Atacama-skjelettet – Har noen stjålet vår historie?

Teskjekjerringa eller Tommeliten?

Atacama-skjelettet Atacama-skjelettet (Wiki) påstås å ha blitt funnet så sent som 2003. Funnet ble gjort i et høytliggende ørkenområde i Chile, hvorfra det har fått sitt navn.

Det verserte allerede rykter i flere tiår før denne offisielle funndatoen, og en mengde lignende skjeletter ble nevnt. Da Internett ble lansert, dukket det selvfølgelig opp mengder med spekulasjoner om disse funnene, og i likhet med de fleste slike saker, ble det rene krigen.

De som allerede har klikket på linken til Wiki over, har nå lest at det er et stort mysterium. Ifølge Wikipedia er det menneskelig DNA, men mengder av spørsmål forskerne ikke kan svare på. Ifølge forskerne som undersøkte det knøttlille skjelettet var 9 % av genene ikke-menneskelige. Ble sannheten for sterk for Wikipedia-forfatterne?

6-8 år gammel og kun 15 cm lang!

Se på bildene av denne fantastiske skapningen:

Atacama-skjelettet1

Atacama-skjelettet2

Atacama-skjelettet3

Atacama-skjelettet4

Under følger en kort videopresentasjon fra Livescience. Også her nevner de at det er menneskelig DNA, men som dere skal få se senere, er dette en sannhet med modifikasjoner. Filmsnutten er allikevel verdt å se på for en rask innføring i mysteriet.

Er det en ny svindel ala Piltdown-mannen?

Er det en ny Piltdown Man-historie, er det Alf Prøysens Teskjekjerringa, Asbjørnsen & Moes Tommeliten, eller en unik dvergvekst ingen har sett verken før eller siden? Hvis det er så ungt som de påstår, kun noen tiår siden den døde, hvorfor har de ikke fått tak i slektningene for å få en forklaring fra dem? Et mulig svar på det siste spørsmålet er at foreldrene/familien har skjult det i de få årene det levde. Var det ikke skjult, ville det vært en sensasjon folk snakket om i generasjoner. Forskerteamet bak de genetiske undersøkelsene nevner muligheten for at skjelettet er mange hundre år gammelt.

Dette med alderen på skapningen er også omdiskutert. Jeg nevnte 6-8 år, men forskeren det siteres fra på Wiki sier:

Anatomist and paleoanthropologist William Jungers has suggested that it is a premature human fetus, considering the frontal suture was very open, and because the hands and feet were not fully ossified. An alternative hypothesis, by immunologist Garry Nolan is that Ata had progeria and thus died prematurely. Nolan’s more speculative suggestion is that Ata suffered from a very severe form of dwarfism, but no genes for dwarfism have been found during his team’s genetic analysis. Professor of Medicine, Ralph Lachman said that dwarfism can not account for all the features found in Ata.

Ufødt foster uten menneskelig DNA?

Det kan være et ufødt foster, men funnene tyder ikke på dvergvekst. Snakk om knøttlite foster med lang hals, solide beinpiper, og merkelig knokkelstruktur i ansiktet. Og husk, den er 15 cm kort. Den mangler også et par ribbein.

Ryktene om funnene av denne og lignende mumier dukket opp i forbindelse med utgravinger i området i regi jesuittpresten Father Gustavo La Paige. Atacama-ørkenen er regnet for å være det tørreste stedet på jorda, men allikevel fant han enorme mengder materiale fra et tidligere samfunn, blant annet mengder av «vanlige» mumier, og man antar at det var gunstigere klima i området tidligere, selv om også dette er omstridt. Det påståes også at La Paige fant mengder av kranier etter skapninger som hadde en lignende anatomi som homo sapiens, men med til dels store anatomiske avvik fra det allment aksepterte.

Her er en link til museet etter utgravingene til Le Paige:

http://www.sanpedroatacama.com/ingles/museo.htm

Ingen steder står det nevnt at Le Paige fant noe spesielt, og det finnes ingen abnorme skjeletter/mumier av typen vist på bildene over. Det var allikevel under utgravingene på 50-tallet at de første ryktene begynte svirre. Rykter er som kjent bare rykter, men etter noen tiår dukket altså Atacama-skjelettet opp i privat eie.

Hva sier forskeren som undersøkte det lille skjelettet?

Under er en video om Atacama-skjelettet, og der uttaler professor Garry P. Nolan, direktør ved det biologiske stamcelle-instituttet ved Stanford seg. Der kan dere selv høre hva fagmannen sier om menneskelig eller ikke-menneskelig DNA.

https://med.stanford.edu/profiles/garry-nolan

Det er mildt sagt oppsiktsvekkende opplysninger de kommer med. To ting er spesielt viktig å merke seg. Det er store usikkerheter og enorme mengder arbeide med genetisk kartlegging igjen før de kan uttale seg sikrere, og det finnes flere av disse små skapningene. Det nevnes en til fra Chile, en fra Guatemala, og en fra Russland. Sistnevnte viser de på slutten av videoen.

De første ryktene om disse skapningene dukket opp for mange tiår siden – hvem har hindret kunnskapen i å bli spredd?

Father La Paige arbeidet for den katolske kirke. Det er et viktig poeng. Alt med Atacama-skjelettet strider mot den kristne lære. På den andre siden har vi moderne vitenskap, og den lille tassen skaper like store problemer for denne. Mektige krefter har ønsket å undertrykke hele historien bak dette knøttlille fenomenet. Derfor bør vi alle sette pris på det arbeidet professor Noland har stått bak, og ikke minst den ærlige tilnærmingen han ser ut til å ha overfor dette mysteriet.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments