Hvor den andre bombemannen befant seg og litt om utstyret

Først blir det litt om hvor bombemannen befant seg i forhold til bygningskomplekset, og til slutt blir det mer om selve personen og utstyret som han (og sjåføren av bombebilen) hadde på seg. Dette er en oppfølging av forrige sak, 22. juli 2011 utenfor Y-blokka: – Hvem var denne mannen ikledd hjelm med glassvisir? For fotostudier, les det innlegget.

Høyblokka og Y-blokka med den andre bombemannen

Det neste bildet viser Y-blokka og Høyblokka fra stedet Google-bilen tok bildet, omtrent ved fotgjengerovergangen i Akersgata. Legg merke til at det er mange overvåkningskameraer, men det som er interessant akkurat når det gjelder denne saken, er det som er på hjørnet av Y-blokka. Kameraet på bildet filmer feil vei, men det må ha vært et tilsvarende kamera rett rundt hjørnet.

Y-blokka sett fra Akersgata overvåkningskamera

Det neste bildet er også fra Google Streetview-funksjonen, og er tatt noen titalls meter lenger sørover i Akersgata. Det viser inngangen i Y-blokka (den firkantede betong/stein-rammen), som synes så godt på filmen fra NRK Brennpunkt.

Y-blokka og Høyblokka sett fra Akersgata

Hvorfor hadde ABB på seg bombehjelm da han etter politiets påstand gikk ut av bombebilen?

Ja, jeg trekker politiets påstand om at det var ABB som parkerte den såkalte bombebilen i tvil. Påtalemyndigheten har ikke lagt fram snev av dokumentasjon på at mannen som parkerer kassebilen og går ut av den og nordover Grubbegata er Anders Behring Breivik. Hvorfor hadde denne mannen på seg en hjelm som er standard verneutstyr blant annet for bombepersonell?Bombevest og hjelmHan hadde jo ingen grunn til å skjule ansiktet, for politiet påstår jo at han kun timer i forveien hadde lagt ut sitt manifest. I dette manifestet er det bilder av både ham og hans søster og mor. Han ønsket ikke å framstå som anonym, han ønsket etter påtalemyndighetens påstand å rope ut til hele verden at det var han som sto bak. Han skrek det ut, men ønsket ikke bli gjenkjent som sjåføren av bombebilen? Gjemte seg bak et tykt glassvisir, og snudde seg vekk da han nærmet seg overvåkingskameraet i Grubbegata da han forlot stedet? I likhet med resten av 22. juli-saken henger ikke dette på greip.

https://ia700700.us.archive.org/33/items/2083_A_European_Declaration_of_Independence/2083_A_European_Declaration_of_Independence.pdf

Bildet til høyre er fra Wikipedia – Bomb Suit. Sjåføren som gikk ut av bombebilen hadde ikke så omfattende utstyr på seg, men jeg stiller spørsmålet om bombemann nummer to, han som gikk inn i bildet og bråsnudde i NRK Brennpunktfilmen. Han ser ut til å ha omfattende polstring på overkroppen. Det er enten det, eller så er personen overvektig. Før vi går videre, minner jeg om alvorligheten i denne saken, og siterer noe jeg skrev i Offentlige øvelser samme dag som terrorhandlinger har skjedd:

Vi lever i en tid der det orwellske krig er fred, frihet er slaveri, uvitenhet er en styrke  har blitt til virkelighet. Myndighetene og Lamestream Media/De presstituerte serverer befolkningen en forfalskning av virkeligheten. Et vrengbilde. En parodi. De som står bak terroren skaffer seg selv ekstra makt gjennom økte økonomiske bevilgninger, en stor økning i antall ansatte, og tillatelse til å få gjennomført innskrenkende lover for vanlige menneskers rettigheter ved å gjennomføre nettopp de terrorhandlinger de er satt til å beskytte oss mot. Dette er livsfarlige sosiopater, og skal verden og menneskeheten noen sinne komme på rett kurs igjen, må disse jævlene stoppes. Jeg vet ikke om noen annen mulighet til å få stoppet dem enn at stadig flere mennesker tør gå til anskaffelse av nok mot til å erkjenne for seg selv at de de tror beskytter dem, er nøyaktig samme mennesker som dreper dem og gjør verden til et forbasket utrivelig sted. Kunnskapen om disse vrengebildene av noen mennesker må spres, og den må nå ut til så mange som mulig på kortest mulig tid.

