Ny video avslører mer om terroren i Oslo den 22. juli 2011

Denne videoen må sees som en videre avsløring av hva som egentlig skjedde rundt regjeringsbygningene i Oslo den 22. juli 2011. De som ikke har fått med seg innledningen til denne saken, kan gjøre det i En ørlite uheldig bombemann nummer to – ble filmet av forbipasserende og forsøkte å gjemme seg bak et tre. Det skal vanskelig la seg gjøre å ikke se på det som skjedde som en stor aksjon med mange deltakende terrorister. Det blir som i forrige sak når det gjelder presentasjonen. Fra originalvideoen har jeg tatt ut det interessante for denne saken, og viser innholdet to fortløpende ganger. Den originale videoen er å finne her.

Vi kan muligens tidfeste hendelsen fordi vi får et kort glimt av mannen med den hvite genseren, han som først konfronterte den ene terroristen, og deretter gikk bort og fant den såkalte Mirakeljenta ved høyblokka. Han ser ut til å være på vei tilbake til bilen sin som sto parkert i Akersgata rett til høyre for scenen filmen viser. Filmen starter ergo ved samme tidspunkt som følgende bilde fra den originale videoen som avslørte den andre bombemannen:

Det konfronterende vitnet og han som fant Mirakeljenta på vei tilbake til bilen

På bildet har jeg markert mannen med den hvite genseren med logo på høyre overarm, som er den samme som først skremte en av terroristene ut fra trestammen og ut i bassenget, før han gikk mot høyblokka og fant Mirakeljenta. Politimannen jeg har markert, har tydelig sett noen som ikke skulle befinne seg der de var, og det er bare sekunder til han går nedover Akersgata og konfronterer to personer, en høy en, og en lav. Filmen legger jeg ut etter det neste bildet, som er helt fra starten, og viser mannen i den hvite genseren filmet fra enden av Y-blokka.

Mannen i den hvite genseren på vei mot bilen filmet fra enden av Y-blokka

Så filmen, som viser samme korte scene to ganger.

To mulige terrorister ved enden av Y-blokka from Jostemikk on Vimeo.

Der har vi de. En høy og slank mann, muligens med ei lys finlandshette, og en som virker være vesentlig lavere, samtidig som det kan se ut som om han holder på med noe med buksa. Dette er usikkert, og alle som mener se noe annet må gi beskjed. Det er meget interessant å se hvordan han høye forsøker jage/vifte vekk han i grå genser og olabukse bærende på et kamera, før de to selv blir konfrontert av politimannen, og han høye tar et par skritt bakover. Jeg har dessverre ikke klart å tyne fram noen gode og forstørrede bilder av de to. Her er et eksempel på det:

To mulige forstørret

Disse to er ikke personene som ca. 1 min og 20 sek senere går oppover fortauet mot VG-bygget i grønn og gul T-skjorte, for i den originale filmen, kan de to på bildet over synes på samme sted kun sekunder før de to i kortbukser og T-skjorter dukker opp for første gang. Se selv ved 06:17:

Det er flere folk som er verdt å merke seg i denne filmen. Noen er allerede nevnt i andre innlegg og kommentarer. Det går en meget korupulent herremann med noe som minner om et hvitt skjerf og dressjakke fra enden av Y-blokka og på tvers mot høyre på Johan Nygaardsvolds plass. Vi har den tilsynelatende vakt-kvinnen som forsøker jage vekk fotografen, og deretter forsvinner løpende over Akersgata med høye hæler. Så har vi bag-mannen i arbeidsklær. Han har en caps lignende den til han med den grønne T-skjorta. Det er minst tre andre personer også, men det er bedre at noen først ser på resten med uhildet blikk, ikke etter at jeg har montert ei kommandolinje i hjernene på folk.

Det er mye mer ved denne saken enn det som har kommet fram her til nå. Mye mer. Det var en terrorøvelse som gikk over i virkelige hendelser, og alt i alt er det så omfattende det som må ha skjedd, at mange må ha deltatt aktivt i forbindelse med selve bombesprengingen og forsøket på å skjule sporene og trekke seg ut av området. Påtalemyndigheten jukset også med tidslinja, og dette er noe jeg kommer tilbake til.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments