Stockholm-terroren: Hvor mange var klokken sa De?

Klokka på overbygget over Klara norra kyrkogata i Stockholm der "offeret" ble båret under. Bildet er fra Google Street View.

Artikkelen er oppdatert den 25. april 2017 med opplysninger om og fra han som filmet klokka og «offeret».

Ny oppdatering den 26. april 2017:

I kommentarfeltet la Stargazer ut lenke som førte til denne lenken:

http://www.dn.se/arkiv/stockholm/ur-led-ar-tiden-vid-centralposten/

Der er det stilt spørsmål til forvaltningen av området om hvorfor klokkene aldri går riktig. Det er også nevnt at de fra tid til annen går baklengs. Avisartikkelen er fra 15. januar 2015.

Oppdatering slutt.


Med unntak av at vi nå kan følge gjengen som bærer på dokka/den amputerte kvinnen enda lenger avgårde på deres ferd til en like ubegripelig som ukjent destinasjon, står og faller denne saken på om klokka på veggen på overbygget over Klara Norra Kyrkogata gikk korrekt da filmen jeg har hentet stillbildene fra ble tatt. Det første først. Filmen viser at de fortsatt bærer henne når de har gått ca. 310 meter fra «offerets» opprinnelige plassering, ca. 10 meter sør for den havarerte lastebilen ved Åhlén City-bygget.

Først en enkel illustrasjon som viser ferden til «offeret», og det som skal bli hovedpoenget her, klokka vi skal ta en nærmere titt på.

De hvite strekene/pilene viser ferden til «offeret» med avkappet ankel så langt vi kan følge den. Den svarte pila viser hvor klokka vi skal ta en nærmere titt på befinner seg.

Først en titt på klokka ved hjelp av Google Street View. Her er det mulig å skifte årstall for hvilket år man ønsker å vise. Dette har jeg gjort for å sjekke at viserne på klokka ikke bare står der og viser samme klokkeslett hele tiden, altså at den har stoppet. Det har den ikke på noen av valgene, for den viser forskjellig klokkeslett hver gang. Her er bare et eksempel:

Klokka på overbygget over Klara norra kyrkogata i Stockholm der «offeret» ble båret under. Bildet er fra Google Street View.

Terroren i Stockholm den 7. april 2017 er anslått å ha startet ca. klokka 14:53 den fredags ettermiddagen. Bildene av flokken med bærere og «offeret» og det ørlille glimtet vi får av klokka, er hentet fra denne Youtube-videoen.

Det eneste vi ser da kameraet første gang fikk med seg litt av klokka og langeviseren, er at den er syv på halv et eller annet.

Her er det videoen viser når kameraet noen sekunder senere får med seg litt til av klokka. Kortviseren er såvidt synlig, og viser at klokka da gjengen med «offeret» gikk nedover gata var 10:23.

Se på slutten av videoen selv, så er det ganske lett å se. Jeg slet litt med å stoppe videoen på beste tidspunkt. Hvis klokka går riktig, peker dette i en retning som mange andre har pekt mot når det gjelder lignende hendelser. Filmer fra terrorøvelser tett opptil og under selve terrorhendelsen blir brukt som dokumentasjon av De presstituerte i ettertid. Husk at de gjord et stort nummer av denne «stakkars kvinnen med avkappet ankel». Hvis noen fra Stockholm leser dette, eller hvis noen kjenner noen som bor der, håper jeg de kan ta en tur til denne lokasjonen for å sjekke om klokka går, og om den går noenlunde korrekt.


 

Oppdatering 25. april 2017

Pål på Norgesaksjonen tipset meg om opphavsmannen bak videoen jeg har benyttet i denne saken. Mannen heter Niklas Edrén, har tre år bak seg som jegersoldat i bataljonen i Arvidsjaur, og påstår hardnakket at han filmet straks innen klokka 15:19. Han skriver at han arbeider der han filmet fra, og at han selv har erfaring fra mange øvelser på lignende situasjoner. Han nevner ikke noe om klokka, ei heller kommer han med en eneste god forklaring på hvorfor de bar og bar dette «offeret». Han skryter imidlertid på seg å kunne båret denne «kvinnen» på egenhånd, fram og tilbake strekningen hun ble fraktet, mange ganger.

Han lastet filmen opp så den ble publisert på Facebook fredag 7. april klokka 15:26. Før dette har han ikke vært aktiv på Facebook siden en gang i september, og en gang i november i fjor.

Jeg minner om at Forsvaret, Sikkerhetspolitiet og politiet kjørte terrorøvelser sammen fram mot Stockholm-terroren. I samme område. Med Åhléns City-bygningen som et mål for terroren.

Når det gjelder klokka, så viste den det den viste, og det var syv minutter på halv elleve. Har blitt tipset om at det er forretninger i gaten som kan kontaktes angående klokka. Melder noen seg frivillig? 🙂

Her er to bilder jeg har klippet ut av videoen som helt klart viser at klokken på veggen var syv minutter på halv elleve da den ble filmet. Vi vet ikke hvilke dag det var, vi vet ikke om klokka viste rett tid, eller om den i det hele tatt fungerte.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Stargazer
Stargazer
25. april 2017 23:59

Det ser ikke ut som disse klokkene er noe å stole på. Alle de tre siste lenkene peker vel på samme nyhetssak, som er i den første lenken. Fra januar 2015. Ansvarlig for uret ser ut til å være Rebecca Liljebladh Thorell på Vasakronan. Jeg har også sendt e-post til et hotell i gaten for å høre om den pleier å gå riktig, men har ikke fått noe svar.

https://www.dn.se/sthlm/ur-led-ar-tiden-vid-centralposten/

http://vasakronan.se/pressklipp/ur-led-ar-tiden-vid-centralposten

https://web.retriever-info.com/go/?d=08003120150115239763&p=295295&sa=2018110&a=32686&s=80031&x=b31231da77167b3a7540b9e43e853751

http://klocksnack.se/threads/ur-led-%C3%A4r-tiden-vi-centralposten.34173/

Stargazer
Stargazer
26. april 2017 00:23

Når jeg leser litt nedover her så kan det se ut som at klokkene går, men at de går baklengs, faktisk. Skulle ikke forundre meg om arrangørene av Terror vet om dette og sniker det inn som snubletråd.

http://klocksnack.se/threads/ur-led-%C3%A4r-tiden-vi-centralposten.34173/

Pål
Admin
Pål
27. april 2017 18:33

Har kanskje ikke noen betydning, men poster det likevel.

Det undrer meg at https://www.dn.se/sthlm/ur-led-ar-tiden-vid-centralposten/ angivelig publisert 15.01.15 ikke er arkivert av WayBackMachine før 28. november 2015 https://web-beta.archive.org/web/20150101000000*/https://www.dn.se/sthlm/ur-led-ar-tiden-vid-centralposten/

Om DET skyldes tilfeldigheter aner jeg ikke noe om.