Sildrepissa Tidene 6. mars 2007

Dette er det andre innlegget der jeg legger ut en eller flere fortellinger fra en av de beste historiefortellerne dette landet har fostret. De første fortellingene kan leses her. Det hørte opprinnelig med illustrasjonsbilder av selvlagd korketrekker med dertil hørende bjønnplugg. Dessverre har disse bildene forsvunnet i Cyberspace sin uendelige gravplass, så leseren må benytte seg av egen fantasi for å se dette for seg. Med tillatelse, her er den langt bortimot helt sanne historien om Hagbart Leopold Finkelfinkelhagens siste dag.

Sildrepissa-Tidene
Redaksjonslokalet til Sildrepissa Tidene

SILDREPISSA TIDENE 6/3-07

BJØNNPLUGGEN
Ei vårhistorie.

Den historia jeg skal fortelle nå er så saklig og tørr at den bør leses med et glass vann eller noe annet fuktig!

Bjønnplugg = en tørr diger møkk-plugg som setter seg i ræva på bjønn da den ikke går på dass hele den tia den ligger i hi om vinter’n, det første en bjønn gjør når den forlater hiet om vår’n er å kvitte seg med denna hønn-harde pluggen. Så derfor, hvis du finner et hi, så let etter pluggen – den kan bli en fin dekorasjon på peishylla sammen med fellhønn fra elg og rådyr!

Og så sjølve historia.

Hagbart Leopold Finkelfinkelhagen er den eneste bjønn-drepte naturfotografen i norsk historie. Han er et bra eksempel på at ekstrem dyrevennlighet og ville dyr ikke alltid går så bra ihop.

Etter å ha forsøkt å få filma en bjønn som går ut av vinterhi i en halv mannsalder, lyktes han endelig en vakker vårmorgen. Detta høres jo ut som ei solskinnshistorie, og det hadde det sikkert blitt, hvis ikke bamsefar hadde fått så store problemer med å kvitte seg med bjønnpluggen.

Da Finkelfinkelhagen som var … tja, sinnssjukt glad i dyr…(?)… så gamlebamsen true, trøkke og rote opp tyttebærlyngen mens den bura og jamra seg i to hele timer uten at noe skjedde, fikk’n så vondt av det stakkars dyret at’n rota fram en korketrekker fra ryggsekken og løp fram for å hjælpe. Bamsen trudde sjølsagt at den ble angrepet, og gikk til motangrep på den velmenende fotografen.

Den ramponerte beingrinda hass Hagbart ble finni av bærplukkere utpå høstparten samma året, og i den rengnagde knokkelhanda satt fortsatt korketrekkern.

Korketrekker’n er nå utstillt i glassmonter på Naturhistorisk Museum. Ytterst på korketrekker’n sitter det som må være den største bjønnpluggen som er sett i Norge.

Det hører forresten med til historia at den tilårskomne lensmannsbetjenten Vigleif Gråten på tragisk vis lo seg ihjæl under rekonstruksjonen av ulykka.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik Lid Annaniassen
18. juni 2016 16:14

Hehehehe…..bjønnpluggenes verden er helt ny for meg. Dette er rotnorsk god humor 🙂

Endelig skal kriseskuespillerne få sine gullstatuetter: http://nationalreport.net/emmy-awards-announce-addition-best-crisis-actor-category/

Hvem skal vi nominere her fra berget?