Apollo 11 – Saturn V med strikkmotor? – Del 2

Etter å ha studert NASAs beregnede bane i ettertid av Apollo 11-ferden opp og i mente både før og etter at jeg la ut forrige innlegg om denne saken, er konklusjonen fortsatt den samme som forrige gang. I dette innlegget vil jeg forsøke å gå ørlite mer detaljert til verks.

Dataene jeg legger til grunn for hvor Apollo 11/Saturn V til en hver tid befant seg i forhold til tidsbruken er fra NASA:

DOKUMENT NO. D5-15560-6 – TITLE APOLLO SATURN V POSTFLIGHT TRAJECTORY AS-506 – PDF

Av disse dataene har jeg laget et diagram som viser rakettens høyde i forhold til tid, og gjør oppmerksom på at utskytingsrampen befant seg 59 meter over havet. Legg dessuten merke til at jeg ikke har latt ferden gå lenger enn til 161 sekunder, som var tidspunktet for når trinn 1 av Saturn V var oppbrukt. Skiftet fra trinn 1 til trinn 2 kan forøvrig sees i videoen som er lagt til grunn i forrige innlegg, og som jeg også vil legge ut i dette innlegget.

NASAs banedata Apollo 11 i ettertid

Neste diagram har høyere oppløsning for å fokusere på tidspunktet 105 sekunder av ferden. Dette tidspunktet er viktig, for det er her vi finner det eneste referansepunktet i filmen. Det er da raketten går gjennom skydekket.

NASA banedata 105 sekunder

Dette er NASAs data og viser at Apollo 11/Saturn V var 24000 meter over havet 105 sekunder ut i ferden.

Cirrostratus – det høyeste skydekket over Florida

Først minner jeg om NASAs egne meteorologiske data for oppskytingen den 16. juli 1969.

Meteorologiske data fra NASA

Cirrostratus var høyeste skytype over Kennedy Space Center den dagen. Ikke bare den dagen, det er den høyeste skytypen de har over Florida:

http://no.wikipedia.org/wiki/Sky#H.C3.B8ye_skyer_.28Type_A.29

http://www.fastweather.com/education/cirrostratus-clouds.php

Dette betyr at hvis det er et annet skylag som raketten trenger gjennom etter 105 sekunder, må det være et lavere skylag enn cirrostratus, og det vil gjøre avvikene fra NASAs data enda større.

Vanlig høyde for cirrostratus er ca. 8000 meter. Maksimumshøyden er ca. 12000 meter. Dette kommer jeg tilbake til.

Neste illustrasjon er en animasjon jeg har laget som viser raketten idet den trenger gjennom skydekket. Den mørke skyggen som forsvinner oppover og til venstre er fra raketten som kaster skygge på cirrostratus-dekket.

Apollo 11 animasjon

Oppskytingen starter etter ca. 3:40 av denne videoen som er laget av Philip Frank Pollacias. Etter ca. 105 sekunder av ferden trenger Apollo 11 gjennom cirrostratus. Hvis man fortsetter å se ca. 1 minutt til, kan man se når raketten skifter fra trinn 1 til trinn 2, helt i tråd med det tidspunktet NASAs egne data viser for denne hendelsen.

NASA har vist verden data som avviker 50-66 % fra virkeligheten

Dette er svært alvorlig, og derfor viser jeg avviket ved hjelp av et nytt diagram. Jeg gjør oppmerksom på at dataene som bygger kurven i diagrammet er misvisende for de avviksdataene jeg presenterer med de to laveste kurvene. Dette fordi jeg dividerte originaldataene med 2-3. Endepunktet for eksemplet (105 sekunder ut i ferden) er allikevel korrekte. Årsaken til at det ble slik er at det er umulig for meg å vite når i ferden Apollo 11/Saturn V beveget seg i altfor lav hastighet i forhold til det oppgitte. Det eneste jeg vet er at NASAs oppgitte tidsbruk for raketten til å passere tårnet på oppskytingsrampa ser ut til å være korrekt.

Avviksdata NASA mot virkeligheten

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Amatør1
5. november 2014 20:31

Cloud tops, even on thunder clouds can rise up to 70,000-75,000 ft (22,500-24,200 m). Cirrus clouds and some other types of clouds reach that height quite often.
http://agron-www.agron.iastate.edu/courses/Agron541/classes/541/lesson05b/5b.3.html

2Q11
2Q11
14. februar 2018 23:03

Dette betyr at hvis det er et annet skylag som raketten trenger gjennom etter 105 sekunder, må det være et lavere skylag enn cirrostratus, og det vil gjøre avvikene fra NASAs data enda større.

Nemlig! Videoen over er ikke lenger tigjengelig, men heldigvis har du «animasjonen» intakt.
Jeg har funnet fram til to forskjellige filmer (ikke kontinuerlige) som viser gjennomtrengningen av skylaget. I begge forteller medfølgende muntlige kommentarer at dette skjer et sted mellom «altitude 2 miles» og «altitude 3…4 miles.» I så fall sensasjonelt og svært avslørende. Eller har jeg misforstått?

Muntlig kommentar i filmen:
..altitude 2 miles -7min 08sek-altitude 3…4 miles now..
As You Remember It: The Lift-Off of APOLLO 11
https://youtu.be/zGNryrsT7OI?t=428

kommentar i neste film:
…..- 5min.21sek… -altitude 3…4 miles now..
Launch of Apollo 11 (CBS)
https://youtu.be/TmHABUfjYPI?t=321

Her en god og oversiktlig animasjon, men «politisk korrekt».
Apollo 11 moon mission animated:
https://www.youtube.com/watch?v=8VvfTY-tVzI

«En av underkommentarene er enig med meg (og deg?):
Nicely done videos; however, it’s simply not believable given the fuel requirements for such a long journey, fighting earth’s gravity the whole time (8+ days!). Also, the Lunar Module construction is laughable! One more point: how did the rover get inside such a small module (I know it wasn’t in the Apollo 11)? So many things don’t seem to make any sense to me… particularly given the technology of 60’s. I wish government scientists and engineers aren’t forced to lie to the tax-paying public. Eventually truth will come out, I hope. »

Ny filmvinkel, med gromlyd..
-Apollo 11 Saturn V Launch First man on the moon Armstrong & Aldrin Roy Dawson Video