Puma Punku – hvem var byggmestrene?

Fire spørsmål skiller seg ut framfor alle andre når det gjelder dette stedet på høyfjellssletta i Bolivia sørøst for Titicacasjøen.

  • Hvem var byggmestrene?
  • Hvordan gjorde de det?
  • Hvorfor er denne, kanskje den viktigste delen av hele vår planets historie, skydd som pesten i våre lærebøker?
  • Hvorfor svikter mainstream forskning fullstendig, og lar seg synke ned på et nivå av banale løgner og eventyr?

Steinblokker på flere titalls tonn, perfekt skåret ut av granittsteinbruddene, og kanskje enda mer perfekt tilformet senere. Helt identiske og meget komplisert formede “legoklosser” som ser ut til å være prefabrikert til å passe inn i en svært detaljert og komplisert byggetegning. Først et bilde fra et av steinbruddene:

Puma Punku Steinbrudd

Jeg markerte det ene stedet der ei blokk er skåret ut. Hvordan gjorde de det? Legg spesielt merke til at det ikke er spor etter noe sagblad som går utenfor rammen i hjørnene slik det ville sett ut i dag hvis man brukte ei diamantforsterket sirkelsag. Hvordan klarte de lage et helt glatt snitt i bakkant av granittblokka?

Her noen flere bilder fra steinbruddene:

Puma Punku steinbrudd 2

Puma Punku steinbrudd 3

Puma Punku steinbrudd 4

Stedet Puma Punku ble fullstendig rasert

Ingen vet når det ble bygget, og ingen vet når det ble tilintetgjort. Kreftene som var i spill må ha vært enorme. Her er noen av de blokkene/byggklossene som ble liggende igjen noenlunde samlet:

Puma Punku

Puma Punku 2

Puma Punku 3

Puma Punku 4

Puma Punku 5

Puma Punku 7

Puma Punku 8

Puma Punku 9

Puma Punku 10

Puma Punku 11

Puma Punku 12

Dette er bilder jeg har samlet i ei mappe, og jeg husker dessverre ikke lenger hvem jeg skal kreditere. Gir derfor en stor generell takk til de mange gode fotografene, som jeg regner med har en ting til felles. De ønsker alle å spre kunnskap om dette fantastiske stedet.

Ellers har Brien Foerster stått på som en helt for å få fram kunnskap om Puma Punku og andre like interessante steder i Sør-Amerika. Ta en titt på nettsiden hans:

http://hiddenincatours.com/

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

19 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Amatør1
14. januar 2015 21:27

Enig i at dette er svært vanskelig å forklare. En må nesten forestille seg et slags laser-stråle-lignende skjæreredskap (som vi ikke har) for å skjære ut glatte flater på alle side, innkludert bakkant.

Problemet er i tillegg at dette skjedde for «ganske lenge siden», og det gjør det jo ikke mye enklere.

UFA
UFA
15. januar 2015 00:10

Og nå har vi ventet snart ett år på resultatene angjeldende datering fra stenprøver fra Puma Punku;) Se:

https://www.indiegogo.com/projects/cosmogenic-dating-of-megaliths-at-puma-punku#activity

Mon tro om man kommer opp i de 29200 år før kristus +- 400 år som for Pyramid of the Sun i Visoko utenfor Sarajevo. Jeg var der i begynnelsen av september i fjor. Helt rått og langt mere utgravinger og funn enn vi får kjennskap til via MSM – som forøvrig latterliggjør hele greia.

Jeg er enig. Historien er hinsides manipulert …

palelnan
palelnan
15. januar 2015 11:37

Jeg mener å ha sett et program på TV for lenge siden (mer enn 10 år) der de tok for seg de steinene som ser ut som bokstaven H, som man ser best i ditt bilde nr. 14, men også i 9 og 12.

Man hadde tatt mål av steinene og laget digitale 3D-modeller som viste at de kunne settes sammen i spesielle mønstre for å bygge forskjellige type vegger og konstruksjoner.

Hukommelsen er vag her, men lurer på om det var Däniken som stod bak.

palelnan
palelnan
16. januar 2015 14:24
Reply to  Jostemikk

Tusen takk!

Hadde vært artig med en tur til Bolivia, gitt.

palelnan
palelnan
16. januar 2015 14:59
Ingrid
Admin
Ingrid
16. januar 2015 18:08

Dette er svært fascinerende stoff! Dessverre er det ikke mye jeg kan bidra med. Antar at det må være mange som er interessert i vår mer fjerne fortid.

Espen Dyran
Espen Dyran
12. februar 2017 01:39

Utrolig interessant å se at flere nordmenn som skjønner at samfunnet latterliggjør helt åpenbare beviser som ikke vi snakker om og virkelig blir undersøkt. Vi skal liksom bare leve helt happy i en helt latterlig vits som bare er falsk og full av hemmelighold. Ekstremt mye bra innhold i kommentarfeltet og ???

Northern Light.
Northern Light.
28. desember 2018 22:23

Det hadde vært interessant å invitere selskaper som er lengst fremme på bearbeiding og forming av stein og transport av tunge gjenstander, til å skrive anbud på å lage ett sett med kopier av Puma Punku steinblokkene, hvor de bruker samme steinsort.

De kunne fått utforme to anbud, et anbud hvor de kan bruke all tilgjengelig moderne teknologi og verktøy, og et anbud hvor de kun får bruke de verktøy som arkeologene påstår at de brukte.

Det hadde vært morsomt å se ansiktene på dem når de blir bedt om å lage anbudet hvor de kun må bruke de verktøy arkeologene sier ble brukt. Jeg vil tro at en kopi av Puma Punku kan kun bli laget med ytterste vanskelighet selv med de mest moderne redskaper som høyhastighets-rutere, vannkjølte sager, jigger, kraner osv.

Da blir det vanskelig til umulig å tro arkeologene på at en av de hardeste steinsortene kan utformes med håndholdte steinredskaper og bronsemeisler, med millimeterpresisjon i kompliserte former med mange innerhjørner, presise 90 graders hjørner og helt plane flater i et slikt antall.

Da er det rimelig å be arkeologene bevise det med å lage et antall av steinblokkene med de verktøy de påstår ble brukt. Jeg er ganske sikker på at det er en umulig oppgave.

Da blir det bare to alternative forklaringer, det ene er det har vært en teknisk avansert sivilisasjon her i oldtiden som har blitt borte, eller å ta de innfødtes overleveringer fra generasjon til generasjon for det de er:- beretninger om at en utenomjordisk sivilisasjon bygde Puma Punku.

Den etablerte vitenskapen elsker å vise til Occhams Razor: – det at den enkleste forklaringen oftest er den riktige. Men det at Pumu Punku er laget med steinredskaper og bronskemeisler er så umulig at det er mer sannsynlig at en utenomjordisk sivilisasjon gjorde det, det er også overveldigende indirekte bevis for det.

De aller fleste kosmologer, astrofysikere, astronomer og planetforskere er overbevist om at det er mange avanserte sivilisasjoner i vår galakse som mestrer interstellare reiser, og vil ha interesse av å spre sin sivilisasjon. At de har vært her i menneskenes oldtid og bla bygget Puma Punku er mer sannsynlig enn at Puma Punku ble laget med steinredskaper.

Vapaus
Vapaus
29. desember 2018 03:20
Reply to  Jostemikk

Da tempelridderne tro til Palestinaområdet for to tusen år siden dreide det seg om en ting, og en ting alene. Innsamling av kunnskap.

Dette med svalehalene er interessant. Kanskje fordi dette er en teknikk jeg selv har benyttet endel innen et norsk tradisjonshåndtverk og dermed kjenner godt til (teknikken benyttes f.eks. både til å skjøte stokker i lengderetning, samt om en skal lafte en innervegg 90 grader mot en annen vegg og noen distrikter også i novene). Når det gjelder bruken her til lands vet jeg at teknikken finnes i stavirkene, så vi er ihvertfall tilbake tusen år med kjent bruk her i landet.

Men som den grubleren jeg er og med stor interesse for tidligere bygg, har jeg alltid lurt på hvorfor det tok så mange hundre år før vi her til lands fant opp pipa? Litt fritt etter hukommelsen, så mener jeg vi må komme oss gjennom middelalderen før de første pipene kom her til lands. Det som var enerådende var altså ei åpen grue inne i huset. Nå har jeg selv benyttet et slik hus med åpen grue og jeg kan forsikre om at uten ei moderne avtrekksvifte i taket, er det ikke noen hyggelig opplevelse (meget røykfyllt). Så når en da ser på konstruksjonen i de meget vakre stavkirkene våre, når en ser på håndtverket i vikingskipene, samt de forseggjordte utskjæringene, så synes jeg det nesten er smått utrolig at ikke et «klokt hode» her til lands også kom på den glupe ide å lede røyken i huset ut via ei pipe, om «vi» hadde tenkt ut alt det andre selv. Mulig fordi de sjeldent var innomhus og dermed ikke brydde seg om hvordan kjerring og unger hadde det i heimen, en forklaring jeg har hørt, men det virker ikke sannsynlig i mine ører. Til det sitter egenerfaringen med åpen grue innomhus litt for sterkt i hukommelsen enda.

Så om jeg bruker en viss barberkniv, så sier det meg at lafteteknikken og kanskje spesielt svalehalene (som jo er geniale i all sin enkelhet), nok er kunnskap våre forfedre ikke tenkte ut selv, men hentet et annet sted enn i sine egne hoder og grubler jeg videre så sier det meg at det kanskje var fra et sted hvor behovet for vinteroppvarming og dermed innendørs fyring, ikke var det samme som her på berget.

Kunnskap er makt, spesielt om kunnskapen begrenses, da er det virkelig snakk om reell makt. Så jeg er helt enig med deg, tempelridderne var først og fremst ute etter kunnskap og deretter å holde den innen egne rekker.