ABBs motorsykkel og kvinnen med barnevogn

Jeg trenger hjelp angående ABBs lille motorsykkel og hans møte med en mor med barnevogn på Hammersborg torg.

Da nyhetene om det som utspant seg den 22. juli 2011 fortsatt var rimelig ferske, hadde jeg ennå ikke begynt å lagre nettsider, tekster, lenker, bilder eller filmer. Jeg slukte alt jeg kom over, for deretter å forsøke å fordøye alle inntrykkene. Sett i ettertid var dette ei tabbe. Ting dukket opp på nettsidene til riksbloggene/De presstituerte, og ting forsvant derfra, noen ganger nesten like raskt som det hadde dukket opp. Et annet problem gjorde seg også gjeldende. Egne misforståelser og manglende hukommelse, eller feil ved denne. Såpass lenge etter frykter jeg at det kan være ganske glidende overganger mellom det jeg mener skjedde og min egen fantasi når det gjelder stoff jeg aldri fikk dokumentert. Det som kommer under er viktig fordi jeg forsøker å sette endel løse brikker på rett plass.

Motorsykkelen

Sitatene under er fra ABBs forklaring i Oslo tingrett. https://www.tv2.no/a/3759495/

Breivik: – Så det var en veldig stor operasjon, og planen var å bruke et støttekjøretøy som er en minimotorsykkel, Honda, Gorilla, heter den, som koster cirka 18.000. Det er en, som, liten motorsykkel som kan veie 60-70 kilo, som man bruker for å, i logistikksammenheng, altså for å kjøre fra ett kjøretøy til et annet.

Planen var egentlig å bruke støttekjøretøyet som sto parkert bak sammen med bomben inni bilen. Jeg skulle gå inn i bakplanet, der sto det en stående minimotorsykkel som var støpt fast, som jeg skulle kjøre derfra til den andre bilen. Det var planen. Men utgangspunktet for den planen var egentlig tre bombebiler, så jeg tenkte at i utgangspunktet så er ikke det så veldig nødvendig nå, for jeg kunne ha en bombebil. Og da kan jeg bare gå bort til Dobloen, for det er bare 200 meter. Så da bestemte jeg meg for å droppe den planen, og heller bare gå bort. Og da gikk jeg bort.

Etter å ha lest Anders Behring Breiviks dagbok og manifest, politiets publiserte liste over innkjøp ABB hadde gjort, og så og si alt som har vært publisert av riks- og distriktsbloggene til De presstituerte, mye av det takket være archive.org, har jeg ingen minner om denne motorsykkelen. Er det noen av dere som har noe om dette? Den kan tvilsomt ha fantes, for ingen rester etter den er nevnt eller befinner seg på 22. juli-museet. Det kan virke som om alt ABB forteller om hendelsene i Oslo er ting han har lest eller blitt fortalt, noe han selv nevner flere ganger under rettssaken. Et eksempel følger.

Oppdatering:

2Q11 oppklarte det som har med innkjøp av motorsykkelen å gjøre. Her er et kort utdrag:


Fra: Anders Breivik
Emne: Bestilling av Honda Gorilla Mini-motorsykkel (sort, 125 ccm, 60 kg, 135 cm lengde) 
Til: xxxxxxxxxxx 
Dato: Tirsdaq 29. mars 2011
Hei.
Ref til avtale om reservasjon av denne. Jeg ønsker med dette en sort Gorilla 125 ccm (60 kg) 4 takt motor (14,0 hk. 8,0 L tank, 95 km/t). som koster kr. 17 500 inkl mva.

Oppdatering slutt.

Kvinnen med barnevogna på Hammersborg torg

Breivik: Jeg har blitt forklart at når jeg kom til Hammersborgtorg, så skal jeg ha møtt en kvinne med barnevogn, som jeg ba gå ned gaten og vekk fra regjeringskvartalet. Og jeg har ikke noe direkte minne av det.

