En dramatisk historie om å bli skutt én, to eller tre ganger – Lamestream roter til nok en sak

Det er ikke med glede jeg publiserer denne saken. Da jeg allikevel gjør det, er det fordi den kanskje aller mest setter fokus på at det ikke er så enkelt med kombinasjonen voldsomme og skremmende opplevelser og Lamestream Media. Terrorofferet har modig valgt å stå fram hos dem for å gi terroren et ansikt, og De presstituerte ser ut til å ha fått det meste feil, og således kan ingen ting lastes offeret. Hun sto fram i norske og utenlandske medier, i både telefonintervjuer og på fjernsyn. Derfor er det meste av dette innlegget inneholdende direkte sitater, og alt er bygget opp omkring disse og noen av bildene.

Ble skutt én gang

NRK 24. juli 2011 – http://www.nrk.no/telemark/ingvild-horte-morderen-juble-1.7725435

– Han begynte å skyte på oss, og skjøt og skjøt helt til ingen rørte på seg. Jeg ble skutt i låret, men latet som om jeg var død.

Hun ble skutt i låret, og nevner ikke andre skudd.

Ble skutt to ganger

NRK 22. juli 2015 – http://www.nrk.no/telemark/ingvild_-_-jeg-kan-fortsatt-hore-den-onde-latteren-hans-1.12466446

Jeg ble truffet en gang i låret og i skulderen før han forsvant videre, forteller hun.

Hun ble skutt i låret og i skulderen.

Tiltalebeslutningen mot Anders Behring Breivik – https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Tiltalebeslutning_mot_Anders_Behring_Breivik.djvu/page13-723px-Tiltalebeslutning_mot_Anders_Behring_Breivik.djvu.jpg

Skutt to ganger

Hun ble skutt i kneet og videre gjennom låret, samt i venstre skulder.

Nettavisen i 2015 – http://www.nettavisen.no/mener/ingvild-(20)-ble-skutt-pa-utya—det-tok-bare-noen-minutter-fr-det-ble-normalt-a-vre-her/3422816383.html

… etter at hun ble skutt i foten og skulderen

– Jeg ble skutt en gang i beinet og en gang i skulderen.

Hun ble skutt i foten/beinet og i skulderen.

Telemarksavisa 24. juli 2011 – http://www.ta.no/nyheter/utrolig-at-jeg-overlevde/s/1-111-5680428

Mens Frida kom seg helskinnet gjennom dramatikken, ble Ingvild skutt i beinet. Såret stikker imidlertid ikke dypt, og 16-åringen er allerede oppe og går på krykker. Et annet skudd har streifet skulderen hennes.

Truffet to ganger, et streifskudd i skulderen, og et skudd i beinet. Her legger jeg til skadebeskrivelsens Såret stikker imidlertid ikke dypt, og 16-åringen er allerede oppe og går på krykker, som jeg kommer nærmere inn på senere.

Ble skutt tre ganger

Dagbladet 25. juli 2011 – http://www.dagbladet.no/2011/07/25/nyheter/innenriks/utoya/ingvild_leren_stensrud/terror/17431583/

Ingvild Leren Stensrud (16) er på Bærum sykehus etter hun ble skutt tre ganger under mordmassakren på Utøya fredag.

Skutt tre ganger
Etter ungdommene fikk høre om bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet på fredag, samlet de seg for å snakke om det som hadde skjedd i Oslo. Ingvild beskriver en rolig stemning på Utøya.

Ei kule går skrått inn i hennes venstre lår. Ei annen sneier hennes venstre skulder, ei tredje treffer høyre lår.

Hun ble truffet tre ganger, henholdsvis i venstre lår, venstre skulder, og høyre lår.

The Sun 28. juli 2011 – http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3718804/Mass-murderer-Anders-Breivik-emailed-some-of-Britains-most-notorious-far-right-extremists-just-over-an-hour-before-he-launched-his-massacre-The-Sun-can-reveal.html

As the massacre erupts, Ingvild Stensrud, 16, is shot three times but survives by hiding under a pile of bodies.

Hun ble skutt tre ganger. Hvor kulene traff står ikke nevnt.

Den alvorligste skaden etter treffene

Fra tiltalebeslutningen:

Skuddet i kneet gikk inn på innsiden, videre gjennom fett/muskulatur i låret, og endte opp under huden på utsiden av låret.

Dette høres alvorlig ut. Det er litt forvirrende med tiltalebeslutningens skutt to ganger med pistolen og/eller riflen. Dette må det jo ha vært enkelt å avklare når det gjelder skuddet i venstre kne/lår ettersom kulen lå under huden på utsiden av låret. La oss si at hun fikk denne alvorlig skuddskaden etter et pistolskudd (9mm). For å illustrere effekten prosjektiler fra kruttvåpen har på hud og muskler, viser jeg et fotografi fra en som har blitt skutt i foten.

Fot med skuddskade

Skuddskader er forskjellige, og kuletype og kaliber er en viktig faktor, og kanskje aller mest hastighet. Riflekaliberet (cal .223) på Rugeren til Anders Behring Breivik er et høyhastighetskaliber, og dette kan føre til nærmest eksplosjonsartede skader. Pistolens kaliber (9 mm) har større diameter, men vesentlig lavere hastighet. I denne saken kan det også være snakk om et prosjektil som allerede hadde gått gjennom andre, og således var deformert, men med lavere hastighet. Å bli skutt inn gjennom innsiden av venstre kne, og gjennom fett og muskler og ut gjennom låret til huden på motsatt side av låret virker å være en alvorlig skuddskade med lang rekonvalesens. Vevsødeleggelsen må ha vært betydelig, og det samme må opphovning og smerte ha vært. Om dette nevnes Telemarksavisas Såret stikker imidlertid ikke dypt, og 16-åringen er allerede oppe og går på krykker. Dette er vanskelig å forstå utfra beskrivelsen av skaden i tiltalebeslutningen, og som vi skal se senere, hennes egen beskrivelse med ord og fakter som viser at kulen gikk inn på innsiden av kneet, deretter opp på skrå gjennom lårets ytterside.

På sykehuset etter Utøya-terroren
Mens Frida kom seg helskinnet gjennom dramatikken, ble Ingvild skutt i beinet. Såret stikker
imidlertid ikke dypt, og 16-åringen er allerede oppe og går på krykker. Et annet skudd har
streifet skulderen hennes.

Bildet over ble tatt den 24. juli etter at hun ble overflyttet til Telemark, muligens sykehuset i Skien. Det neste bildet er fra Dagbladartikkelen sitert og linket til innledningsvis, og det er tross datoen fire dager etter Utøya-terroren, fra Bærum sykehus hvor hun ble lagt inn terror-dagen den 22. juli 2011:

På Bærum sykehus

Det stemmer nok det mange sier om at jenter kan være smertetolerante, for å dingle slik med beina utenfor sengekanten, og ikke minst oppleve sengekantens press mot et lår som ble gjennomskutt, må ha vært veldig vondt, selv med et par solide morfindoser. Jeg husker godt mine egne bagatellmessige skader fra en vilter barndom. En gang stakk jeg en spiker inn i det ene kneet, og da jeg våknet dagen etter hadde det hovnet opp og lot seg nesten ikke bøye. En gang ble jeg skutt i høyre rumpeballe også, med et spinkelt luftgevær. Kula ble værende der inne helt til den verket ut av seg selv. Husker jeg måtte sove på magen i flere dager, og maten ble inntatt enten stående, eller sittende kun med venstre rumpeballe inne på stolen. Men så er jeg gutt, og sikkert ei skikkelig pyse. En gang hadde naboguttene og jeg en konkurranse om hvem som turte hoppe fra høyeste trinnet i en stige der et hus fikk skiftet isolasjon og panel, og da landet jeg på en planke med en spiker stikkende rett opp. De gikk tvers gjennom foten, og turen hjem for å få trøst gikk bra, men også da fikk jeg et bein som var umulig å sette under seg dagen etter. Jeg syntes det gjorde skikkelig vondt, men det gikk fort over, bortsett fra at jeg ble dårlig av stivkrampesprøyta.

Her er et kort intervju med henne der hun forklarer hvor kula gikk inn på innsiden av kneet, retningen opp på skrå gjennom låret, og hvor hun avslutter den sekvensen med å klappe seg på det gjennomhullede beinet.

Det neste og siste bildet er fra sykehuset i Telemark, og muligens har hun nå blitt operert en eller flere ganger til, og er bandasjert hele veien ned til og med foten:

På sykehuset med hele beinet bandasjert
Ingvild Stensrud fire(?) dager etter at hun ble skutt på Utøya. Foto: Varden.no

Det var svært modig gjort av henne og andre som lot seg profilere etter terroren den 22. juli 2011, og at for eksempel Adrian Pracon og Ingvild Stensrud med god hjelp fra De presstituertes utidige press tar litt feil i retninger, rekkefølge, og antall skudd fra tid til annen, er noe vi laster media for, ikke de to unge ofrene som var gjennom en meget tramatisk opplevelse. De som føler å ha mage til å se med egne øyne hva de to ble utsatt for, kan google “rifle exit wound” og klikke på valget bilder/images for å få noen hint. Nevner at mange av bildene dere får se er av den ubehagelige sorten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Lars
29. april 2016 20:18

mye rart ute og går. lurer på når det kommer en utøya artikkel og evt hvor mye man tørr og legge ut. Hørte noen rykter om upubliserte bilder som viser litt annet enn den orginale versjonen av hva som skjedde der ute.

2 bilder av jenta i artikkelen funnet på hennes facebook.

http://imgur.com/JVHBuZd opplastet 21 okt 2012. ingen tegn til arr på venstre skulder som jeg kan se.

http://imgur.com/hAAlU9W opplastet 12 juli 2014 ingen tegn til arr her heller.

Lars
Lars
29. april 2016 20:51

Ja mulig det kun ble et lite rift som gror på samme måte som et vanlig sår. Personlig kjenner jeg en person som var på Utøya. Den personen ble ikke skadet fysisk, men psykisk. Derfor har jeg aldri spurt vedkommende om hva som virkelig skjedde. Det er mulig jeg tar sjansen en gang i fremtiden.

Kanskje far og sønn sitter på fasiten

https://www.instagram.com/p/6VdP4Ojfcj/?taken-by=eskilpedersen&hl=nb