Påtalemyndighetens perverse vrengbilde av hva som skjedde den 22. juli 2011

Vi kan ikke lenger stole på at noe av det som kom fram under etterforskning og rettssak var sant. Vi kan ikke stole på vitner, vi kan ta hele tidslinjeaspektet jeg presenterte i Oppdatering om Anders Behring Breiviks rute fra Oslo til Utøya og kaste det rett i dass. Det virker som om politiet i etterkant benyttet samme nett-tjeneste som jeg gjorde for å sette opp et troverdig scenario for hvor “Breivik” til enhver tid befant seg i løypa i den såkalte fluktbilen fra Hammersborg torg til Utøykaia. Var det virkelig en mann som kjørte ut fra Hammersborg torg og mot kjøreretningen i Møllergata, var det flere personer som sto bak terroren i regjeringskvartalet.

Øvelse samme dag på samme scenario vi så utspille seg

Var det personell fra det overvåkingsmiljøet i Norge som sto bak? Gikk en øvelse på bombeterror ut på nøyaktig det som skjedde, samtidig med at det skjedde? Dette skjedde i forbindelse med Londonbombene den 7. juli 2005, og i likhet med i London, hadde de også øvelser i USA den 11. september 2001 med lignende tema som det som utspant seg i virkeligheten samtidig som øvelsen pågikk.

Politiets beredskapstropps øvelse den 22. juli 2011, her er fra Aftenposten 26. august 2011:

http://www.aftenposten.no/norge/Trente-pa-Utoya-scenario-22-juli-179790b.html

Trente på Utøya-scenario 22. juli

Kun timer før Anders Behring Breivik begynte å skyte ungdommer på Utøya, avsluttet politiets beredskapstropp en øvelse hvor de øvde på en nesten identisk situasjon.

De fire dagene i forveien, og også den samme fredagen som angrepet ble utført, trente politiets beredskapstropp på en pågående terroraksjon som var tilnærmet lik den situasjonen som timer senere møtte de 22 polititjenestemennene i beredskapstroppen på Utøya.

Aftenposten får bekreftet fra sentrale kilder i ledelsen i Oslo-politiet at øvelsen ble avsluttet klokken 15 den samme fredagen.

Alle tjenestemennene fra beredskapstroppen som deltok i Regjeringskvartalet etter bilbomben og senere kom i land på Utøya og pågrep Anders Behring Breivik, hadde tidligere samme dag og i dagene i forveien deltatt i trening på et helt likt scenario.

Dermed rakk politiet så vidt å avslutte treningen før det de hadde trent på ble virkelighet.

Treningen skal etter det Aftenposten vet, ha gått rett inn i det som møtte politiet i Tyrifjorden den samme dagen: et mobilt terrorangrep hvor en eller flere gjerningspersoner kun har som mål å skyte flest mulig mennesker og så skyte politiet når de kommer.

– Det var veldig nærme fasiten. Tilfeldighetene ville det slik, sier en sentral politikilde, som ikke vil siteres med navn.

Stortings- og regjeringspolitikerne har en sommerferie selv skoleunger kan misunne dem

De ansatte i regjeringen har oppgaver selv i agurknytt-tider, men ikke noe annet tidspunkt kunne vært valgt for eksplosjonen i regjeringskvartalet for at det skulle oppholde seg færre folk i området. På slutten av fellesferien, etter kontortid, og i et område som var delvis avsperret på grunn av oppussing. Ønsket noen å gjennomføre denne terrorhandlingen med så få drepte og skadde som mulig, var tidspunktet glimrende valgt. Hvis denne Anders Behring Breivik virkelig hadde ønsket drepe medlemmer av regjeringen, og samtidig ta livet av Gro Harlem Brundtland på Utøya, måtte han startet aksjonen flere timer tidligere. Hvordan kunne en så slavisk nøye og kalkulerende person som han er framstilt å være, begå denne nær sagt historiske tabben? Bomba gikk av etter kontortid, og Gro Harlem Brundtland hadde forlatt Utøya i god tid før terroren nådde dit. Folk flest har vært tragisk naive når det gjelder 22. juli-saken. Jeg forstår dette utfra det faktum at folk flest er snille, og tror at de som styrer Norge er like snille som dem. Men hjelpe og trøste! Hvor er påtalemyndighetens beviser i 22. juli-saken? Hvorfor har de ikke offentliggjort et eneste bevis i denne saken, som uten tvil er den største og mest alvorlige hendelsen i fredstid i vårt land? Politikerne er ment å arbeide for oss. De er ansatt av oss. De er gitt denne posisjonen, makten og tilliten gjennom en såkalt demokratisk handling, nemlig valg. De er ansvarlige for både e-tjeneste, PST, påtalemyndighet og hele rettssapparatet i vårt land. Dette til tross har de ikke verdiget oss med et eneste bevis. Atter dette til tross, så har ikke folk krevd slike bevis framlagt. Hvorfor? Noe er helt absurd galt med vårt land ledere og befolkning.

Den andre bombemannen og hans hjelm med glassvisir

La oss ta en ny titt på disse bildene som er klippet ut av stillbilder (pause) fra NRK-dokumentaren som Brennpunktredaksjonen produserte om 22. juli-hendelsene. Overåkningskameraet på hjørnet av Y-blokka er opphavet til bildene, og klippet fra Brennpunkt-filmen skjer fra ca. 2 minutter og 46 sekunder ut i filmen.

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDUP11001812/27-11-2012#

ABBs hjelm med visirHjelmen og visiret 22. juli 2011

Det første bildet er det politiet påstår at de fant i ABBs bil ved Utøykaia, altså den hjelmen sjåføren av bombebilen hadde på seg. Det andre bildet er av bombemann nummer to, som bråsnudde under overvåkningskameraet på hjørnet av Y-blokka sekunder etter eksplosjonen. Den andre bombemannen har ansiktet (visiret) i retning av Høyblokka, så hjelmen med visiret på bildet til venstre, og bilde av bombemann nummer to, er vendt nesten i identisk vinkel. Glassvisiret til bombemann nummer to er muligens i en ørlite mindre bratt vinkel. På begge bildene synes gjennomskinneligheten i visiret, og på begge bildene ser man den buede toppen av det tykke glasset. Overvåkningsbildet filmet denne personen samtidig som ABB etter myndighetenes påstand befant seg i fluktbilen på vei til Utøya. Selv en utøver av babylonsk svartemagi som ABB kan ikke være istand til å gjennomføre et slikt triks. Ser vi bort fra kvantefysikken, er det ingen som oppholder seg på to vidt forskjellige steder til samme tid. Enten er dette samme mann som parkerte bombebilen, og da kjørte han absolutt ikke ut fra Hammersborg torg få minutter tidligere, eller så er det det jeg kaller en bombemann nummer to. Begge muligheter gir et skremmende perspektiv. På det neste og siste bildet, har bombemann nummer to rukket snu seg direkte mot overvåkningskameraet, og vi ser rett mot glassvisiret, som er lysest på venstre side før det skygges mot høyre fra ca. midten av visiret. Han har også løftet høyre arm og hånd, og ser ut til å ha en gjenstand i hånden. Hva denne eventuelle gjenstanden er kan ingen se utfra bildet, men det må være lov å komme med et par mulige alternativer. Det er en pistol, slik alle overvåkingsbildene av sjåføren av bombebilen har i høyre hånd viser, eller så kan det være en detonator. I så fall kan bombemann nummer to være personen som utløste én eller flere bomber.

Hjelmen-med-hånd-og-visir-synlig

Det ser ut som om han løfter armen for å sikte direkte i retning av kameraet som filmet ham. Jeg skriver dette for å forklare hvordan personen står, slik at det skal være enklere å se hva jeg mener. Visiret på hjelmen er godt synlig.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
henrik r aarseth
henrik r aarseth
21. april 2017 00:40

aftenpostenartikkelen «politiets beredskapstropps øvelse» er slettet?