Noen bilder og animasjoner fra 22. juli-terroren

Det var en som spurte om jeg kunne  laste opp ei mappe med bilder jeg har samlet om 22. juli-terroren i Oslo og på Utøya. Nå gjør jeg det, men i ganske begrenset omfang. Noen bilder har jeg ikke lyst til å laste opp noe som helst sted, mens mange andre er svært like hverandre. Jeg har gransket mer enn 70.000 bilder, og svært mange av disse er forløpende fra diverse filmer. Jeg anbefaler ingen andre å gjøre den jobben. Var jeg ikke rar, så er jeg det nå etter å ha brukt opp synet for femti mennesker på noen få år.

Noen bilder viser scener jeg selv mener er av største viktighet for å forstå hva som skjedde den dagen, og da blir det kanskje litt vel mange av dem. Et eksempel er forskjellen på det som skjedde i Regjeringskvartalet og det som skjedde med «offeret» i Stockholm. Det kommer veldig mye blod ut av et levende menneske med store ytre skader. De glemte splatte-posen i Stockholm, i Oslo var det intet behov for noen slik.

Det er også tre animasjoner, slik at de kan være å finne på et sted. Det er to gamle, den sentrerte av «Garderobemannen» som Amatør1 hjalp meg med, min enkle animasjon fra filmen til Johan Chr. Tandberg som dokumenterer hullet foran lobbyen i Høyblokka, og en ny som viser et av ofrene da han går mot Høyblokka på Johan Nygaardsvolds plass akkurat da bomba går av. Han ble hardt skadd.

Jeg kunne lagt ut svært mange flere bilder, men jeg kan ikke legge ut, la oss si, 250 bilder til, hvis jeg mener at det er bortkastet tid å studere dem. Det betyr at bildene jeg har lagt ut er valgt med hensikt, med unntak av noen få som bare er viktig dokumentasjon på generell basis. For mange vil de være av null interesse og umulige å forstå, mens det for andre vil kunne være en påminnelse om hendelser den dagen som ikke ble omtalt med et ord av De presstituerte. Glede over å studere dem får ingen, men kanskje vil noen finne nytte og økt forståelse. De som har bilder de mener er av viktighet, og som ikke er å finne i mappa jeg har lasta opp, oppfordres til å legge ut lenker til disse i kommentarfeltet.

Det er ei zip-mappe på 57,1mb som blir 2,3mb større når dere har åpnet den.

Jostemikk_bilder_22._juli_2011

Her er en ørliten oppdatering med et bilde jeg glemte å legge ved. Dette bildet er fra NRKs helikopterfilm, og viser høyst sannsynlig de to første drepte, Berntsen og Bøsei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments