Jens Stoltenberg: – Det var før de begynte å skyte på Utøya

Denne saken ble jeg tipset om av en årvåken leser som så NRK-programmet Lindmo i går kveld. Der begikk tidligere statsminister og nåværende NATO-sjef Jens Stoltenberg det som kan være en av historiens største forsnakkelser.

Saken er oppdatert.

Lindmo var i samtale med Jens Stoltenberg og Karen Marie Berg, enken til Jens Stoltenbergs taleskriver Hans Kristian Amundsen. Da sier Jens Stoltenberg: – Det var før de begynte å skyte på Utøya. Han benyttet flertallsform. Han kunne sagt skytteren, eller ordlagt seg som NRKs tekstansvarlige gjorde, å si – Dette var før skytingen på Utøya. 

Dette er forenlig med det mange vitner på Utøya fortalte de første dagene etter 22. juli-terroren. De påsto at det var flere skyttere på øya. Avisene skrev på en fortjenestefull måte om dette, men endte senere opp med å kalle bloggere som skrev om disse vitnemålene om flere skyttere for konspirasjonsteoretikere. Politiets eneste uttalelse om dette så vidt meg bekjent er den håpløse påstanden om at det kun var to typer kalibre benyttet som våpen på Utøya, 9 mm. og .223 (pistol- og riflekalibrene), og derfor kunne det bare være en skytter. Av alt dumt som har kommet fra påtalemyndigheten etter 22. juli-terroren, tror jeg dette er det mest håpløst idiotiske.

Fra NRK-programmet Lindmo fredag den 19. oktober 2018.

Hør Jens Stoltenberg si dette i et to sekunders utdrag fra programmet:


Fra NRK-programmet Lindmo fredag den 19. oktober 2018.

I de forskjellige artiklene om loggboka til MS Thorbjørn har jeg blant annet dokumentert hendelser og påstander/vitnemål som tyder på at det ble fraktet mer enn én skytter/terrorist til Utøya. Andre bloggere har pekt på det de mener er annen dokumentasjon på at ABB ikke var alene om ugjerningen på Utøya, men jeg har ser ikke på dette som veldig overbevisende. Kom gjerne med kommentarer om det dere mener er viktig å ta i betraktning angående muligheten for flere skyttere.

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

45 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Erling
Erling
20. oktober 2018 13:39

Denne posten skjønner jeg ikke hva du mener Jostemik.
total forvirrende

Erling
Erling
20. oktober 2018 13:53

Å, det gjelder fler eskyttere?
Det burde du skrevet.
For det står ittn’o i innleget ditt, eller hva jens sier, om at det var flere skyttere

Anita
Anita
20. oktober 2018 14:25

Får ikke åpnet, virker det ikke på tlf ?

Fjellberg
Fjellberg
20. oktober 2018 15:32

Det ble vel ikke skutt fra disse SVARTE helikopterne som på et tidspunkt hang over Utøya den 22. juli 2011, så det kan ikke være disse Stolten inkluderte i sitt «de»:
https://postimg.cc/0rSS7886
https://postimg.cc/94VwhkKL
Jeg mener jeg ser to sniper-våpen stikkende ut av dette svarte helikoteret. Et svært kikkertsikte framkommer tydelig. Den ene skytteren bør være lett gjenkjennelig for enkelte…:
https://postimg.cc/bGQMGZ6z

Jeg henger meg litt opp i dette med at helikopterne er svarte. Makkverkrapporten fra «22. juli-kommisjonen» nevner bare at utenom ambulanse- og redningshelikoptere, og to sivile «rekvirert» av «de presstituerte» (massemedia), så var det Bell-helikoptere fra «Forsvaret» som «assisterte». Hvor mange svarte helikoptere har «Forsvaret»? Noen av dere som vet det?

aarseth
aarseth
20. oktober 2018 18:57

hei Fjellberg, har ikke sett disse bildene før. fortell litt mer. kan dette dokumenteres, ev kan disse bildene brukes som bvis osv. Er det dato og klokkeslett på disse (mest sansynlig digitale) bildene? Eg veit at vitner/ Naboer til Utøya har fortalt om svarte helikopter som farter forbi. Video ligger ute på youtube, på Gaarder sin profil på youtube.

Fjellberg
Fjellberg
20. oktober 2018 21:37

Hei Aarseth, jeg tror jeg fant fram til disse bildene via en av mange lenker på dette nettstedet, det er ikke alt jeg husker å notere meg eller har hatt tid til å dokumentere opphavet til. Men fotografens navn la jeg inn på bildene. Ser ut til å være en svenske. Det må være mulig å få kontaktet ham og spørre om klokkeslett for bildene. De har han helt sikkert, og det er høyaktuelt!

Jeg har også kopi av en video som en busspassasjer på veg forbi Utøya tok da bussen sto i køen der mens det sto på som verst og ambulansene hyler forbi med blålys. Den har også glimt av et svart helikopter. Er det den du har sett? – Skal prøve å finne den igjen på nettet, ellers så kan jeg legge ut bilder fra den.

Hei Jostemikk, takker for den bilde-forbedringen. Hvordan klarte du det?
Tror heller ikke bildene har så stor relevans for tema for din artikkel, men mente bildene burde spres videre så fort som mulig, og at det passet sånn noenlunde å gjøre det her.
Været da bildene ble tatt har bedret seg kraftig fra da skytingen skjedde. Ser ut for at skydekket har hevet seg. Så det tyder på at dette var senere på kvelden, en god stund efter at ABB var arrestert av Beredskapstroppen som til slutt kom fram.
Verdt å merke seg i forhold til temaet her er at den ankomne Beredskapstroppen heller ikke løsnet ett skudd på Utøya.

2Q11
20. oktober 2018 22:20

Verdt å merke seg i forhold til temaet her er at den ankomne Beredskapstroppen heller ikke løsnet ett skudd på Utøya.

https://www.dt.no/nyheter/utoya/nyheter/horte-skudd-etter-pagripelsen/s/2-2.1748-1.6398970

Anne-Mari
Anne-Mari
21. oktober 2018 01:58

Kjell Rune Wiik
Kjell Rune Wiik
21. oktober 2018 02:06

Det er noe annet som også har fanget min nyskjerrighet og forundring .
Det gjelder de tre soldatene som fjerner en vaier/ ledning umiddelbart etter eksplosjonen , det er ikke snakk om å lete etter eller hjelpe skadde , nei dem fjerner den «kabelen» for så å forsvinne fra åstedet .
Vil tro at dem aller fleste hadde prøvd å hjelpe på en eller annen måte bare man hadde kommet over sjokket .
Har ikke hørt noen andre kommentere dette .
Regner med det er flere som har sett videoen av de tre soldatene .

BmOnline
21. oktober 2018 08:45

Helt klart var det flere skyttere på Utøya den 22. juli 2011.

Bildene som er meget aktuelle i denne sammenhengen avslører at ABB ikke var aktiv i massakren, ergo var det andre skyttere som bidro. Det er derfor ingen tvil om at man også kjenner identiteten til den skytteren som står i vannkanten og skyter- mens han blir filmet av Nrks videoteam. Før dette bildet ble lagt ut på mediene har en NRK medarbeider (GH) tuklet med oppløsningen, så man ikke STRAKS skal gjenkjenne skytteren. Men er det slik at man ikke ser at denne mannen som skyter er en eldre kar, en snauskalle med krumning i nakken? Klikker dere på bildet, så ser dere tydelig at det overhodet ikke er ABB, han er en liten pusling i forhold til ABB. Nå kjenner en venn av meg denne mannen meget godt- og han er Major i Forsvaret- og har vært ute i mange operasjoner slik Grete Faremo uttrykker det. Hvor lang tid skal man lyve om hvem som stod bak drepingen på Utøya?

Det er forresten mange som hevder at det var flere skyttere- og faktisk så mange som 3-4 stk.

http://bmonline.no/forum/viewtopic.php?f=11&t=28

BmOnline

Fjellberg
Fjellberg
21. oktober 2018 09:43

Den er grei, 2Q11, min påstand om null skudd fra Beredskapstroppen var feil, men hadde vært riktig hvis jeg hadde føyd til følgende presisjon:
«inntil de hadde arrestert ABB, og i omkring en time fra da» 🙂
Takk for påminnelsen. Det hadde jeg lest en gang, men glemt.

Her er nettsiden der jeg fant bildene av bl.a. de svarte helikopterne over Utøya:
http://niclashammarstrom.com/stories/utoya/#image-8

Hilmar Bastesen
Hilmar Bastesen
21. oktober 2018 12:45

Hvem var DE som begynte å skyte på UTØYA

Fjellberg
Fjellberg
21. oktober 2018 16:10

Jostemikk skrev:

De tre soldatene som kommer gående og løfter kabelen er de tre unge MP-soldatene som det finnes flere bilder og filmsnutter av mens de hjelper til med å bandasjere folk som var skadd av knust glass fra bygningene.

Og hva så?! Noe måtte de jo finne på da de all hast hadde utført ordren om å fjerne kabelen. Tviler også på at det var de samme MP-soldatene, og ikke andre fra deres tropp. Men det betyr null og niks om det var de samme.

Den filmen som oftest viser dem i forbindelse med kabelen, en kabel jeg tror kom fra TV2-bilen,

«tror kom fra TV2-bilen» – helt utolig at du kan tro det! At TV2, før støvet har lagt seg, eller seget vekk, har lagt ut en KABEL langt oppover Grubbegata, en kabel som et utrykkende TV-selskap i 2011 ikke hadde bruk for, får du forhåpentligvis ikke mange til å tro på.

Denne vidoen, hvor kort og uklar den enn er, er «the smoking gun» for at ABB ikke alene sto bak terroren. Den viser med all tydelighet at MP-soldatene hadde en ordre om å fjerne kabelen som lå der, og at de var i en nesten panikk-modus mens de gjorde det. Kroppsspråket deres forteller dette helt overtydelig.
Dette var ikke militært område, og MP-soldatene hadde ikke noe som helst med å hindre, og jage media (TV2) vekk fra området!!! Det hadde de selvsagt ingen som helst fullmakt til, og på det stedet og tidspunktet var det heller ingen foranledning til dette. En slik myndighet er det kun eventuelt politiet som har.

IKKE dermed sagt at disse MP-soldatene, heller ikke deres avdelingskommandant, eller avdelingsleder, var bevisste deltakere i terroraksjonen. De var «bare» med på en «terrorøvelse» i Regimekvartalet – der Beredskapstroppen for sin del nettopp (20 minutter før) hadde sagt seg ferdig med øvelsen – hvor det til deres sjokk og panikk gikk av en kraftig bombe. – Sannsynligvis hadde de selv tidligere lagt ut kabelen, som var blitt tilkoplet en fake-bombe som de nå trodde var gått av.

MP-soldatene er opplagt blitt utnyttet/misbrukt av de mektige krefter som sto bak terroren og som sto bak ABB.

er av så dårlig kvalitet at det er umulig å identifisere dem,

Vell, ikke ganske. For dem som kjenner dem, er de nok lett gjenkjennelige.

Disse tre soldatene er redegjort for, blant annet på et Forsvars-forum. De ble navngitt der også.

Hehehe, ja, hva skulle de gjøre, annet enn å komme med en dekkhistorie og «hide it in the open«?
Men det er sikkert en grunn til at den redegjørelsen for lengst er sporløst forsvunnet fra nettet…

Beklager at jeg ikke klarer å finne igjen den krystallklare filmen som viser det jeg påstår her.

Tror du kan spare deg, Jostemikk. Å identifisere disse MP-soldatene er ikke godt for noe, og ville bevise ingenting.

Krakilsk
Krakilsk
22. oktober 2018 06:03

La merke til rykningene i munnen til Anne i det DE ble sagt,hun vet…

NY1
NY1
22. oktober 2018 12:07

Legger ved link til kort artikkel på ny1.no Her er ihvertfall intervju med han svenske lastebilsjåføren som hardnakket påstår det var flere skyttere, samt intervju med overlevende som mente det samme. Samt at det ble nevnt at det skulle komme to skytere til «Pedersen blir fortalt av andre i båten at ABB har sagt det kommer to til. »

Ny1.no Tilbakeblikk: Utøya-massakren, hadde ABB medhjelpere?

Bjørn Høiberg
Bjørn Høiberg
22. oktober 2018 13:00

Dette er den desidert beste skriveren/journalisten jeg har vært borti på norske plattformer, uten tvil!
Du gjør en enormt imponerende og ikke minst seriøs jobb, som er så viktig i dagens samfunn, som er druknet i kynisk retorikk og en vanvittig arroganse fra den elitistiske corpocraziaen.
Enormt godt jobba, enormt?

Fjellberg
Fjellberg
22. oktober 2018 14:23

Hvis det fortsatt er noen her som ikke har sett «the smoking gun» for at ABB ikke alene sto bak terroren, så kan de se videoen her:

Stargazer
Stargazer
22. oktober 2018 21:39

Video nr 2 fra ny1.no er vanskelig å forstå noe av. Han som snakker så ikke gjerningsmannen, men gjenforteller det han har blitt fortalt, er det slik å forstå? I det de snakker om «tre stykker» så kan det virke som at han henviser til noen som så en gjerningsmann, og ikke at det var tre «politi». Virker som han ikke helt fikk med seg spørsmålet om «tre stykker som skøyt?», egentlig. Og kompisen snakker om Trondheim dialekt og maske? Bare kaos og babbel. Førsteinntrykket når jeg så denne var at han sier det er tre skyttere men jeg tror ikke det er det han mener.

2Q11
22. oktober 2018 22:45

La merke til rykningene i munnen til Anne i det DE ble sagt,hun vet…

Helt enig i at hun vet Krakilsk, rykningene er psykologi som gir fysisk utslag..
Nyhets»ankere» og «talkshowverter» i inn- og utland er absolutt med på terrornotene. Svikere er et mildt uttrykk.

Video nr 2 fra ny1.no er vanskelig å forstå noe av.

Helt enig Stargazer. Personlig tror jeg den er iscenesatt slik med vilje og at konspirasjonen er større enn noen vil tro.

 Jeg minner om at dette er flere minutter etter eksplosjonen, og ambulansene er allerede på plass nede i krysset ved Akersgata.

Helt uenig Jostemikk. Også denne videoen er vanskelig å forstå noe av. Hvordan havnet (plantet?) den på internett originalt?
Jeg har studert problematikken opp og ned og fram og tilbake. Lagt ut masse kommentarer både på Ny.sp. og her hos Jostemikk. Konklusjonen er at noe må være forfalsket. Og det er lett å vise, men da må en studere andre mer reelle filmopptak. De vil vise at ingen ambulansekjøretøy er i Akersgata før nærmere 15 minutter etter smellet(mener jeg å huske, har ikke materialet foran meg nå). På den tiden etter smellet var jo de aktuelle gatene fylt opp med folk. Klippet med MP-soldatene viser folketomme gater, bortsett fra to løpende mørkt uniformerte personer (en med ark i hånden) som også er å se 100 meter (?) tidligere på et tidlig tidspunkt i YT videoen » Seconds after the bomb attack in Oslo july 22nd 2011″.

Hans Gaarder
23. oktober 2018 19:21

Overlevende fra Utøya: Det var flere personer som skjøt på Utøya
https://youtu.be/ZLDyCN4oRIY

Vitne på landsiden: Det var flere som skjøt på Utøya https://youtu.be/LLgqcy2YVY8

Fjellberg
Fjellberg
24. oktober 2018 01:44

Jostemikk kommer med svært bastante påstander og teorier både herane og derane, som han ikke engang gjør forsøk på å argumentere for på en fornuftig og saklig måte.
Jeg speider efter mulige motiv, men har ikke lyst til å nærme meg dem jeg synes å skimte…

Jostemikk skrev bl.a.:

Jeg minner om at dette er flere minutter etter eksplosjonen, og ambulansene er allerede på plass nede i krysset ved Akersgata.

Jostemikk «minner om» noe ingen har bevist og som åpenbart ikke er sant ut fra kjente bevis.

2Q11 svarte ham:

Helt uenig Jostemikk. Også denne videoen er vanskelig å forstå noe av.
[…]
ingen ambulansekjøretøy er i Akersgata før nærmere 15 minutter etter smellet (mener jeg å huske, har ikke materialet foran meg nå). På den tiden etter smellet var jo de aktuelle gatene fylt opp med folk. Klippet med MP-soldatene viser folketomme gater

‘Just presis’, 2Q11! Folketomme gater! Så MP-soldatene må nesten ha vært der umiddelbart. Og de hadde det travel, veldig travelt; Kom delvis løpende og fektende(!) bort mot Gruppegata. Tok seg ikke engang tid til å lukke døren i den hvite kassebilen (bil innleid i høve ‘terrorøvelsen’?) vi kan se på venstre side lenger ned i gaten, som MP-soldatene høyst sannsynlig satt i da det smalt.

«ambulansene er allerede på plass nede i krysset ved Akersgata»

NEI, det var de nok ikke. På aktuelle video kan man muligens skimte én ambulanse (en muligens gul bil) tydeligvis på veg ned Akersgata. – For alt hva vi vet kan dette være en amulanse som hadde fått et oppdrag før smellet og var på veg fra Ullevål sykehus til frimurer-borgen tvers overfor stortingsbygningen for å hente en høytstående frimurer med hjerteproblemer…

Hans Gaarder skrev:

Overlevende fra Utøya: Det var flere personer som skjøt på Utøya
https://youtu.be/ZLDyCN4oRIY

Dette er en ungdom som tydeligvis ikke er helt ute av sjokktilstand. Kan ikke legges vekt på. Og han sier at han bare så én som skjøt. Men hadde vistnok hørt at det var 3…

Hvis dette er det beste du bygger din tro på, Hans Gaarder, om at det var flere som skjøt, da blir jeg alvorlig betenkt hva angår din troverdighet…

Vitne på landsiden: Det var flere som skjøt på Utøya https://youtu.be/LLgqcy2YVY8

Se mitt innlegg om dette her:
https://www.jostemikk.com/om-politiets-tidlige-pastand-om-at-abb-var-alene-pa-utoya

Stargazer
Stargazer
24. oktober 2018 07:13

Noen som vet mer om dette 8 timer lange første intervjuet som forsvant fra høyt oppe i etasjene i politiets egne lokaler i løpet av kvelden/natten? Det kan ikke ha vært vanskelig å finne ut hvem som var tilstede og hvor de var i bygningen. Hvis de da hadde noen systemer for adgangskontroll. Det har de fleste seriøse bedrifter med mer enn fem ansatte.

«Det 42 sider lange avhøret ble stjålet fra et låst kontor i Politihusets sjette etasje mellom klokken 21 den 23. august og klokken 8.35 den 24. august 2011.» https://www.nrk.no/norge/breivik-avhor-pa-avveie-1.11683158

Terje
Terje
27. oktober 2018 22:22

Var nok en av de mange som satt sjokkert å kun stirret på TV den 22. juli, etter å ha ringt familie og venner i Oslo/omegn og visste at de var uskadd.
Jeg var ganske sikker på at vi stod ovenfor ett betydelig angrep, og at dette var første handling. Så kom der varslinger om skyting på Utøya. Responstiden dit var ufattelig treg. Sjekket først lenge etterpå avstanden mellom Oslo og kaia, og forstår at noe beredskapsmessig må ha gått fryktelig galt den dagen. Skal innrømme at jeg trodde det var en eller annen gal Islamist som hadde sprengt en bombe i Oslo, men forstod at det ikke var krig eller «vanlig» terror når meldingene om Utøya begynte å komme på TV. Ble ganske forferdet over å se at media var på plass i lufta, før politi. Sitter den dag idag og lurer på hvorfor ingen plukket opp en politi med eks. Sniper-rifle opp i helikoptret for å skyte den eller de som skjøt på ungdommene? Å se på politiet med den gummibåten var bare tragisk. Alt beredskapsmessig den dagen feilet, kunne det se ut som. Satt handlingslammet foran TV som sagt den dagen, og det var omsorgssvikt mot yngste barnet som knapt fikk mat. At man først tenkte terror eller krig, og dernest blir lammet, er nok normalt. (Og formålet med Terror..) Men at dette var ett Solo-show, ja det får jeg ikke til å stemme. Ifølge noen skulle Gro Harlem Brundtland være på Utøya den dagen. Nå i ettertid kan det virke som om de eneste voksne på øya var hun på hovedhuset, sikkerhetsvakten og Eskil Pedersen. Sistnevnte stakk jo som kjent av med den eneste båten på øya?!?!
Kan ikke forstå hvordan det var mulig for en person å klare å gjennomføre dette uhyrlige på så kort tid. I dagen etterpå var hele landet i sjokk kanskje, og vonde sår om dette var vonde opprippere. Først flere år etter ble jeg oppmerksom på antydninger om at den offisielle forklaringen ikke holder mål, og jeg er åpen for at denne historien mulig har en del huller. Etter å ha sett filmen, sitter jeg igjen med en sterk følelse av at verden utenfor oss skal bedras igjen, for der Norge møtte «hatet» med blomster, ble filmen om sannheten om 22. juli 2011 en forsatt sensur av virkeligheten. At AUF lederen beordret flukt fra øya er en skandale utelatt fra historien. Det andre merkelige er at der ikke var en eneste om så fylkespolitiker tilstede akkurat den dagen. Jeg kan godt forstå enkelte som døpes konspiratorikere, at der er tvil. Jeg tviler på at vi vet sannheten om denne tragiske dagen der ungdom ble drept, før livet er levd to tiår.

Erling
Erling
28. oktober 2018 15:34

Helge Luårs ble intervjuet på vegne av NIPU av både RT (russisk TV ) og TV2
TV2 klippet er ‘forsvunnet’,.. selvsagt, for det er så anti-PK som det går an.
Her fra Russian Televison ( RT)

https://youtu.be/hvpZhjSNnAM?t=33

Hans Gaarder
16. november 2018 01:03

Her er en samling vitnemål som sier det samme – at det var flere som skjøt på Utøya…

Poirot
Poirot
7. februar 2019 10:10
Reply to  Jostemikk

Legg også merke på hennes reaksjon…

OneEyed
OneEyed
25. januar 2020 21:42

Stolten måtte nok fortelle det. Han glipper ikke på den måten. Det er gjort med 100 prosent overlegg. Våkn opp! Takk for det viktige arbeidet du gjør.