Hvor havnet Anders Behring Breiviks kunstgjødsel?

Når det gjelder de første vitnemålene fra naboene til Vålstua på Åsta Øst, så forteller disse noe helt annet enn det som senere ble dokumentert av fotografer på Vålstua. Her er fra Dagbladets artikkel den 23. juli 2011:

http://www.dagbladet.no/nyheter/breivik-kjopte-seks-tonn-kunstgjodsel-i-mai/63565417

Breivik kjøpte seks tonn kunstgjødsel i mai

– Vi reagerte på at han hadde mye kunstgjødsel i garasjen, sier naboene til Dagbladet.

– Kjørt rett i garasjen Her bodde han på en gård like i nærheten av Anne og Ragnar Pedersen.

Paret reagerte på at Breivik fikk levert store mengder kunstgjødsel til gården av den typen som kan brukes til å lage bomber. Gjødselet ble kjørt rett inn i garasjen, forteller de.

– Det naturlige ville vært og hatt den ute så man kunne gjødsle med den, sier Ragnar Pedersen til Dagbladet.

Vitnene er krystallklare angående dette. De reagerte på at kunstgjødsla ble kjørt rett inn i garasjen. Anders Behring Breivik hadde ikke traktor, langt mindre en med frontlesser, som må til for å løfte og flytte disse sekkene med kunstgjødsel, som hver veier 600 kilo. Dette fører med seg et stort problem, for den 23. juli 2011 tok John T. Pedersen dette bildet for Dagbladet:

http://www.dagbladet.no/nyheter/breivik-kjopte-seks-tonn-kunstgjodsel-i-mai/63565417

Så vidt jeg kan se er det fem sekker kunstgjødsel, hvilket utgjør 3 tonn. De er så absolutt ikke stablet i noen garasje. At bildet ble tatt 23. juli 2011 bekreftes av denne TU-artikkelen:

http://www.tu.no/artikler/blir-vanskeligere-a-kjope-kunstgjodsel/248188

Det er oppsiktsvekkende at nesten samme hvilke påstander man tar for seg angående 22. juli-saken, er det ingen som stemmer. Det virker nesten å være et bevisst skapt kaos. En annen forklaring, som kanskje er den enkleste, er at det skyldes en serie løgner.

3.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

24 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
2Q11
2Q11
6. januar 2017 23:48

Løgner + skapt kaos= farse
Det They oppnår ved denne taktikken er at folk bare tror og ikke vet. Kunstgjødselen havnet til slutt i varebilen i form av en bombe? Jeg tror at det meste i de linkede artiklene under er en omrørt farse. Noe sant, det meste virtuelt. Men jeg tror i den grad det virkelig sto en varebil som beskrevet på angjeldende tidspunkt så var den tom, som beskrevet her..
-Bergingsmannen, som ikke ønsker å uttale seg til NRK om saken, har forklart i avhør at han tror bilen var helt tom på dette tidspunktet. Det var en «klassisk leiebil, og helt tomt».
https://www.nrk.no/norge/breivik-trengte-ryggehjelp-1.7943533

Her står Breiviks bombebil parkert – ett døgn før bomben går av
http://www.tv2.no/a/3666384

Det er veldig bra at det finnes noen som bringer løgnene til torgs og holder trykket oppe. Nok en gang takk til Jostemikkk. Det vi vet etter alle dine 22/7 innlegg, er at løgnene florerer. Finner vi en løgn, er det som regel flere, finner vi en falsk skade, er det som regel flere. Hva om vi finner ett falskt dødsfall?

2Q11
2Q11
7. januar 2017 02:37

Det ser ut til at suppleringsgjødsel av typen 0517 står ute:
-Nøye planlagt gjødselinnkjøp
Til å lage bomben har Breivik trolig benyttet gjødseltypen 2700, som kun inneholder nitrogen, ifølge Hedmark Forsøksring. I tillegg hadde han ifølge nabo Svein Meldieseth kjøpt inn en type suppleringsgjødsel av typen 0517 med kun fosfor og kali(?!), som ikke gir noe vekst alene.
Daglig leder Harald Solberg i Hedmark Forsøksring antyder at Breivik mest sannsynlig har planlagt gjødselinnkjøpene svært godt.

— Hvis formålet var å dyrke poteter og grønnsaker er det uaktuelt å bruke kun ren nitrogengjødsel. Det har han tydeligvis tenkt på, og derfor bestilte han dette suppleringsgjødselet som et skalkeskjul for å ikke vekke unødig oppmerksomhet, sier Solberg.
http://www.aftenposten.no/norge/Naboer-sliter-med-a-forsta-575440b.html

Kim
Kim
7. januar 2017 16:12

Hva med funnet av gjødsel på låven? Ble det ikke funnet gjødsel blandet med diesel på låven på Vålstua?

«Da politiet undersøkte låven på Vålstua gård, som var leid av Breivik for å kunne konstruere bomben i skjul, fant de nok materiale til å sette sammen en ny bombe av samme størrelse.
Etter det VG Nett har fått opplyst tidligere fant politiet blant annet kunstgjødsel som var blandet med diesel på låven. Det var imidlertid ingen ferdig bombe på stedet.
– Vi hadde en unik mulighet til å teste effekten, siden det samme bombestoffet lå igjen på gården, forteller politiadvokat Christian Hatlo til VG Nett.»

Kopien av bomben som skal ha blitt detonert i Regjeringskvartalet var på 950 kg. Uvisst hvor mange av de 950 kiloene som var gjødsel, men det var i hvert fall den mengden gjødsel som skal ha blitt funnet på låven.

2Q11
2Q11
7. januar 2017 19:00

Mitt utgangspunkt er at journalistene som har satt sitt navn i artiklene og deres vitner er løgnere inntil det motsatte er bevist. Også her har det lett for å bli kommentarer på ikke saker, sakene er diktet opp. Dersom vitnene (naboene) har sett det de påstår de har sett må de ikke bare ha brukt kikkert, men droner, selv det problematisk. Eller gjemt seg bak granleggene.. Sjekk kart m.m.
https://postimg.org/image/xz3821ecd/

2Q11
2Q11
7. januar 2017 21:53

Den er grei Jostemikk. I bildemontasjen som jeg la ut link til over, så ser vi at historiene til birøkteren og regjeringen.no ikke stemmer overens. Dette er noe alle uansett tilknytning bør få med seg i sin vurdering av riktig og galt. Det kan teoretisk være en blanding av gjødseltyper i sekkene som er avbildet, men alt tyder på at birøkterhistorien er oppdiktet. I «ikke saker» kan begge versjoner være det. Ser alle det?

2Q11
2Q11
7. januar 2017 22:11

Beklager, min siste kommentar inneholder feil og trenger redigering. Bytt ut birøkter med forpakter, og historien i regjeringen.no med den i aftenposten.no. Skjerpings..

2Q11
2Q11
8. januar 2017 22:36

Du har valgt ut gal nabo.

ok, jeg tenkte mer generelt naboer til Vålstua gård, hvor observasjoner fra hus til hus i hvert fall må ha vært vanskelig(umulig?). Vitnene har dels gjort observasjonene i forbifarten eller ved besøk på gården, men noen forklaringer er ment som observasjon fra gård til gård? Og da kommer Aftenposten (med flere) meget dårlig ut i faktasjekk: 740m-100m=640m feilinformasjon. Hvorfor feilinformere?
https://postimg.org/image/w0nxdvx1f/

Kim
Kim
11. januar 2017 06:33

Hvis jeg skal forsøke å hjelpe etterforskerne med en plausibel historie der regnestykket går opp:

ABB bestilte 3 tonn kunstgjødsel hos Felleskjøpet den 27. april 2011, med levering i storsekker den 4. mai. Halvparten (1,5 tonn) var suppleringsgjødsel av typen 0517 (fosfor og kali) som ble satt ute (avbildet 23. juli) og den andre halvparten (1,5 tonn) var av typen 2700 (nitrogen) som ble satt i garasjen, for siden å bli fraktet 100 meter til låven. Halvparten av dette (0,75 tonn) ble blandet med diesel og losset inn i en Crafter varebil. Den andre halvparten, allerede ferdigblandet med diesel, ble brukt til å produsere en kopi av bomben som ble detonert i Regjeringskvartalet. Kopien ble detonert på Forsvarets skytefelt for Østlandet tilknyttet militærbasen på Rena.

Bombekopien veide 950 kilo, og den var laget av samme mengde materialer som originalen. Altså hadde originalen omtrent samme vekt. Litt mindre enn «opptil 1,5 tonn».

Det betyr at man kun trenger 750 kilo 2700 gjødsel for å lage en bilbombe på 950 kilo. Resten er diesel. Elementært…

Jeg er ingen bombeekspert, men det er vel ikke utenkelig at ovennevnte blandingsforhold stemmer med det man kan finne i kurante bombeoppskrifter, dersom man skulle finne på å søke opp disse?

Men hvorfor sprengte etterforskerne i villelse på Vålstua, mens de ellers var opptatt av å gjøre nitidig vitenskapelig prøvesprengning på militærbasen? Var det etter at deres egne sprengninger gikk litt ut av kontroll at de fant på ideen med vitenskapelig testing? Visste de ikke hvor de ellers skulle gjøre av cocktailen?

Her er en oversiktlig avishistorie fra VG Nett (merk at posten ble opprettet 8. august 2011 og oppdatert 26. august, antagelig dagen etter sprengningen):

«Politiet tester Breiviks bombemateriale i dag
(VG Nett) I ettermiddag vil politiet få hjelp av Forsvaret til å teste om sprengstoffet de har funnet på gården på Åsta har samme virkning som bomben i Regjeringskvartalet.
Prøvesprengningen vil foregå i Gråfjellet kl. 14 torsdag ettermiddag, får VG Nett opplyst. Dette er Forsvarets skytefelt for Østlandet og tilknyttet militærbasen på Rena.
Forsvaret skal bruke materialet som tidligere er beslaglagt på Vålstua gård.
Etter det VG Nett kjenner til fant politiet kunstgjødsel som var blandet med diesel på gården. Det er også funnet kjemikaler som kan brukes til å detonere en bombe. De forskjellige delene var imidlertid ikke ferdigstilt. Det er dette materialet politiet nå vil teste.
Det er heller ikke kjent hvor stor masse med ferdigblande stoffer som er beslaglagt. Felleskjøpet har tidligere opplyst at Breivik kjøpte seks tonn med kunstgjødsel fra dem 4. mai i år, men minst tre tonn av dette partiet er funnet ubrukt på gården. Noe av kunstgjødselen var også ubrukelig til bombeproduksjon.
Bomben som eksploderte i Regjeringskvartalet skal ha vært på opptil 1,5 tonn og knuste de nærmeste bygningene.
Forsvarets skytefelt er et område på nærmere 200 kvadratkilometer.
I forrige opplyste politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby at de mest sannsynlig ønsker å ta med massedrapsmannen Anders Behring Breivik tilbake til gården på Åsta. Politiet ønsker at han selv viser hvordan han lagde bomben på stedet, for å utelukke spørsmålet om Breivik har hatt medhjelpere.
De ønsker å forsikre seg om at han kan ha gjort hele operasjonen på egenhånd.
Breivik har i politiavhør opplyst at han utførte en prøvesprengning for å kontrollere om materialet han brukte fungerte etter hensikten. VG har tidligere vært på åstedet for denne prøvesprengningen. Det eneste synlige sporet er et hull på størrelse med en knyttneve.»

2Q11
2Q11
14. januar 2017 18:42

Hvorfor feilinformere?

For å svare på eget spørsmål, jeg tror det er en snekkert historie, fra Asta til Åsta..
0,0 kg kunstgjødsel gikk i lufta da det smalt i Oslo, hva som har vært innom Vålstua av kunstgjødsel er, som Jostemikk viser, ikke godt å si.
Men for å sannsynligjøre historien, så må det skaffes vitnemål i henhold til dette.
Når sannheten er at gangavstanden mellom våningshuset til nabo Pedersen og våningshuset på Vålstua er 950 meter, er det egentlig litt for lang avstand for å lage en troverdig historie om observasjoner og besøk. Derfor feilinformeres det i pressen. For sikkerhets skyld har samme journalist (Emma Tollersrud) i samme avis (Aftenposten) to forskjellige artikler med flere måneders mellomrom, informasjon om at denne avstanden er 500 m i den ene (første) og altså 100 m i den andre (siste) artikkelen.

Vi har sett i andre nylige okkulte «drap»/terrorsaker ute i verden at de samme «tilfeldige» vitnene er «tilfeldig» tilstede i slike «plutselige» hendelser i forskjellige hjørner av verden.
Her er det samme viktige vitnet, beskrevet som «nabo» / «en av de nærmeste naboene til Vålstua» (= 5,6 km unna) «brukt» to ganger samme sted med mange års mellomrom:
-Svein Meldieseth er en av de nærmeste naboene til Vålstua, og var i kontakt med Breivik om gårdsdrifta.
http://www.ostlendingen.no/nyheter/nyheter/hverdag-igjen-pa-asta/s/2-2.2757-1.7195897

-Da han hørte det kraftige smellet, dro Svein Meldieseth rett til ulykkesstedet.
tux1.(slett)aftenposten.no/nyheter/iriks/d117570.htm

Selv om Åstaulykken var tragisk og ekte, ser den ut til å ha vært ledd i et tog av frimurerske okkulte (tog)ritualer, de lange utgreiingene med unødvendig mange tall /numeriske opplysninger i blant annet Wikipedia (Åstaulykken) peker i retning av mat for kabbalister/numerologer. 13-Tretten 22.2 er ett hint (Trettenulykken).
https://www.jostemikk.com/ondskapens-arnested-del-i/#comment-9189

Til slutt et lite stikk til angjeldende journalister og vitner på Åsta, foreløpig uforståelig (?) for utenforstående: nok en gang «made in Chelsea».