Gammel og glemt byggekunst og litt om evolusjonsteorien

Dette innlegget blir som det blir av flere årsaker. En av årsakene er Pål Elnans betimelige spørsmål under innlegget Kort om en av pseudovitenskapens mest råtne grener, en annen at jeg henter fram dette innlegget fra et annet nettsted der jeg skrev litt om temaet i november 2013. Noe er redigert ørlite. De som er genuint interesserte i dette stoffet bør også, om dere ikke allerede har lest det, få med seg innleggene Hvem og hva var langskallene i Sør-Amerika?, og Atacama-skjelettet, har noen stjålet vår historie?, og Litt mer om Atacama-skjelettet.

Noen flere bilder av det umulige

Først noen ord om hva det er vi ser. For å gjøre det klart med en gang, så er jeg ikke sikker på hva dette dreier seg om. Det vi ser er ingeniørmessige mesterverk skåret rett ut av fjellet, på enkelte steder mange mil unna nærmeste mulige steinbrudd. Det er flere typer stein, noen av dem knallhard granitt (andesitt).

Hvordan kunne dette skje? Hvem gjorde dette? Jeg har ikke svar på noen av de to spørsmålene. Det vi ser er et arbeid jeg tviler på at noen i bransjen ville ta på seg i dag, og dette gjør det til et mysterium. Mainstream forteller oss at dette ble gjort av indianere i hundreårene før spanjolene erobret Sør-Amerika (forgjengerne til Inka-indianerne). Dette er tullprat. Indianerne benyttet seg av steinredskaper, og på noen av stedene lå de enorme og kompliserte byggverkene i ruiner. Tusener av tonn med gigantiske, nøyaktig utskårne granittblokker kastet hulter til bulter av enorme krefter.

Jeg antar at også indianerne fant ruiner når de vandret inn nordfra for mange tusen år siden. Samme hvor en studerer dette, fra Mexico City i nord, til Tiahuanaco i sør, ser vi primitive reisverk av stein bygget på tuftene av megablokkene. Mange av disse er ikke særlig mer forseggjort en en norsk rydningsmur på kanten av en åker på Jæren bygget gjennom århundrene. Jeg skal gi et eksempel. Mange av bildene har jeg hentet her:

http://www.gizapower.com/TechnoTour.htm

Machu Picchu i Peru

Dette er fantastiske byggverk på toppen av et fjell på ca 2500 meters høyde.

MachuPicchu1

Tar man en titt på fundamentene denne fjellbyen er bygget på, ser man slike imponerende byggverk:

Ingeniørkunst Machu Piccu

Tar man en titt på overflaten, synes også den fantastiske ingeniørkunsten, men i all hovedsak ser vi en mye mer primitiv byggekunst, noe neste bilde illustrerer. Her ser vi den fantastiske til venstre på bildet, og den mer primitive og enkle byggeskikken til høyre:

Ingeniørkunst Machu Piccu2

Her skal dere få tilsvarende eksempler fra et annet sted, og det ser ut til at det ikke bare var tidligere tiders indianere som benyttet gammel byggekunst når de reiste nye boliger. Her fra Cusco i Peru:

Cuzco1

De fem neste bildene er fra Ollantaytambo, Peru, og husk at dette ikke er murverk. Hvor utrolig det enn høres er det utskårne blokker, noen på flere hundre tonn:

Ollantaytambo1

Ollantaytambo2

Ingeniørkunst Ollantaytambo (2)

Ingeniørkunst Ollantaytambo

Ingeniørkunst Ollantaytambo3

 

De siste bildene er fra Puma Punku i Bolivia-ørkenen. Det minnes igjen om at dette er hele stykker skåret ut av fjellet titalls kilometer unna, og at enkelte av blokkene er på mange hundre tonn. Minner igjen om at incaene verken hadde funnet opp jernet eller kruttet, og i realiteten levde i en steinalderkultur, hvor enn avansert den var. For å gjøre det enda mer uforståelig, så er det jo en pre inka-kultur som mainstream mener å vite bygget alt dette.

Ingeniørkunst

Ingeniørkunst2

Ingeniørkunst3

Dette medførte følgende kommentar den gang i 2013:

Flotte bilder. Man blir tankefull.
Fakta: Noen har gjordt dette. Det er snakk om et visst teknologisk nivå.
Undring: Når ble det gjort? Av hvem? Hvorfor? Hva forteller det oss idag?

For å svare på dette, og fylle litt mer ut om dette kompliserte stoffet, skrev jeg i 2013 dette, som også blir avslutningen for denne gang:

Gode spørsmål med vanskelig tilgjengelige svar. Jeg antar at vi for å finne ut av dette må kreve tilbake retten til vår egen rases historie. Occams razor blir ofte nevnt i klimadebatten, og skal vi forsøke oss med den også i denne tråden, har jeg vanskelig for å se annet enn at ut av Afrika-hypotesen for 60.000 år siden står på enda mer råttent fundament enn AGW-hypotesen. Jeg har et par mapper stappfulle av forskning som forlengst har revet dette i fillebiter. Spørsmålene vi bør stille er hvorfor de fôrer oss med umuligheter, og hvorfor vi så lett sluker det de hiver til oss?

Foruten paradigmerytterne og deres bakmenn har vi tre andre ødeleggende faktorer som hver for seg er ille nok. Sammen er de knusende, bokstavelig talt.

