Hvem var de tre ikke-eksisterende hardt skadde pasientene som havnet på Ullevål sykehus?

Dette er en oppfølging av denne saken fordi det virker umulig å finne svar på disse magiske, babylonske tallene. Jeg kan bare spekulere over årsaken til at tallene i det som burde vært et enkelt regnestykke ikke går opp. Jeg vet altså ikke, men fordi det er umulig å finne noen annen logisk forklaring, nevner jeg denne avslutningsvis. Vi har et tilfeldig forbipasserende offer, så det kan ikke være slik at myndighetene ønsker skjule fakta om tilfeldig forbipasserende. Hvorfor skulle de gjøre det? Terror dreper ofte blindt, det er nettopp slik terror blir beskrevet. Så har vi de ansatte i departementene. Det finnes ingen grunn til å skjule at byråkrater, vaktmannskap eller politikere ble hardt skadd, sommervikarer eller ei. Det var jo deres arbeidsplass som ble sprengt.

Hardt skadde i Oslo 22. juli 2011

Ifølge uttalelser fra overlegen ved universitetssykehuset og en medisinsk journal som har publisert tallmaterialet var det ti pasienter fra regjeringskvartalet som var så hardt skadd at de ble sendt til og innskrevet på sykehuset. Hvem var disse personene? De to mest kjente skadde etter hendelsen er Sissel Wilsgård og Line Benedikte Nersnæs, den ene med svært blodig ansikt, den andre med en pinne stikkende opp av hodet. Disse to ble ikke lagt inn på Ullevål sykehus, så det må være ti andre pasienter enn disse. Dette er ikke helt uproblematisk, for 22. juli-kommisjonen og tiltalebeslutningen nevner kun ni personer som ble hardt skadde, deriblant nettopp Wilsgård og Nersnæs, som altså ikke var hardt skadd. Betyr dette at det var hardt skadde bombeofre som domstolen og politikerne ikke ønsket skulle regnes som hardt skadde? Noen som pr. definisjon ikke skulle vært tilstede da det smalt? Vi må starte opptellingen og jeg benytter samme rekkefølge som i tiltalebeslutningen. Legger ut en kort kommentar om hver av de skadde, samt en link til en av som regel mange avisartikler om vedkommende.

Nummer 1

9. Vidar Vestli, født 23. august 1949
Han befant seg nær fontenen på Einar Gerhardsens plass, og ble påført omfattende brudd- og sårskader i hodet/ansiktet og høyre legg, sårskader i brystet og blødning under den harde hjernehinnen. Flere splinter måtte opereres ut fra brystet og ansiktet, og høyre ben måtte senere amputeres rett under kneet. Vestli var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 19. september 2011, hvor han ble operert anslagsvis 13 ganger. Deretter var han på Sunnaas sykehus til 15. november s.å. og Fram Helserehabilitering til 10. januar 2012.

Vidar Vestli var sjåføren av Golfen som sto parkert på Einar Gerhardsens plass. Han var der for å hente sin kone. Det er hun som sitter bak ham og holder ham på bildene som er publisert av hendelsen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-rettssaken/stod-utenfor-bilen-da-bomben-eksploderte-jeg-hadde-englevakt/a/10073464/

Nummer 2

10. Tone Maria With, født 17. juli 1964
Hun befant seg nær fontenen på Einar Gerhardsens plass, og ble påført omfattende sårskader i hodet/ansiktet, brystet, armer og ben, brudd i hodeskallen og ansiktsknokler og skader i begge ørene. Pulsåren til venstre overarm ble kuttet, og det oppsto skader på nerver, muskler og sener i samme arm. Skadet vev måtte fjernes fra brystet. With var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 26. august 2011, hvor hun gjennomgikk flere operasjoner, blant annet for å fjerne splinter.

Tone Maria With er ikke å finne noe sted bortsett fra i tiltalebeslutningen og et telefonnummer-treff på 1881 og mulige andre elektroniske telefonkataloger. Hun er heller ikke å finne på videoer/bilder fra åstedet i minuttene etter eksplosjonen. Den eneste kvinnen jeg har funnet på nevnte lokalitet er en av de omkomne, Tove Åshill Knutsen. Vet noen noe annet, vær vennlige å fortell om det i en kommentar.

Oppdatering om Tone Maria With

Gøril With-Hanssen har vært så vennlig å komme med opplysninger om dette. Jeg siterer inn det under.

Tone Maria With bor i Trondheim. Hun flyttet fra Oslo en kort tid etter hun ble utskrevet fra sykehuset.Hun ble først operert på Ullevål; var den første som kom inn og den siste som ble operert( 9 timers venting) .Hun ble overført til Aker sykehus og hadde flere operasjoner der.Hun hadde omfattende skader og var heldig som reddet livet. Tone hadde 11 operasjoner på 14 dager og en operasjon etter 3-4 mnd på SIA, der de tok ut 4 splinter. Hun kan ikke huske å ha sett andre i nærheten før det smalt.
Jeg har to bilder av henne, som broren min fant på Getty Images.
Hun ble hjulpet av to personer som geleidet henne til Storgata, der det sto en ambulanse klar.

Hun ble traumatisert av hendelsen og har ikke snakket mye om dette siden. Hun vil ikke stå frem i media.

Oppdatering om Tone Maria With slutt.

Nummer 3

11. Eivind Dahl Thoresen, født 16. februar 1986
Han befant seg i Grubbegata ved Einar Gerhardsens plass, og ble påført blant annet betydelige sårskader på armene og bena, samt brannskader på den ene armen. Thoresen var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til medio august 2011 og gjennomgikk fire operasjoner, blant annet for å fjerne splinter.

Eivind Dahl Thoresen var den unge mannen som lå noen meter lenger opp på plassen i forhold til Vidar Vestli. Det finnes godt med bilder og video av ham.

http://www.dagbladet.no/2012/04/23/nyheter/terrorsaken/vitne/regjeringskvartalet/21262936/

Nummer 4

12. Harald Føsker, født 24. mai 1944
Han befant seg i femte etasje i Høyblokka, på et kontor mot Grubbegata, og ble påført omfattende sår- og bruddskader i hodet/ansiktet, med blant annet brudd av kjeven og omfattende tannskader, samt sårskader på armene og venstre flanke. Det ble videre påvist lungeblødninger og mindre blødninger i hjernen. Multiple øyeskader har ført til betydelig redusert syn på begge øyne. Føsker var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 24. august 2011, hvor han ble operert flere ganger. Deretter var han på Catosenteret til 21. september s.å.

Harald Føsker er den eldre mannen som først og fremst er nevnt i avisene som en med alvorlige øyeskader.

http://www.dagbladet.no/2012/07/20/nyheter/breivik/innenriks/terrorangrepet/22_juli/22614383/

Nummer 5

13. Anne Helene Lund, født 21. september 1987
Hun befant seg i resepsjonen i første etasje i Høyblokka, og ble påført alvorlige hodeskader med brudd i kraniet, knusning av hjernevev og blødning under den tynne hjernehinne. Hun fikk også blant annet brudd i ansiktsskjelettet, trykkskader på begge lunger, skade på leveren og en rekke sårskader i hodet/ansiktet og på begge ben. Lund var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 22. august 2011, hvor hun var undergitt livreddende behandling og ble operert flere ganger. Deretter var hun på Sunnaas sykehus til 17. november s.å.

Anne Helene Lund er hun som fikk tilnavnet Mirakeljenta. Det er hun som ble båret vekk fra området utenfor resepsjonen på Johan Nygaardsvolds plass av blant andre Espen Naumann. Hun var en av flere sommervikarer i regjeringsbygningene. Det finnes så og si ikke spor etter henne på Internett. Unntaket er en professor på UiO og noen medelever hun står ved siden av på et bilde, samt det som står skrevet om henne avisene i forbindelse med 22. juli-saken.

http://www.tv2.no/a/3766195

Nå hopper jeg over tiltalebeslutningens nummer 14 og 15 fordi dette er Sissel Wilsgård og Line Benedikte Nersnæs. Disse blir ikke tatt med fordi de ikke ble innlagt på Oslo universitetssykehus fordi de ikke ble betraktet som hardt skadde. Hardt skadde bombeoffer nummer 6 blir derfor tiltalebeslutningens nummer 16.

Nummer 6

16. Kristian Rasmussen, født 7. november 1980
Han befant seg i andre etasje i R4, på et kontor mot Grubbegata, og ble påført blant annet alvorlige hodeskader med blødning mellom hjernen og den ytre hjernehinnen, store skader i buken med omfattende indre blødning, samt brudd i nakken. Rasmussen var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 10. august, hvor han fikk livreddende behandling og ble operert flere ganger. Deretter var han på Sunnaas sykehus til 15. september 2011.

Kristian Rasmussen er han som befant seg i andre etasje på kontoret i Olje- og Energidepartementet (R4). Han ble funnet og båret ut på ei dør av brannmenn fra hovedstasjonen i Oslo ca. 30 minutter etter eksplosjonen.

http://www.dagbladet.no/2011/09/26/nyheter/innenriks/terrorangrepet/regjeringskvartalet/18291760/

Nummer 7

17. Tore Raasok, født 20. april 1956
Han befant seg på Johan Nygaardsvolds plass mellom Høyblokka og Akersgata, og ble påført omfattende brudd- og sårskader blant annet i hodet/ansiktet og på begge ben og brudd i skulderblad, kraveben og flere ribben. Begge lunger punkterte. Høyre ankel ble knust, og venstre ben måtte senere amputeres over kneet. Raasok var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 25. august 2011, hvor han gjennomgikk 10 operasjoner, før han ble overført til Sunnaas sykehus for videre behandling.

Tore Raasok er han som hadde vært hos frisøren og var på vei tilbake til Høyblokka over Johan Nygaardsvolds plass da han ble truffet av sjokkbølgen og ble liggende lenge ut mot fortauet på Akersgata. Han er derfor en av de mest eksponerte av de hardt skadde fordi så mange tok bilder av eller filmet ham.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-rettssaken/maatte-amputere-foten-etter-aa-ha-blitt-rammet-av-bomben/a/10050212/

Flere hardt skadde pasienter fra regjeringskvartalet som ble sendt til Universitetssykehuset finnes ikke nevnt i tiltalebeslutningen. Det mangler tre pasienter. Det var nemlig ti hardt skadde pasienter fra regjeringskvartalet som havnet på Universitetssykehuset:

https://www.nrk.no/buskerud/siste-utoya-pasient-skrevet-ut-1.7830082#_ga=1.190093611.1870705000.1457560254

– Vi fikk inn i alt 31 pasienter etter hendelsene i regjeringskvartalet og på Utøya, og den siste av pasientene som har ligget på Oslo Universitetssykehus, Ullevål er skrevet ut i dag, sier overlege Pål Aksel Næss til NRK.no.

Da det smalt i regjeringskvartalet kom det totalt ti pasienter til Oslo Universitetssykehus. Senere samme dag kom ytterligere 21 hardt skadde AUF-ere fra Utøya. Siden da har alle stått på for å redde disse sier overlegen.

Når det gjelder antallet som ble lagt inn på Universitetssykehuset så bekreftes det av den medisinske journalen Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine som skriver:

http://www.sjtrem.com/content/20/1/3

The casualty clinic in Oslo received 64 victims from the government district bombing site in the first two hours following the attack. Only one of the victims treated at the casualty clinic was admitted to hospital. In total, 12 trauma victims were transported directly to hospitals in Oslo from the bombing site, and 10 of them were transported to OUH-U.

Egentlig mangler vi altså fem hardt skadde pasienter, men for nå holder vi oss til de ti som ble sendt direkte fra regjeringskvartalet til Universitetssykehuset i Oslo. Hvorfor holder tiltalebeslutningen disse pasientene vekk fra offentlig tilgjengelige journaler? Hvem var de, og hvorfor måtte de beskyttes? Jeg har skrevet drøssevis av rettsdokumenter og dommer fra tingrett og Høyesterett. Ønsket de å anonymisere personer så kalte de dem bare vitne A, tiltalte C og tiltalte E osv. De eneste personene som har en tendens til å ende opp som ikke-eksisterende i vårt land er soldater og ansatte i de hemmelige tjenestene, det være seg etterretning eller spesialkommandoer beregnet for oppdrag i utlandet eller kun innenriks,  både fra politiet og Forsvaret. De eneste jeg ellers kan tenke meg må være utenlandske tilsvarende som er på oppdrag i Norge, så som MI6, Mossad og CIA.

Det vi har blitt gitt av domstolen er en ufullstendig og gal liste. Hvordan kan rettssamfunet i Norge leve med det? Hvorfor tok de med Wilsgård og Nersnæs når de ikke var hardt skadde, men utelot tre andre ikke-navngitte, eller egentlig fem? Hvorfor er ikke den stakkars blødende og gråtende jenta utenfor VG-huset med når Wilsgård og Nersnæs er det? Mannen fra Amnesty International hjalp både henne og de tyske turistene på kafeen ved siden av. Han endte opp med ødelagte tenner og fikk ikke engang dekket høye tannlegeutgifter, og er forståelig nok bitter for dette. Det er selvfølgelig mye annet som ikke henger på greip angående denne saken, men det er nevnt omfattende i tidligere innlegg.

Hvorfor mangler tre, muligens fem navn i tiltalebeslutningen, og hvorfor har de tatt med de to kvinnene som ikke hørte hjemme der?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
nei
nei
19. april 2017 06:01

«Nummer 1»

«og høyre ben måtte senere amputeres rett under kneet.»
Right leg actually looks pretty unharmed according to the picture.
Sure there is plenty of blood on the ground, however, there is non on the leg itself.
Or am I missing something ?

https://postimg.org/image/tu4obyggh/

Gøril With-Hanssen
Gøril With-Hanssen
1. april 2019 12:48

Tone Maria With bor i Trondheim. Hun flyttet fra Oslo en kort tid etter hun ble utskrevet fra sykehuset.Hun ble først operert på Ullevål; var den første som kom inn og den siste som ble operert( 9 timers venting) .Hun ble overført til Aker sykehus og hadde flere operasjoner der.Hun hadde omfattende skader og var heldig som reddet livet. Tone hadde 11 operasjoner på 14 dager og en operasjon etter 3-4 mnd på SIA, der de tok ut 4 splinter. Hun kan ikke huske å ha sett andre i nærheten før det smalt.
Jeg har to bilder av henne, som broren min fant på Getty Images.
Hun ble hjulpet av to personer som geleidet henne til Storgata, der det sto en ambulanse klar.

Hun ble traumatisert av hendelsen og har ikke snakket mye om dette siden. Hun vil ikke stå frem i media.