MS Thorbjørn-loggen den 22. juli 2011

Om loggen og hva den har å fortelle oss

Dette er det beste jeg får ut av loggen til MS Thorbjørn. De som har skarpere syn enn meg og ser noe galt, må være vennlige å si fra, så skal jeg korrigere feilen(e).

Loggbok MS Thorbjørn Utøya 22. juli 2011

Beste utgave jeg får til av fotokopien av originalen. Klikk på bildet for å forstørre det:

Loggen fra MS Thorbjørn 22. juli 2011 regjeringen.no-versjon
Loggen fra MS Thorbjørn den 22. juli 2011.Bilde: https://www.regjeringen.no/

Dette dreier seg om flere ting. Først selve loggen og forsøket på å forstå denne. Først må jeg nevne at det er helt ufattelig hvor elendig alle publiserte bilder av 22. juli-relatert stoff er. Jeg tviler ikke på at loggen er for den 22. juli 2011, men hvorfor har de tatt et skråttstilt bilde? Det er eneste måten å klare å kutte vekk datoen på når de skal vise hele døgnets logg. Legg merke til den store intetsigende plassen til høre på bildet. Full av tral og ikke-viktig dokumentasjon. Så er det litt om hva denne loggen forteller oss. Vi ser flere typer håndskrift, og så er det dette med kolonnene. Den for klokkeslettet er grei, og det samme er forsåvidt den svært ufullstendige kolonnen til høyre for kommentarer. De to i midten forstår jeg imidlertid ikke, det som er kolonne 2 og 3 i fotokopien jeg har laget av skjemaet under. La oss ta frakten av Gro Harlem Brundtland som eksempel.

Ble arrangementet på Utøya forandret på grunn av været?

Gro Harlem Brundtland taler i storsalen i kafébygningen på Utøya den 22. juli 2011. Legg merke til TV2- og P4-mikrofonene, samt NRK-logoen i øvre høyre bildehjørne. Bildet er tatt ut av NRK-dokumentaren 22.07.22
Gro Harlem Brundtland taler i storsalen i kafébygningen på Utøya den 22. juli 2011. Legg merke til TV2- og P4-mikrofonene (klikk på bildet for full størrelse), samt NRK-logoen i øvre høyre bildehjørne. Bildet er tatt ut av NRK-dokumentaren 22.07.22  https://tv.nrk.no/program/nnfa42000811/220711#t=42m16s

Det gikk mange personer ombord, og det kan vi se på NRK-dokumentaren om henne den dagen. Det fulgte flere reportere og politiske bekjente av henne, så vi kan jo gjette på at kolonnen jeg har nummerert som 3 forteller at det var 13 passasjerer på den turen. Har noen av dere peiling på hva kolonne 3 er ment å fortelle? For turen med Gro Harlem Brundtland er det satt inn et 2-tall. Så er det dette med at det er slått stort opp, i det minste markert, at båtturen har Gro Harlem Brundtland som passasjer. Hvorfor står det ikke noe om hennes tur tilbake fra Utøya til landsiden? Så er det dette med ekstraturen med TV2, som fjernsynskanalen selv skulle betale for. Når en ser talen Gro Harlem Brundtland holdt i kafésalen finnes det tre mikrofoner på talerstolen, og de er fra TV2, P4 og NRK. TV2 har en dokumentar om 22. juli 2011-terroren, men terroren kunne ikke TV2-teamet som dro over til Utøya ha vært klar over før terroren begynte i Oslo noen timer senere. De dro dit for å bedrive propaganda for AUF og Arbeiderpartiet, men kanskje først og fremst for Gro Harlem Brundtland. Reporteren intervjuet ungdom før Gro Harlem Brundtland holdt talen, så de må ha dukket opp på øya før henne. Dukket de opp med utstyr og mannskap på ekstraturen som står markert i loggen klokka 12:25? De dro i hvert fall ikke fra øya da, for de hadde igjen å filme fra Brundtlands tale. Dette forskyver hele tidsperspektivet for det som skjedde på Utøya den dagen hva angår Gro Harlem Brundtland.

TV2 filmer Gro Harlem Brundtland på vei mot MS Thorbjørn den 22. juli 2011 på vei til Utøya. Bildet er sakset fra Dokument 2-programmet "En liten øy verden". https://www.youtube.com/watch?v=97YmSpuhyq0
TV2 filmer Gro Harlem Brundtland på vei mot MS Thorbjørn den 22. juli 2011 på vei til Utøya. Bildet er sakset fra Dokument 2-programmet «En liten øy i verden». https://www.youtube.com/watch?v=97YmSpuhyq0

Ble hele arrangementet den dagen forsinket av styrtregnet? Det var planlagt at Gro Harlem Brundtland skulle tale på utendørsscenen den dagen, men dette ble gjort om og flyttet inn i storsalen på grunn av været. Fergemannskap og AUFer Johannes Dalen Giske forteller i TV2-dokumentaren at været den dagen var som ei hard regnskur som aldri ga seg. Vi repeterer det viktigste. TV2-to var på Utøya den dagen for å lage en reportasje. De hadde mikrofonen oppstilt på talerstolen da Gro Harlem Brundtland holdt talen i storsalen. I skipsloggen står det nevnt en ekstratur med TV2 klokka 12:25. Ifølge det oppsatte programmet den dagen, skulle Gro Harlem Brundtlands opphold på Utøya vare fra klokka 11:10 – 12:40. Det er lite trolig at TV2 og Stein Kåre Kristiansen, som høres ut som intervjueren på Utøya, og i så fall garantert leder for TV2-teamet den dagen, bestilte tur med MS Thorbjørn femten minutter før hennes program offisielt var over den dagen. Utfra dette er det vanskelig å forstå annet enn at TV2-teamet som ble fraktet av MS Thorbjørn som oppført i bloggen klokka 12:25 enten var en tur med sjåfør og bil for å hente TV2-personell og utstyr på øya, eller det var turen da de dro til øya, alt forsinket på grunn av været. Hvis det siste er korrekt, og dette er ren spekulasjon, når dro de da fra Utøya? Når dro NRK? P4-folkene? Når dro Gro? Hvis det er flere journalister som er klar over denne store forsinkelsen i programmet på Utøya den 22. juli 2011, er det enklere å forstå hvorfor en trafikkork er antatt å ha kunnet redde livet til Gro Harlem Brundtland den dagen. Dette gjør det også mulig å forklare hvorfor frakten av Gro Harlem Brundtland kun står nevnt én gang i skipsloggen. Hun var på det tidspunktet fraktet kun den ene gangen. Ut til øya.

Programmet for Utøya den 22. juli 2011. Klikk for full størrelse.
Programmet for Utøya den 22. juli 2011.

Men det høres lite trolig ut, for det vil i så fall innebære at hun og andre ikke hadde dratt fra øya da Anders Behring Breivik ble fraktet over av MS Thorbjørn. Og dere, fikk dere med dere at jeg skrev at alt dette er rene spekulasjoner? Det er imidlertid ting angående skipsloggen som henger dårlig på greip, og jeg håper dere lesere kan komme med en klarere, bedre, og ikke minst mer korrekt tolking av mulighetene vi kan lese ut av Utøyaprogrammet, skipsloggen til MS Thorbjørn, samt været den dagen. Jeg tar med litt til angående dette med påståtte tidspunkt for hendelser sett opp mot skipsloggen.

NRKs påståtte avreisetidspunkt for Gro Harlem Brundtland med MS Thorbjørn til Utøya

I en artikkel skrevet den 25. juli 2011 skriver NRK:

Ville ramme Gro Harlem Brundtland

Anders Behring Breivik planla opprinnelig å komme til Utøya mens Gro Harlem Brundtland holdt tale for AUF-ungdommene på fredag.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik hevdet i avhør at han ble forsinket og dermed ankom Utøya senere enn først planlagt, skriver Aftenposten.

Gro tok båten ut i 11-tiden NRK

Den tidligere statsministeren tok båten ut til Utøya i 11-tiden fredag formiddag.

«Landsmoderen» møtte ungdommene i hovedhuset, og holdt et engasjert innlegg om sin politiske karriere.

Dro hun til Utøya ved ellevetiden? Det ville jo holdt knapt i forhold til det oppsatte programmet som viser at hun skulle sette igang ti minutter senere, men la oss heller ta en titt på skipsloggen. Det eneste som er ført inn «i ellevetiden» er klokka 10:50. Jeg vet som sagt ikke hva kolonnene 2 og 3 betyr, eller rettere, tallene som står i dem, men for denne avreisen, det står ikke om det er til eller fra Utøya, står tallene 3 og 1. Hvis en av disse beskriver antall passasjerer, noe vi jo må kunne anta, så dro slett ikke Gro Harlem Brundtland til Utøya «i ellevetiden». Hun dro i så fall ikke klokka 12 eller ved 12:30-tiden heller. De neste loggførte turene som kan stemme, og dette utfra at enten kolonne 2 eller 3 viser antall passasjerer, det vet jeg jo ikke, er klokka 12:50 (4 og 8), og klokka 14:00 (2 og 18), samt turen som har fått notert Ekstrabåt, fra av Gro, som var klokka 14:40 (2 og 13). I NRK-dokumentaren lenket til tidligere, ser vi helt i starten Gro Harlem Brundtlands ankomst til kaia på landsiden, og det er mange som går ombord. Hvis tallet 13 i kolonne tre står for antall passasjerer, kan det stemme. Dette er det ikke lett å finne mer ut av uten å vite hva tallene i kolonne 2 og 3 står for. Er det noen som har noen tanker om dette?

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

21 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars
Lars
7. august 2016 17:50

Tror kolonne 3 er passasjerer Da det står klokken 17 1 politi og 1 fra folkehjelpen i kolonne 3 står det 2 så satser på det er passasjer antallet til øya. kanskje kolonne nr 2 er passasjerer som forlater øya.

Lars
Lars
7. august 2016 18:45

Kolonne 2 kl 10.25 tallet er 18. Kl 14.00 i kolonne 3 er tallet 18. Kanskje en gruppe som har vært borte noen timer og kommer tilbake til utøya.

hetda
hetda
7. august 2016 19:10

Reiste alle gratis med MS Thorbjørn?

2Q11
2Q11
7. august 2016 19:20

Hvem førte loggen? AUF?
fotograf (og fotoshopper, bedrager på oppdrag for regjeringen.no ?) «Christoffer Olssøn» kjenner vi fra tidligere..
https://www.jostemikk.com/wp-content/uploads/2016/04/Logg-MS-Thorbjrn-22.-juli-2011_thumb.jpg
(regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2012-14/id697260/?ch=3)
https://gfx.nrk.no/CBkC_fO7B9v6ZClkcVXRSA1QaSfKm5FxCytw6trzdjtg
(nrk.no/buskerud/xl/50-turer-dagen-til-utoya-pa-det-meste-1.13044637)

2Q11
7. august 2016 21:52

I henhold til regjeringen.no – Rapport fra 22. juli-kommisjonen- så er det AUF som har ført loggen avfotografert av Olssøn. I NRK reportasjen er loggen ført av mannskapet på ms Thorbjørn i noe som kan ligne på en regnskapsbok hvor sidene(venstre-høyre) ikke er symmetriske.

2Q11
7. august 2016 22:32

Jostemikk, ta deg en velfortjent pust i bakken og få deg en god natt søvn. Leserne dine unner deg det, og innsiderne ønsker seg sikkert litt fred fra deg. Du har en unik samling dokumentasjon opparbeidet på din blogg. Det er mange som ønsker å hjelpe til også i fortsettelsen. God natt til deg og dine medspillere.

Asbjørn
Asbjørn
14. august 2016 18:08

Roy Vega har en del om MS Thorbjørn og 22. juli, kanskje verdt å lese? http://royvega.blogspot.dk/2012/08/ms-thorbjrn-og-auf-leder-eskil-pedersen.html

Deepthought
Deepthought
20. februar 2017 23:30

Tidslinjen avslører alt, sammen med det som IKKE er nevnt i loggen.

Foreslår at du tegner opp en horisontal tidslinje med tid og sted og hendelser og mennesker inkludert.

Deepthought
Deepthought
22. februar 2017 15:07
Reply to  Jostemikk

Og de to kolonnene i midten, de er passasjerer til og fra Utøya. De er grunnlaget for å holde orden på billettsalg og regnskapet. Disse data, pasasjerantallet, skal også finnes igjen i bilagene for regnskapet for MS Torbjørn. Slike data skal oppbevares i 10 år ifølge regnskapsloven.

Deepthought
Deepthought
22. februar 2017 15:34

Du kan be om kopi av regnskapsbilagene for MS Torbjørn for 22. juli 2011. De viser, i likhet med loggen, passasjerer til og fra øya den dagen. For dette er vel ikke hemmeligstemplet?

Så kan du regne med at den første kolonnen er passasjerer TIL øya mens den andre viser passasjerer FRA øya, med 99% sannsynlighet.

Knut Berg
Knut Berg
30. januar 2020 18:11

Må si at Regimet har tatt en temmelig drøy hevn over Roy Vega, grunnet hans grundige avsløringer om Eskil Pedersen famøse flukt, ved å utvise hans amerikanske kone fra landet.

https://resett.no/2020/01/13/ma-flytte-fra-norge-etter-a-ha-snakket-sant-i-21-ar-ingen-store-medier-har-vist-interesse-for-saken/

Vapaus
Vapaus
30. januar 2020 20:27

Må si at Regimet har tatt en temmelig drøy hevn over Roy Vega, grunnet hans grundige avsløringer om Eskil Pedersen famøse flukt…

Dette landet har fostret noen helter, men disse virkelige heltene som bl.a. riskikerer mye for å opplyse befolkningen (det være seg slike som Jan Wiborg, Nils Trædal, Synnøve Fjellbakk Taftø, antagelig Kai Holst, etc.etc.) vil aldri få hverken gater eller plasser oppkalt etter seg, reist statuer og aller minst får de utmerkelser. Tvert imot slikt er som regel reservert for «den mørke sidens» tro tjenere. De virkelige heltene blir derimot forfulgt og ufarliggjort på forskjellige måter.

Vapaus
Vapaus
1. februar 2020 03:46

De selger landet vårt bit for bit, men forsikrer oss om at vi aldri har hatt et sterkere demokrati. Det hele er så 1984-orwellsk at det er til å spy av.

Du har desverre helt rett i analysene Jostemikk og ja det er rett og slett til å spy av. Lykkelige slaver er frihetens verste fiende og det er forbanna frustrerende å føle seg som et hjelpeløst vitne til hva som faktisk skjer. Noen få kan terrorisere og undertrykke de mange og det kan de fortsette å gjøre fordi ikke mange nok tar til motmæle samtidig. En og en motstander kan de lett ta ut, det kreves at tilstrekkelig mange våkner opp av hjernevasken. Ett av problemene i tillegg til den omfattende hjernevasken og historieforfalskningene, er at så mange har latt seg bli tatt til slaver via gjeld og dermed så er de effektivt kneblet selv om de etterhvert skulle innse hva som skjer.