De ikke-eksisterende hardt skadde pasientene–Del 2

Nevner igjen at hvis det er åpenbare misoppfatninger som jeg legger til grunn for de spørsmål jeg reiser i dette og det forrige innlegget om de hardt skadde pasientene, gi beskjed i en kommentar. Betegnelsen ikke-eksisterende må forstås som at de ikke eksisterer i tiltalebeslutningen, eller som i et tilfelle, ikke virket å befinne seg på den lokasjon tiltalebeslutningen nevner.

Denne gang har jeg lagt til grunn de hardt skadde som det finnes dokumentasjon på at fantes. Den eneste som er tatt med som jeg ikke har fått personlig meddelelse om og som befant seg i bygningsmassen og derfor ikke kan observeres på videoer og fotografier, er Harald Føsker. Har absolutt ingen grunn til å tvile på at han befant seg der det er beskrevet at han befant seg. Når det gjelder den hardt skadde Tone Maria With, har jeg valgt å holde henne utenfor i dette innlegget. Årsaken er at hun ikke kan ha befunnet seg der tiltalebeslutningen skriver at hun befant seg, i fonteneområdet på Einar Gerhardsens plass. Det finnes mengder av filmer og fotografier som dekker hele dette området, og hun er umulig å se. Jeg tviler ikke på at hun ble skadd på den av tiltalebeslutningen beskrevne måten, men dens beskrivelse av hvor hun befant seg må bero på en misforståelse.

Det jeg forsøker påvise er hvor de av Universitetssykehuset og en senere publisert medisinsk rapport ti hardt skadde pasientene som ble innlagt og behandlet for alvorlige skader på Universitetssykehuset befant seg. Dette er nesten umuliggjort gjennom tiltalebeslutningens dokumenterte feil. De lister opp alle de hardt skadde, forteller at det var ni av dem, hvorav to, Sissel Wilsgård og Line Benedikte Nersnæs, beviselig ble fraktet til Oslo Legevakt som ikke-kritisk skadde. Jeg forsøker altså ikke påpeke noen feil fra Universitetssykehuset, jeg forsøker finne ut hvordan lista over hardt skadde nevnt i tiltalebeslutningen kunne bli så gal. Det er jo nettopp denne tiltalebeslutningen som danner grunnlaget for rettsaken og dommen mot Anders Behring Breivik, og det er dermed selvsagt at det er av største viktighet at de la korrekte fakta til grunn. Tiltalen bygger på etterforskningen, og var etterforskningen gal, så vel, det vil være leit, og en smule unødvendig.

http://docplayer.no/6909005-Tiltalebeslutning-statsadvokatene-i-oslo.html

Her er en illustrasjon som viser de vi vet befant seg på de stedene som står beskrevet i tiltalebeslutningen, rett og slett fordi de kan identifiseres eller antas identifisert ved hjelp av mengder med videoer og fotografier publisert i norsk og utenlandsk presse. Det er i realiteten to av dem vi ikke ser ansiktet på i film-/fotodokumentasjon fra stedene de ble skadd, Lund og Føsker, men jeg har absolutt ingen grunn til å tro annet enn at tiltalebeslutningens beskrivelse av skader og lokasjon er korrekte. Dette er tilsammen seks personer, og vi mangler derfor fire hardt skadde bombeofre som ble fraktet direkte til Universitetssykehuset i Oslo. Illustrasjonen er ment for å forenkle søket etter de fire siste og unngå mulig forveksling.

Regjeringskvartalet flyfoto-illustrasjon hardt skadde

Vi må kunne anta at de fire hardt skadde pasientene som er utelatt fra tiltalebeslutningens beskrivelse av hardt skadde pasienter befant seg i regjeringsbygningene og således ikke syntes på film-/fotodokumentasjon, eller på egenhånd eller ved umiddelbar assistanse ble fraktet vekk fra området i løpet av de første skundene etter eksplosjonen, eller via veier ut fra området som ikke ble filmet/fotografert. Dette siste forklarer dessverre ikke hvorfor de er utelatt fra tiltalebeslutningens beskrivelse av hardt skadde, ei heller hvorfor tiltalebeslutningen har tatt med to personer, Sissel Wilsgård og Line Benedikte Nersnæs, som hardt skadde, for de ble betraktet som lettere skadet begge to, sendt til Oslo Legevakt med en rekvirert rutebuss, og ble ikke innskrevet ved Universitetssykehuset som hardt skadde. Universitetssykehuset gir klar beskjed om at det kom ti hardt skadde pasienter med ambulanse fra Regjeringskvartalet. Tre hardt skadde pasienter har “forsvunnet”.

Hvis noen finner den hardt skadde pasienten som befant seg i fonteneområdet på Einar Gerhardsens plass, den runde sirkelen mellom navneboksene til Rasmussen og Vestli på illustrasjonen over, så fortell dette i en kommentar. Husk at en av de som så tragisk omkom også befant seg og døde i samme område, ved fontenen omtrent der den lyse bilen står parkert på illustrasjonsbildet over. Jeg kan selvfølgelig ha forvekslet den hardt skadde og den døde kvinnen, men fotodokumentasjon og beskrivelser tyder på noe annet. Har jeg forvekslet de to sitter vi tilbake med en ny gåte som jeg ikke beskriver nærmere. Dette med de omkomne er et fælt sår i sjela som jeg ikke ønsker beskrive nærmere.

Jeg føler meg ganske så trygg på at deler av min forvirring skyldes at jeg har oversett noe, muligens at jeg har misforstått noe i forbindelse med uttalelsene fra Universitetssykehuset og/eller tiltalebeslutningens punkter, eventuelt den opprinnelige meningen med tiltalebeslutningens beskrivelse av hardt skadde etter Oslo-bomba. En av de manglende hardt skadde pasientene kan for eksempel være kvinnen som så lenge ligger på fortauet utenfor VG-huset. Hun fikk hjelp av mange, og det så ikke bra ut. Dette løser imidlertid ikke problemet med at hun ikke er nevnt i tiltalebeslutningen, og det er altså denne jeg ikke forstår. Se på dette og det forrige innlegget som et forsøk på å klare forstå noe som ligger klart i dagen og er enkelt forståelig for andre.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments