Den høye, blonde nordmannen

I går fikk jeg et tips om en hendelse jeg helt hadde glemt. Jeg holder på med å forsøke identifisere de personene vi har klart å sile ut som mulige mistenkte terrorister i forbindelse med 22. juli 2011-terroren i Oslo, og det jeg ble minnet om var en høy og blond nordmann som var blant terroristene på Statoil-anlegget i In Amenas i Algerie 16. til 19. januar 2013. Sitatet under er fra VG.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/gisseldramaet-i-algerie/slik-var-de-dramatiske-doegnene/a/10074486/

Samtidig skriver det franske nyhetsmagasinet Le Point at vitner forteller om en gisseltaker som ble kalt «nordmannen». Han skal ha vært høy og blond og snakket med de norske gislene på et ikke-engelsk språk de forsto. Norsk UD sier at de ikke har informasjon om at en nordmann er involvert.

Før vi går videre minner jeg om noe jeg har gjentatt ofte. Det er en mulighet for at det vi ser skje i forbindelse med de mengder av False Flag-operasjoner som har blitt gjennomført fra og med 11. september 2001, blir begått av et omreisende terror-nettverk. Mange analytikere kobler dette til Operation Gladi/Stay Behind-nettverket.

Da jeg gransket videoen til Johan Christian Tandberg etter at Lars fant den hos svenske TV4, oppdaget jeg en bag stående på bassengkanten på Johan Nygaardsvolds plass utenfor høyblokka. Først en link til filmen:

http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=1828216

Her er bildet av bagen, og han som jeg har kalt Garderobemannen satte den der etter å ha skiftet klær:

Etter å ha fått hjelp til å lage en animasjon fra stillbildene jeg sakset ut fra en film der fotografen absolutt ikke holdt kameraet stødig, fikk vi se en dokumentasjon på en mann som tok av seg en mulig uniform og andre effekter, og puttet dem i bagen. Klikk for å se animasjonen.

Deretter fant Northolsen denne mannen på Tandbergs video:

Northolsen

10. oktober 2015 at 22:26

Det kommer en mann trillende på en sykkel når Tandberg passerer bassengkanten på 2:20 i sin film. Denne mannen ligner svært på garderobemannen i NTBs film over m.h.t. til farge på jakke og bukse. Men siden Tandberg ligger 50 sekunder etter NTB blir jo dette litt feil kronologi. Merkelig likevel.

Den høye blonde mannen

Det er vanskelig å se annet enn at dette er han jeg har kalt Garderobemannen. Hvem han er vet jeg ikke, men som ytre signalement passer det godt med det avisene kalte den høye blonde “nordmannen” som var en av terroristene i Algerie halvannet år senere.

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

11 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Øystein
Øystein
7. desember 2015 01:24

Og da kommer spørsmålet, kanskje litt på siden, men kanskje en del av saken likevel: hva gjorde, eller hva skulle, egentlig Moland og French i Kongo, med sitt militære utstyr, militære treningsleier og norske militære identifikasjonspapirer?

Øystein
Øystein
7. desember 2015 13:38

I kommentarfelt er det heldigvis lov å gjette. Nå har jeg lest boken «Et mord i Kongo», der forfatteren ikke kom til bunns i dette, rett og slett fordi Moland og French ikke svarte skikkelig på spørsmålene om grunnen til deres opphold i Kongo. Da må man gå ut i fra at de har noe å skjule. Tuftet på det vi vet brukte Norge ganske store ressurser på å hjelpe dem, mot normalt i andre drapssaker. Kongolesiske myndigheter fremmet erstatningskrav overfor norske myndigheter, hvilket er uvanlig, iallefall i vesten. Vi vet at French og Moland skulle etablere en «campus» for trening, etter militære prinsipper, i busjen, utenfor kongolesiske myndigheters kontroll.

Jeg tror de var der på oppdrag fra NATO/Gladio, for å etterhvert danne en gruppe «moderate opprørere», som kunne lage litt rabalder og røre i Kongo og nabolandene, slik at NATO (eller et eller flere medlemsland) kunne få et påskudd til å gripe inn. Så blir spørsmålet hvorfor? Konge er enormt stort, massevis av ressurser, ligger sentralt geografisk og allerede ganske korrupt, kaotisk og voldlig. Dette burde være «piece of cake», men så skjedde det noe i jungelen, og sjåføren ble skutt, i følge Moland og French av noen som angrep bilen de var i. Men deres historie stemmer ikke overens med bevis og beskrivelser fra åstedet.

Amatør1
7. desember 2015 18:32

Dette er en svært interessant hypotese, Øystein. Om det lar seg gjøre å underbygge dette med fakta, så hadde det vært et viktig bidrag. Jeg har aldri helt forstått den saken.

Øystein
Øystein
7. desember 2015 21:50

@amatør1 Det er kun to fakta som egentlig mangler: hvorfor de var der (på oppdrag fra/for hvem og hvem finansierte dette), som er det mest interessante. Det klarte ikke Strøksnes (forfatter av Et mord i Kongo) å finne ut av, tross mange intervjuer med de to, reiser omkring i Kongo, intervjuer med folk som traff dem, samt samtaler med deres noe kryptiske engelske kontaktmann (hvis navn jeg ikke husker). Så inntil videre får det bli med hypotesen.

Det andre faktum som mangler er hva som egentlig skjedde da sjåføren ble skutt. Men det tror jeg ikke er så viktig, da det trolig ikke har sammenheng med årsaken til French og Molands ærend i Kongo.

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug
14. desember 2015 01:33

Ja det er nok mye Moland og French ikke kan si for det kan skade deres sak for løslatelse, håper bare det skjer snart at French får komme til Norge så ikke han også ikke kommer hjem i en kiste. Jeg synes også det er merkelig at ikke Norske regjeringer gjør mer for å få han hjem inkludert England

Rolf Royce
Rolf Royce
30. januar 2016 15:13

Når det gjelder Moland og French er det et moment i saken de færreste nordmenn er kjent med fordi staten skjuler den saken med betalte spesialister spesifisert til Morten Bøås som «eier av sannheten» om Norge i Afrika og Afrika.

Men om man ser på Norad sine sider vil man se at Norge gir penger til både Rwanda og Uganda.

I henhold til all ikke amerikansk propaganda og løgn litteratur, omtaler all annen sakens sannhet og det er at det er Rwanda og Uganda som gjennom å regissere «opprørere» i Congo driver regulær plyndring av landet. Feks eksporterer Rwanda et stort antall sjeldne jordarter som bare finnes i Congo.

Måten det gjøres på er at Kagames menn faktisk leier seg en congoleser som offentlig står som opprørsleder. Så kidnapper de barn og trener dem som barnesoldater i Rwanda og disse returneres til Congo som opprører.

Det har også vært tilfelle der «Congolesiske opprørsledere» faktisk er Rwandesere.

UN security counsil lanserte en rapport om dette som Rice, USA sin FN ambassadør prøvde å stoppe lenge.

For Rwanda ER USA i Afrika og Kagame deres mann trent i USA.

Moland og French sitt oppdrag kan ha vært å enten trene opp barnesoldater eller falske opprørere. Og saken handler om at de ikke KAN oppgi oppdragsgiver fordi da sprekker trollet.

Min intuisjon sier meg at Moland gikk lei og skjønnte at det bar mot graven dersom de ikke snakket ut og dermed fikk alt offentlig lys på seg selv der nede og da ble French beordret til å ta livet av ham eller oppdragsgiver som godt kan være Amerikans, Norsk eller Israelsk leide andre fanger til det. Mne jeg tror mest på French.

French er like lite Norsk som Paul Kagame. French er jødisk med Engelsk og Norsk pass.

Når du hører «congolesiske opprørere» så tenk Kagames proxy ranere i Congo. Rwanda tar seg av sjeldne jordarter stort sett og Uganda har mere fokus på andre områder og gull.

Vesten industri kan ikke overleve uten disse sjeldne jordartene og dermed får narrespillet i Congo pågå og pågå uten særlig omtale.

Dog har det vært glipper som etter FN rapporten kom ut og da skrev Reuter dette:

http://www.reuters.com/article/us-congo-democratic-rwanda-uganda-idUSBRE89F1RQ20121017

Det annbefales i studere dette nøye i alle den tid man vil forstå Moland og French i Congo.

Rolf Royce
Rolf Royce
30. januar 2016 15:16

Norges rolle i dette er om ikke begrenset til, så i alle fall omfattende såkalt legitimering av disse røverstatene Rwanda og Uganda. Det gjøes gjennom at «Freds Norge» gir billateral stat til stat støtte og dermed må vel mottakeren være en skikkelig og grei nasjon?

NOT!!! Norge støtter faktisk direkte de enorme drapsorgienen der nede gjennom å «vaske » Rwanda og Uganda.

Det er kansje en av rikets største og mest grusomme hemmelighet etter massegraven på Riis kirkegård.

Rolf Royce
Rolf Royce
30. januar 2016 16:30

Veldig bra nettsted Jostemikk. Håper du får mange hits og at folk leser dette her.

22 juli er en røverhistorie som viser at det ikke bare var under krigen det kom frem Nordmenn så ondskapsfulle at selv fanden fikk konkurranse. Også «Etterlatt foreningen» er totalt falsk flag og kontrollert opposisjon.

Den forrige lederen er og vil alltid forbli jødisk og resten kan man strikke sammen selv.