Vi har religionen og den makt som har ligget her og hos bakmennene, en makt som fortsatt er dominerende i dag. Så har vi istidene som har dukket opp med jevne mellomrom etter 10-15.000 års mellomistid, og varer ca. 100.000 år de siste million år. Så har vi platetektonikk, der ingen med sikkerhet kan si hva som har skjedd når, og til hvilken varierende hastighet. De to siste punktene gir også et fjerde problem, og det er sterkt varierende havnivå, noe jeg på en måte allerede har vært innom i denne tråden med å vise spor av noen av jordas store elver på 3-5 tusen meters dyp.

Fram til nå har jeg bare lagt ut noen av de mengder tilsvarende byggverk, alle antatt fra samme ukjente epoke. De finnes alle så nære ekvator at de har vært uberørt av istidene.

Foruten at dette er fundamentale spørsmål vi må finne svar på for å lære om vår egen eller lignende rasers fortid, og det bør være av generell interesse for alle som ikke er fastlåst i gamle, ubrukelige paradigmer, tar jeg opp disse sakene for å vise at klimavitenskapen på sine vaklende pipestilker kun er én av svært mange områder innen vitenskapen der rådende paradigme virker å være mer av et bevisst apparat for tåkelegging av sannheten enn nysgjerrig tilnærming til interessante, vitenskapelige problemstillinger og oppdagelser.

Hvorfor er en hai fortsatt en hai etter titalls millioner år, mens mennesket påstås å ha utviklet seg lynraskt fra firbent treklatrer? Og ja, jeg er klar over at jeg nok vil bli utsatt for unison fordømmelse bare ved å så vidt se med kritisk blikk på Darwins teori. Det får ikke hjelpe. Spørsmål må stilles, og de er på langt nær besvart tilfredsstillende i dag. Ei krokodille er fortsatt ei krokodille, og har vært det siden den levde sammen med dinosaurene. Og ta en titt på denne her. Den var antatt utryddet sammen med dinosaurene, men dukker opp etter 70 millioner år uten å ha utviklet seg en millimeter. Kvastfinnefisken sjokkerte forskerne, og betegnes i dag som et levende fossil.

http://no.wikipedia.org/wiki/Kvastfinnefisker

SAIAB_Coelocanth660

Et annet viktig spørsmål man bør stille til det kjedsommelige til dagens paleontologer er hvorfor de plutselig har blitt så uinteresserte i The missing link? Hva er det som plutselig har gjort dem så uinteresserte i det som i hundre år var et av vitenskapens store spørsmål?

Mygg var mygg, husbukk var husbukk, og edderkoppen er fortsatt seg selv lik den også

Det ser ut til at det er gigantiske hull i evolusjonsteorien. En mygg var en mygg for titalls millioner av år siden. En trebukk var en trebukk. En edderkopp var en edderkopp. Ei krokodille var og er ei krokodille. Bare primatene og menneskene ser ut til å ha en annen utvikling, og da i særdeleshet mennesket. Evolusjonsmessig gjorde vi plutselige kvantesprang, og da særlig når det gjelder hjerne, og muligens språk. Dette bykset vår hjerne gjorde noen titalls tusen år tilbake er noe som forundrer forskerne, så det er ikke noe jeg tar ut av løse luften. Det som derimot kan se ut til å ha dukket opp fra løse luften, er den hjernen vi har i dag. Ikke noe annet jeg kan komme på kan sammenlignes med dette. Ingen skapning har dukket opp fra havet og blitt landdyr. Ingen har gått motsatt vei, fra land til hav. Dyr, fisk og fugler lever og jakter, spiser og parrer seg, alle på tilsynelatende samme måte som for millioner av år siden.

Rav bekrefter deler av dette

Rav er fossil kvae, og dannes i havet. Prosessen er antatt å ta fra 30-50 millioner år. For 30-50 millioner år side var myggene mygger. Trebukkene var trebukker. Edderkoppene var edderkopper. Dette nevnte jeg over. Her er noen eksempler, der edderkoppen på jakt påståes å være 100 millioner år gammel:

Rav mygg

Trebukk rav

Edderkopp på jakt

12000 år gammel kultur bak fenomenal byggekunst i Tyrkia?

Denne er antatt å være 10-12 tusen år gammel, og er en del av et stort arkeologisk funn i Göbekli Tepe i Tyrkia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Göbekli_Tepe

gobeklitepe_nov08_2

375px-GobeklitepeHeykel

gobeklitepe_nov08_520

gobeklitepe_nov08_3

gobeklitepe_nov08_4

Disse bildene linket jeg fra Smithsonian-instituttet, utrolig nok. Det er få institusjoner jeg misliker sterkere enn denne. Den får som regel CICERO og Bjerknessenteret til å virke som sannhetssøkere.

http://www.smithsonianmag.com/history-archaeology/gobekli-tepe.html#

Her er mer granitt. Denne gang som perfekte sfærer. Slike finnes flere steder, men det for greie seg med utgavene fra Costa Rica denne gang. Klikk på linken under:

https://www.google.no/search?q=Stone+spheres+of+Costa+Rica&client=opera&hs=yrg&channel=suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Ku1-Uvi7B8eE4gThhoAo&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=608

Legger ut tre smakebiter:

Granittsfærer1

Granittsfærer2

Granittsfærer3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
palelnan
palelnan
13. januar 2015 11:35

Murene i Cusco og i Ollantaytambo er sannelig interessante saker. Jeg har ennå ikke sett en eneste forklaring som er i nærheten av å være troverdig.

Noen fine filmer:
https://www.youtube.com/watch?v=Js73_4rPdFM
https://www.youtube.com/watch?v=MFU15Wo8Sxk

Occam’s razor befaler: Disse murene ble bygd LENGE før inkaene kom.