Mektige menns advarsler om makten bak makten

I Bertrand Russells ord til ettertanke, kunne vi se hvordan en briljant naturviter og vitenskapsmann så på de enorme mulighetene Staten har til å styre en nasjons innbyggeres tanker i ønsket retning, og hvordan rå våpenmakt en gang ga dem det overtaket de siden har holdt hardt tak i og videreutviklet til perfeksjon. Russel så antakelig ganske pragmatisk på dette utfra sine betraktninger om naturlovene, så vi må kunne anta at han mente at dette enkelt og greit dreier seg om den sterkestes rett. Personlig er jeg ikke enig i alle Bertrand Russells konklusjoner, han hadde meninger om så mangt, men respekterer at han funderte sine konklusjoner innenfor aksepterte rammer av den vitenskapelige metode. I likhet med andre store tenkere, ble også Russell influert av sin samtid, og som i alle andre epoker, var også perioden da hans tanker fikk sterkest influens negativt påvirket av feilslutninger og dogmer. Jeg bare nevner dette sånn i farta, og minner om Nullius in Verba.

Denne gang skal vi ta en nærmere titt på noen av de mest kjente advarslene andre kjente menn har kommet med. La oss begynne med den tidligere presidenten Woodrow Wilson, som virkelig opplevde både nasjonalt og internasjonalt politisk uvær den gang han var i amerikansk toppolitikk. I de to artiklene Bernard Baruch og Litt mer om Bernard Baruch – USAs svar på Englands Disraeli, la jeg ved ganske mye dokumentasjon på at Baruch og de sionistiske kreftene han representerte fullstendig kontrollerte USA i forbindelse med 1. verdenskrig, krigsindustrien, og USAs og Europas bank- og finansmiljøer. Ting kan tyde på at Woodrow Wilson tidlig forsto at det var noen andre som trakk i maktens tråder enn dem folk trodde, for i boka The New Freedom (1913), fortalte han rett ut at mektige mennesker var livredde for den skjulte makten i kulissene, de som var den egentlige makten, eller som Per-Aslak Ertresvåg valgte som tittel på sin ene bok, Makten bak Makten.

Setter vi Wilsons kunnskap sammen med den Russell ga oss, skal det vanskelig gjøres annet enn å se hvilket uhyre den tidligere presidenten advarte mot. De som kontrollerer en nasjons økonomi og industri, kontrollerer også politikken, utdanningssystemet, de største mediene, de hemmelige tjenestene, politiet, domstolene osv. Woodrow Wilson var nok redd for denne makten, for han turte ikke sette navn på beistet, men på mange måter er hans vitnemål viktigere enn det Bernard Russell ga oss. Der Russel kun nevner Staten, og ikke nevner med et ord hvem som egentlig kontrollerer denne Staten, tok Woodrow Wilson det allerede for mer enn hundre år siden lenger. Han antydet at makten ikke befinner seg der folk flest tror den befinner seg. Tro ikke at Wilson var en spesielt stor og flott person, for det var han virkelig ikke, men en mann i hans posisjon ble iløpet av sin svært vellykkede politiske karriere klar over hendelser og sammenhenger de færreste opplever å se så mye som skyggen av. Som eksempel på kritikkverdige hendelser i forbindelse med hans liv og virke som politiker kan nevnes, og husk nå hans ord sitert over, han var klar over problemet, at han uten anførte skrupler sa ja takk til en meget generøs valgkampdonasjon fra den jødiske bankgiganten Paul Warburg, som representerte de virkelige sionistiske bankkreftene i Europa, så som Rothschild-imperiet. Warburg var forresten like raus overfor de to andre presidentkandidatene til valget i 1912, Theodore Roosevelt og William H. Taft. Woodrow Wilson valgte frivillig å prostituere seg, men kanskje gjorde han det med et håp om at han skulle utgjøre en forskjell? Det er ikke godt å vite, men rent logisk virker det tvilsomt. For å nå toppen av internasjonal storpolitikk drages man som regel, muligens alltid, av en etter tiden oppbygd kynisme, realisme og pragmatisme. Disse -ismene er ikke forenlige med naivitet og fåfengt håp.

Nå tar vi et byks framover i tid til nok en amerikansk president som var sterkt influert av ufred. General Dwight D. Eisenhower kjempet i begge verdenskrigene før han ble president, og han så en utvikling når det gjaldt forbindelsen mellom økonomi og krig som han syntes det var så viktig at folk fikk vite om, at han advarte sine egne landsmenn om problemet under sin avskjedstale til USAs innbyggere i 1961.

Her ser vi at den tidligere presidenten og generalen var klar over dette problemet, så han og Bernard Russel, den ene kriger og politiker, den andre en framtredende vitenskapsmann, forsto begge utfra sine to vidt forskjellige ståsteder at militær makt ble brukt for å skaffe seg makt og rikdom ved å benytte krigsmaskineriet i både eget land og andre nasjoner. Det er ikke slutt med Eisenhowers advarsel ennå, for han og Russel hadde mer til felles. De forsto begge at makten bak makten, eller Staten, egentlig bank-oligarkene, rått og brutalt utnyttet vitenskapen for å forsterke sin totale makt, altså bank- og finansindustriens makt.

