Historiens mest effektive politiske vedtak?

Ble verdenshistoriens mest effektive politiske vedtak fattet av kongressen i USA i 1876?

Denne historien er det bibelske proporsjoner over, og rent biologisk er det snakk om en av de største gåter vitenskapen har forsøkt tygge på.

I USA på 1800-tallet var en av de største truslene mot jordbruket de enorme svermene med gresshopper av typen Rocky Mountain locust. Så tallrike var disse insektene at de spekuleres i om de var verdens største biomasse, og det sier jo ikke så lite når man tenker på alle antilopeflokkene som finnes, bisonen når den var tallrik, ansjos- og sildestimer osv.
I 1876 fattet kongressen et vedtak om at den var Den største enkelttrusselen mot bosettingen i landet mellom Mississippi og Rocky Mountains. Årsaken var selvsagt at de spiste opp avlingene, og vi kan anta at de religiøse nybyggere og bønder nok slo opp i bibelen og leste om de ti landeplager, i dette tilfellet den åttende landeplagen, gresshoppesvermene beskrevet i Andre Mosebok.

Få år etter vedtaket i kongressen var locusten utryddet. Fullstendig borte, for aldri mer å bli sett. Snakk om effektive politikere.

Locust
Bilde fra 1876
http://books.google.no/books?id=swJWsR5CFu0C&printsec=frontcover&hl=no&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
http://en.wikipedia.org/wiki/Rocky_Mountain_locust
http://en.wikipedia.org/wiki/Plagues_of_Egypt#8.Plague_of_locusts.28.D7.90.D6.B7.D7.A8.D6.B0.D7.91.D6.B6.D6.BC.D7.94.29:_Ex._10:1.E2.80.9320

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments