Det med å plante et flagg og å ta bilder på månen

Alternativ tittel: Pokker ta alt som reflekterer noe de ikke kunne ha reflektert

Det er ingen grunn til å slippe taket i dette som har å gjøre med USAs “ærefulle” romfartshistorie. Det er bare det at som med alt annet jeg har gransket opp gjennom årene, lukter det så ille av denne saken, at en stakkar trenger trekke pusten i frisk luft fra tid til annen. Det er som med klimasvindelen et overflødighetshorn som bare gir og gir, bare man holder ut lukta i lange nok perioder til å få gjort noe nyttig med gavene som drysser i fanget på en. Nok en gang stoff om Apollo 11, som aldri forlot jordas atmosfære, hvilket kan leses om her og her.

Neil tok bilde av romdraktrumpa til Buzz og en ting til

Jeg går ikke så nøye i detaljene her at jeg tar med når de forskjellige ting skjedd helt ned på sekundnivå. Det blir en røflig forklaring om hva som skjedde når. De offisielle bildene jeg har brukt skal jeg derimot være svært nøye med, slik at hvem som helst kan finne dem raskt. De tre bildenes originalnavn fra NASA er AS11-40-5862, AS11-40-5863, og AS11-40-5867.

Den forenklede og ikke så særlig detaljrike fortellingen om hva som ifølge NASA skjedde, var at da månelandingsmodulen hadde landet, ble Neil Armstrong filmet med et forhåndsplassert kamera som var fastskrudd til landingsfartøyet. Det var forøvrig det dårligste kameraet NASA klarte oppdrive. Etter å ha sagt de berømte ord That’s one small step for a man, one giant leap for mankind, begynte Armstrong å ta bilder med sitt 70mm kamera. Var det noe Armstrong var dyktig til, så var det å ta bilder. Uten å trekke fra tiden han brukte på å plante flagget sammen med Buzz Aldrin, og å samle inn 21,5 kilo månestein og støv for å ta med hjem til jorda de drøye to timene han befant seg på månens overflate, tok han et bilde ca. hvert 15 sekund, og kvaliteten på det brystmonterte kameraets bilder var enestående. Det første eksemplet er bilde nr. AS11-40-5862, som blant annet viser Buss Aldrin da han begynner forsøket på å krabbe som en kreps ut av landingsmodulen. For å ta disse bildene måtte Armstrong bøye seg bakover:

AS11-40-5862
Buzz Aldrin på vei ut av The Eagle på Apollo 11-ferden i 1969

Neste bilde viser Aldrins rumpe en gang til, og nå er han nesten gjennom den trange luka. Bildets offisielle nummer er AS11-40-5863:

AS11-40-5863
Månelandingsfartøyet i det det er i ferd med å føde ett stykk
astronaut

Det neste bildet har originalnummer AS11-40-5867, og det viser Aldrin like før han setter sine månestøvler i støvet på månens overflate:

AS11-40-5867

Det som sto på programmet da begge astronautene var ute av landingsfartøyet var å hente det amerikanske flagget som var plassert i et sylinder på utsiden av modulen, og deretter plantet de to flaggstanga noen få tommer ned i månens overflate.

a11_h_40_5875
En kan jo undres over om Aldril ville plantet rumpa solid ned i
månens overflate hvis han hadde måttet bøye seg bakover like
mye som Neil Armstrong gjorde da han tok bilder av Aldrin på
vei ut av landingsmodulen?

Disse bildene viser noe snålt. Ta det første igjen, og titt nøye på det trekantede vinduet oppe til høyre for lukeåpningen. Det er noe som speiler seg i det vinduet. Her har jeg tatt ut det nødvendige, og fotobehandlet det så godt jeg kan for å vise hva som speiler seg der:

Apollo 11

Foruten at det virker å være en person øverst i vinduet som tar av seg ei maske, ser en tydelig flagget og stanga det er festet på. Det betyr at flagget allerede var plantet før Buzz Aldrin kom ut av landingsmodulen. Hva som egentlig viste seg som refleks i det samme vinduet på de to andre bildene er ikke godt å si, men det må ha vært noe enda mer oppsiktsvekkende, for der synes bare en diffus blåfarge. Hvor kom den blåfargen fra? Jeg tør ikke engang gjette på hva som var vakkert lyseblått på månen. Hadde den en midlertidig atmosfære som på jorda? Når en ser nøyere på de to bildene, ser det ut som om de har begynt å fylle modulen med vann fra Stillehavet, medbringende vakkert sollys og det hele, og på bilde nummer to dekker det hele vinduet.

Blåfarge 1

Blåfarge 2

Er det en liten fisk vi kan ane nederst på bilde nummer to? Hadde de som hemmelig oppdrag å lage et måneakvarium? Hvem ga fiskene mat etter at de to astronautene hadde dratt fra månen ved hjelp av et eller annet?

Det blir verre

Apollo 17-oppdraget ble det siste av en serie med NASA-svindler, og de var ikke mindre slappe i kontrollen for juks og månefanteri under den “ferden”. Nå skal vi ta en titt på da Schmitt manglet en smule (eller to).

Jack Schmitt tok dette flotte bildet av Augene Cernan.

Augene Cernan og Jack Schmitt

Før vi tar en nærmere titt på nok et pinlig speilbilde fra “månen”, må alle huske på at de var bare to på månens overflate. Jeg siterer fra NASA om dette bildet, og linken er blant linkene til slutt:

AS17-141-21608 (13 Dec. 1972) — Astronaut Eugene A. Cernan stands near an over-hanging rock during the third Apollo 17 lunar surface extravehicular activity (EVA) at the Taurus-Littrow landing site. Scientist-astronaut Harrison H. Schmitt took this photograph.

Schmitt tok bildet. Hvem var det da som synes i visiret til Cernan? Her er en utklippet og større versjon av visiret til astronauten:

Schmidt i visiret
Harrison Schmitt synes i speilbildet på visiret til
Eugene Cernan

Uffda. Ikke har han kamera, og ikke har han ryggpakningen med livsforsyningsutstyret. Det ser mest ut som om han kjeder seg og står med hendene i lomma, eventuelt later vannet i sin egen skygge. Her er hvordan Schmitt skulle ha sett ut i speilbildet på visiret til Cernan:

Schmitt med utstyr
Harrison Schmitt på månen med fullt
utstyr, livsforsyningsutstyret på ryggen,
og kameraet montert på brystet mens
den gode geologen samler inn stein

På neste bilde har jeg forsøkt forandre litt ved hjelp av bildebehandling, og en ting kommer i det minste klart fram. Den personen vi ser speilbilde av i visiret til Cernan har verken kamera eller stor ryggsekk, og uten den sistnevnte, kunne ingen av Apollo-astronautene overleve på månen:

Schmitt i visiret uten utstyret sitt

Det ser ikke ut til at personen har astronautdrakt på seg i det hele tatt, og at han står der og kjeder seg, muligens i en vest med hvit hette.

Snipp, snapp, snute, så var det eventyret ute. Det forklarer i det minste hvorfor alle “måneprøvene” har forsvunnet, og hvorfor den amerikanske ambassadøren i Nederland sin gave med månestein viste seg å være stein fra jorda. Occam’s razor og alt det der. For en herlig gjeng. 46 år etter at de påstår å ha landet på månens overflate og tatt av igjen, trenger de minst 25 år på å utvikle både bærerakett og månelandingsfartøy.

http://nssdc.gsfc.nasa.gov/imgcat/hires/a11_h_40_5875.gif
http://www.aulis.com/
http://www.jsc.nasa.gov/history/flag/flag.htm
http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/frame/?AS11-40-5867
http://spaceflight.nasa.gov/gallery/images/apollo/apollo17/hires/as17-141-21608.jpg
http://www.space.com/18808-apollo-17-anniversary-harrison-schmitt.html

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mr Crowley
9. juli 2015 14:24

Løgn og fanteri fra ende til annen. Som alt annet USA driver med…

Ingrid
Admin
Ingrid
9. august 2015 11:58

Denne videoen passer jo godt inn her:

https://youtu.be/C4h2czZTTLM