Dette er et av mine tidligste minner over ting jeg leste i dagene og ukene etter terrordagen. Tror jeg. Jeg er i det minste helt sikker på at jeg har brukt uforholdsmessig mye tid på å finne igjen en artikkel som beskrev denne hendelsen. Jeg husker at jeg tenkte at det var spesielt at tilfeldig forbipasserende skulle bli advart av en person som kun kort tid senere ble sagt å være årsak til ufattelig mye død og lidelse. Jeg finner ikke denne artikkelen igjen på noen av mine lagringsmedium, ved hjelp av søkemotorer eller Archive. Muligens kan den finnes i papirutgaven. Hvis noen av dere har tatt vare på denne saken, vil jeg være takknemlig hvis dere kan legge den ut i kommentarfeltet. Jeg er ikke ute etter en lignende og nærmest uforståelig sak som dukket opp senere angående ei mor med barnevogn på Einar Gerhardsens plass.

Et tillegg til slutt, bare for opplysningens skyld. ABB har blitt fortalt så mangt, noe som gir seg utslag i vitnemålet hans. Litt mer fra referatet lenket til over:


Breivik: OK. Så kom jeg til Skøyen, så så jeg at det var en politisperring. Det var visstnok en trailer som hadde kjørt av, ut av veien eller noe lignende. Så jeg var veldig redd for at de politimennene skulle se meg, for jeg hadde logoer synlig. Alle kunne egentlig identifisere de. Hjelmen lå ved siden av. Og så kom jeg til plassen foran Tinghuset, og da kom jeg til det første punktet hvor jeg ikke hadde lov til å kjøre lenger, det var innkjøring forbudt for private biler. Og da brøt jeg det forbudet og kjørte ned mot Grubbegaten. Hvis det hadde vært en politibil der da, så kunne de kjørt etter meg og stoppet meg. Men jeg var forberedt på det, men jeg håpet på det ikke ville skje.

Holden: Hvordan var du forberedt på det?

Breivik: Jeg var bevæpnet, og jeg hadde rustning. Og jeg hadde ikke tenkt til å la meg stoppe.

Men så tente jeg lunten der inne og tenkte at nå kommer det ut fire væpnede folk hvert øyeblikk. Så jeg tok på meg hjelmen og var forberedt på å kjempe mot de. Så så jeg meg litt rundt når jeg kom ut, så så jeg ingen. Så låste jeg bilen, og så gikk jeg bort, som jeg hadde simulert tidligere.

Mon tro hvor mye av dette som også var fortalt Anders Behring Breivik i ettertid, eller hva han hadde lest seg til utfra hvilken tilgang han hadde til aviser mens han satt varetektsfengslet. Jeg minner om at denne påstanden, altså om at han hadde på seg hjelm og rustning, strider fullstendig mot vaktførstebetjent (DSS) Kristoffersens vitnemål om sjåføren som gikk ut av bombebilen, og derfor danner hele grunnlaget for mine påstander om at bildene av ABB på Einar Gerhardsens plass og i Grubbegata egentlig er bilder av «ABB», eller pur foto-shop. Dette er hans fortelling til politiet rett etter eksplosjonen ved Høyblokka:

Personen som kjørte bilen hadde vært lys i huden. Første tanke han hadde hatt var at han var fra midtøsten. Han hadde ikke vært høy, heller ikke lav. Han tippet at mannen var ca 170 cm høy. Han var ikke kraftig. Mannen hadde hatt på seg en mørk vekteruniform. Den hadde hatt refleks nede på benet, han hadde hatt på seg en mørk piquet skjorte. Merke på Piquet skjorta minnet han om vekterselskapet NOKAS.

Dette er ikke forenlig med en stor og kraftig ABB med hjelm og rustning. ABBs vitnemål om hendelsene i Oslo virker å være falske, og et resultat av hva han har blitt fortalt at han skulle si.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
2Q11
2Q11
15. oktober 2018 00:03

Har du sett denne (fra «Massemorderens private e-poster»)?

Fra: Anders Breivik
Emne: Bestilling av Honda Gorilla Mini-motorsykkel (sort, 125 ccm, 60 kg, 135 cm lengde) 
Til: xxxxxxxxxxx 
Dato: Tirsdaq 29. mars 2011

Hei.
Ref til avtale om reservasjon av denne. Jeg ønsker med dette en sort Gorilla 125 ccm (60 kg) 4 takt motor (14,0 hk. 8,0 L tank, 95 km/t). som koster kr. 17 500 inkl mva. 
Jeg hadde satt stor pris på å få denne ferdig montert (monterte pedaler, forhjul etc.) og fylt med olje (medfølgende) og bensin (hvis dere har dette lett tilgjengelig). Montering/fylling av væsker/levering til xxxxxxxx skulle visstnok koste kr. 500 ekstra. Totalprisen blir derfor kr. 18 000. Dere hadde visstnok kun 1 igjen på lager av denne.
Henteplassering skulle vare på xxxxxxx nær Skøyen, ifølge samtale. Dette passer utmerket da jeg holder til på Skøyen.
Hadde satt pris på om vi kunne ha avtalt hentetidspunkt fredag 8 april. Hvis dette passer dårlig for dere er 6/7 april en mulighet. Årsaken er at bilen som denne skal oppbevares i er tilgjengelig fra 8 april. Jeg har dog mulighet til å hente bilen 6/7 april (da bilen kan hentes tidligere). I verste fall kan jeg skaffe bilen på et enda tidligere tidspunkt men dette vil koste meg kr. 1000 ekstra. 
Uavhengig av leveringstidspunkt er det viktig at enheten blir reservert. I så måte har jeg mulighet for å forskuddsbetale så transaksjonen blir sikret.
På forhånd takk.
Mvh,
Anders Breivik
Hoffsveien xx
0275 Oslo
Tlf xxxxxxx

Date: Tue. 29 Mar 2011 07:51:20 -0700 
From: xxxxxxxxxx
Subject: Vedr. Bestilling av Honda Gorilla mini-motorsykkel (sort, 125 ccm, 60 kg, 135 cm lengde)
To: breivikanders@hotmail.com

Hei Anders
Du kan god hente MC’en på fredag på xxxx ved xxxxxxxx. 
125 CC Mini Gorilla MC er da ferdig montert med olje, men uten bensin. 
Gi beskjed når du har betalt kr. 18.000,- til bankkontnr, : xxxxxxxxxxx 
Du kan også på forhånd komme å betale til meg på mitt hjemmekontor: (xxxxx)
(—)
Ring før du kommer. 
Varen er holdt av til deg til nå på fredag.

Hilsen
xxxxxxxx

Fra: Anders Breivik

Dato Tue, 29 Mar 2011 20:24:06 +0200 
Til: xxxxxxxx
Emne: RE: Vedr. Bestilling av Honda Gorilla mini-motorsykkel (sort, 125 ccm, 60 kg, 135 cm lengde)

Hei,
Ok. Med tanke på at vi nesten er naboer kunne jeg jo kommet innom i morgen for betaling. Jeg solgte min Hyundai Atos sist torsdag og fikk kontant betaling. Så hvis det er i orden med kontanter så blir jeg spart en tur til banken (DnB NOR Solli Plass) for innskudd. Hvis kontanter ikke er ønskelig må jeg dra til banken i morgen for deretter å sende en online betalingsordre som da vil ta opptil 48 timer. 
Ringer deg på forhånd så jeg er sikker på at du er tilstede.
Mvh,
Anders Breivik
Hoffsveien xx
0275 Oslo
Tlf: xxxxxxxxx

Date: Thu 31 Mar 2011 09:56:52 -0700 
From: xxxxxxxxxxxxx 
Subject: RE: Vedr. Bestilling av Honda Gorilla mini-motorsykkel (sort, 125 ccm, 60 kg, 135 cm lengde) 
To: breivikanders@hotmail.com

Hei
Du snakker med xxxx som avtalt. 
Hilsen xxxxxxx

Fra: Anders Breivik <breivikanders@hotmail.com›
Dato: Fri, 1 Apr 2011 09:58:08 +0200 
Til: XXXXXXXXXXXXXX 
Emne: RE: Vedr. Bestilling av Honda Gorilla mini-motorsykkel (sort, 125 ccm, 60 kg 135 cm lengde)

Hei,
Ja, jeg snakket med xxxxxxx og vi avtalte overlevering på xxxxxxx fredag den 9 april kl. 11-12. Skulle ringe ham tidligere på dagen.

Mvh,
Anders Breivik

https://sites.google.com/site/breivikarkiv/dokumenter/massemorderens-private-e-poster#ABBpe6

-Hvor ekte er dette? tirsdaQ? (i første melding øverst her)