Den store pyramiden i Giza

Den store pyramiden i Giza Foto: Wikipedia

Jeg ga Brandulph et løfte om at jeg en dag skulle skrive litt om pyramidene i Egypt. Han har jo vært der, heldiggrisen. Så dro jeg igang med annet stoff, og jeg hektet meg fast i det som en gang skjedde i Sør-Amerika.

Dette innlegget blir av den innledende sorten. Først for å lindre egen dårlig samvittighet for at det har tatt så lang tid, men også for allerede i starten sette søkelyset på at ikke alt er helt bra med mainstreams forklaringsmodeller når det gjelder pyramidene heller.

Et enkelt regnestykke

Først siterer jeg det skammelig lille som står om dette underverket på Wikipedias norske versjon. Dette er rubbel og bit.

Kheopspyramiden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kheopspyramiden, også kjent som Den store pyramiden i Giza, er det eneste av verdens syv underverker som er bevart. Det er verdens mest kjente pyramide. Kheopspyramiden er den største av de tre store pyramidene i Giza, like utenfor Kairo, hovedstaden i Egypt. Egyptologene antar at pyramiden ble bygget som et gravkammer forfaraoen Khufu. Khufu var farao under det 4. dynastiet i det gamle rike. Kheops er det navnet som greske historikere ga ham. Det mest vanlige anslaget for ferdigstillelsen av pyramiden er satt til år 2580 f.Kr. De andre to store pyramidene på Giza er Menkaurapyramiden, den minste av de tre, og Khafrepyramiden, som er noe mindre enn Khufus.

Den norske arkitekten og professoren Bodvar Schjelderup har gjort omfattende studier av Kheopspyramiden.

Byggingen

Kheopspyramiden består av ca. 2,3 millioner steinblokker med en gjennomsnittsvekt på ca. 2,5 tonn, men enkelte av steinene veier opptil 15 tonn. Det blir sagt at hele 100 000 arbeidere arbeidet i 20 år med å bygge pyramiden, og at den ble bygget i månedene juli, august og september fordi det da pleide å være oversvømmelse i landet. På grunn av oversvømmelsene kunne ikke befolkningen jobbe på jordene sine. Kheopspyramiden var opprinnelig 146 meter høy, men 10 meter av toppen har forsvunnet. Grunnflaten er kvadratisk, hver side er 230 meter. Pyramiden er bygget så nøyaktig at det er maksimum 0,1% forskjell i lengden på sidene. Det sies at pyramiden skal ha blitt tegnet rundt 2467 f.Kr.

Først en avsporing. Det er aldri funnet en eneste konge i disse “kongegravene”. De kommer aldri til å finne noen heller.

Den store pyramiden i Giza Foto: Wikipedia
Den store pyramiden i Giza Foto: Wikipedia

Wikipedia forteller at byggingen er antatt å ha tatt 20 år. Dette er rimelig rundt det som virker være gjengs oppfatning blant mainstream.

Videre skriver de at det ble brukt 2,3 millioner steinblokker. Dette anslaget virker å være litt lavt i forhold til hva jeg har lest annet steds, men det er greit nok. Vi bruker dette tallet.

Den ble bygget i månedene juli, august og september, for det var da arbeidskraften var tilgjengelig. 92 byggedager pr. år i 20 år blir 1840 arbeidsdager totalt fra byggestart til ferdig pyramide.

Jeg vet ikke hva LO og arbeidsgiverforeningene krangla mest om den gangen, men la oss si at de jobbet 10 timer pr. døgn. Det blir 2,08 steiner pr. minutt. Fra steinbruddene, mange mils frakt for hver stein, og så plassert på rett plass etter tegningene, uten at mainstream har klart å forklare noen av de nevnte prosessene. Snakk om tempo.

For eksemplets skyld kan vi jo si at de arbeidet tolv måneder i året. Det blir en stein fra steinbrudd til rett plass i pyramiden hvert annet minutt.

De var noen skikkelige hardinger til å arbeide den gangen. Det er snickers og twist.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Amatør1
24. januar 2015 19:00

Godt gjennomført regnestykke. Jeg har kontrollert og får samme resultat.

Det er utrolig hva man kan få til uten fagforeninger, tydeligvis.