Noen minutter før fullmåne

Nok en syklus er til ende, selv om bildet av månen denne gang ble tatt ørlite før den var full. Muligens. Hadde jeg hatt rødvin i huset, skulle jeg tatt meg nok til å være “småfull” sammen med den. I skrivende stund er det i det minste rett dato for fullmåne. Ingen nye kratre det jeg klarer se. Mulig den har vridd seg ørlite med klokka siden forrige gang, men slikt kan andre mer om enn meg. Kanskje jeg bare hadde skjevt oppstilt stativ.

Månen 1. juli

Ved neste fullmåne fyller denne bloggen ett år, uten at jeg tror at Isis (månen) bryr seg nevneverdig om akkurat det. Tenk det, dere. Bildet viser jomfru Maria. Kjenner dere en prest eller biskop, kan dere jo sende vedkommende en SMS og dele det lykkelige budskap. “Jeg har sett jomfru Maria på himmelen!”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

13 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
palelnan
palelnan
2. juli 2015 15:31

Med helt feil linse og verandarekkverk til stativ http://bildr.no/image/ZnlJRVhl.jpeg

palelnan
palelnan
2. juli 2015 16:12
Reply to  Jostemikk

Bildet mitt er tatt kl. 00.56, ditt er tatt kl. 23.54 ser jeg. Såfremt klokkene på kameraene er i riktig tidssone…

2Q11
2Q11
23. september 2018 21:33

Nok en syklus er til ende, selv om bildet av månen denne gang ble tatt ørlite før den var full. Muligens. Hadde jeg hatt rødvin i huset, skulle jeg tatt meg nok til å være “småfull” sammen med den. I skrivende stund er det i det minste rett dato for fullmåne. Ingen nye kratre det jeg klarer se. Mulig den har vridd seg ørlite med klokka siden forrige gang, men slikt kan andre mer om enn meg. Kanskje jeg bare hadde skjevt oppstilt stativ.

Jeg har rødvin i huset inkl min kropp. Er månen i skrivende stund bare småfull, eller har jeg rett i at noen («vitenskapen») har et forklaringsproblem?
Her (østlandet) og nå (se tidspkt. kommmentar) ser jeg ikke denne skyggen som vist for 23.09 her https://no.rhythmofnature.net/manefaser-kalender eller «skyggepunkene» her
https://www.timeanddate.no/astronomi/maanefaser/norge/oslo
Fullmåne ikke før på tirsdag? Rødvin eller bedrag?? Jeg ser i plain sight en full måne 1-2 dager for tidlig?
Månekratere, alternative bedre forklaringer?

2Q11
2Q11
23. september 2018 22:41

Veldig bra bilde spør du meg. Vil du si at den bitte lille skyggen er på rett plass i forhold til der sola bør være?
Oslo, fullmåne: 25. sep 2018 kl. 04:52

2Q11
2Q11
24. september 2018 00:38

Ok, det som ikke rimer for meg er at når månen går ned i vest med skyggen sin på den siden der sola litt senere står opp (i øst). Da sover jeg..

2Q11
2Q11
28. september 2018 11:26

Oppe og går igjen. Er det noen som vil forklare dagens måneskygge med grunnlag i den heliosentriske teorien? :
comment image
(sola står lavere på himmelen enn månen, fotografens laange skygge viser retningen på sollyset)

2Q11
2Q11
26. oktober 2018 23:16

Månen på vei ne igjen. Det er fortsatt mye jeg ikke forstår. Dersom vi godtar at skyggen på månen er et resultat av vinkelen sollyset treffer månen med. Da gjelder det både vinkelen sidelengs (vannrett/langs månens x-akse) og vertikalt(langs månens y-akse)?
I kommentaren over viser linket bilde at for observatør faller sollyset inn fra venstre og dermed er skyggen på høyre side av måneoverflaten. Men samtidig står sola i samme bildet vesentlig lavere på himmelen enn månen, noe som burde bety at måneskyggen lå på øvre del av måneskiva(høyt på y-aksen).  Hvilket den ikke gjør, snarere tvert i mot. Dette paradokset forsøkte jeg å illustrere med de gule pilene.

Og for å demonstrere enda tydeligere hva jeg mener, et nytt demobilde fra noen dager senere hvor månen er lenger i ne:
 https://royalrealityblog.wordpress.com/2018/09/28/heliosentristessnomoongodess/

En annen ting som er snodig eller meget imponerende, kameraet ditt jostemikk har klart å zoome inn tydelig Tycho og tilhørende «krater»kanter. Dersom vi godtar at avstanden fra Osloområdet til Tycho er ca 384.000 km betyr det at du med samme apparat tilsvarende fint  kunne zoomet inn like store Varangerhalvøya 1500 km unna, la meg se..- den avvstanden ganger 256. Forutsatt klar sikt og flatt lende..

Imponerende eller Science is fiction..

Kan noen beskrive og forklare et annet «funn»  observert og knipset i nærheten av foregående fotoståsteder, hvilket fenomen ser vi her?:
comment image