirkning, altså CO2-utslippet vårt, og økningen av gassen i atmosfæren?

Temperatur og CO2

Atten år og tre måneder med paddeflat temperaturutvikling, mens det atmosfæriske innholdet av sporgassen CO2 har økt jevnt og trutt. Er det ikke flott at de tidligere svært så alarmistiske forskerne tilknyttet FNs klimapanels rapporter selv rydder opp etter seg og avlyser hele klimafadesen?

I en annen e-post fra Phil Jones til en annen klimatolog i 2005, skrev Jones:

http://www.ecowho.com/foia.php?file=1120593115.txt&search=The+scientific+community+would+come+down+on+me+in+no

The scientific community would come down on me in no uncertain terms if I said the world had cooled from 1998. OK it has but it is only 7 years of data and it isn’t statistically significant.

Ni år senere har vi fortsatt en global nedkjøling fra og med 1998, som var andre året med en sterk El Niño, og fortsatt det varmeste året i moderne tid. Noen statistisk signifikans finnes ikke i avkjølingen nå heller, men i motsetning til da Jones skrev e-posten over og perioden med global avkjøling var kort, har vi nå ni nye år uten oppvarming, som vist av denne grafen:

Phil Jones om lavere temperatur fra 1998

Professor i meteorologi Sigbjørn Grønås i 2007: – Eg vil seia at nye rekordar må koma i god tid før 2015. Dersom dette ikkje skjer, er det noko som ikkje stemmer i kunnskapen om klima og klimaendringar.

Denne uttalelsen kom Sigbjørn Grønås med på Forskning.no 11. februar 2007. Se selv:

http://forskning.no/meninger/kronikk/2008/04/aukande-global-temperatur-nar-kjem-ny-rekord

Sigbjørn Grønås
Sigbjørn Grønås 2

Den eplekjekke professoren gikk klimaskoene grundig av seg. I likhet med Ben santer og andre av sine kollegaer, var han altfor skråsikker. Nå sitter han der med klimaskjegget i postkassa han også. Vi har nemlig ikke fått noen ny temperaturrekord innen 2015. Eller som Grønås sa, i god tid før 2015. Her er de fem varmeste varmeste årene slik UAH-dataene viser dem, og dette er temperaturavvik fra normalen:

  1. 1998 med 0,46
  2. 2010 med 0,33
  3. 2002 med 0,19
  4. 2005 med 0,18
  5. 2003 med 0,16

Som en kuriositet nevnes at 2015 så langt er det sjette varmeste året målt av satellitter siden 1979.

De presstituerte i Norge har vært sin oppgave tro – ikke et pip om at verden forlengst har sluttet å bli varmere

Lamestream media/De presstituerte har fram til nå begått det mesterstykket, selv til dem å være, å ikke klare skrive noe som helst sannferdig om klimaet de siste ti årene. Ikke engang ved et hendelig uhell har de klart å snuble over noe fra virkelighetens verden. Vi bør alle bøye oss i klimastøvet.

Merkelig nok har britiske Met Office bekreftet “pausen”, og enda merkeligere så har avisen The Mail skrevet et stykke om det.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2436710/Met-office-proof-global-warming-pause-climate-summit-confirms-global-temperature-stopped-rising.html

Met Office proof that global warming is still ‘on pause’ as climate summit confirms global temperature has stopped rising

  • The Mail on Sunday first revealed global temperature pause a year ago
  • IPCC report confirms no significant rise in global temperature since 1997
  • IPCC accused of sinking to ‘hilarious level of incoherence’

FNs klimapanel, IPCC, har gjennom sine politiske aktivister som kaller seg klimaforskere hele tiden støttet seg til sine egne modeller. Disse modellene er av typen vi legger inn som parameter at økt atmosfærisk CO2-innhold vil gi så og så mye oppvarming, samt at CO2-nivået vil fortsette å stige i takt med dagens økning. De har altså forhåndsbestemt at de har rett, og satt ny olympisk rekord i sirkelargumentasjon. La oss ta en titt på hva klimapanelets temperaturprognoser var i en av de senere rapportene.

Den røde linja viser hvordan klimapanelets brødforskere mente at temperaturen skulle stige ca. 0,2 °C pr. tiår til å begynne med. Den blå linja er den faktiske trenden fra 1995 til i dag:

Temperatur mot modellene til IPCC

Jo lenger dette kommer til å vare, dessto større blir spriket mellom de politiske aktivistenes skremselspropaganda og virkeligheten. Og dette med virkeligheten, det er jo naturen selv som har gitt klimapanelets deltakere en solid knyttneve midt i trynet. Naturen har helt på egenhånd falsifisert den spinnville hypotesen deres. Det hele hadde vært til å skrattle av, hvis det ikke var for det tragiske at dette har kostet samfunnet trilliarder av dollar fram til nå, og verre kommer det til å bli.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kent Ellingsen
Kent Ellingsen
28. januar 2019 07:42

Jeg har ikke greie på «klima», men legger en link til en som muligens har noe å komme med ,Jim Lee – «climateviewer» ; https://www.youtube.com/watch?v=am5VwucqxOw

Olav
Olav
31. januar 2019 08:07
Reply to  Jostemikk

Jeg er så gammel at jeg husker at omtrent hvert femte år, siden jeg begynte og oppfatte verden rundt meg følgende to postulater: «Vi går mot en ny istid!» fem år etter: «Polene smelter!»
Slik fortsetter det. Derfor blir det et stort latterlig tankekors når FN´såkalte topp faglige klimapanel kommer med følgende: «Hvis vi øker prisen på Co2 utslipp fra $10 til $14(pr. en eller annen måleenhet?)-skal vi klare å senke temperaturen på planeten med 2 grader.» Mitt postulat: Vitenskapen er den største overto!

Vapaus
Vapaus
31. januar 2019 20:52
Reply to  Olav

” Mitt postulat: Vitenskapen er den største overto!

Ja, jeg husker også godt at vi gikk mot ny istid, he, he…

Jeg trodde vitenskap var å angripe et spørsmål helt objektivt, for så å etterhvert lande på en konklusjon. Men for meg virker det som at når det gjelder «vitenskapen» på «klimasvindelen», så har en lett med lys og lykte etter å skape et alibi for å kunne håve inn penger og innføre restriksjoner. Sur nedbør og Ozonhull funket visst ikke og dermed landet «de» etterhvert på «menneskeskapte klimaendringer».

En liten digresjon, men det blir litt som da Holocaust-begrepet så smått dukket opp utover -60 tallet, det tok litt tid før en landet på gasskamre og Zyklon B. Desverre hadde også dette såpass mange huller, at utfrysninger og lovverk måtte tas i bruk for å stilne innsigelsene. Dermed er det vel bare et spørsmål om tid før det blir forbudt ved lov å bestride «menneskeskapte» klimaendringer også.

Problemet er jo gjenstridige fritenkere som oss, som ikke lenger er fullstendig prisgitt «brød og sirkus», men har fått tid til overs til å begynne å tenke og undersøke påstander.

Olav
Olav
2. februar 2019 10:17
Reply to  Vapaus

Akk ja, Vapus og Jostemikk. Vitenskapet voktes av hvitfrakker som dessverre er kjøpt med den hensikt og oppfylle de grådige herrers agenda.
Frihet i åndslivet.
Likhet for loven.
Brorskap i næringslivet.
I dag har pengemakta balletak på alle tre.
Tenk om vi satte mennesket i sentrum, for vi vet at det er mennesker som skaper verdier-ikke penga. Vi er alle horer. Vi lar oss kjøpe til dette og hint. «Hvem er Sjefen?» Jo, han som kontrollerer kontoen! Han som trekker kortet! Men verdenshistorien kan forandres av ett menneske. Stanislav Petrov er jeg takk skyldig for at jeg lever i dag. Han reddet verden fra Atomkrig helt alene. Fikk han Fredspris-Nei- men det fikk han som teppebombet Laos…..

CapitanLorenso
CapitanLorenso
15. februar 2019 15:53
Reply to  Jostemikk

Naturen sier nå selv ifra om at vi er på vei inn i en ny istid. Stor eller liten er vanskelig å fastslå, men tror nok at trolla har blitt så tatt med buksene nede i sin «grønne change» at de har delvis gitt opp å hente ut mer penger av denne hoaxen. Det neste vi vil få se er nok «kampen» mot ny istid, flytting av folket inn i «ghettoer» for deres egen sikkerhet osv. Og selvfølgelig må vi «folket» betale for dette til de «snille» som hjelper oss.