Tre personer mellom bassenget og hjørnet av Y-blokka på Johan Nygaardsvolds plass

Om dette kan være en forklaring på et problem jeg tok opp i forrige sak, eller om det bare er en interessant observasjon i forbindelse med annet som skjedde den dagen, er ikke godt å si. Angående det første, så tenker jeg på den gale stedsbeskrivelsen for en av dem som ble skadet av eksplosjonen. Husk at jeg nærmest tenker høyt her, men kan dette skadde bombeofferet ha befunnet seg på et sted der hun så ting hun ikke skulle ha sett? Kan hun være den midterste personen på dette bildet? Bildet har jeg hentet fra Alexandra Bech Gjørv-rapporten (22. juli-kommisjonens rapport), forstørret og fotobehandlet.

Y-blokka_tre-personer_i_eksplosjonsøyeblikket_forstørret

Personen til venstre ser ut til å bøyde seg ned ved kanten av bassenget, med hodet vekk fra eksplosjonen. Personen i midten er aktuell med tanke på det jeg nevnte over, og ser ut til å ha blitt kastet i været og å ha mistet kontrollen. Personen i den mørke bekledningen til høyre huker seg også ned, og klærne og posisjonen gjør at dette etter all sannsynlighet er hjelmmannen som dukket opp på en overvåkningsfilm NRK la ut, men som alle fjernsynsstasjoner deretter har fjernet fra filmen. Les om hjelmmannen i 22. juli 2011 utenfor Y-blokka: – Hvem var denne mannen ikledd hjelm med glassvisir? Personen til høyre er mest sannsynlig den samme personen som også ble konfrontert og jaget ut i bassenget kun et par minutter etter eksplosjonen. Les om dette i En ørlite uheldig bombemann nummer to – ble filmet av forbipasserende og forsøkte å gjemme seg bak et tre.

Her er hele bildet fra rapporten, forstørret og fotobehandlet. Tidspunktet fra filmen som bildet er tatt ut av ser ut til å vise 15:22:51.

Y-blokka_tre_personer_i_eksplosjonsøyeblikket

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments