Februar-kulda kommer av vær, og været styres av alt annet enn ku-promp og bilkjøring

Det er tvilsomt om folk flest vet noe som helst verdt å vite om klima og temperaturvariasjoner. Hva er det som gir oss nordmenn det vinterværet vi får, og som varierer mellom milde dager i januar og sprengkulde i slutten av februar, og kan årsakene til variasjonene benyttes som argumentasjon mot flatjord-proponentene? La oss ta en titt.

Først må jeg bare få sagt at kulda vi opplever i deler av Norge og brorparten av Europa nå ikke har noe med klimaendringer å gjøre. Det er heller ingen dokumentasjon på at disse endringene ikke skjer. Like lite som det har noe med klimaendringer å gjøre når det er mildt og vått de gangene det skulle vært skiføre og minusgrader, eller ei hetebølge over Frankrike. Alle må klare å bryte ned de voldsomme forsøkene på total hjernevask De presstituerte utsetter landets befolkning for. De har knapt, om i det hele tatt, skrevet noe interessant eller reellt om klima og vær de siste tyve årene.

Sprengkulda nå i februar 2018 verken beviser eller motbeviser klimaendringer. Utklipp: VG

Klima defineres av gjennomsnittet av meteorologiske målinger gjennom en 30-års periode, og for hvert tiende år skal man skifte til en ny normal, altså de siste 30 år. Dagens klimamestre liker ikke lenger dette, og bryter gladelig med verdens meteorologiske organisasjons regler for å gi oss skremmebilder av det de sier er en negativ klimautvikling. En måte de har gjort dette på i Norge er å la være å benytte seg av siste gjeldende og korrekte 30-års periode. Den ville ha gitt mindre utslag, kanskje i negativ utvikling sett fra deres ståsted, de skal jo skremme. De har i denne sammenheng uttalt at å skifte til korrekte normalperiode ville forvirre oss nordmenn.

Den arktiske oscillasjon

Den arktiske oscillasjon er et luftsystem som sirkulerer mot klokka på den nordlige halvkulen. Hva som får den til å flytte på seg og således styre værsystemene (trykksystemene) som kommer innover Norge og resten av Europa er noe usikkert. Det kan henge sammen med geomagnetisme, sola og andre påvirkere, men mest av alt styres sirkulasjonen (AO) sannsynligvis av resultatene av solinnstrålingen i de tropiske områdene, og havets og atmosfærens system for spredning av varme derfra. Et viktig moment som forklarer årsaken til systemet bak denne temperaturspredningen er jordrotasjonen. De som ønsker å lære mer om AO og hvordan de definerer den, samt hvordan den påvirket været, kan gjøre det her som en begynnelse.

Naturen søker likevekt, og får svært god hjelp av alt som skaper vær, så som jordas geologi og fordampning og konveksjon. Det sier seg selv at det er mer action rundt ekvator der sola varmer mest. Tenk på områdene nord for polarsirkelen i mørketida. Der finnes ingen soloppvarming av bakken, og «værproduksjonen» er nær null. Disse områdene er alene prisgitt den «værproduksjonen» og distribusjonen av denne som foregår på lavere breddegrader, samt de mulige nærliggende hav- og atmosfæresirkulasjoner som spiller inn.

 

Klikk for full størrelse. Når AO er positiv, stiger temperaturen på Blindern, og når AO er negativ, synker temperaturen. Å påstå at de to følger hverandre slavisk blir for sterkt, men sammenhengen bør være synlig for de fleste.

Se nøye på de to illustrasjonene over. Den øverste viser positiv AO, den nederste negativ AO. Sirkulasjonen styrer så til de grader hvilke værtyper vi vår innover Europa og nordlige deler av Afrika. Positiv AO gir varm vinter i Nord-Amerika og Norge, og lavtrykkene står ofte i kø over Atlanteren for å gi oss regn i lavlandet, som oftest snø i fjellet. Det motsatte skjer ofte under negativ AO. Vinteren i Nord-Amerika blir iskald, så som denne vinteren, og vi får en såkalt «god» gammeldags vinter i Norge, der blokkerende høytrykk fører til varmetap i godværet, og skikkelig nordatrekk/-vind hvis høytrykket ligger riktig plassert. AO henger så til de grader sammen med høst- og vintertemperaturen i for eksempel Oslo, at det kan være vanskelig å skille linjene mellom AO og temperaturen på Blindern. Studer grafen jeg har hentet fra gammelforumet, så forstår dere at varm eller kald vinter ikke skyldes «nå virker CO2» eller «nå virker den ikke», men vår egen planets geniale klimasystem som arbeider helt på egenhånd, heldigvis uten at vi mennesker får gjort noe som helst med det.

Vi har det været vi har blant annet fordi jorda er rund

Jeg anbefaler de interesserte å ta en titt på hva Okular skrev på gammelforumet om AO og klimasystemene som driver den. Klimaforskning.com – Arctic Oscillation. Tar med noen illustrasjoner av de systemene han beskriver, samt et par andre, for å forsøke å visualisere hvordan vær og temperatur distribueres vekk fra de tropiske områdene der sola varmer mest, og til de kaldere og høyere breddegradene på begge sider av Ekvator. Dette er viktig for å tilegne seg ørlite kunnskap om været vårt, og like viktig for å kunne forstå en påstand jeg kom med i forbindelse med Flatjord-tråden, der jeg nevnte at få om noen her i landet har skrevet mer for å motbevise at jorda er flat enn jeg har. Årsaken er at hav- og atmosfæresirkulasjonene eksisterer nettopp fordi jorda er rund og snurrer rundt sin egen akse. Et av resultatene av dette er koreolis-effekten/-kraften. At effekten betegnes som en kraft er misvisende, for det er snakk om resultatet av en kraft, ikke en kraft i seg selv.

Konveksjon, vind og coreoliseffekten: http://slideplayer.com/slide/3925639/

 

Passaten, stillebeltet, vestavindsbeltet, forskjellige hav- og atmosfæresirkulasjoner og annet fordeler vær og temperatur. Temperaturfordelingen kalles termodynamikk.

Kilde: https://upload.wikimedia.org

 

Coreolis-effekten styrer til dels hovedkursen til kraftige lavtrykksområder og orkaner, og har også skylden for at orkanene snurrer motsatt vei på nord- og sørsiden av Ekvator. Flere «mindre» distributører av vær og varme spiller også et viktig bidrag, og her anbefaler jeg igjen å lese litt basic i det Okular skrev på gammelforumet som jeg lenket til tidligere. Walker– og Hadley-celler samt Ferrel-celler og andre mer eller mindre kjente distributører av det vi kaller vær. Så til avsporingen jeg åpnet for innledningsvis, dette med at noen tror at jorda er flat. Værsystemene beviser at jorda snurrer, og så absolutt at den er rund. Tenk dere at jorda var flat og roterte, om den var sirkulær eller firkantet. Det er to måter dette kunne skjedd. Enten som ei LP-plate, rundt sin egen akse, eller gjennom en annen akse, slik som på et vannhjul med to blader. I begge tilfelle ville havet ble slynget ut mot endene. Enten måtte det butte i svært høye sperrer/vegger, og det ville blitt en eksponentiell stigning i havnivået, til slutt nesten rett opp, eller havet ville forsvunnet utfor kanten. Hvem står i så fall og etterfyller vann i havet? Hvis jorda er rundt, er hele forklaringen synlig slik vi ser det nå, og hav- og atmosfære ville «slynges» opp rundt Ekvator, hvilket de gjør. Jeg vet det virker rart å bringe flatjord-saken inn i et ellers rimelig saklig innlegg, men jeg har lenge følt at jeg måtte fortelle litt om dette i forbindelse med vår planets vær, og har ikke funnet et mer passende sted å nevne det enn her. Det er ikke gjort fordi jeg tror det hjelper det minste hva jeg skriver om saken, men nå har jeg i det minste fått det av skuldrene mine og lettet samvittigheten noe. Ja, jeg er klar over at jeg nå har åpnet for kommentarer om at jorda er flat, og de som føler for det og klarer å være noenlunde høflige og saklige er velkomne. Husk også at dette handler om vær, og kommentarer om dette vil være minst like velkomne, for å si det forsiktig.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

12 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid
28. februar 2018 15:47

Takk for en god og forklarende artikkel. Er allikevel ikke sikkert jeg ville ha forstått den uten å ha fulgt med på all klimadiskusjonen på forumet. Det var lærerike år. 🙂
Og så et spørsmål, dersom noen «flat jord»-tilhengere leser det: Hva mener dere at befinner seg på jordas underside?

Kjell Erik Midtgård
Kjell Erik Midtgård
1. mars 2018 11:52

Hei hei,
interessant tema; vær. Dette forklart ut i fra teorien om jorda som globe som spinner rundt. Det er en «sannhet» som myndighetene forteller oss, og det er en god regel å aldri tro på noe myndighetene forteller oss, men heller å tenke selv. https://www.youtube.com/watch?v=GUg_Zx_oORs

For det første er vær definert av vitskapen som distribusjon av temperatur, denne kommer angivelig av energi solen gir oss. Vær er altså distribusjon av solenergi, ikke distribusjon av «jordens rotasjon.»

Det er vitskapelig bevist en rekke ganger at jorden ikke spinner rundt. Den står stille. Det har, til min kjennskap, allerede fra 1887 (Michelson–Morley Experiment) vært gjort vitskapelige undersøkelser som viser at jorden ikke spinner rundt, men faktisk står stille. Deriblant gyroskopen man nytter i fly. https://www.youtube.com/watch?v=kfE4vHQGB0w

Rent vitenskapelig har man testet ut om hvorvidt påstanden om at jorden er rund medfører riktighet. Ut i fra den påståtte globen sin omkrets, er også beregnet dens krumming, og ut i fra det har man gjort forsøk. Man har i vannkanten over større avstand målt hvorvidt jordens påståtte krumming faktisk medfører riktighet, og det er bevist at det ikke medfører riktighet. Jorden er altså ikke rund. Til forklaring har noen hevdet at jorden er oval, en fremragende kosmolog / astrofysiker har tilmed forklart at jorden er pæreformet. https://www.youtube.com/watch?v=SoCKapivHGM

Jeg skal ikke diskutere det nærmere her, men bare fastslå at selv anerkjente vitskapsfolk hevder jorden ikke er rund.

Jeg leser jostemikk skriver litt om teorien jorda som flat, og i denne forutsetter at den spinner rundt som en LP plate.

Jeg er ikke kjent med at flatjordfolket tror jorden spinner rundt, men jeg er kjent med at at store deler av flatjordfolket tror at jorda står stille. Her er en fine 6 timers informasjonsvideo i fra baptist predianten Rob Skiba i emnet https://www.youtube.com/watch?v=VJYYyR1mZIg

Dersom vi ser litt kritisk på det Newtonske univers, med alt forklart som materie drevet, ved «tygdekraft» gravitasjon, sentrifugalkraft, så er er «tyngdekraften» større en sentrifugalkraften slik at folk og annet ikke slynges ut i verdensrommet av jordens rotasjonhastighet / sentrifugalkraft. Det gir at en mann, grunnet jordens «tyngdekraft» veier 100 kg ved ekvator, målt med en stålfjærbelastet baderomsvekt. Siden jorden ikke øver like stor sentrifugalkraft høyt oppe ved polene, som i Tromsø tildømes, vil samme mann som veide 100 kg ved ekvator, i mindre grad bli påvirket av sentrifugalkraften og derfor ville «tyngdekraften» til jorda trekke mannen sterkere ned mot jorda, og mannen således «veie» svært meget mer på samme baderomsvekt. Faktisk ville mannen veie så meget at han ville bli en våt flekk og slynges ut mot ekvator!

-Men universet er ikke materie drevet Jostemikk, universet er elektrisk, og det er «gravitasjon» også. https://www.youtube.com/watch?v=YkWiBxWieQU Les deg heller opp på litt skikkelig kosmologi, jeg forseslår du begynner med Birkeland og Birkelandsstrømmer som forklarer skapelsen https://no.wikipedia.org/wiki/Kristian_Birkeland

Du må ikke finne på å tro på noe myndighetene forteller deg Jostemikk, hverken om 9-11, 22 juli eller kosmologien de forsøker selge deg!

Nei, søk heller sannheten Jostemikk, Jesus sier i Joh.8.32 «…I skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre eder.» Videre ber Jesus i Joh.17.17 til Gud «…Hellige dem i sannheten! ditt ord er sannhet.» Jesus er sannheten, og vitner om sannheten, og Guds ord er sannhet. Følgelig bør du først og fremmest søke svar i bibelen.

Jeg er kristen, myndighetene sin kosmologi lære utelukker bibelens skapelsesberetning og kosmologi, og derfor tror jeg ikke på myndighetenes påstander, jeg tror på bibelens skapelsesberetning, at den er universets sentrum, -hvilket står i kontrast til den kopernicunske teoriet om at sola er systemets sentrum og jorden er et sted i utkanten av universet. Fordi jeg tenker selv, ser jeg at den kopernikunske kosmos teorien bare er en del i en konspirasjon mot Gud og menneskene.

La Gud være sannhet, og en hver mann en løgner. I Joh1.1-5 «I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. 2 Han var i begynnelsen hos Gud. 3 Alt er blitt til ved ham, og uten ham er ikke noget blitt til av alt som er blitt til. 4 I ham var liv, og livet var menneskenes lys. 5 Og lyset skinner i mørket, og mørket tok ikke imot det. 6 Det fremstod en mann, utsendt fra Gud; hans navn var Johannes; 7 han kom til vidnesbyrd, for å vidne om lyset, forat alle skulde komme til troen ved ham. 8 Han var ikke lyset, men han skulde vidne om lyset. 9 Det sanne lys, som oplyser hvert menneske, var i ferd med å komme til verden. 10 Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, og verden kjente ham ikke.» Søk sannheten der den er å finne Jostemikk, i Jesus, i Guds ord, bibelen.

Vennlig hilsen
Kjell Erik

Oliver Langeland
Oliver Langeland
1. mars 2018 11:56

Du bør ikke bruke tid på flatjord-teorien. Det er en psyop, akkurat som shapeshifting reptilians og konspirasjonteoretiker osv. Det skaper kognitiv dissonans og er ment for å rote med tankene dine. Det er for at alle som beviser at bank og sentralbank-systemet hvor de få og rike styrer verden gjennom fiat-penger mm skal være i samme bås, tinnfoliehatt osv.

2Q11
2Q11
1. mars 2018 23:00

Dersom sluttstreken er absolutt, slett følgende:
En psyops kan omtale usannheter som sannhet. Et usant, men vel etablert «sannhetsparadigme» som plutselig kastes over bord, det fungerer også som psyops?
Templarene har satt opp sine sjakktrekk i en vinn vinn situasjon. Tilsynelatende..
Vi må enten finne oss i deres løgner, eller kaste oss selv ut i mentalt kaos. Så står de klar med Ordnung muss sein, NWO, under flatt FN flagg. Hitler knew..

Ingrid sier:

Og så et spørsmål, dersom noen «flat jord»-tilhengere leser det: Hva mener dere at befinner seg på jordas underside?

Aqua. Waters above as below. Den mye omtalte elefanten i rommet er
rommet?

I følge en stør_ re ekspert er svaret alkohol(etanol) . Etere kan fremstilles ved kondensasjonsreaksjon. Da reagerer to alkoholmolekyler med hverandre og spalter av vann

«Eter var et hypotetisk medium (!!
Denne fysikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den)
som man på 1800-tallet lenge mente måtte eksistere over alt i verdensrommet og være en forutsetning for at elektromagnetiske bølger skulle kunne forplante seg.»

Selv om jeg ikke står inne for alt, kan bare anbefale Ingrid (og andre) to henvisninger med feminine innslag:
We Have the Peak Oil Myth; Now Peak Water, Too

WATERS ABOVE & WATERS BELOW (lengde 33.41)

Kan jeg få stille Jostemikk 3 korte og relevante spørsmål i en evt ny kommentar? I så fall angående koreolis-effekten/-kraften, jordkurvaturen i og fra Østfold og et ja/nei spørsmål.

2Q11
2Q11
3. mars 2018 17:09

Først ber jeg om unnskyldning for uhøflig opptreden.

før du har forklart hvordan værsystemene kan bevege seg som de gjør uten at jorda er rund

Her er jeg sjanseløs mot deg Jostemikk, gitt premissene. Å måtte forklare dette minner meg om diskusjonene rundt 22.juli innlegget til Jostemikk angående søstra til Diana (mine ord), «Pinnedama».
Sitat meg selv: – Når jeg flere ganger får spørsmål av Dr.Lars (se over) om å nevne en eneste kritisk anatomisk struktur i området pinnen har passert, så er det et eksempel på diskusjon rundt en IS (”ikke sak”), som han er forhåndsdømt til å vinne dersom jeg er med på premissene. Navngir jeg en større blodåre eller nerve, så kan han bare vise til at alle ser at noen slike ikke er skadet, fordi ingen større bloduttredelser eller lammelser er å se på bildene av pinnedama. Sitat slutt.
Når det gjelder 22.juli saken er jeg glad for å ha bidratt til at Jostemikk på utrolig fantastisk vis klarte på to forskjellige videoopptak å identifisere hjelm med visir på » En ørlite uheldig bombemann». På den måten ble myten om den enslige ulv knust, og jesuittenes forsøk på å skape et stør_re AParti fikk et skudd for baugen. En annen myte skapt av de samme kreftene er 6 millioner myten.

Premisset «værsystemene beveger seg som de gjør» er skapt ut fra en tenkt globus. Det finnes mengder av nettsider som omhandler værsystemene i en tenkt flat jord med firmament, og der framstår de mildt sagt annerledes. Kjell Erik Midtgård lenket til en videoserie Rob Skiba har laget hvor coreoliseffekten også er grundig behandlet, inkludert hvorvidt en med langtrekkende våpensystemer tar hensyn til nevnte effekt eller ikke. Når Rob Skiba omtales som baptist predikant vet vi at de fleste i dagens samfunn skyr unna som pesten. Jostemikk ser ikke ut til å velge (det må vi respektere) å sette seg inn i flat jord problematikken, i og med uttalelsen «Tenk dere at jorda var flat og roterte, om den var sirkulær eller firkantet». Finn en eneste «flat jord side» blant hundre tusen som omhandler ROTERENDE flat eller firkantet jord, så er du god. Premisset er STASJONÆR jord. Når det er sagt ligger det også i kortene at flat jord psyopsen sannsynlig også ble startet av vatikanet og jesuittene, allerede fra 1995 er «Flat Earthers» med på Illuminati play cards.
Mange av de omtalte sidene er åpenbare infiltasjoner med blandingen «misvisning og fakta» uten at det beviser eller motbeviser noe som helst annet enn psyops.
Løgn avler løgn. I over 500 år har det bygget på seg med stadig flere mystiske usynlige, teoretiske krefter og effekter som visstnok omgir oss. Snart forventes falsk ET invasjon (ekte for de ukritiske).
Nå legger Mjøsisen seg. PRAKTISKE landmålere, ut og sjekk EVENTUELLE nivåforskjeller fra Minnesund til Lillehammer!

I det følgende noen pekere til sider som omtaler premissleverandørene til Jostemikks og inntil nylig mitt verdensbilde, og alle andres som har vært mottagelige (99,9% ?). I tusentall, religiøst presteskap lønnet fra ondskapens akse i Rom og upperclass sosietets «vitenskap» nær verdensfinansens arnested London:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Catholic_clergy_scientists
https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Society
https://www.fastcompany.com/40424655/inside-the-vaticans-tech-accelerator-thats-targeting-climate-change
http://www.bbc.com/news/science-environment-32487874
https://www.newswithviews.com/Horn/thomas135.htm
http://exonews.org/nation-of-islam-ufo-discussion-follows-vatican-and-royal-society/
http://rsta.royalsocietypublishing.org/content/369/1936/644
Norsk MSM(!):
I Nord-Europa var det konvensjonell visdom at en jesuitt ikke skydde noen midler, heller ikke løgn og bedrag, for å fremme sin lære.
Jesuitten Hermann Busenbaum skrev i en bok følgende setning: «Når hensikten er tillatt, er også midlene tillatt.» Dette førte til at munnhellet «hensikten helliger middelet» ble tillagt jesuittene. De på sin side benektet at dette var del av deres tenkning.
https://www.aftenposten.no/verden/i/e8784/Jesuittene–elsket-og-hatet-gjennom-500-ar

Thor
Thor
18. januar 2020 20:25

Såså Jostemikk..Å uttale bastant at Jorda er rund og har en coreliuseffekt er å drite på draget…Først må du vite hva Bevegelse er..to: Hadde jorden snurret,er det beveglse,skjønner?(jordskjelv og)tre:Vann er ALLTID level…Fire: Kroppen har en balansenerve,den ville ha skreket ut med en fart 1050km ja…Og tenker du innerst inne så vet du hvor tragisk Dumt å påstå dette uten og undersøke fakta..Fem:Jorda vi lever på,plan*et er ubevegelig,urørlig og usedvanlig flatt..ingen kurvasjon overhodet..Så å kalle deg en sannhetssøker i dette tilfelle er drøyt,siden du tror helt og fullt ut på MSM og Nasa’s Globeverden..der alle Bilder av»jorden» kun er CGI/tegnefilm alle 12….

Vapaus
Vapaus
18. januar 2020 21:34

«Flat jord» er en psyop som vi ikke bør gå på med begge beina. «Splitt og hersk» er en kjent strategi og dette «flat jord» greiene er et forsøk på nettopp å splitte og latterliggjøre de som stiller spørsmål før de ukritisk kjøper påstander.