Ble vi akkurat gjort døve og blinde?

Hvis det synes nødvendig vil jeg oppdatere denne saken ettersom ting utvikler seg. Saken er full av spekulasjoner begått av undertegnede, så ta mye av dette med ei kritisk klype salt.

KNM «Helge Ingstad» kolliderte med et tankskip ved Stureterminalen i Hordaland

Rundt klokken 04:00 i dag tidlig kolliderte fregatten KNM «Helge Ingstad» med det Malta-registrerte tankskipet MT «Sola TS» ved Stureterminalen i Øygarden i Hordaland. Ble Norge samtidig gjort både blinde og døve? Fregatten var et av fem skip som ble bygget på oppdrag av marinen ved Navantia-verftet i Spania for noen år siden. Hvor mange av disse er operative nå i dag? Den 7. februar 2017 skrev NRK en artikkel i forbindelse med Riksrevisjonens knallharde kritikk av manglende operativ evne. Les saken i  NRK.no – Riksrevisjonens kritiserer norske fregatter. Hvis KNM «Helge Ingstad» var den eneste operative fregatten, har vi mistet evnen til å se og høre både på dyphavet og i overflaten langs vår kyst. Ønsket noen dette? Spørsmålet er relevant, for hvordan kunne denne kollisjonen skje i skipsleia inn til det svært åpne og antatt sikre havneanlegget ved Stureterminalen? Tankskipet var under kontroll av etterfølgende slepebåt, og vi må virkelig tro at både tankskip, slepebåt, og ikke minst marinens fregatt var utstyrt med svært gode radarer og sikkerhetssystemer. Eller? Ifølge VG var sporingssystemet AIS, et sikkerhetssystem som gjør at skipstrafikken kan spores til enhver tid, skrudd av på KNM «Helge Ingstad».

Kartutsnitt fra Finn.no viser hvor åpent og oversiktlig farvannet rundt og ved Stureterminalen er.

Årsaken til at jeg spør om noen ønsket denne hendelsen, er tidligere hendelser begått for å skaffe alibi eller mulighet til å starte konflikter. Gulf of Tonkin-hendelsen er en av de mer kjente. Det er dessverre ikke til å komme fra at noen har bygget opp et ønsket hendelsesforløp de siste månedene. Amerikanske styrker ved Vernes, Storbritannias uttrykte ønske om å sende tusenvis av soldater og materiell til Norge, Trident Juncture som pågår for full nå, og som fregatten var en viktig del av er dramatiske tegn på at noe er i gjære. Triveligere har det ikke blitt av enkelte riksmediers artikler om at nordmenn anbefales å kjøpe jodtabletter fordi faren for atomulykker har økt den siste tiden. Atomulykker? Det er en økende fare for krig det er snakk om!

En amerikansk admiral var ombord i fregatten for få dager siden. NRK.no – Jaktet ubåter under gigaøvelse. Her er en skjermdump:

Det finnes i dag forskjellige muligheter til å ta over kontrollen på alle datastyrte fartøyer, det være seg biler, fly eller skip. Om det kan ha skjedd i dette tilfellet vet jeg absolutt ikke noe om, men muligheten bør nevnes. Det som er sikkert er at riksmedia nå har fått muligheten til å bombardere oss om denne hendelsen i time etter time, sannsynligvis i flere dager. Det kan utnyttes av de som eventuelt måtte ønske at når vi ser på venstrehånd, er det den høyre vi burde konsentrert oss om. Alle gode illusjonister er gode når det gjelder dette trikset. Og når det gjelder dette med at vi nå kan være både blinde og døve når det gjelder vårt forsvar av havområdene langs og utenfor kysten, stiller jeg igjen spørsmål om dette var et militærtaktisk ønske av sterkere krefter enn det den norske marinen utgjør. En annen mulighet kan være at noen ganske raskt tilbyr seg å ta over oppgavene KNM «Helge Ingstad» hadde. La oss i så fall håpe at de ikke havner i konflikt med en russisk ubåt ved et rent uhell.

Oppdatering

TV2 har en sak om at KNM «Helge Ingstad» var på vei tilbake etter at øvelsen var avsluttet sen kveld før kollisjonen. Hvorfor hadde de da fortsatt sporingssystemet AIS avslått? Denne saken blir mer og mer absurd. Hvis det var et eneste norskeid skip, privat eller statlig, som det skulle være umulig å føre ut i en slik hendelse, så var det nettopp denne fregatten til «flere milliarder». Ingen skip under norsk flagg har mer overvåkingsutstyr enn den. Om skip nærmet seg over eller under vann, så ville de forskjellige alarmvarslene vært så tydelige at selv den vaktansvarlige på brua med lavest fatteevne ville ha reagert. Hendelsen skjedde i åpent og oversiktlig farvann, og at det var ei leie for tankskip ut og inn fra Stureterminalen kan umulig ha vært en hemmelighet for marinen. At sporingssystemet AIS av en eller annen grunn fortsatt var slått av etter øvelseslutt, betyr kun at ledelsen i havna på Stureterminalen og andre, deriblant kapteinen på tankskipet, ikke ble oppdatert med varsler om fregattens lokasjon, ikke at radarer og annet høyteknologisk utstyr ombord på fregatten ikke fungerte. Oppdatering slutt.

Oppdatering

Tankskipet var på vei nordover i ca. 7 knop, eller 13 km/t. Det holdt en snorrett kurs. Allikevel kolliderer fregatten med tankeren. Fregatten kan ha hatt alle lys avslått hvis den fortsatt var i operativ øvelse. Dette ville imidlertid kun ført til at det langsomt kursendrende lasteskipet ikke kunne hatt visuell kontakt. Fregatten var i følge marinens talsperson på full mars. Da har mannskapet sterk fokus, og bør ha full kontroll på annen skipstrafikk, blant annet ved hjelp av radar. Deres jobb er å se etter kryssende kurser og kollisjonskurs, og gjøre forløpende radarplottinger. Slik måtte de ha hatt full kontroll over situasjonen lenge før de endte på kryssende kurs, eller kollisjonskurs, med tankeren eller andre skip i området. En mulighet for at situasjonen kunne oppstå er at krysseren lå for anker med lavt eller eventuelt sovende brovakthold. Dette strider mot opplysninger nevnt tidligere om at KNM «Helge Ingstad» var i full marsj. Det virker også umulig at noen gir ordre om å slippe anker og så fjerne alt vakthold mitt i skipsleia for tankskip og annen skipstrafikk. Oppdatering slutt.

Oppdatering

Når man studerer et fotografi av baugen på tankskipet som er publisert i VG i dag, ser vi at KNM «Helge Ingstad» må ha fått sine synlige skader etter å ha truffet styrbord sides klyss. Jeg er ikke fullstendig på det rene med høyden over vann for klysset (hullet til ankerkjettingen) for tankeren med den lasten den hadde, men når vi studerer skadene på fregatten, burde de ha vært høyere hvis de to skipene traff hverandre helt uforvarende. Kan fregatten ha vrengt hardt babord i siste liten for å unngå kollisjonen? Det kan muligens passe med høyden på flengen i fregattens styrbord side, men det innebærer i så fall at fregatten krengte kraftig ved en slik manøver. På bildet under har jeg markert omtrent hvor de synlige skadene på fregatten er. Dere finner disse originalbildene flere steder hos rikspressen.

KNM «Helge Ingstad» Foto: Wikipedia

Kan kjølen på krysseren ha vært borte i den framstående delen (bulb) av baugen på tankeren som befinner seg under vann for å minske motstanden mot vannet når skipet har mye last? Er dette forenlig med synlige treffpunkt? Jeg spør fordi det virker litt merkelig at krysseren skulle ta inn så mye vann av en skade som har vært over vannlinjen hele veien. Husk at de bildene som viser krysseren inntil land med vann opp til flerren i styrbord side, viser krysseren etter at den begynte å krenge kraftig mot styrbord etter kollisjonen.

Traff krysserens kjøl den framstikkende bulben på tankskipet? Bildet er et illustrasjonsfoto fra et av skipsregistrene.

Oppdatering slutt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

48 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Warning: Attempt to read property "comment_ID" on null in /customers/9/7/a/jostemikk.com/httpd.www/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default/class.WpdiscuzWalker.php on line 148 Warning: Attempt to read property "user_id" on null in /customers/9/7/a/jostemikk.com/httpd.www/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default/class.WpdiscuzWalker.php on line 149 Warning: Attempt to read property "comment_author_email" on null in /customers/9/7/a/jostemikk.com/httpd.www/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default/class.WpdiscuzWalker.php on line 149 Warning: Attempt to read property "comment_author" on null in /customers/9/7/a/jostemikk.com/httpd.www/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default/class.WpdiscuzWalker.php on line 149 Warning: Attempt to read property "comment_author" on null in /customers/9/7/a/jostemikk.com/httpd.www/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default/class.WpdiscuzWalker.php on line 150 Warning: Attempt to read property "user_id" on null in /customers/9/7/a/jostemikk.com/httpd.www/wp-content/plugins/wpdiscuz/utils/class.WpdiscuzHelper.php on line 1203
Stargazer
Stargazer
8. november 2018 16:30

Når kommunene kom med denne om at «Du er en del av beredskapen» tenkte jeg i disse baner umiddelbart. https://stryn.kommune.no/tenester/andre-tenester/beredskap/du-er-ein-del-av-beredskapen-i-norge.6992.aspx Ting tyder på at noe er på gang, det er ikke til å komme bort i fra. Så får vi håpe at vi slipper å ha rett, paranoide galninger som vi er 😉

Pål
Admin
8. november 2018 16:40

Jeg ser for meg en Gulf of Tonkin type falsk flagg operasjon hvor Russland urettmessig vil bli beskyldt for elektronisk krigføring mot KNM «Helge Ingstad», derved mot Norge og NATO. Noen er antakelig desperate etter å få igangsatt WW3.

2Q11
2Q11
8. november 2018 18:17

Enig i at her finnes mye okkult stoff. Minner meg om herculesulykken.
For en time siden i TA:
https://www.t-a.no/nyheter/2018/11/08/Flyvraket-i-Meråker-fraktet-ut-med-helikopter-17845154.ece

https://no.m.wikipedia.org/wiki/Helge_Ingstad
Født30. desember 1899
Meråker

Vapaus
Vapaus
8. november 2018 18:35

Skremmende. De første tankene jeg fikk da jeg hørte om storøvelse i Norge høsten -18, var hva pokker skjer i etterkant? Så hva og hvem tjener på denne «ulykken»?, Hva og hvem får etterhvert skylda? og hva blir påstandene at må til for å unngå dette igjen? Dette drar seg kanskje over mot mer forhåndslagring, fler faste NATO-styrker i Norge, gi fra seg nasjonal styring, etc., etc…?

Vapaus
Vapaus
8. november 2018 22:16
Reply to  Jostemikk

Takk, ja jeg måtte nesten kommentere dette for jeg satt bare og ventet på hva som skulle skje i etterkant av øvelsen, for at noe skulle skje var jeg etterhvert ganske overbevist. Manus er etterhvert ganske forutsigbart, enten det er terrorøvelser eller militærøvelser.

Dette var dessuten en nyhet jeg faktisk først fikk med meg her på din blogg. Jeg har gjort det til en vane det siste året å først lese her og andre ikke MSM (LSM)-sider, før jeg tilslutt tar med meg NRK, VG etc.

Jeg må jo innrømme at jeg tidligere har vært blind for mye og det har de siste årene vært en ganske tøff prosess for meg å klare å åpne øynene og ta innover meg hva som høyst sannsynlig skjer. Det er ikke lett å innse at en i alle år har blitt ført så til de grader bak lyset, ingen liker å innrømme overfor seg selv at en har vært lettlurt.

Derfor leser jeg bl.a. bloggen din daglig og jeg vil passe på å takke deg for den jobben du gjør Jostemikk, samt de som kommer med innsiktsfulle kommentarer til artiklene dine.

2Q11
2Q11
8. november 2018 22:17
Reply to  Jostemikk

Beklager, men jeg ser okkultisme, magi, illusjoner og tryllekunst i sammenheng.

Det kan utnyttes av de som eventuelt måtte ønske at når vi ser på venstrehånd, er det den høyre vi burde konsentrert oss om. Alle gode illusjonister er gode når det gjelder dette trikset.

Var Churchill en god illusjonist?

-However Churchill raised it again as late as January 1944. Instead of an actual invasion, the Allies implemented Operation SOLo I, a deception plan designed to draw attention away from the preparations for OPERATION TORCH, the invasion of north Africa, by creating the impression that troops based in Scotland were preparing to invade Norway.[29]
Operation Jupiter (Norway)

-MT «SOLa TS» er et tankskip bygget i 2017 ved det rumenske skipsverftet Daewoo Mangalia Heavy Industries for det greske konsernet Tsakos. Skipet er 250 meter langt og er registrert med hjemmehavn i Valetta på MALTA.

Natt til 8. NOVEMBER 2018 kolliderte MT «Sola TS» med den norske fregatten KNM «Helge Ingstad»

-Operasjon Torch (Torch = fakkel, opprinnelig kalt Operasjon Gymnast) var en britisk-amerikansk invasjon av franske Nord-Afrika under den andre verdenskrig i løpet av felttoget i Nord-Afrika som begynte den 8. NOVEMBER 1942.

-Operation Herkules (German: Unternehmen Herkules; Italian: Operazione C3) was the German code-name given to an abortive plan for the invasion of MALTA  during World War II. Through air and sea landings, the Italians and Germans hoped to eliminate MALTA as a British air and naval base and secure an uninterrupted flow of supplies across the Mediterranean Sea to Axis forces in Libya and Egypt.

-Siege of MALTA. Part of the Mediterranean and Middle East Theatre of the Second World War
Date11 June 1940 – 20 NOVEMBER 1942
(2 years, 5 months, 1 week and 2 days)[1]Location: MALTA Result: Allied victory

 https://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/27.20.2/

Øistein
Øistein
8. november 2018 22:56
Reply to  Pål

Pål tror som vanlig at russerne er helt uskyldig i alt som skjer i Norge, selv om det faktisk er bevist at russerne tvang Stoltenberg og Støre til å redusere forsvaret i Nord-Norge under delelinjeforhandlingene. Forhandlinger som førte til at russerne tiltvang seg store områder i Barentshavet med enorme verdier i olje og gass som ellers ville tilfalt Norge hvis vanlig praksis i slike internasjonale forhandlinger hadde blitt fulgt.. Ikke dermed sagt at russerne stod bak denne fregatt-ulykken, men mistanken om at noe merkelig har skjedd både i denne og Herkules-ulykken i Sverige i 2012 er absolutt tilstede. Kanskje russerne vil stadfeste ut over enhver tvil at de kan gjøre og gjør akkurat som de selv vil i sitt nærområde som faktisk omfatter Norge og resten av Skandinavia. Det er en grunn til at amerikanerne nå vil ha styrker både nord og sør i Norge.. De vet at dette er russisk domene, selv om vi på papiret tilhører NATO og Vesten. Men det er bare en illusjon. Norge tilhører russisk domene områder og den som ikke skjønner dette har et stort problem med å forstå hva som skjer av store og viktige hendelser her til lands.. Hvorfor Andøya Flystasjon som alle eksperter var enige om er den beste basen for overvåkning av norske havområder må flyttes til Evenes f.eks.
Det er ikke norske eller amerikanske militære som har ønsket seg en slik løsning. Men det passer russerne perfekt..

Pål
Admin
9. november 2018 09:51

Det hevdes at fregatten KNM «Helge Ingstad» ble anropt gjentatte ganger, både fra tankskipet «Sola TS» og fra Kystverkets sjøtrafikksentral Fedje VTS. Operatøren på Fedje VTS advarte mot at fregatten lå på kollisjonskurs med tankeren «Sola TS». Skipsledelsen på fregatten svarte imidlertid «Vi har kontroll«. Kort etter skjedde kollisjonen.

Stemmer dette så kan det jo ligne bevisst sabotasje fra mannskapet ombord på fregatten, som da i såfall må være i tjeneste for fremmed makt. Cui bono? Antakelig ikke Russland.

Kent Ellingsen
9. november 2018 13:25
Reply to  Jostemikk

2Q11 kan ha rett, men kanskje bedre å ta det opp i en annen tråd? Zachary K Hubbard «Letters and numbers» https://plus.google.com/u/0/109986991414562168892
Husker ikke hvem som sa det, men; «millioners doesnt read the stars, billioners do!»

Nikoen
Nikoen
9. november 2018 15:35
Reply to  Vapaus

Flott kommentert. Ikke mange som vil innrømme dette. Folk tviholder på illusjonen. Å forandre verdensbildet er ikke lett. Jeg opplever at de aller fleste jeg snakker med slike ting om enten A, blir forundret og lurer på om det har klikket for meg, eller B, de reagerer med sinne. Ganske likt fordelt mellom de 2. Det er bra folk våkner men jeg er redd det er alt for seint.

Maarit M.Hanssen
Maarit M.Hanssen
9. november 2018 21:09

Det er altfor mange «tilfeldigheter» synkrone hendelser i Norge denne uke for meg er det et mønster som er lett å analyseres. Flyulykke i Meråker på onsdag, skipkollisjon på torsdagsnatt, «Krystallnatten» på torsdagskveld, jordskjelv på Jan Mayen (kraftigste i Norge)6,8 Richters skala. Hva som blir neste er ikke godt å si, helgen har først begynt!

2Q11
2Q11
9. november 2018 22:17

Ja det er vanskelig ikke å kommentere «tilfeldigheter» med jordskjelv som det på Åsta 21/7-11 eller det ved  Haugesund dagen før hercules ulykken. Norges hittil kraftigste skjelv sist natt i «Atlantis» mellom norskokkuperte Eirik Raudes Land (der kongens fremste ombudsmann Helge Ingstad regjerte) og Jan Mayen. Hva skjelvet målte på «Richters» vites ikke, men  Søren Richter hadde et ben på hver side, som okkupant på Grønlands østkyst og som forsvarsmann på Jan Mayen under andre verdenskrig for 75 år siden. Verdt å saluttere eller slutte å kommentere??

Roy
Roy
10. november 2018 13:06
Reply to  Jostemikk

Maarit har et poeng. Ikke glem det kraftige jordskjelvet som hadde episenter der Breiviks leide gård bare timer før 22/7 hendelsen var et faktum. Dette er Frimurer ritualer.

https://www.jordskjelv.no/jordskjelv/meldinger/jordskjelv-i-hedmark-21-juli-2011-article1438-851.html

Breivik var jo Frimurer, i samme sekund som Breivik gikk amokk her så var det andre Frimurere som gikk amok i Libya og bombet Great Mans river med utarmet uran og vannrør fabrikkene dagen etter .. En NATO terroraksjon så ond og hensynsløs at vi har ikke sett maken etter siden WW2, men den andre Frimureraksjon her i Norge tok all fokus fra terrorangrepet i Libya der vannforsyningene var ødelagt for alltid, 5 millioner Sivile holdt på å tørste i hel og byen falt ikke så mange dagene etterpå.

Litt mer info her som beviser at dette ikke var noe uhell, men derimot en godt planlagt falsk flagg hendelse.
Husk at NATO er en satanisk organisasjon på linje med Waffen SS med Frimurer i alle toppstillinger.

Hva tror du universet prøver å formidle til NATO/OTAN (stiftet 4.4. og Skjebnetall 4) med kollisjonen som skjedde 44 uker og 4 dager inn i kalenderåret?
Det stopper ikke med det, universet hadde mange flere 4-tall på lager.

November er en Global måned 22/4.
Tankskipet TS «Sola» er 250 meter langt, 44 meter bredt og 13/4 meter dypt.
Vedr. logobildet hvor jeg fremhever 4-tallet så henviser jeg til at NATO-OTAN er ord som speiler hverandre og består av 4+4 bokstaver.
Øvelsen Trident Juncture har også navnetall 13/4.
NATO ble stiftet 04.04.1949 og har skjebnetall 31/4. (4+9=13/4). Initialer: 4, Symbol: 4-stjernen
Fregatten bærer Nummeret F-313. F=6, 6+3+1+3=13/4.
Da det smalt var fregatten som ble sjøsatt og døpt 23.november 2007 nøyaktig 4004 dager gammel.
Hendelsen skjedde 44 uker og 4 dager inn i kalenderåret.
Nødsentralen fikk melding om smellet kl. 04.00 da fregatten som er en del av NATOs stående marinestyrke var på vei hjem fra NATO-øvelsen.
KNM Helge Ingstad kostet skattebetalerne rundt 4 milliarder i innkjøp.
Beskjeden kan vel også overleveres til det norske storting som har vokaltall 22/4, kons. tall 22/4 og navnetall 8.
Nok en gang ser vi «As above, so below», eller «Som i tall, så i tid og rom.» 😉

Det er lite tvil om at de skulle skape en miljøkatastofe verden aldri har sett maken til før og at de skulle skylde på at Russerne hacket båten og kjørte den inn i tankeren, vi har jo sett siste årene at de vestlige regimene og mediene deres har produsert konspirasjonsteorier på samlebånd mot Russland.

I morgen er det 100 år siden WW1 ble avsluttet den 11.11 kl 11 som blir 33, Frimurerenes magiske tall. At Tankeren het sola kan tyde på at vi får en ny hendelse i morgen på soldagen eller at de går ut og sier at Russerne sto bak.
I morgen er det også 6666 dager siden de senker Kursk.

Tipper at senest innen 2019 så WW3 et faktum.

Vapaus
Vapaus
11. november 2018 17:09
Reply to  Nikoen

Takk Nikoen. Dette med konitiv dissonans er interessant og de måtene du beskriver mange reagerer på. Det får meg til å tenke på at det er ganske likt hvordan de som blir utsatt for svindel, f.eks Nigeriabrev eller kjærlighetssvindel fort kan reagere også overfor sine aller nærmeste, når de blir konfrontert med opplysninger om at de blir lurt. Antagelig kommer slike heftige reaksjoner da fordi de innerst inne skjønner at noe ikke stemmer og har mistenkt det en stund selv og så blir de sinte på seg selv, men retter det sinnet mot budbringeren og tviholder på at de ikke blir lurt. Det blir fort kostbart og det blir det for samfunnet også om ikke fler våkner opp, for vi mister frihet og blir mer og mer slaver for hver dag.

Internett er er faktasøkeres sterkeste våpen, og antagelig er det også pga. det at det virker som om det begynner å bli litt panikk og «terroraksjonene» og bedraget økes. Det var da f.eks ikke fullt så galt med lamestream-avisene tidligere? det var da noe som minnet om nyheter? mens nå er det bare cirkus: skal vi danse, fotball, kjendisers underliv etc, etc. jeg husker engang antagelig på -80 tallet da det ble protester mot at VG hadde en forside med at en katt fløy første klasse på flyet. I dag hadde ikke folk reagert på det engang, for det er jo bare slik på forsidene nå. Så i takt med at folket har fått et kraftig våpen (internett), så intensiveres desverre også hjernevasken.

Distriktene legges øde (sykehus nedlegges, veier nedprioriteres, kommuner slås sammen, rovdyr har sterke rettsvern enn mennesker etc.), alt for å samle sammen «kveget» i «smart cities» under full kontroll og ovevåkning. Bankene har i tillegg «balletak» på folk og jeg frykter hva som kan skje når de bestemmer seg for at det er på tide med neste finanskrakk. Da er det jo noen som skal berike seg enda mer igjen og konfiskere mer land.

Måten å nå frem på hos folk, er nok små drypp og å la prosessen hos hver og en gå sin gang, for de må selv finne ut og søke etter svar og komme til erkjennelse. Går en rett på og sier at 9/11 ikke skyldtes noen sinte huleboere, men at det var falsk flagg og styresmaktene selv som sto bak fordi de ønsket å speede opp og lettere få gjennomslag for økt overvåkning og innskrenkede friheter for befolkningen, så når en ikke frem om ikke vedkommende allerede er et stykke på vei mot oppvåkning. En må antagelig komme med små drypp, så frøene til tankevirksomhet. Peke på hvordan det og det forandret seg etter 9/11, etc. etc. Stadig komme med små poenger og håpe at mottakere starter sin egen reise mot å søke etter svar.

Vapaus
Vapaus
11. november 2018 20:22
Reply to  Jostemikk

Hvorfor hastet det plutselig så veldig å lekke disse opplysningene?

Jeg husker jeg var på et illusjonist show for mange herrens år siden og jeg ble nesten bare sittende å se rundt meg i salen og alle andre steder enn akkurat dit illusjonisten ville jeg skulle se. Jeg fant likevel ikke ut så mye akkurat da, men jeg var var ihvertfall inne på noe…

Så det første som slår meg er at det lekkede hemmeligstemplede materialet kanskje ikke er det mest interessante foreløpig, for det er den «handa» noen vil vi skal fokusere på.

Uansett foreløpig klør jeg meg like mye i huet som da jeg var på det illusjonistshowet, eller da jeg på fjernsynet, så Copperfield vandre gjennom den kinesiske muren. Det eneste jeg skjønte da, var at jeg ikke kunne stole på det jeg fikk presentert.

Det skal ihvertfall bli interessant å følge med videre på denne saken og oppfordringen til Popcorn er tatt til følge.

Jan
Jan
11. november 2018 22:57
Reply to  Jostemikk

Siden alt foreløpig bare er spekulasjoner kaster jeg inn en ny mulighet,TS Sola er eid av Tsako,mr Tsako selv er enda en av disse flittige maurene som har jobbet seg opp fra ingenting til plutselig å ha en flåte på 80 tankskip.Den historien har jeg hørt før,disse askeladdene som utstyrt med noen kaninskinn plir mangemilliardærer innen eiendom eller en fisker som blir landets rikeste mann.Så jeg tenker,har denne Tsako tråkket noen på tærne ?.Fikk han og hans selskap på noe vis en advarsel ?.

Fjellberg
Fjellberg
11. november 2018 23:48

Jeg gjør oppmerksom på at jeg ikke kan den korrekte gangen i disse prosedyrene, men politiet ble kastet ut fra området, og Forsvaret tok over all etterforskning.

Hva bygger du disse påstandene på, Jostemikk? En representant fra politiet/påtalemyndigheten var nettopp på Kveldsnytt og orienterte om sin efterforskning av kollisjonen?
Angrepet – efter krigsforbrytelsene i Aghanistan, Irak, Libya og Syria, en riktigere betegnelse enn den du bruker – har ingen myndighet til å «kaste ut» politiet i en sånn sak.

Allerede dagen etter har disse samme, eller de overordnede de leverte dataene til, valgt å lekke fra disse til VG.

Og hva bygger du den påstanden på da? For alt hva jeg vet virker det mye mer sannsynlig at VG ha fått dette materialet fra et av de mange andre fartøyene i området. Jeg mener denne lekkasjen var et hardt knyttneveslag i det stygge trynet til det jeg med et nøytralt navn kaller Militæret. Det er faktabevis de vanskelig skal klare å lyve seg vekk fra!

surrehodet
surrehodet
12. november 2018 01:27

Russere har jammere for å lamme båter og fly for å gjøre de blinde. Så spørsmålet er om de har gjort båten blind?

Pål
Admin
Pål
12. november 2018 08:19
Reply to  surrehodet

comment image

Fjellberg
Fjellberg
12. november 2018 12:31
Reply to  Pål

:DDDDDD

For ikke å snakke om hva (russisk) vodka kan foråsake… 🙂

Fjellberg
Fjellberg
12. november 2018 12:32
Reply to  Pål

:DDDDDD

For ikke å snakke om hva (russisk) vodka kan forårsake…

Vapaus
Vapaus
12. november 2018 18:38
Reply to  Jostemikk

Nettopp, dette var mine tanker også, hvilket motiv skulle Russland ha for å gjøre dette akkurat nå? Hva ville det vært å tjene på noe slikt for dem? Mine mistanker går som dine også i retning av USA. Der ser ihvertfall jeg fler mulige motiver, f.eks som jeg har vært inne på tidligere, som et argument for å få lettere aksept for mer permanent tilstedeværelse i Norge og dermed kanskje mer overvåkning mot øst (og av oss) enn de allerede har.

Uansett for å sitere Orwell:

To see what is in front of one’s nose needs a constant struggle.

Jeg klarer heller ikke slippe helt taket i at lederen for Trident Juncture var ombord på KNM Helge Ingstad rett før «ulykken»

https://www.nrk.no/nyheter/natosjef-ombord-fa-dager-for-1.14284246

hetda
hetda
12. november 2018 20:11
Reply to  Vapaus

De holder også Ukraina/Krim-saken varm:

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2018/11/08/195454514/usa-med-nye-russland-sanksjoner

Jeg har en «herværende kilde» som mener de har dårlig tid.

Fjellberg
Fjellberg
17. november 2018 12:46

Det pipler nå fram flere opplysninger om hvem som var ombord i ulykkeskipet, NATO-fregatten «Helge Ingstad».

Sjefen for de amerikanske marinestyrkene i Europa, admiral James G. Foggo III, var om bord på KNM Helge Ingstad fire dager før ulykken.

Efter ulykken skal Havarikommisjonen ha sendt en henvendelse til Foggos styrke. Havarikommisjonen vil ikke si hvorfor.

16. november 2018 kl. 16:23 BT: Amerikanere blir gransket

Amerikansk personell var om bord på KNM «Helge Ingstad» da den traff det ene ankeret på tankskipet «Sola TS». Deres rolle blir nå forsøkt undersøkt av Havarikommisjonen og politiet.
Ifølge BT vil ingen si hvem de var, eller hva de gjorde på skipet.

Amerikanske Nato-soldatar om bord då Helge Ingstad kolliderte
Amerikansk marinepersonell blir no etterforska for rolla si om bord då KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola.
Ifølgje Bergens Tidende sende Statens havarikommisjon eit brev til Den amerikanske marinen i Europa, US Naval Forces Europe. Kva brevet gjaldt vil ikkje havarikommisjonen utdjupa overfor avisa, og sjølve brevet er unntatt offentlegheita.

– Dette er Forsvaret si sak, og det er dei som eventuelt må svara. Vi ønskjer ikkje å seia noko om kven som var om bord, eller kvar dei kom frå, seier Dag S. Liseth i Havarikommisjonen.

Han vil ikkje seia noko meir enn at dei har god oversikt over kven som var om bord på begge dei involverte fartøya.

Den amerikanske marinen vil ikkje kommentera saka av omsyn til etterforskinga.

Fjellberg
Fjellberg
18. november 2018 16:35

Slik utlegger klodens største massemedier skandaleforliset:

Norway sinks its own warship

I det hele tatt en ekstremt alvorlig sak dette.
Men av helsemessige grunner må vi koste på oss denne her:

Noen har ‘vasket’ lydloggen og skrevet ned det de da fikk fram:
https://www.dagsavisen.no/nyemeninger/kaptein-hjelp-1.1234668