To vitner fra Utøya

Fiat Dobloen som blir fraktet vekk fra Utøy-kaia. Den er umiskjennelig grå. Legg dessuten merke til at de har valgt å fjerne skiltet med registreringsnummeret.

Den store hvite kassebilen som politimannen kjørte til Utøykaia

I Bislet bilutleie-bilen på Utøya har jeg pekt på en del problemer angående dette med hva slags bil politimannen, altså etter påstandene ABB, kom med til kaia på landsiden av Utøya. En Opel Movano med registreringsnummer DN61610 påmalt reklame for Bislet Bilutleie sto på landsiden da Gro Harlem Brundtland tok MS Thorbjørn over til øya. Da politiet endelig fikk rota seg over til Utøya med båt, sto denne Opelen, en hvit kassebil, parkert ved siden av brygga.

I Politimann kom kjørende i en stor bil til Utøya-kaia er det dokumentasjon fra vitnet Even Kleppen som forteller at en politimann kom kjørende i en stor kassebil.

http://www.aftenposten.no/norge/Slik-havnet-de-i-Skolestua-573402b.html

Even Kleppen (32), NF: 16.30 er jeg på landsiden. En stor bil kjører ned, og en mann i politiuniform går ut. Han hadde en stor koffert og gikk bord i ferga. Jeg så på ham, det var noe med ham. Hva, forsto jeg jo ikke. På Utøya, idet jeg går til Norsk Folkehjelps leir ved Skolestua, prater han og Mor Utøya sammen.

Den bilen de påstår at Anders Behring Breivik kjørte fra Oslo til Utøykaia var ingen kassebil, og den var ikke stor. Det var en grå Fiat Doblo. Det var ikke kun vitnet Even Kleppen som fortalte noe annet. Simen Brænden Mortensen var vaktmann på fergekaia, og han vitnet under 22. juli-rettssaken. Her er hva han sa, ført i tastene av VG. Halvfete uthevelser er gjort av meg:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/terrorangrepet-22-juli-ofrene/de-skal-vitne-mot-breivik/a/10079249/

Brænden Mortensen forteller at han og vaktene satt og hørte på radio da den hvite varebilen til Breivik kom kjørende.

– Jeg så tydelig at han hentet automatvåpenet – rugeren – bak i kassebilen.

Det er altså to øyenvitner som karakteriserer bilen som en kassebil, selv om Brænden Mortensen også kaller den varebil. Mye mer interessant er at Brænden Mortensen forteller at bilen var hvit. Slikt er ikke til å ta feil av. Vi snakker altså om en stor, hvit kassebil. Det er en beskrivelse av bombebilen i regjeringskvartalet, og det er en beskrivelse av bilen fra Bislet bilutleie. Den påståtte fluktbilen var grå, og det er ikke snakk om at den bilens farge kunne forveksles med hvit. Her er et bilde av bilen da den blir tauet vekk fra parkeringsplassen ved Utøykaia:

http://www.dagbladet.no/nyheter/politiet-fant-ikke-sprengstoff-i-bilen-til-gjerningsmannen/63565706

Fiat Dobloen som blir fraktet vekk fra Utøykaia. Den er umiskjennelig grå. Legg dessuten merke til at de har valgt å fjerne/sladde registreringsnummeret. Vi kan derfor ikke få bekreftet at bilen på lasteplanet var den samme bilen som ble etterlyst da den ifølge et vitne dro fra parkeringsplassen på Hammersborg torg rett nord for regjeringskvartalet. Hvorfor fjernet/sladdet de skiltet?

Her er kort fra NRK om bilens farge:

https://www.nrk.no/norge/ved-utoya-da-bilen-ble-etterlyst-1.7769795

Et vitne ga politiet skiltnummeret til Anders Behring Breiviks grå varebil … På veien ned til den grå varebilen han hadde parkert på Hammersborg torg så flere øyenvitner gjerningsmannen … 

Politiet har også bekreftet overfor NRK at tipset fra vitnet ble mottatt kl. 15.56. Da fikk de skiltnummeret på den grå varebilen og operasjonssentralen ble varslet … 

Riksalarm – kl. 16.43 den 22. juli 2011. Det vises til medieoppslag i saken. Det anmodes at man ser etter en liten grå varebil …

I meldingen etterlyste politiet en bestemt bil over hele landet. Bilen beskrives som ikke veldig stor og gråfarget.

Politiet og derfor påtalen forteller oss at ABB dro fra Oslo og kjørte til Utøykaia med en ikke veldig stor og grå bil. To forskjellige vitner forteller noe annet, enten at bilen var en stor kassebil, og at den var hvit. Jeg minner om at den store og hvite kassebilen som havnet på Utøya i tidsrommet mellom Gro Harlem Brundlands avreise og politimannens/ABBs ankomst, ikke står oppført i skipsloggen til MS Thorbjørn. Det virker å være en utenkelig forglemmelse, og antyder at den skipsloggen de har vist oss offentlig og som i dag finnes på 22. juli-museet er en forfalskning.

Et vitne om skader som ikke er nedtegnet i tiltalen

Den 27. juli kom et annet vitne på trykk i avisene. De norske representantene for De presstituerte har så vidt jeg har klart å finne ut valgt å overse dette vitnet, men flere utenlandske aviser valgte å kjøre denne saken. Vitnet heter Jo Granli Kallset, og jeg siterer fra The Telegraph, som har samme sak som de andre, opprinnelig fra AFP. Halvfete uthevelser er mine:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8667209/Norway-shooting-July-27-as-it-happened.html

Jo Granli Kallset, a 15-year-old survivor of Utoya, has told AFP of how Breivik tricked his victims into revealing themselves:

He said ‘I am the police, there is a boat at the corner of the island’. I replied ‘Hi, we’re here,’ and two seconds later he fired on a rock in front of me. I jumped into the water. It was horrible – we were hunted down. It was a massacre, everyone was dying around me. He came up to us, he was dressed like a policeman. He had all the equipment – the walkie-talkie, the arms, everything. I swam for about an hour, and when it was nearly over, I swam towards other people who had assembled as a group and we were helped by a boat. My girlfriend, myself and two others survived.

His girlfriend was hit in the chest by a hollow-point bullet, but «she is doing well, she can walk» and «she didn’t need heavy surgery to get the bullet out – now she needs time to heal.»

Her kort fra National Post:

'It was a massacre, everyone was dying around me'

Wearing a white T-shirt, jeans and trainers outside the Ulleval hospital, Kallset was still in a state of shock — and declined to give out the name of his 17-year-old girlfriend.

Det man må legge spesielt merke til med dette vitnemålet er at Granli Kallset forteller at politimannen som skjøt ungdommene hadde en walkie talkie, og at Granli Kallset hadde en kjæreste som var skutt med hullspiss-ammunisjon i brystet, men at hun ikke var alvorlig skadet og hadde vært oppe og gått. Det var ikke nødvendig med komplisert kirurgi. Vi tar det siste først. I tiltalebeslutningen står det en beskrivelse av alle som ble skutt på Utøya. Både de som døde og de som overlevde.

http://docplayer.me/6909005-Tiltalebeslutning-statsadvokatene-i-oslo.html

En slik skade som Jo Granli Kallset beskriver at kjæresten hans hadde finnes ikke i tiltalebeslutningen, verken for noen som var sytten år i 2011 eller ofre i andre aldre. Så til dette med walkie talkien han nevner. Artikkelen kom på trykk den 27. juli 2011. Kort tid etter, den 6. august 2011, kom denne artikkelen til NRK:

https://www.nrk.no/norge/_-hadde-med-seg-walkie-talkie-1.7738517

– Hadde med seg walkie-talkie under terrorangrepene
POLITIHUSET (NRK.no) Anders Behring Breivik har i dagens politiavhør forklart at han hadde med seg en walkie-talkie da han gjennomførte terroraksjonene 22. juli.

I dagens avhør fortalte Behring Breivik også at han hadde med seg en walkie-talkie som han brukte 22. juli.

– Han sier at han hadde med seg en walkie-talkie, men han vil ikke si hvor han brukte den, eller hvor den er nå, sier Lippestad.

Dette virker å være en sak de har konstruert fordi det i utenlandske aviser ble trykket et vitnemål der en walkie talkie ble nevnt som del av utstyret til politimannen på Utøya. Det står ikke noe i Anders Behring Breiviks manifest om en walkie talkie, og den finnes heller ikke på lista over utstyr han hadde med seg til Utøya, og som ble beslaglagt av politiet. Hadde en politimann på Utøya en walkie talkie, var det sannsynligvis en annen enn Anders Behring Breivik som ble beskrevet.

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments