Eventyret om journalistbussen i Rio som De presstituerte påstår ble beskutt

Det burde være straffbart å bløffe slik som De presstituerte gjør dag ut og dag inn. De serverer sine (godtroende?) lesere løgner og/eller elendig funderte saker på løpende bånd. En av de dummeste har kommet nå i dag. VGs påstand om at at en buss med journalister i Rio i Brasil ble beskutt. Fra dagens VG:

http://www.vg.no/sport/ol/mener-ol-bussen-ble-beskutt-hoertes-ut-som-et-lite-haandvaapen/a/23761849/

Mener OL-bussen ble beskutt: – Hørtes ut som et lite håndvåpen

Av CHRISTER SÆVIG
(VG) 10.08.2016 09:12 – oppdatert 10.08.2016 09:58

Passasjerene var rystet etter at to vinduer knuste på en OL-buss i Rio i natt. De føler seg sikker på at de ble beskutt.
Flere nyhetsbyråer melder at en mediebuss med journalister, som var på vei til mediesenteret fra basketarenaen, fikk to vinduer knust mens de kjørte langs veien.

Sherryl Michaelson

– Altså… Jeg er i sjokk nå!

– Vi var på hovedveien, kjørte fort, og så hørte vi en høy lyd og ble beskutt. To vinduer knust, vi kunne se kulene, sier passasjer Kaan Korkmaz fra Tyrkia.

Det er ikke meldt om dødsfall, men det skal være mindre skader. Journalist Jacquelin Magnay skriver på twitter at en tyrker, som jobber frivillig under lekene i Rio, og en hviterussisk journalist ble skadet av glasskårene fra de to knuste rutene.

– Jeg er ingen våpenekspert, men jeg vet hvordan en pistol høres ut. Og jeg vil si at det var et lite håndvåpen som skjøt mot bussen. Det hørtes ikke ut som en rifle, sier den amerikanske journalisten Sherryl Michaelson.

– Vi er vel alle heldige som er i live nå, sier Korkmaz.

IOC har i ettertid av hendelsene uttalt følgende:

– Vi er gjort oppmerksomme på at to vinduer på en mediebuss som reiste fra Deodoro til Barra har blitt knust, sier IOC i en uttalelse, de vil nå starte en etterforskning rundt det som skjedde.

Bussvinduet på journalistbussen i Rio fra VG med kommentar

Vi tar det siste først. Fotografiet av bussruta viser ifølge VGs journalist Christer Sævig at man tydelig kan se at et prosjektil har gått gjennom glassruta. Nei, Christer, vi kan ikke det. Det bussvinduet viser er et typisk eksempel på en gjenstand som er kastet mot bussvinduet. Hvis det var ei kule fra et våpen, ville formen på hullet vært vesensforskjellig fra det som vises på bildet. Dessuten, hvor ble det av hullet på andre siden av bussen, eventuelt i bussetene eller andre gjenstander? Her er et bilde fra den britiske representanten for De presstituerte, Independent:

http://www.independent.co.uk/sport/olympics/news/rio-2016-bus-carrying-journalists-attacked-by-suspected-gunfire-while-travelling-between-olympic-a7182111.html

Bussen i Rio Independent
Et knust vindu på en journalistbuss i Rio i Brasil, og De presstituerte fabler om at de ble beskutt. Hvor er utgangshullet på andre siden? Snakker vi om ei magisk kule som oppløste seg selv etter å ha gått gjennom glasset i bussvinduet?

Så har vi den presstituerte Sheryl Michaelson som forteller at hun ikke er noen våpenekspert, men at hun vet hvordan en pistol høres ut. Mine gratulasjoner, Sheryl. Jeg er en våpenekspert, og selv om forskjellige kalibre og typer våpen med forskjellige patroner og forskjellig løpslengde gir fra seg forskjellig lyd når de blir fyrt av, ville det vært helt umulig for meg og andre eksperter å sitte inne i en buss, som ifølge passasjeren Kaan Korkmaz kjørte fort, å høre hva slags våpen som ble benyttet for å skyte på bussen. Sannsynligvis ville vi ikke hørt skuddet i det hele tatt. Det vi derimot ville kunne høre, var et realt dunk/smell når en eller annen gjenstand traff vinduet, for eksempel en stein. Sheryl var imidlertid sikker på at hun kunne gjenkjenne smellet å komme fra en pistol, ikke ei rifle.Se også på hva som står i adressen til VG-artikkelen. Lite håndvåpen. Altså ikke fra en stor revolver eller pistol, men fra en liten revolver eller pistol (håndvåpen). Fabelaktig påstand, VG!  Kaan Korkmaz hadde like godt syn som Sheryl hadde hørsel, for han/hun påstår at de kunne se kulene.

Og hvem skal etterforske denne hendelsen? Ikke politiet i Brasil, men IOC! Den internasjonale olympiske komité tar ikke lenger bare på seg oppgaven med å smøre korrupte politikere og bedrive grov politisk propaganda. Nå har de også begynt å etterforske grov kriminalitet, så som mulige skyteepisoder/drapsforsøk.

Denne saken minner meg om den latterlige saken om journalist Rassvald og hans ville fabuleringer om en mann som skjøt seg selv i hodet med en patron uten kule. En patron han slo på med en stein mens han satt på gulvet i et kjøpesenter. Den historien forteller til fulle at det er over for journalistyrket. Det er slutt. Tappenstrek. Pluggen i øltønna.

Historien om journalist Rassvald og mannen som skjøt seg selv med ingenting.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Knut Berg
Knut Berg
10. august 2016 23:23

Ja hvorfor skrive om folk med ryggrad som faktisk setter sitt eget livet inn for å hjelpe sine medmennesker, …når man kan dikte opp sine egen overskrifter og iscenesette seg selv som «heltmodig»?

http://sputniknews.com/us/20160810/1044139492/wikileaks-victim-leak.html

http://youtu.be/6UFSu4z7gBU

Noe forteller meg at likvideringen av den 27 år gamle varsleren Seth Rich neppe vil bli omtalt av norsk msm. Når Hillary skal jo lage omelett, må det knuses noen egg.

jan fjerstad
1. september 2016 02:47

Ja nå skall gutta og jentene i det prsstutierte lære m frokostseminar og lære av våre store helter i våtdraktmysteriet hvor vi får et unikt innblikk i dagbladets 3 mndr lange gravejournalistikk to døde flyktninger ble funnet i identiske våtdrakter den ene funnet i Norge og den andre i Nederland hvor de jobbet i 3 mndr m å finne identiteten ,det resulterte i skup prisen så det må være litt av en sak og rått arbeid ,for min egendel har jeg ikke hørt om saken . men frokostseminar by my desk ! Står ingenting om pris men hadde vært morsomt å vært dær blandt lystløgnerne!