Hvordan MSM gjennom sine eiere setter dagsorden ved hjelp av Orwells Newspeak

Nok et eksempel på hvordan økonomisk makt og mediemakt påvirker menneskers virkelighetsoppfatning

Om ikke ufortrødent, så fortsetter jeg i det minste med å fortelle så godt jeg kan alt det som ingen vil vite. Først et par poenger fra Tim Balls punktliste i forbindelse med klimasaken som er direkte overførbar til nesten alt som blir presentert av MSM i dag.

People find it hard to believe a deception on such a grand scale could occur.

Opponents were ruthlessly attacked, causing others to remain silent.

Om når holocaust-begrepet dukket opp i norsk media

Her er det viktig å nevne usikkerheten bak statistikken. Det er store usikkerheter i scanningen til Nasjonalbiblioteket, og de har et begrenset utvalg riksaviser og lokalaviser. Selv kan jeg ha gått i surr i telling og inntasting, samt at jeg ikke har sjekket søkeresultater. Søkekriteriet ga da heller ikke muligheter til dette, fordi jeg valgte søkeresultater som var utelatt fra opprinnelig søk, noe jeg tror skyldes at Nasjonalbiblioteket har scannet treff, men ikke har lagt ut resultatet av scanningen på annen måte enn som notert treff. Jeg advarer grunnet alt dette om at grafen jeg legger ut kan være mer eller mindre verdiløs. Med dette sagt, så viser den ikke annet enn tallenes tale utfra de grunnpremissene jeg har nevnt.

Søkeordet er rett og slett holocaust. Først kommer tallenes tale, og deretter noen kommentarer om årsaker til at det er slik.

Holocaust-graf

En eksplosiv økning fra så og si intet til over fem hundre treff – hva er årsaken?

I april 1978 ble TV-serien Holocaust: The Story of the Family Weiss lansert i USA, og året etter, i april 1979, dukket serien opp på NRK under navnetHolocaust.
Mange av treffene det året skyldes sikkert det enkle faktum at seriens navn og altså søkeordet lagt til grunn for dette innlegget dukket opp på programoversikten til NRK som alle aviser har en utgave av. I 1979 var NRK eneste leverandør av fjernsynsprogrammer for alle andre enn de som klarte få inn signalet fra Svensk TV 1 og 2.

Det vi ser kan være et resultat av et ny-ord, altså newspeak, og det kan virke som om ny orden var satt for senere aldri å opphøre. Medienes rolle i dette er total. En fjernsynsprodukson fra USA vises på fjernsynet i Norge via NRK, og siden går debatten tydeligvis titt og ofte, der ordet nevnes i økende grad i norske aviser.

Neste topp bygget seg jevnt og trutt opp mot 1999 – hva lå bak?

Media ble i årene fram mot 1999 benyttet til å sette en økonomisk erstatning for norske jøder (i all hovedsak askenasi-khazarer, mange av dem flyktninger fra Øst-Europa) på dagsordenen. En erstatning på 450 millioner for tap av eiendom og formuer som kompensasjon for urett, gitt av den norske staten, altså deg og meg. Her bør nevnes at verken dere eller jeg gjorde noe galt under 2. verdenskrig det jeg er klar over, og at en kan undres over hvem som mottok denne erstatningen og hvem som endte opp som mulige brukere av pengene, selv om noe står nevnt på Holocaust-siden. Jeg har i ganske lang tid studert navnene på de som ble sendt ut av Norge under krigen, og kan knapt huske mer enn en lite håndfull familiemedlemmer av disse med adresse Norge etter krigen.

I tillegg til dette dukket Norsk Holoaustsenter opp, og de har et regnskap som viser at de mottok mer enn 20 millioner i 2011 som driftsmidler fra den norske staten. Oppstarten av senteret var i 2006, og i de neste 5 årene kjempet det jødiske samfunnet for å få en offentlig unnskyldning fra Norge på grunn av deportasjonene under 2. verdenskrig. Dette kapittelet nådde sin ende i januar 2012, da en askenasi-khazar, Jens Stoltenberg, på vegne av helt uskyldige innbyggere i vårt land ga andre askenasi-khazarer en unnskyldning på vegne av hele det norske folk. Var vi ikke under tysk kontroll i årene deportasjonene foregikk, og ble ikke våre kjente krigsforbrytere dømt av krigsdomstolen etter at krigen var slutt?

Når pengene eier fjernsynsprodusentene, og de samme krefter eier avisene, da beveger vi oss på svært tynn fakta-is

Det betyr rett og slett at det er makta som rår. Makta er penger, og penger skiller ikke mellom rett og galt. Det systemet som gir oss alle opplysninger og kunnskap kan misbrukes, og i verste fall snakker vi om uhyrligheter. Pengemakta skaper de alternative virkelighets-boblene vi alle befinner oss i. Makthierarkiet vi kaller media er i dag organisert som en ren ABC i potensielt og reellt maktmisbruk.

Når MSM har makt til å sette agendaen slik og derigjennom sette dagsorden for folks virkelighetsoppfatning, blir det av større og større viktighet at så mange som mulig setter fokus på det de holder på med.

Når det gjelder begrepet holocaust var dette noe som dukket opp etter hvert.  De forskjellige nasjoner blant “vinnerne” av 2. verdenskrig var langt i fra samstemte i årsaken(e) til de påståtte tallene på antall ofre.

Dette vil det komme utfyllende og forhåpentligvis forklarende innlegg på senere. Da skal vi ta se på den historisk-religiøse betydningen av begrepet, og dessuten ta en nærere titt på uttalelsene til sentrale personer og vitner til hendelsene. Det er mange løgner ute og går. Mennesker har en lei tendens til å juge så det renner av dem. Ifølge TV-figuren House har de ikke bare en tendens til å gjøre det.

Alle juger!

 

http://www.nb.no/
http://no.wikipedia.org/wiki/Holocaust_(TV-serie)
http://www.hlsenteret.no/
http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/regpubl/stmeld/20032004/stmeld-nr-44-2003-2004-/24/7/2.html?id=331235
http://www.regjeringen.no/nb/dokumentarkiv/stoltenberg-ii/smk/taler-og-artikler/2012/minnemarkering-pa-holocaustdagen.html?id=670621
http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/01/27/stoltenberg-beklager-deportasjon-av-joeder

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments