Enden av Y-blokka – Noen som vet hvem denne mannen er?

I Ny video avslører mer om terroren i Oslo den 22. juli 2011 så vi to diffuse menn stående ved enden av Y-blokka ut mot Johan Nygårdsvolds plass. Jeg tenkte på dem som Pompel og Pilt grunnet høydeforskjellen, samt at han som var lavest så ut til å være stappet med ting under klærne/uniformen. Et viktig poeng i den saken var at de to først forsøkte jage vekk en fotograf som ble nærgående, før de sekunder senere selv ble konfrontert av en politikvinne. Da tok de faktisk et raskt skritt bakover. Her er et bilde fra videoen. Han som er markert med pila er han som styrtet fram og jaget fram det som sannsynligvis er en av de to til venstre på bildet ikke så lenge før denne scenen:

To menn ved enden av Y-blokka i Regjeringskvartalet den 22. juli 2011 til venstre på bildet.

Her er et annet bilde, denne gang fra videoen som avslørte den andre bombemannen da han ble konfrontert av to vitner. Her ser vi de to stående sammen med en tredje mann, og denne ser ut til å bære på klær/utstyr:

To mørkkledde uniformerte menn ved enden av Y-blokka, samt en med lyse, vanlige klær, bærende på noe.

Det har sirkulert et bilde hos De presstituerte som nesten viste dem, men det var beskåret på høyre side. Nå har jeg funnet det opprinnelige bildet. Det viser dessverre bare Pimpel-figuren av de to mørkkledde, men kan også fortelle mer. De på bildet over virker å være et trekløver, og det står kanskje en fjerde mann og holder kontakt med dem på fortauet av Akersgata, nær ved der DHS-bilen dukket opp tidlig i hendelsene.

bombemann

bombemannen-med-kontakt
De to i hver sin ende av markøren og mannen som bærer på noen effekter virker å være koblet sammen på dette tidspunktet noen få minutter etter eksplosjonen i Oslo.
bombemannen-2
På alle de bildene/videoklippene jeg har av den mørkkledde mannen holder han høyre hånd opp mot hodet. De to på bildet virker å kjenne hverandre, eller være i kontakt i dette tidstrommet.

Er det noen som har sett den mørkkledde mannen i annen forbindelse med 22. juli-hendelsene, eller vet hvem han er? Skulle gjerne hatt et tilsvarende godt bilde av den «trinne» mørkkledde, men det er ikke å oppdrive.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Gøril With-Hanssen
Gøril With-Hanssen
18. september 2016 18:10

http://media.gettyimages.com/photos/people-tend-to-an-injured-woman-at-the-scene-of-an-explosion-near-picture-id119583362

Dette er et virkelig bilde av en som ble hardt skadet. Bildet er av Tone Maria With og hun hadde mange operasjoner på Aker sykehus. Har ikke funnet andre bilder av henne noen steder.

jan fjerstad
10. januar 2017 02:14

Takk for gode artikler Jostemikk . Har delt bilde » , men stusser på en ting da tenker jeg på bildet av personen med helhjelm som ser seg tilbake og det som slår meg er at det mennesket ikke ser ut som en man < i så fall ikke en som er trent og attpåtill har gått på anabole steroider " den per m hjelm som har pistol. Noe med bevegelsen el måten figuren ter seg på og veldig spinkel. Men det er pokkers så irriterende bilder av åvervåkingskameraet nå vet ikke jeg om det er explosjonens skyld men skulle ikke tro at det er tillfelle , da en kamerat av meg fikk bot for noe han ikke skulle ha gjort på en off plass ikke noe allvorlig men han fikk en bot og de sendte et kornete bilde sammen med boten og han tenkte å snike seg bort fra boten og nektet da fikk han et veldig klart bilde ja det kunne ikke vært klarere og han ble bedt om å komme til konfrontasjon ang det nye bildet eller vedta boten og han vedtok ."Bildet var akkurat det samme og du kunne telle hårene han ikke har så mange av og tatoveringene ned til minste detalj så hvorfor kommer ikke de viktige bildene i sånn kvallitet ? Er det bare jeg som ikke synes bildet av helhjelmmann\kvinnen ikke ligner og hvorfor ingen har kommet med bedre bilder , noen må jo ha hatt tillgang til dem før de eventuelt gjorde som de prøvde på i nice å destruere dem eller hva nå grunnen var .