De bombesprengte brikkene faller på plass

Denne saken er oppdatert den 9. juni 2017.


I filmen til Johan Christian Tandberg ser vi fire interessante personer. Den ene er den rødhårede damen med stiletthæler. Den andre er den andre hjelpemannen, han jeg i en kommentar nylig har døpt til skjorteflakmannen. Den tredje er høyst sannsynlig han jeg har kalt bombemann nummer tre, mens den fjerde er ukjent. To av disse er på det sperrede Getty-bildet. La oss ta en titt.

Først en liten påminnelse. Jeg begynner med den rødhårede damen med stiletthæler, hun som plutselig dukker opp fra intet og stjeler fokus fra kameramann Ole-Tommy Pedersen og andre som oppholder seg i det området. Dette bildet er tatt ut av filmen etter bildene som kommer under, og som er fra filmen til Johan Christian Tandberg.

Den rødhårede kvinnen med stiletthæler som dukket opp og lagde voldsomt vesen av seg et lite minutts tid, før hun forsvant ut av bildet, bokstavelig talt, for godt.

Så en påminnelse om den tredje bombemannen og skjorteflakmannen. Legg merke til det hvite merket foran på høyre side av låret til den tredje bombemannen. Tilsvarende skal vi snart se på andre bilder.

Den første hjelpemannen med hvite sko, den andre bombemannen, og den tredje ved enden av Y-blokka, samt skjorteflakmannen litt lenger vest på plassen.

Så til bildene fra filmen til Tandberg. Ca. 1 min og 30 sek ut i filmen, og noen få sekunder framover. Her er ser vi skjorteflakmannen, det som trolig er den tredje bombemannen, en ukjent mann med tilsvarende mørk uniform, samt den rødhårede kvinnen med stiletthæler. Hennes jobb var å stanse to intetanende forbipasserende mørke menn, mens hun fullstendig overså de tre førstnevnte. Før jeg legger ut disse bildene uten noen flere kommentarer, det meste er allerede nevnt, legger jeg ut den kort video-snutten jeg har redigert ut av den opprinnelige videoen.


Oppdatering 9. juni 2017:

Tidligere på tidslinja den 22. juli 2011 og det som skjedde i Regjeringskvartalet, dukket to av disse karene opp ved enden av Finansdepartementet i Akersgata. Der samles de sammen med et par andre, og vi tar en nærmere titt på dette. Det første bildet er klippet ut fra videoen fra ca. 37 sekunder til 50 sekunder.

De som er markert med nummer 2 og 3 er de samme som fra bildene lenger opp i artikkelen, men jeg viser dem også her, og de bildene er tatt ut av filmen til Johan Christian Tandberg:

De to andre er hentet fra 03.02 av den første filmen:

Jeg er helt sikker på at disse har mye interessant å fortelle fra terrordagen i Oslo.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
2Q11
2Q11
9. juni 2017 10:17

Du vet svaret, vi finner samme personer i bildesekvensene dine over fra Tandbergfilmen..
De har alle et oppdrag..

hetda
hetda
9. juni 2017 17:35

Jeg har ikke kontroll på hvem er hvem her, men han som
kommer bærende på en grønn pose er vel en av dem dere «kjenner».
(0:46 til 0:54) Stusset litt på at han så den andre veien like før han kom til gruppen som sto der og «ventet» og for meg virket det som posen ble senket litt og en av de ventende gjorde en «ta imot» bevegelse.

Kim
Kim
17. mai 2018 07:11

Hva med den unge mannen i en slags hatt og grønn t-skjorte som holder mobilen opp til øret iført lilla plasthansker? Han er på vei nedover Akersgata i retning Stortinget, og kan sees i de siste sekundene av Ole-Tommys youtube-video. Det er interessant at de tre fra militærpolitiet som dukket opp i Grubbegata kort tid etter at det smalt hadde på seg den samme typen lilla plasthansker.