En toppolitiker og en meget anerkjent vitenskapsmann så altså det samme skremmende problemet. Når det gjelder denne siste advarselen, nevner jeg klimasaken som et skrekkeksempel. Det finnes utallige lignende eksempler, men jeg går ikke nærmere inn på disse her.

Avslutningsvis skal vi ikke gjøre store bykset framover i tid, for nå skal vi ta en nærmere titt på hva den nesten presidenten i USA advarte mot i sin tale til det amerikanske presseforbundet i 1961. George F. Kennedy så også de skremmende konturene av makten bak makten, og foruten å skremme ham nok til at han turte advare mot den, er mulighetene mer enn sannsynlige for at denne makten bak makten, eller i Kennedys egne ord, konspirasjonen, var det som tok livet av ham.

Så her er det. Lett forståelige og enkelt tilgjengelige advarsler fra tre forskjellige menn, eller egentlig fire menn, når man tar med Bernard Russell. De har alle det til felles at de forteller rimelig rett fram hvilke krefter som er dukkemestrene som trekker i trådene som resten av verden danser etter, og det er også mulig å få vite hvordan og hvorfor de trekker i trådene på den måten de gjør. Det er bare å lese det som forlengst er avslørt av mennesker som visste. Når man i dagens aldeles gale verden, den har virkelig gått av skaftet, forsøker å spre denne kunnskapen på så saklig vis man bare klarer, havner man sannsynligvis i de hemmelige tjenesters mapper som en hatspredende antisemitt og konspirasjonsteoretiker. Det er straffbart i mange vestlige nasjoner, tro det eller ei. Er det ikke fælt?

https://www.jfklibrary.org/Research/Research-Aids/JFK-Speeches/American-Newspaper-Publishers-Association_19610427.aspx

https://en.wikipedia.org/wiki/Eisenhower’s_farewell_address

https://en.wikiquote.org/wiki/Woodrow_Wilson

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Stein Røys
Stein Røys
4. mars 2017 18:54

Å, ja, og det er/var de mektige menn – makten bak makten – som lager trøbbel i verden, og tok også livet av JFK. Beste dokumentarfilm om de mektige menn jeg har sett. Lang, men veldig bra, blant annet hvorfor også politimannen Tippet ble skutt (henrettet) etter JFK ble drept: Everything is a Rich Man’s Trick: https://youtu.be/U1Qt6a-vaNM

jan fjerstad
6. mars 2017 02:50

i nesten alle attentatene ser det ut som at på et tidspunkt så er de som passer vedkomne feks i Kennedys tillfelle er bilen helt ubeskyttet og de som passer han sakker opp feks motorsyklene og følgebilene er langt bak en åpen kortesje og vaktene hans i en situasjon i forsete eller så er de liksom opptatt av noe annet og kennedy skal man være en dårlig skytter for ikke å treffe han og du har en haug av andre som det virker som samme mønster skjer og prinsesse diana var det vel dodi eller sannsynlighvis faren hans som sto for sikkerheten og sjåføren dær kjørte hele veien in til den korte tunellen uten sikkerhetsbelte for å kunne kaste seg over de han skal beskytte men rett før de kræsja med den 13 pilaren så hadde han beltet ? det kunne man se av papparazzibilder da kameraene ikke virket da også politisambandet var ute av drift så vidt jeg har fått med meg ellers kunne man vel sett hva som skjedde og dette gjentar seg i mange andre attentat reagen også. Men når denne agenda 21 slår ut i full blomst så er vi frivillig mere i fengsel en vi er nå . Det vil alltid være de som mener seg forkynnere av sannheten men leder oss bevist til det motsatte og det er de samme som har blanckofullmakt til å trykke pengene som eier sannheten spørs hvor høyt innen systemet\frimureriet du er noen få, p,s lurer på om hva de hadde sagt om man hadde fylt tusenhvis av ballonger og bedt de værså god lag noen trillioner til meg også ! blitt spærra in el blitt trillionær ?

Ingrid
Ingrid
6. mars 2017 12:07

Flott start på noe jeg håper blir en god serie 🙂

Mye av det ledere i sin tid har uttalt, spesielt etter at de har gitt fra seg «makten», er dessverre temmelig ukjent blant vanlige mennesker. Kanskje det kan gi dem noe å tygge på? Teksten på bildene er kort og lettlest, og noen vil kanskje også lese den forklarende teksten utenfor bildene. Det kan være første skritt på veien til å forstå at alt ikke er helt slik de har blitt fortalt, og kanskje få noen til frivillig å søke ytterligere informasjon.

WarProxy
WarProxy
7. mars 2017 14:10

Så en god dokumentar om Oklahoma City bombingen i 1995 idag.

A Noble Lie – Oklahoma City 1995

Selv hentet jeg ned en dvd kopi og kodet den om for bedre kvalitet.

Vapaus
Vapaus
27. mars 2019 21:33

Å, ja, og det er/var de mektige menn – makten bak makten – som lager trøbbel i verden, og tok også livet av JFK. Beste dokumentarfilm om de mektige menn jeg har sett. Lang, men veldig bra, blant annet hvorfor også politimannen Tippet ble skutt (henrettet) etter JFK ble drept: Everything is a Rich Man’s Trick: https://youtu.be/U1Qt6a-vaNM

Denne var veldig bra, den skulle jaggu vært pensum på skolene. Lang men vel verdt å se.