Diverse hendelser i regjeringskvartalet den 22. juli 2011

Det er enkelte beskrevne hendelser og en ting jeg selv opplevde den 22. juli 2011 som jeg håper noen kan hjelpe meg å finne opplysninger om.

Mobilnettet sviktet rett før eksplosjonen ved Høyblokka i Oslo

Dette kan være viktig, for det finnes måter å legge ned tilgangen til både Internett og mobilnett. Det finnes tilsvarende hendelser i forbindelse med forskjellige terrorhendelser. En av dem som ble hardest skadd av de som overlevde bomba i Oslo hadde dette å fortelle, og jeg siterer alt om dette vitnet fordi hun også spiller en viktig rolle i noe annet jeg undres over:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-rettssaken/stod-utenfor-bilen-da-bomben-eksploderte-jeg-hadde-englevakt/a/10073464/

Etter Vestli leste aktor Inga Bejer Engh opp politiavhøret til en 47 år gammel kvinne som befant seg ved fontenen ved høyblokka, på siden mot Akersgata da det smalt. Hun var på vei mot busstoppet som ligger i denne gaten.

– Hun dro for å ta 37-bussen, og dette har plaget henne i ettertid. Tidligere hadde hun ikke tenkt på at det kan få konsekvenser å velge én vei fremfor en annen, leste Engh opp.

47-åringen skrev en melding til datteren mens hun gikk mot busstoppet, men det var noe galt med nettverket, så meldingen ble aldri sendt.

– Plutselig smalt det… Hun forsto ingenting, tenkte at det var et jordskjelv eller noe. Det var som et mareritt, leste Engh opp.

Da kvinnen så nedover sin egen kropp så hun alvorlige skader.

– Hun var i sjokk og det smalt i ørene. Hun syntes det er ekkelt å tenke på hvor nære hun kan ha vært, leste Engh opp.

47-åringen fikk omfattende skader på kroppen, særlig i brystet.

Av hensyn til det 47-årige vitnet har VG valgt å ikke navngi henne. I dagens VG er det publisert et bilde fra fontenen, hvor 47-åringen befant seg. På den andre siden av fontenen – åtte meter unna – døde en kvinne.

Så til det andre jeg lurer på angående denne kvinnen. Jeg har nevnt deler av dette tidligere, og siterer fra det:

https://www.jostemikk.com/de-ikke-eksisterende-hardt-skadde-pasientene-del-2/

Når det gjelder den hardt skadde Tone Maria With, har jeg valgt å holde henne utenfor i dette innlegget. Årsaken er at hun ikke kan ha befunnet seg der tiltalebeslutningen skriver at hun befant seg, i fonteneområdet på Einar Gerhardsens plass. Det finnes mengder av filmer og fotografier som dekker hele dette området, og hun er umulig å se. Jeg tviler ikke på at hun ble skadd på den av tiltalebeslutningen beskrevne måten, men dens beskrivelse av hvor hun befant seg må bero på en misforståelse.

Her er fra tilbalebeslutningen:

http://docplayer.me/6909005-Tiltalebeslutning-statsadvokatene-i-oslo.html

Tone Maria With, født 17. juli 1964

Hun befant seg nær fontenen på Einar Gerhardsens plass, og ble påført omfattende sårskader i hodet/ansiktet, brystet, armer og ben, brudd i hodeskallen og ansiktsknokler og skader i begge ørene. Pulsåren til venstre overarm ble kuttet, og det oppsto skader på nerver, muskler og sener i samme arm. Skadet vev måtte fjernes fra brystet. With var innlagt ved Oslo universitetssykehus fra 22. juli til 26. august 2011, hvor hun gjennomgikk flere operasjoner, blant annet for å fjerne splinter.

Vi ser at både statsadvokatene i Oslo og VG i referatet fra vitnemålet under rettssaken fastslår at With befant seg ved fontenen på Einar Gerhardsens plass. På motsatt side av fontenen der en kvinne omkom.

Fontenen Einar Gerhardsens plass 22. juli 2011
Skjermbilde fra filmen til Johan Christian Tandberg, og denne scenen ble filmet kun 2-4 minutter etter eksplosjonen. Vi ser to personer ved den omkomne, men verken andre skadde eller mennesker som forsøker hjelpe til.

Området ble omfattende filmet og fotografert i minuttene etter eksplosjonen, og det finnes svært mange fotografier fra området som viser hvor mennesker ilte til for å hjelpe de skadde og undersøke den omkomne, og With er ikke å få øye på. Dette er forvirrende, og kan muligens forklares av noe annet hun fortalte, dette ifølge aktor Inga Bejer Engh og VG, selv om dette også øker forvirringen ytterligere:

Etter Vestli leste aktor Inga Bejer Engh opp politiavhøret til en 47 år gammel kvinne som befant seg ved fontenen ved høyblokka, på siden mot Akersgata da det smalt. Hun var på vei mot busstoppet som ligger i denne gaten.

– Hun dro for å ta 37-bussen, og dette har plaget henne i ettertid. Tidligere hadde hun ikke tenkt på at det kan få konsekvenser å velge én vei fremfor en annen, leste Engh opp.

47-åringen skrev en melding til datteren mens hun gikk mot busstoppet, men det var noe galt med nettverket, så meldingen ble aldri sendt.

Vel, fontenen ligger ikke på Akersgata-siden av Høyblokka. Imidlertid er det riktig at stoppeplassen for 37-bussen ligger i Akersgata. Vi har imidlertid omfattende dokumentasjon for dette området, både på film og bilder, og hun var ingen steder å få øye på der heller. Den mest spesifikke forklaringen kan imidlertid ikke misforstås. Hun befant seg på motsatt side av fontenen i forhold til hun som omkom der, 8 meter unna, og den ligger på Einar Gerhardsens plass. Der syntes verken hun eller hjelpemannskaper. Både aktor og VG kan ha misforstått, og kanskje hun var på vei, for eksempel fra Olje- og Energidepartementet, over Einar Gerhardsens plass på vei mot lobbyen og gjennomgang i Høyblokka til busstoppen på Akersgata, men det forklarer ikke at hun ikke finnes ved fontenen. Hun finnes forståvidt ikke særlig mange andre steder heller, for å si det slik. Har noen kunnskap om dette og kan gi en enkel forklaring?

Internettforbindelsen til Schibsted-/VG-/Aftenpostenhuset ble borte en kort stund

Jeg var på VGD (VG Debatt) den ettermiddagen bomba smalt. Fulgte med på klima- og miljødebatten. Ca. klokka 15:22 forsvant VGD og moderavisen VG fra lufta. For å sjekke om dette også gjaldt andre aviser, forsøkte jeg åpne nettsiden til Aftenposten, men med samme resultat. NRK og TV2 var på lufta, så dette må ha vært noe som skjedde lokalt rundt regjeringskontorene. Schibstedhuset i Akersgata 45 fikk omfattende utvendige skader av eksplosjonen. Det raste store menger glass både ut- og innvendig, og dette førte blant annet til en del kuttskader på personer som befant seg der. Det som allikevel er vanskelig å forstå er hvorfor Intetnett-forbindelsen ble brutt før eksplosjonen, og hvorfor den plutselig dukket opp igjen kort tid senere. Jeg husker ikke akkurat når de dukket opp på Internett igjen, men det kan ikke ha vært snakk om mer enn få minutter. Er det noen som opplevde dette, og har dere eller andre en enkel og grei forklaring på det som skjedde? Jeg har søkt mye etter svar på dette, men klarer ikke finne noe relatert bortsett fra en i VGD-debatten om eksplosjonen. Han nevnte at Live-feeden fra VGs Tour de France-sending forsvant, og jeg mener å huske at også han nevnte klokkeslettet 15:22, men her kan jeg huske feil.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

18 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
2Q11
5. august 2016 16:10

Hei Jostemikk, takk for at du står på. Bare en foreløpig første tanke,
vi skulle hatt større visshet om bomben(e)s natur. Jeg tror vi må se alt i sammenheng, som jordskjelvet i ABB/Åstas bakgård 21. juli, kablene i regjeringskvartalet, manglende internett/nett,
vinduglass som fyker ut av y-blokka med mere.

Torstein Viddal
5. august 2016 16:10

Jeg var i alle fall i sentrum og på nett hele ettermiddagen via mobil med Telenor–abo. I likhet med deg opplevde jeg ingen brudd på min linje. Var ikke innom VG etc, så det kan jeg ikke uttale meg om.

Lars
Lars
5. august 2016 16:24

Det er 2 basseng mot Akersgata. Kanskje de bruker fontene i stedet for basseng. Det sildrer vel litt vann ned på sidene. Bombemann nr 2 gikk ut i dette vannet på venstre siden. På høyre siden var det den høyreiste mannen som skiftet og tok med seg sykkelen sin og forsvant.

Lars
Lars
5. august 2016 21:58

Ja er noe som ikke stemmer.

Sett denne dokumentaren hvor 2 brannmenn har falt ned i hull i mellom etg i regjeringsbygget. Kraften til bomber går nedover derav bombekrateret. Men hvis det er hull imellom etg kan det ha vært plassert sprengstoff inne i bygget også.

https://tv.nrk.no/program/MDDP12000616/2207#

Lars
Lars
5. august 2016 23:06

Nei det stemmer ikke i det hele tatt. Vi har fortsatt mye gravearbeid igjen

og det brøt ut brann i statsministerens kontor (høyblokka) og i Olje- og energidepartementet (R4)

Merkelig at de 2 viktigste kontorene med arkiver tok fyr og ikke noen andre kontorer.

Stargazer
Stargazer
5. august 2016 23:22

Glassrutene som spruter utover er enkelt forklart, og det har jeg gjort.

Dette betyr vel ikke at det absolutt ikke kunne være sprengstoff som gikk av inne i bygget? Jeg har ikke studert hvordan det ser ut når bomber går av inne i et bygg, men jeg vil anta at glass fra vinduene ville sprutet utover.

2Q11
6. august 2016 01:31

Det ser ut for meg av bilder og film at det kan stemme at vinduene spruter utover på grunn av under trykk på utsiden og ikke på grunn av overtrykk på innsiden. Men det betinger en langt mer hurtigeksploderende bombe enn en med gjødselbasis, tror jeg. Jeg er enig i Jostemikk sine konklusjoner i det andre av hans innlegg i dag om krater og glassruter. Men også på dette området er det langt mer å utforske, og en bør ikke utelukke avanserte sprengningsmetoder(militært). Stikkord kan være Haarp(som på Åsta 21.juli), im/eksplosjon, nukleære reaksjoner og kombinasjoner av disse. Husk at når jeg kommer med sære innspill og synspunkter så kan det enten være fordi personen bak 2Q11 er fjern og sær, eller at sannheten er det..
.

2Q11
2Q11
6. august 2016 19:51

Mobilnettet sviktet rett før eksplosjonen ved Høyblokka i Oslo

Internettforbindelsen til Schibsted-/VG-/Aftenpostenhuset ble borte en kort stund

Her får jeg 2+2=4
HAARP227.jpg
http://postimg.org/image/6h0s4no3l/

Tom Rosland
5. desember 2016 18:34

Hi Jostemikk !
Har laga en blog om og med 22 juli 2011har laga en video om mannen med kofferten .videoen gar seint med har tatt den opp med i slow motion så det ser letter hva det går i så har eg laga en Sway om 22 juli.

Mvh Tom

Eia
Eia
20. februar 2018 23:08

Et lite notis: det var en jente som skrev at livefeeden fra tour de france forsvant.

Det var meg!

Eia
Eia
21. februar 2018 17:48

Hei igjen! Jeg finner ikke igjen innlegget, men mener på det kan ha vært 15.24?? Kan det være riktig? Evt 15.22 eller 15.23.. men 15.24 kjennes riktig ut for meg.